Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiepewnaZaintrygowana

Odstawienie pigułek a ciąża!

Polecane posty

Gość beatka1406
ja po odtawieniu tabletek czekalam 3 miesiace na okres..

Gość ani5500
Ja po odstawieniu czekałam na okres 47 dni a teraz mija kolejne 45 i nic nie wskazuje by się miał pojawić...

Ja odstawiłam tabletki po 4 latach i też miałam problemy z okresem,raz czekałam 2,5 miesiąca. Okazało się, że mam brak prolaktyny. Teraz biorę duphaston na wyregulowanie. Też miałam objawy ciążowe,straszne bóle brzucha, głowy, zgagę, której nigdy nie miałam itd. Trzeba iść do gina żeby sprawdził czy wszystko ok albo czekać cierplowie do pół roku aż sie organizm sam przestawi. Jeżeli chodzi o ciążę zaraz po odstawieniu to tabletki nie powodują uszkodzenia płodu ani nic z tych rzeczy po prostu jest duża możliwość wystąpienia mnogiej ciąży dlatego czasami lekarze proponują poczekać. Ja już się staram od pół roku i nic.

Gość blu4
A ja po 3 m-c odstawienia - Femoden 6 lat - zaszłam ( 1 m-c starania ) więc zalezy od organizmu

witam serdeczne. Mam pytanie. ostatni plaster odkleiłam 29 listopada, potem miałam normalnie okres tak jak zawsze gdy stosowałam plastry evra. 6 grudnia miałam nakleić kolejny plaster (pierwszy z nowego opakowania), ale zrobiłam sobie przerwe. Ostatnio dokładnie 25 grudnia kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia i jest możliwość że jestem w ciązy?okresu spodziewam się po 27 grudnia. POMOCYYY

Gość nova29
witam serdecznie:) ja z takim pewnie dość typowym pytaniem.Otóż biorę tabletki antykoncepcyjne od miesiąca i mam zamiar jeszcze je brać kolejny miesiąc.Zdecydowałam się na ten krok ponieważ od roku staram się o dziecko i nic nie wychodzi.Nigdy nie brałam tabletek anty i sobie wymyśliłam ,że jak będę brała je przez dwa miesiące,odstawię je ,zacznę zażywać kwas foliowy i witaminy to w końcu się uda.Chciałabym się dowiedzieć czy mój pomysł jest choć troszkę w dobrym kierunku? pozdrawiam

Gość rst
Ok mam szybkie pytanie: otoz tak tabletki zostaly odstawione po ostatnim okresie, nastepnego jeszcze nie bylo powinien byc za jakies 2 tyg. W tym czasie byly 2 stosunki bez zabezpieczenia, jeden jakos po koniec dni plodnych, i nastepny juz w dni nieplodne. Zakonczenia nie bylo za zadnym razem w srodku. I teraz pytanie jakie czy jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze. Za bardzo sie na tym nie znam wiec prosze o jakas pomoc(:

Gość lezzzka75
Powiedzcie czy po przerwaniu tabletek mozna zajsc szybko w ciaze? Ja przerwalam w polowie opakowania i z partnerem wspolzyjemy bez zabezpieczenia. Od tygodnia przestaly mnie bolec sutki. Wtedy nawet stanik mie draznil i nie moglam nawet kapac sie pod prysnicem bo woda sprawiala bol. Czy to oznaki ciazy.

Gość do lezzzki
Mówią że kalendarzyk to jest ruletka a po tabletkach to jest dopiero loteria. Tak na prawdę nikt tego nie wie. Może być tak że owulacja hamowana długi czas szybko wystąpi i mówi sie o tzw efekcie odbicia w walce z niepłodnością. Może być tak że jak kobieta dłużej bierze tabletki to jajniki trzeba później pobudzać do pracy bo w medycynie się mówi że narząd który nie pracuje trzeba później rehabilitować żeby ponownie zaczął pracę. Poza tym przy tabletkach nowej generacji jest tak że one mają własciwości nie tylko hamowania owulacji ale też dodatkowe zabezpieczenia jak spowalnianie ruchu jajowodów, zagęszczanie śluzu żeby plemniki miały utrudniony dostęp i uboższe endometrium w macicy żeby w razie zagnieżdżenia komórka jajowa się nie utrzymała. Z tego co słyszałam to przy tabletkach nie z samym występowaniem owulacji jest problem ale z tymi ich dodatkowymi właściwościami. Poza tym u niektórych dziewczyn puszczają po kilku miesiącach a u niektórych po roku i tu jest naprawdę wielka loteria.

10 czerwca dostałam okres.. zaczełam brać tbl anty Yaz. Niestety bardzo zle sie po nich czulam i po 4 tbl odstawilam. Poszłam do lekarz przepisał mi Artizie. Powiedzial ze moge brać odrazu po 1 dniowej przerwie... wzielam 4 i znowu musialam odstawić. dostalam krwawienia z odstawienia. Podczas krwawienia było zblizonko bez zabezpieczenia.. Ryzyko ciąży istnieje?

Witajcie kobietki:) jestem tu nowa, więc z góry przepraszam, jeśli nie do końca wpasowałam się w temat. Piszę do was, ponieważ sama już nie wiem co jest grane. Mój organizm jest jakiś "inny"... Od 2 lat brałam tabletki anty, musiałam je ostawić z powodu dziwnych plamień, które trwały ok. 20 dni w miesiącu, więc chyba rozumiecie jakie to było uciążliwe... Dziś mija 50 dni od ost. miesiączki, a kolejnej nie widać... zrobiłam już nawet test, ale sama nie wiem czy widać cień tej druiej kreski, czy chcę go po prostu widzieć(nie ukrywam, że byłabym bardzo szczęśliwa z tego powodu). Ta niepewność mnie dobija. Proszę pomóżcie!!!

Moim zdaniem powinnaś wybrać się do gina po tabletki na wywyołanie @ bo niektóre organizmy po odstawieniu nie są w stanie same wygenerować @ a nie które szybko się przystosowują do nowej sytuacji. Ja po odstawieniu (brałam logest potem cilest prawie 5 lat z przerwą między czasie 6 m-e) tabletek dostałam pierwszą @ taką jak przerwa 7dniowa a 2 @przyszła po 2 tyg od tamtej a teraz czekam na kolejną.............

tbl Yazu brałam przez 4 dni (1-4dc) pozniej 1 dzien przerwy i przez 5 dni Artizie (6-10dc). owe zbliżonko było 14 dc a 10dc wziełam ost tabletke anty po czym odstawiłam. Gdzies wyczytałam o metodzie yuzpe.. ze względu na to iz zostało mi całe opakowanie yazu wzielam 4tbl w ok 38godzinę po stosunku, następne 4tbl po 17h (55godzina) (zamiast po 12h ;/) i kolejne 4 tbl po 12h (67 godzina-zapobiegawczo). Śluz się zagęścił strasznie bo tych tabsach.. ale czy to cos pomogło??? Dziś jest 19 dc.. boli mnie podbrzusze i prawy jajnik. Zdaje sobie sprawe z tego ze w organizmie namieszałam hormonami ale byłam juz zdesperowana... głupota ludzka ;/ Myslicie ze mimo wszystko jest szansa na ciąże? Na początku bałam się ciąży... a teraz boję się że nawet jesli by była to ze mogłam zrobić krzywde swojej fasolce :( boze jaka jestem głupia ;/ Podpowiedzcie cos, poradzcie.. bo zwariuje :(

Tak tak wiem.. jednak opinie są podzielone. Jednak każda tabletka antykoncepcyjna ma to samo działanie- hamuje owulacje i zmienia konsystencje śluzu aby nie przepuszczać plemników. Czyż nie??

Nie chce mi się w to wnikać, ale z jakiegoś powodu do metody Yuzpe zalecane są tylko tabletki zawierające lewonorgestrel. Według mnie dlatego, że jest najsilniejszy (zawierają go tabletki starej generacji).

Gość ify
witajcie,ja po odstawieniu tabl.czekalam na okres przez 3.5 tyg.ale w między czasie byłam w Canadzie,kochaliśmy się bez zabezpieczenia,ale dziś dostałam okres i się popłakałam bo miałam n adzieję na dzidzie:-(

Gość ilonazz
Witam, piszę w sprawie pomocy ustalenia o zagrożeniu ciążą. Brałam tabletki Lesinelle przez 6 miesięcy i Naraye przez 3 miesiące. Ostawiłam je z powodu zaniku libido. Dwa tyg po odstawieniu kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia ( nie doszedł we mnie ) Mija 28 dzień i zaczynam się martwić ponieważ nie da się ustalić teraz cyklu. Słyszałam wiele opinii na temat zachodzenia w ciążę po odstawieniu, były one bardzo zróżnicowane. Jedni mówią, że właśnie prawdopodobieństwo na zajście jest bardzo duże inni zaś uważają, że organizm musi się zregenerować po czym tak szybko do zapłodnienia nie dochodzi... Mam podstawy by się martwić??

Ja zaszlam po 3-4 m-e Kochania się bez zabezpieczeń. Ale to naprawde jest indywidualna sprawa orgaznizmu każdej z nas.

Hej usmiech.gif Wznawiam temat usmiech.gif Już tyle naczytałam się w Internecie o ciąży... tabletkach i ich ostawieniu... szybkim zajściu po nich, że chyba się (niepotrzebnie) nakręciłam, że się uda... usmiech.gif Odstawiłam tabletki w marcu, potem okres wywołany luteiną (bolesny, bez owulacyjny), potem minęło 50 dni cyklu i mnóstwo jednokreskowych testów smiech.gif Potem dostałam okres, jestem po owulacji, jeżeli wszystko dobrze wyliczyłam i czekam... Było by bosko gdyby się udało! usmiech.gif A jak z Wami? Kto ze mną się stara? usmiech.gif

Hej usmiech.gif Wznawiam temat usmiech.gif Już tyle naczytałam się w Internecie o ciąży... tabletkach i ich ostawieniu... szybkim zajściu po nich, że chyba się (niepotrzebnie) nakręciłam, że się uda... usmiech.gif Odstawiłam tabletki w marcu, potem okres wywołany luteiną (bolesny, bez owulacyjny), potem minęło 50 dni cyklu i mnóstwo jednokreskowych testów smiech.gif Potem dostałam okres, jestem po owulacji, jeżeli wszystko dobrze wyliczyłam i czekam... Było by bosko gdyby się udało! usmiech.gif A jak z Wami? Kto ze mną się stara? usmiech.gif

Gość gość
Witam, mam pytanie. 2 miesiące dokłądnie od polowy czerwca do połowy sierpnia brałam tabletki Lesinelle. Odstawiałam je, po czym po 2 tygodniach doszło do małej wpadki, czy możliwe jest abym była w ciąży? Pozdrawiam

Gość gość
skarbek46: nie wiesz, że złe samopoczucie po przyjęciu tabletek może się utrzymywać przez jakiś człas? głupotę zrobiłaś, że już po 4 dniach zraziłaś się do tabletek, trzeba było miesiąc wybrać i zobaczyć, czy coś się zmieni, bo organizm przyzwyczaja się do nowego leku...

Witam, mam takie pytanie, w poniedzialek dostałam okres, tj,30.09.2013, w piatek powinnam zaczac brac nowe opakowanie tabletek antykoncepcyjnych, ale nie chce ich brac, poniewaz chce postarac sie o dziecko, czy zaraz po pierwszym stosunku moze udac mi sie zajsc w ciaze?

Gość Ciekawa1986Ola
Witam!!! Mam nietypowe pytanie i prosze, jesli jestescie w stanie mi odpowiedziec to odpiszcie ... Bralam Qlaire, drugie opakowanie. Po tygodniu brania przerwalam tabletki. Nie wzielam dwoch tabletek i Rano odbylam dwa zblizenia bez zabezpieczenia a Wieczorem dostalam miesiaczke. Czy jest jakies prawdopodobienstwo ze pomimo miesiaczki jestem w ciazy ????

Gość adziulka12001
witam. odstawilam tabletki poniewaz czekal mnie zabieg. po miesiacu od ostatniego krwawienia z odstawienia kochalam sie bez zabezpieczenia a po 2 dniach dostalam miesiaczki. czy jest jakas szansa zebym zaszla w ciaze? bo ciezko stwierdzic po odstaiwniu kiedy jest owulacja. czy ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość gość
Odstawilam tabletki 8 miesiecy temu okres w miare regularny co 32 /33 nagle brak okresu stosunek do I mysl jestem w ciazy okres sie spoznia bol piersi sutkow bolesci w podbrzuszu tak jak by ciagnacy bol jajnikow nadmiar sluzu dziwne smaki I test za testem test popychal I po 3 tygodniach I 2 dniach okres myslalam ze to w koncu ciaza rozczarowanie I lzy objawy podobne o slowie nie dobrze mi nie wsponinalam bo mam problemy z zoladkiem