victoria08 0 Napisano Czerwiec 28, 2005 mam CHYBA uczulenie na lateks, i/lub srodki nawilzajace, wyprobowalam juz kilkanascie rodzajow i marek prezerwatyw, najwieksze uczulenie na Durexa, RFSU ale na inne takze(na Unimil,Pepino,Caress i inne) , moze odrobine mniejsze. ale Najmniejsze mam po prezerwatywach Durex Avanti, nielateksowych. dodam ze tabletki, i plastry anty, odstawilam wlasnie, i stosowac juz nie bede,bo zbyt czesto mam infekcje pochwyz ich powodu(glownie nawracajaca grzybica), libido spadlo. 1.jak rozpoznac uczulenie na lateks? na srodek nawilzajacy gumki? sa jakies testy/badania? 2.jakie znacie inne nielateksowe gumki dostepne w Polsce? 3.jakas alternatywa w antykoncepcji?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a moze Napisano Czerwiec 28, 2005 a moze spirala?? tylko powinnas byc po pierwszej ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
deedlit 0 Napisano Czerwiec 28, 2005 Jeśli masz uczulenie na lateks to na globułki dopochwowe pewnie też :| Plastry antykoncepcyjne są ponoć dobre dla kobiet, które nie mogą brać tabletek, tyle że są drogie. Jak nie pozostają Ci tak zwane metody naturalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoria08 0 Napisano Czerwiec 28, 2005 plastry stosowalam ale to tez hormony, i chyba przez nie nie moge wyleczyc infekcji:( no po pierwszej ciazy nie jestem,wiec spirala tez odpada. te durex avanti nielateksowe kosztuja 35-40zl 5gumek. szok zastanawialam sie nad jakims mixem naturalnych, tych objawowo-termicznych, slyszalam o jakis testach pozwalajacyh okreslic dni plodne.. ale nie wiem nic.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoria08 0 Napisano Czerwiec 28, 2005 plastry byly drogie do 60zl, ale w niektorych aptekach byly po45zl wiec z tym nie bylo az tak zle.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoria08 0 Napisano Czerwiec 29, 2005 czy ktos ma jakies inne sugestie, zlwaszcza czy zna inne nielateksowe gumki niz Durex Avanti?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chemik Napisano Lipiec 1, 2005 Ja tez mam uczulenie na gumki, piecze mnie i swedzi - beznadzieja. Dlatego przerzucilam sie na hormony. Kiedys stosowalam plastry Evra, ale poniewaz mam wrazliwa skore - pod plastrem dostawlam mega wysypki i potem wygladalo to malo estetycznie. Teraz stosuje Mercilon (oba maja taka sama zawartosc hotmonow) i jak na razie toleruje go dobrze. Metoda naturalnym nie ufam wcale, na spirale za wczesnie, a 50 zl. za 5 prezerwatyw to duzo, juz tansze sa tabletki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoria08 0 Napisano Lipiec 1, 2005 no a ja zle reaguje tez na tabletki, tak jak pisalam pojawia mi sie grzybek.. ktos ma jakies inne propozycje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izak 0 Napisano Lipiec 1, 2005 moze mialas zle dobrane tabletki?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoria08 0 Napisano Lipiec 4, 2005 zreszta jak sie wczytasz w ulotki wszystkich pigulek, to jest info o infekcjach pochwy jako skutku obocznym.. wiesz czytalam wlasnie ksiazke \"wszystko o antykoncepcji\"i tam jest tez napisane to samo.. uzywalam 2miesiace pigulki Logest, potem 2m-ce przerwy bo weszla mi grzybica pochwy, ktorej nie mialam wczesniej. potem przez 3m-ce plastryEvra, wygodnie niesamowicie, nie tylam jak po pigulkach.. ale ostawilam Evre, bo nie moge nadal sie wyleczyc z grzbicy. czy wiecie ze na angielskiej ulotce Evry jest jak wół napisane ze moze powodowac infekcje pochwy w tym grzybice? i na tabletkach anty tez? ze jak je reklamuja to na takiej samej zasadzie jak papierosy w polsce: \"w polsce mowi sie \"palenie zwieksza ryzyko raka pluc\" a w usa\" pigulki zwiekszaja ryzyko infekcji kobiecych, w tym grzybicy pochwy. ciekawa jestem czy macie z tym problemy, ja gadalam z dziewczynami na innym forum, i po tabletkach anty/i innych srodkach hormonalnych w tym po plastrach mialy grzybka i co wy na to? moje kolezanki jak dyskretnie wypytalam to sie okazalo ze tez im sie grzybek przypaletal od tableteczek.. ciekawe ze na polskich ulotkach o tmy nie piszą.. albo pisza ogolnie \"infekcje pochwy\".. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a moze Persona Napisano Lipiec 5, 2005 czytalam o tej personie, ale po pierwsze oprocz miesiaczek 25-35dni mozna ja uzywac dopiero od 3m-ca po skonczeniu brania tabletek anty sa jeszcze inne zastrzezenia, acha nie mozna wspolzyc w dni plodne nawet z gumka, bo to obniza jej skutecznosc przewidywania dni plodnych cena 386zl z testerami na 2m-ce, wiec nie tak tragicznie,a potem testery 2opakowania 92zl.. wiec da sie zyc..ja i tak w tym czasie zanim bede mogla to uzywac poucze sie tych naturalnych,zobaczymy co bedzie.. link do oficjalnej strony PErsony: http://persona.info.pl/WherecanyoubuyPersona3F.cfm acha ona ma skutecznosc 94%. ------------------- CYTAT --------------------------------------------- Persona jest jedyną w swoim rodzaju metodą zapobiegania ciąży. Działa w harmonii z ciałem kobiety i rozpoznaje płodne dni podczas cyklu. Przez większość dni w miesiącu istnieje minimalne prawdopodobieństwo zajścia w ciążę i nie potrzebujesz stosować środków antykoncepcyjnych. Poprzez monitorowanie zmian stężeń hormonów, PERSONA może powiedzieć, kiedy przypadają Twoje dni płodne. ------------------------------------------------------------------------- CZY PERSONA JEST DLA CIEBIE? http://persona.info.pl/IsPersonarightforyou3F.cfm ---------------------------------------------------------------- Zanim użyjesz PERSONY, musisz mieć całkowitą pewność, że jest to właściwa dla Ciebie metoda antykoncepcyjna. Nie możesz używać PERSONY, jeżeli... - Twój cykl jest krótszy niż 23 dni; - Twój cykl jest dłuższy niż 35 dni; - masz objawy związane z przekwitaniem; - karmisz piersią; - stosujesz środki hormonalne, np.: - antykoncepcję hormonalną, - leki używane w leczeniu niepłodności, - hormonalną terapię zastępczą: - stosujesz jakiekolwiek inne środki, które mogą mieć wpływ na Twój cykl; - przyjmujesz antybiotyki zawierające tetracykliny. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, czy antybiotyki, które przyjmujesz zawierają tetracykliny, powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem; - cierpisz na zaburzenia czynności wątroby, nerek lub masz zespół policystycznych jajników; - nie możesz zaakceptować prawdopodobieństwa zajścia w ciążę związanego ze stosowaniem PERSONY. ---------------------------------------------------------------------- Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sachmett Napisano Sierpień 27, 2007 Ja mam dokładnie ten sam problem, uczulenie na gumki, na plastry, a po pigułkach nie dość że mam grzybka to jeszcze zatrzymują mi miesiączkę, już próbowałam pięć rodzajów tabletek i zawsze jest coś nie tak, a mój facet nie wierzy w naturalne metody mimo że już dość dokładnie je przestudiowałam, a w dodatku często suchość w pochwie, a żele też mnie uczulają :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aluttkaa Napisano Wrzesień 23, 2007 Witam w klubie grzybka uffffffffffff ... normalnie mam dosyc... zero antykoncepcji bo pozniej leczenie przez dosc dlugi czas. A jezeli lecze to zero sexu .... jezeli sex to zaraz wizyta u ginekologa. To jest okropne. Ostatnio ginekolog mi powiedzial ze mam predyspozycje do infekcji i nie powinnam uzywac niczego jako antykoncepcji, nie jesc slodyczy, nie myc sie zapachowymi mydlami, reczniki i posciel prac najlepiej w samej wodzie :D hehe porazka!!!!!!!! Nie zazdroszcze nikomu kto dostaje takiego uczulenia po antykoncepcji! To jest okropne. Albo sex i pozniej leczenie albo zero sexu i koniec. Jak ktos wpadnie na jakis pomysl antykoncepcji to chetnie wyprobuje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Wrzesień 23, 2007 Ja właśnie dlatego sięgnęłam po NPR. Polecam.Tylko trzeba chcieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość deeedeee Napisano Wrzesień 23, 2007 Ja sie zarazilam NPR od nGLki. Rowniez polecam :) Troszke pracy, ale warto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kinga22 Napisano Wrzesień 24, 2007 mi to sie wydaje ze sa gumki pudrowane jesli ktos jest uczulony a jak nie to najlepsze sa pigułki lub cokolwiek hormonalenego np. plastry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pistacja87 0 Napisano Wrzesień 24, 2007 ja mam uczulenie na lateks.. przykra sprawa.. piecze, swędzi, mocne zaczerwienienie, każdy dotyk sprawia ból.. chodzić w spodniach katorga..o jakichkolwiek rajstopach nie wspomnę.. zainwestowaliśmy w pigułki..i jest tysiąc razy lepiej niż w gumiakach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 24, 2007 ja tez urzywam tabletek i tez leczylam sie na grzybice- podzielam zdanie-od kazdego ginekologa dowiesz się ze tabletki anty zwiekszają ryzyko wystepowania chorób grzybiczych w pochwie ale dlaczego--> tabletki zawierają chormony.one powodują zmiany zakwaszenia pochwy tzn. zmniejsza się jej kwaśny odczyn. a to własnie kwaśny odczyn pochwy blokuje infekcje. ja leczyłam się 7 miesiecy z grzyicy. po ostatnim leczeniu musiałam zmienić nawyki jedzeniowe i higieniczne. i co?? przeszło.a tabletki biorę i brać będę.aha i jeszcze jak bierzesz tabletki to od kilku lekarzy dowiedzialam sie ze nalerzy brać tez wit c(pisalam juz o tym kiedys)zakwasisz organizm czyli do normy wroci zakwaszenie pochwy.mozecie mi nie wierzyc ale do laski musza wrocic jogurty itd.przynajmniej w moim przypadku pomoglo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polifacetico 0 Napisano Wrzesień 27, 2007 Cześć, mam też uczulenie na lateks. Szukałam w Krakowie te prezerwatywy Durex Avanti, o których mówicie albo prezerwatywy bez lateksu... Ale nigdy nie znajdowałam... Czy wiecie dokładnie gdzie można ich kupić? W którym aptece? Już byłam wszędzie... PS. Przepraszam jeżeli jest jakiś błąd, jestem hiszpańską... Ale mam zamiar tutaj zostać i brak prezerwatywów jest ciężka sprawa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość newage Napisano Wrzesień 27, 2007 http://macknop.act4trees.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polifacetico 0 Napisano Wrzesień 27, 2007 Wiem bo robili mi testy i ponieważ już używałam prezerwatywy bez lateksu i nie miałam żadnego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szmitka Napisano Październik 10, 2007 ja wlasnie nie wiem czy mam uczulenie na lateks czy to jakas infekcja...moze mi ktos napisac dokladnie jak to jest z tym uczuleniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Demiselle 0 Napisano Październik 12, 2007 Nie wiem czy to coś pomoże, alem koleżanka, która ma uczulenie, powiedziala że używa czarnych Durexów i jest lepiej... Ja na szczęście takich problemów nie miałam. Trzymajcie się dzouszki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pasante Napisano Listopad 23, 2007 Do wszystkich , którzy mają uczulenie na lateks. Ja ma też uczulenie na lateks i w końcu znalazłam rozwiązanie - Prezerwatywy Pasante Unique bezlateksowe nie wywołują uczulenia u mnie. Kupiłam je na allegro od użytkownika nick: 506277888. Polecam mi pomogły. Jola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Listopad 23, 2007 NPR - naprawde warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Listopad 23, 2007 grzbybka nie da sie wyleczyc nawracającego konwencjonalnymi metodami. Polecam diete, szare mydło do podmywania, probiotyki i izopatie. trwa to kilka misiecy ,ale przynjamniej jest jakaś nadzieja.ps- znam dogłębie ten problem więc mówie bo znam temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Victorii Napisano Styczeń 18, 2008 Moim zdaniem Ty masz po prostu jakis problem z higiena ;] Poza tym jestes zwykla histeryczka. Tabletki nie, plastry nie, gumki czy lateksowe czy nie lateksowe - NIE... To w takim razie po prostu nie uprawiaj seksu :|||| Znam duzo kobiet ktore stosuja antykoncepcje hormonalna i przy odpowiedniej higienie intymnej (wiadomo specjalny plyn, czeste podmywanie) nie maja zadnych problemow. Tak wiec zastanow sie czy to wszystko to nie wina po prostu higieny(moze warto zainteresowac sie rowniez swoim partnerem?) a nie zwalaj na wszystkie dostepne srodki antykoncepcyjne na rynku. :| Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolll Napisano Styczeń 26, 2008 ja tez mam uczulenie na gumki;/ dlatego teraz zaczelam brac tabsy;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kkkkkkkk Napisano Styczeń 28, 2008 Jak sprawdzić czy jesteś uczuona, trzeba wyciąc kawałek gumki, nakleić na wewnętrzą stronę ręki plastrem, podnim nie widać co tam masz i nosić 2 doby, jak bdzie zaczerwienienie, krost to znaczy że jesteś uczulona, jeżeli jesteś uczulona na jednej firmy nie znaczy że będzie tak z drugą, ja polecam unimil, nawilżające bez środka plemnikobójczego. Sposób na uczulenie poleciła mi wiekowa już ginekolog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy sposob Napisano Styczeń 28, 2008 zamiast sie bzykac to szklanak wody, grzybek zniknie i uczulenie tez. powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach