Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiepewnaZaintrygowana

Odstawienie pigułek a ciąża!

Polecane posty

Gość olka29
Gana. Myślę że jeszcze nic pewnego z tą ciążą. Ja odstawiłam tabsy w październiku i pierwszy okres pojawił się po 31 dniach a drugi dopiero po 39 dniach. Ponoć te opóźnienia są normalne.Czekaj cierpliwie.

Gość Gana
Tak, czekam, czekam ale niecierpliwie.... :/ Te testy nie dają mi spokoju...

Gość wartyna
Tak sie cieszę że znalazłam te forum! :):):) jutro mam wizyte u lekarza. Odstawiłam tabletki miesiąc temu i czekam na okres z niecierpliwością. Do tej pory bylam przekonana że jestem w ciąży: brak okresu, zwiększony apetyt, zaokrąglone brzuszko ale teraz po przeczytaniu tych wypowiedzi mam nadzieję że to tylko wina tych tabletek. Jutro będę wiedziała jak jest rzeczywiście i napewno wam o tym napiszę. a teraz kolejna noc nieprzespana!:(

Gość wartyna
no i jesssssssssssttttttttttt!!!!!!!! dostałam dziś okresu Do lekarza sie nie dostałam bo poprostu sobie nie przyszedł tak na boku niezle sie wkurzyłam ale problem z bani nie martwcie sie dziewczyny spóznienie półtorej tygodnia ale jest to poprostu skutek przerwania pigułek trzymajcie sie:)

Gość darówka
Witam, czytam i czytam all info, ale żadnie nie pasuje do mojego opisu :( Mam taki problem ,a mianowicie, brałam piksy około 3-4 loat z małymi przerwami, i wreszcie odstawiłam z powodu całkowitego zaniku tzw, Libido. Ale po odstawieniu po 4 dniach normalnie dostałam miesiączkę, potem kolejna również ( trochę słabą bo jej nie pamiętam, ale była) no a teraz kiedy powinnam dostać kolejny raz, NI MA :/ Uprawiam sex rególarnie z jednym partnerem, oczywiście z zabezpieczeniem "fiuterały" hihi ale jeden raz jakoś po chwili mój partner ja dopiero ubrał, także mozliwość zapłodnienia była by właśnie wtedy. Na dzień dzisiajszy nie wiem dokładnie ile mi się spóznia.Są dwie opcje albo 2 tygodnia albo 5 dni. Nie mam żadnych objawów, oprócz tego ża pobolew mnie głowa z jednej tylko strony, mam ogromne pragnienie na różne napoje, i mam zmiany nastrojów . Takze prosiła bym o odpowied, aha zapomniał dodoac ze robiłam juz test tydzień temu , jeden wieczorem, drugi rano i wyszło ze nie jestem, no ale wiecie.....to nie jest na 100 %. Także tak to u mnie wygląda.

ja odstwiłam tabletki cilest w listopadzie dostałam @ i spróbowalismy udało sie za pierwszym razem dziecko zdrowe i ja też wczoraj lekarz powiedziła mi że moja ciąż to ciąża książkowa i bardzo sie ciesze to nie reguła oczywiscie życze powodzenia w staraniach ;)

Gość darówka
Pomimo ogólnej zlewki mojego tematu, i tak się nie złoszczę ponieważ dostałam wreszcie miesiączkę z 3 tygodniowym poslizgiem :) Także moje drogie po odstawieniu pigółek w organizmie dzieja sie rózniste rzeczy, od zmiany nastrojów po zmiany apetytu i wzmożone pragnienia na napoje itp. Ale i tak ciagle zastanawia mnie fakt, jakim cudem dwie pierwsze miałam w normalnym terminie, a na trzecia usiałam tak długo czekac , pozdrawiam wszystkie czekające :), głowa do góry, i tak będzie ok .

Gość lili 25
Witajcie! Ja też brałam pigułki i to przez 8 lat. Odstawiłam je w grudniu, bo planujemy dzidziusia. Oczywiście byłam u lekarza. Powiedział, że najlepiej jest zajść w ciążę zaraz po odstawieniu pigułek. Nie kazał mi robić wyników, ani brać kwasu foliowego, ani żadnych innych witamin. Od czterech miesięcy nic!!! Cały czas próbujemy i nic!!! Zaczynam się mqartwić że cos jest nie tak. Ostatnio mnie boli brzuch jakbym miala dostać okres i mam upławy, i odrzuciło mnie od jedzenia, jakbym straciła smak, i czuję się jak balon. Mam nadzieje że to sa objawy ciąży...

Gość ze strony o pigulkach
9. ANTYKONCEPCJA I DZIECKO PLANOWANE Na Zachodzie pigułkę przyjmują nawet bardzo młode kobiety. Jeżeli nie pojawiają się u nich żadne przeciwwskazania, mogą to robić tak długo, jak chcą. Po paru latach stosowania antykoncepcji hormonalnej większość kobiet decyduje się na dziecko. Odstawienie antykoncepcji dla dziecka wymaga zastosowania pewnej reguły. Warto przerwać korzystanie z tabletki co najmniej na miesiąc – dwa przed planowanym zajściem w ciążę. Nie oznacza to wcale, by pigułka mogła zaszkodzić rozwojowi płodu. Chodzi o coś zupełnie innego: odstawienie pigułki powoduje wzmożoną płodność i w związku z tym rośnie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę mnogą. A ciąża bliźniacza czy trojacza to duże obciążenie dla organizmu. Gwałtownie wzrastałoby wtedy ryzyko poronienia lub przedwczesnego porodu. Dlatego lepiej przez parę tygodni po odstawieniu pigułki stosować inną metodę antykoncepcyjną.

Gość lili 25
To jednak nie sa objawy ciąży. Zrobiłam sobie test i dalej nic.....

Gość Marta1983
A jestem ciekawa jak autorka topiku....czy jest w ciąży.. Miałam takie same objawy ale to ciążą nie było..

Gość mm23
Witam. Mam ten sam problem. Dwa miesiące temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne, pierwszy okres dostalam dokladnie po 28 dniach od ich odstawienia , teraz czekam na drugi i juz mi sie spożnia prawie dwa tygodnie.Czy to jest normalne po odstwaieniu pigułek?? Raczej wykluczam ciązer gdyż z moim chłopakiem sie zabezpieczamy prezerwatywa i nie było z nią żadnych wpadek. Czy powinnam w takim razie zrobić test??pomóżcie..

Hej wszystkim:) ja ma podobną rozterke bardzo ale to bardzo pragnę mieć dzidziusia :) miesiąc temu przestałam brać tabletki \"harmonet\" brałam je przez rok po odstawienu kochałam sie z moim męzczyzną co noc bez zabezpieczenia (z kalendarzyka wychodzi że miałm w tym czaise dni płodne:)) okres mi się spóżnia dopiero 3 dni a ja już skaczę z radości że sie udało :) wczesniej już 2 tygodnie przed okresem czułam że go dostane a teraz ani widać ani słychać nadchodzacej miesiączki... jutro mam wizyte u ginekologa i wszystko sie wyjasni mam nadzieję że powie mi magiczne słowa..... Oprócz braku miesiaczki (choć to dopiero pare dni) mam bardzo wrażliwe brodawki staly sie wieksze i ciemniejsze jestem zmeczona i popołudniami śpię ze zmęczenia a apetyt jakby mi zmalał . Mam nadzieje że jest juz we mnie nowe życie...... Trzymajcie kciuki :)

Gość agaa_20
Witam. Ja nie mam okresu juz 6 miesiecy po 1 opakowaniu tabletek Cilest! One sa jakies zjebanee!! a wczesniej mialam co 31 dni idealnie!!

Gość fiszeczka
odstawilam tabletki trzy tygodnie temu.bralam je przez prawie 5 lat z kilkoma jedno miesiecznymi przerwami. od kiedy przerwalam branie tabletek kochalam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenia. i teraz od kilku dni czuje sie troszke dziwnie.bola mnie sutki mam straszne wahania nastroju itp. tak sie wlasnie zastanawiam czy to moze byc ciaza.oczywiscie moglabym zrobic test ale narazie chcialabym znac wasze opinie i sugestie

Gość fiszeczka
a poza tym bylabym szczesliwa gdyby okazalo sie ze jestem w ciazy. dlatego testu nie robie bo boje sie prawdy...ze to nie fasolka.

NiepewnaZaintrygowana miałam podobne objawy po odstawieniu Diany po3 latach. okresu nie było przez 2 m-ce, a potem 3 krwawienia co 2 tyg. Niektóre organizmy widocznie wolniej wracają do swojego rytmu. Nie bałem się jednak ciaży, bo odstawką zrobiłam w czasie praktyki zagranicznej , gdzie żyłam sobie w celibacie z dala od chłopaka. ty jednak zrób test. Nie jest to 100% pewnosci, ale dają wstępną orientacje. jak mi kiedyś powiedział ginekolog - wynik negatywny -nic nie wiadomo. pozytywny - 99,9% beby w drodze. kwas foliowi łykaj od dziś. nie zaszkodzi. kosz znikomy, a możesz pobrać na zapas.

O kurcze nie popatrzyłam na daty. Faktycznie ciekawe, jest dziecko czy nie?

Gość VC
Mój okres spóźnia się już 2 tygodnie. Podejrzewam, że fakt odstawienia pigułek dwa miesiące temu namieszał mi w organizmie. W zeszłym miesiącu (w marcu, liczę cyklami) okres był po 32 dniach. W tym nie ma. W czasie spodziewanej owulacji pojawił się problem z cerą, ale brak śluzu owulacyjnego. Podejrzewałam cykl bezowulacyjny. Przy poprzednich przerwach w braniu tabletek cykle były regularne. Kochałam się z facetem 3 razy. Za każdym razem z gumką od początku do końca, która nie pękła ani się nie zsunęła. Jeśli coś, to ewentualnie odrobina płynu albo też jakiś plemnik mógł dostać się na zewnętrzne narządy płciowe. Po ostatnim razie miałam dodatkowo infekcję po antybiotykach. Przed spodziewanym okresem bolały mnie piersi, lekko podbrzusze i nic. Zrobiłam dwa testy. W 6 dni po terminie spodziewanego okresu i w 8 (11 po ostatnim stosunku) i oba wyraźnie negatywne. Wybieram się do lekarza i chyba zrobię sobie trzeci...choć ciążę w takim wypadku wykluczam. Ale trzeba przyznać, że schizę sobie nakręciłam:/ ps. sorry za dubla;)

Gość tamten
czy mozliwe zeby moja dziewczyna zaszla w ciaze po stosunku ktory mial miejsce dzien po odstawieniu tabletek (na ta cala 7 dniowa przerwe). dodam ze bylo krwawienie...

Gość Rzucam tabsyyyyyyy
Witajcie,wczoraj łyknełam ostatnią tabletkę!!Tak postanowiłam i kropka.Juz za duzo lat sie tym truję! Brałam je w sumie ponad 7 lat,ostatnimi był Yasmin. Czułam sie ok po nich ale libido prawie zerowe :( Zatem postanowiłam-rzucam!Mój narzeczony tez nie ma nic przeciwko.Tylko zastanawiam sie jak zareaguje mój organizm,w końcu po tylu latach brania tego swiństwa moze zacząc fiksowac...zobaczymy... Narazie czekam na okres z odstawienia,jak to normalnie jest w ciągu 7 dni przerwy.potem zobaczymy.

Gość up and downn

Gość 55basx
pomocy!!bralam tab przez 7 m-cy...nie biore juz miesiac, ale okresu brak:(bardzo sie martwie:(

Gość 55basx
dodam jeszcze ze kochalam sie z mezem,a le nie do konca...zasanawiam sie czy to ciaza czy efekt odstawieny?moze mi ktos pomoc??

Gość komarkowa1
Dziewczyny, mam pewnie podobny problem jak większość - tylko trochę bardziej go skomplikowałam sobie. Otóż: 06.08.2008 dostałam okres i 11.08 zaczęłam nowe opakowanie tabletek - brałam je tylko przez tydzień (Harmonet) poczym stwierdziłam, że nie mam ochoty więcej ich łykać i odstawiłam je na dobre, zwłaszcza, że z mężem zaczeliśmy poważniej myśleć o dziecku. Między 14.10 a 28.10. doszło do zapłodnienia (dwa testy ciążowe wyszły pozytywnie - słaba czerwona kreska oraz potwierdzona przez USG obecność pęcherzyka ciążowego. Teraz czekam aż się wykluje zarodek i zacznie mu bić serduszko. Proszę osoby które miały podobne zdarzenie bądź posiadają dobrą wiedzę na ten temat, aby wypowiedziały się jaki ma wpływ krótka(2 m-c) przerwa na rozwój dziecka i utrzymanie ciąży? I czy teraz mogę łykać kwas foliowy czy tylko przed ciążą? Dla zainteresowanych: bolące piersi, niezdecydowany apetyt, bolące podbrzusze (tak jak przed okresem, czasem pulsujące), częste oddawanie moczu - to mogą być objawy ciąży.

Gość josevinka
Witam wszystkich!! We wrzesniu przestalam brac tabletki(microgynon 21) skaczylam opakowanie i koniec. (bralam jakies 1.5 roku)teraz chcielibysmy z mezem miec drugie dziecko(pierwsze ma 2.5 roczku).normalnie dostalam okres ale miala objawy jak w ciazy,bylam u lekarza powiedzial ze to nie ciaza,ze mam dalej probowac ,i to dobrze ze skaczylam opakowanie a nie przerwalam w trakcie brania.nadal probujemy ale raczej nie chcialabym miec blizniakow albo wiecej naraz.robila juz 3 testy i nic ale ten ostatni byl dziwny to pole gdzie powinna wyjsc kreska ciazowa bylo zabarwione lekko na czewrono do polowy nie bylo zadnej kreski.co to moze znaczy? moze powtorzyc test? co mi radzicie?????????? pozdrawiam

Kochana, cieszę się ze poruszyłaś ten temat w taki sposób. Ja odstawiłam tebletki również Cilest po roku. Zarazm po skończonym okresie zaczełam współżyć z mężem reguralnie, mam te same objawy co ty. Strasznie się czuje, ja jestem obecnie w Holandii więc moge poki co liczyć na test ciążowy. ale ja jeszcze za wcześnie bo dopiero mija prawie 2 tygodnie, zobaczymy. również jak ty pragnę dziecka. Trzymam za Ciebie kciuki, abyś usłyszała że w niej jesteś. Ja to usłyszałam ponad rok temu, jednak nie miałam tyle szczęścia bo poroniłam, będe się cieszyć razem z toba.

Gość Cibeles
Mam pytanie odnośnie wzmożonej owulacji po odstawieniu tabletek, ale z zupelnie innej strony. Biorę tabletki od 7 lat (najpierw Minulet, potem Yasmin). Bardzo chciałabym mieć bliźniaki i dlatego myślałam o rozpoczęciu starań o dzidziusie zaraz po odstawieniu tabletek. Jeszcze nie konsultowałam sie z lekarzem, ale czy ktoraś z Was cos wie na ten temat? Czy rozpoczęcie starań tuż po odstawieniu tabletek da realną szansę na bliźnięta? Dodam, że chciałabym mieć bliźniaki, ale nie trojaczki albo wiecej :) Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży większej niż bliźniacza?

Gość Mirandaaa
Kochane kobietki. Kiedy lekarz stwierdzil u mnie endometriozę- czyli ewidentne problemy z zajsciem w ciąze, załamałam się.Mialam wtedy 32 lata i nie mogłam sobie wybaczyć ze zwlekałam tak długo!...Zalecił mi 4 miesięczną kurację Yasmine i po odstawieniu leków automatyczne staranie sie o dziecko. Odstwailłam tabletki, okres pojawił sie zaraz na drugi dzien, pięc dni i nie czekalismy z mezem na nic. Trochę sie bałam bo przepowiednie o dzieciach z wadami, ciązach blizniaczych ble ble ble ( choc oczywiscie zdarza się ) Zaszłam w ciąze od razu !!!!! W tym momencie jestem mamą 8 miesiecznego Maksia, zdrowego , cudownego chłopczyka!!

Czesc dziewczyny, jestem tu nowa. Mam podobny problem jak wy :) miesiac temu odstawilam tabletki novynette i przez miesiąc kochalam sie bez zabezpieczenia. Okres wg 28-dniowego cyklu, ktory mialam jak bralam tabletki ,powienien pojawic sie 15.06. Okresu nie ma, tylko pozostaje pytaie czy to ciaza czy efekt potabletkowy?:p bo wiem, ze po tabltkach moze spozniac sie nawet kilka miesiecy...mam objawy tylko nie wiem czego- odstawienia czy ciazy? bole sutkow i powiekszone kropki na brodawce, klucie lewego jajnika i bole/ciezkosc podbrzusza, od poniedzialku mierze temp i ciagle 37,4...zastanawiam sie czy to moze nie spozniona owulacja- po 28 dniach, ale nigdy jej tak nie odczuwalam przez tabletkami. moze to po prostu objawy odstawienia? robilam test i wynik negatywny...Czy moge byc pewna wyniku? po jakim czasie najlepiej zrobic drugi raz test? teraz to juz zrobie bete bo mysle ze jest bardziej wiarygodna...co sadzicie o mojej sytuacji? moze to byc dzidzius?:)