Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

delfin_umm

lubię jak ktoś używa słów których znaczenia nie rozumie

Polecane posty

Chyba warto podnieść topk?? Też coś dodam. Moja babcia w czsach kiedy na stołach królowały kabaczki, a cukinie były nowością, zaprosiła gości i podająć na stół wygłosiła dumnie: - \"przygotowałąm dla was cykunię\"!! Babcia wiele słów przekręcała i stasznie się denerwowałą jak się ją poprawiało. Miałam też koleżankę w czasach młodości, która opisywała mi nowego kolegę i o jego tiku nerwowym (mruganie) mówiła mi \"Bo wiesz, on ma takie hobby\"

Zajrzalam po wiecej -slow uzywanych bez zrozumienia- ale niestety nie ma zbyt duzo. Ja nadal nic nie pamietam, ale podnosze ;-)

Gość madziulaaa
juz to pisalam na innmy topiku, ale co tam :D ostatnio rozmawialam z babcia na temat wystepu manadaryny w spocie.w pewnym momencie moja babcia mowi " ja slyszlam ze ona pierwszy raz spiewala na zywo, przed tem to tylko z playboyu!!" (mialo byc z playbacku) myslalam ze padne :D:D:D:D:D :classic_cool:

Gość Do wszystkich forumowiczow
NIE BADZCIE TACY SKAPI W DZIELENIU SIE TAKICH FANTASTYCZNYCH POWIEDZONEK! PISZCIE!

Gość podupada topik
a mi sie przypomnialo jak ktos chial powiedziec ze jeste brzydliwy i wkolokouparcie powtarzal ze jest OBRZYDLIWY! :-)

Gość pogadam z szefem
to coś tu napiszę:D:D:D

Gość gerdaaa
a moja koleżanka, będąc w niezłym szoku, rzuciła hasło: "Myślałam, że dostanę amnezji!" - oczywiście w sensie: "Myślałam, że padnę". Ryczałam ze śmiechu chyba z godzinę:)

Ostatnio na ulicznej tablicy z ogłoszeniam widziałam ogłoszenie tej treści \" Kredyty HIPOTETYCZNE\" no cóż chyba każdy kredyt taki jest:D

Gość jakajakayah
Moja ciotka opowiadala jak byla na cmentarzu i poszla wyrzucic smieci do KONTUARU :P

Gość byla licealistka
a moja pani psor z liceum pewnego pieknego dnia przyszla z nowym fryzem na glowie i mowi: " bylam wczoraj u fryzjera vice versa mojego domu " :) :) :)

jeden z oficerow na odprawie (moj znajomy mial takie dziwne praktyki wojskowe po studiach) mowi do drugiego : - co tutaj robisz? przeciez masz dzisiaj wolne? a ten odpowiada : - ciiicho! jestem tutaj in blanco :D swietny topic!!! piszcie ludzie!!

Gość Sasiadeczka
- Ten chłopak jest taki równozważony. - On mieszka na drugiej kondycji. ;) :)

Gość patrzacaaaa
a ja niecierpie jak ktos uzywa do mnie zwrotow w jezyku obcym , mialam np sytuacjie ze jem a ktos do mnie: bon appetit wrrrrr

Gość moja kuzynka
zawsze, kiedy ma się zapytać kogoś o coś mówi: "mam takie zapytanie"

A moja koleżanka z pracy powiedziała tak: \" było tak gorąco , że musialam się odzielić od męza KARAWANEM.... I kolejny jej \"kwiatek \"-\" wypadł mi FELCZER z zęba....

Gość właścicielka biura podróży
Dziś klientka odbierała bilety lotnicze rezerwowane wczoraj i pyta mnie czy może dokopulować jeszcze jedna osobę. Oczywiście powiedziałam,że miejsce jeszcze jest,ale czekałam ,aż wyjdzie żeby wyrzucić z siebie śmiech. Ona się nie przejęzyczyła.

troche te przyklady mijaj sie z tematem-chodzi o slowa ktorych sie nie rozumie a nie slip of the tongue np menastracja-menstruacja rozmawiam z kolega o sztuce la casa de bernarda alba,mowie mu o co tam chodzi-szybkie streszczenie,i chyba chcial powiedziec ze dobrze jestem przygotowana a on do mnie ale jestes asertywna :-D

Gość ja wiem o nerwicy wszystko
-jak sie Pani mieszka na nowym mieszkaniu? -dziekuje, nieszkodzi -ale ja sie pytam, jak sie mieszka na nowym -dziekuje, nieszkodzi autentyk

Gość jak słysze
..." ten film oparty jest na faktach autentycznych" wymiekam

Kiedyś zrobiłem zdjęcie \"sztywnego \"sąsiada pod płotem ;wydrukowałem i pokazałem Jego siostrze. Ta się wygadała i jeszcze dodała że będziemy rozklejać je po słupach (oczywiście -bzdura ),ale chłopak się wystraszył i jak mnie widział gadał,że tak nie wolno i że może mnie do sądu podać ,i na nic były moje zapewnienia że nic nie rozwieszałem ! I w końcu ta Jego siostra zaprosiła nas na urodziny,a Ten zaczął znów pieprzyć swoje (nadmieniam iż chłopak twierdzi że to SŁOŃCE KRĘCI SIĘ WOKÓŁ ZIEMI :D:D:D ). Do tego włączyła się jego druga Siostra (ten sam poziom umysłowy !) i powiedziała \"TAK NIE WOLNO ROBIĆ ,BO MOŻNA S K O M P R O M I S O W A Ć człowieka !!!

Kiedyś słyszałam jak koleżanka koleżance mówiła: \"wiesz, ja to znam z własnej autonomii\" albo pani sąsiadka spytała mnie kiedyś(po tym jak kichnęłam):\"masz algierię?\" albo mój kolega mówi mi kiedyś zamiast to się jakoś skontaktujemy to on do mnie to się jakoś skolaborujemy.No to tyle :-)

Gość potrzebuje pomocy
Mam! Mam! Mam! Dziekuje!!!

Gość potrzebuje pomocy
Super, ze sie znalazlo. Dziekuje za pomoc! Ten topik jest boski - zaraz sobie poczytam te perelki i przypomne! ❤️

Gość to się wyrabia
A ja często słysze jak mówią: proszę troche cofnąć do tyłu, ale najbardziej mnie rozwaliła babka co powiedziała do mnie:"Pani cofnie troche do przodu" ;) No i ciągle ludzie włanczają światło.

Gość moja tesciowa jest the best
w takich tekstach. bp senkwicze zamiast "sendwicze" albo wypilowane zamiast wydepilowane albo nieznajac znaczenia slowa aspiracje mowi: ta baba chodzi z podniesiona glowa, ma takie aspiracje glupie,ze jej nie lubie ( szczerze mowiac nie wiem co ona ma na mysli mowiac slowo aspiracje :( )

Gość sylinka...
w technikum ( a skonczylam je juz jakies 10 lat temu) zawsze walczylam z moja wychowawczynia- polonistka. kazala mi wiazac wlosy, a ja uwielbialam chodzic w rozpuszczonych... wiec w koncu uslyszalam, ze jestem rozwiazla... niestety moi koledzy tez to uslyszeli natomiast moja kolezanka, ktora zreszta b lubie ciagle mowi.. (nie moge tego) najsamprzod (nawet nie wiem jak to sie pisze:)) wrr

moja kolezanka, zawsze jak robi sie ladnie na dworze mowi \" jest juz znacznie rzezniej\"

Gość jaaaa maaaam przykłady
moja kuzynka brunetka zresztą, nabijająca się z blondynek rzuca takie teksty: absolwent zamiast abstynent prowokacja zamiast kompromitacja byłam przechodniem zamiast przechodziłam obok, więc weszłam biografia zamiast bibliografia i wiele innych, jak sobie przypomnę to napiszę. pozdrzwiam, fajny topik