Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melonik

SKIEROWANIE NA KREW

Polecane posty

Gość melonik

Dostałam od ginekologa skierowanie na badania krwi, troche się zagapiłam a teraz on (mój ginekolog) wyjechał na urlop. Podpowiedzcie jeśli ktoś wie ile jest ważne takie skierowanie do laboratorium.....10 dni, miesiąc?

Gość typhoon
wydaje mi sie ze na pewno nie misiac. chyba max 10dni ale pewna nie jestem. najlepiejidz do laboratorium i tam sie spytaj :) pozdrawiam

Nie mam pojęcia ile jest wazne. Nie przejmuj się, jeśli na skierowaniu jest data, to idź do lekarza rodzinnego albo do byle jakiego ogólnego i poproś, żeby ci wystawił takie samo. Powód dowolny, zagapiłaś się, włożyłaś tak, że nie mogłaś znaleźć czy co tam jeszcze. Lekarz ogólny bez problemu wypisze ci skierowanie.

Gość melonik
wielkie dzięki, nie zaszkodzi zajść do rodzinnego i zapytać, ale na pewno czy wypisze skierowanie na moją prośbę na jakiekolwiek badanie?

Gość ainA....
jezeli jest to badanie tylko na krew to mysle że spokojnie lekarz rodzinny Ci je przepisze, ale jeśli to są hormony to już może być z tym problem

Przepisze, przepisze. Bez obaw. Najlepiej weź ze sobą stare skierowanie, lekarz po prostu ci je skopiuje. Mam to obcykane, bo jestem zapominalska i nie pierwszy raz latałam do ogólnego z podobną prośbą, a to skierowanie, a to recepta. Zero problemu.

Gość wszystko
zależy ile masz to skierowanie i na jakie badania :) idz do laboratorium i powiedz uczciwie ,że zapomniałas jak bedą ludzie to pobiora ci krew wersja druga ...........idz i powiedz,że skierowanie jest wystawione podczas poprzedniej wizyty a lekarz kazał ci zrobic te badania krotko przed nastepną ,ktora jest tuz tuz :) :)

Gość a po co krecic i sie motac
jak mozna pojsc do ogolnego i poprosic o przepisanie skierowania. Ja tez tak robie i nigdy mi nie odmowili niezaleznie od tego jakie to badania, hormony czy nie hormony.

Gość melonik
Dziękuję za pomoc, pójdę do lekarza rodzinnego.