Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiepewnaZaintrygowana

Odstawienie pigułek a ciąża!

Polecane posty

u mnie nie zauwazyłam jakis tam szczegolnych objawów predzej obawiam sie ze sama sobie te objawy wmawiamja brałam tylko przez 9 dni tabletki ale okresu juz niemam tydzien jutro z rana robie test mam nadzieje ze to nie ciaza mam coreczke co za 4 miesiace skonczy 2 lata wiec z 2 dzieckiem chcciałabym jeszcze poczekac ale jak juz jest dzidzia to nic nie zrobie

ja tez mam podobny problem, niedawno odstawilam tabletki i czekam na 1 miesaiczke , powinnam ja dostac dzis to jest 28 dzien, ale gdy nie bralam tabletek to okres zawsze mialam nieregularnie, wiec moze teraz tez sie opuznia albo to efekt zaprzestania brania pigulek? okres powinnam dostac dzis , ale narazie go "niewidac" mam lekkie bole w dole brzucha tak jak na okres zawsze mialam, tylko niepokoi mnie temperatura 36,9 37 C do tego bolaly mnie ostatnio sutki ale juz nie.. w cioaze mozliwosc zajscia byla bo raz kochalam z chlopakiem RAZ bez zabezpieczenia , oczywiscie wczesniej wyszedl, ale wiem wiem to nie jest zadne zabezpieczenie. ale jestem dobrej mysli mam nadzieje ze na dniach dostane .........

sie nie nakrecajcie...bywa ze po odstawieniu tabletek organizm szaleje wiec cierpliwosci...jesli sie okres nie zjawi po dwoch dniach zrob test bywa roznie nie ma co schizowac

Gość guest25
Witam wszystkich, ja z kolei odstawiłam tabletki z 3 miesiące temu (brałam diane przez 2 lata może trochę dłużej) i póki co nic. Czy może któraś z was brała te same tabletki ? Chciałabym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby po ich odstawieniu zajść w ciążę bo już od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko i na razie same niepowodzenia:( przeczytałam również że polecacie brać kwas foliowy. Czy on pomaga w zajściu w ciążę ? Bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam

mja siostra brala diane ok 5 lat.Po odstawieniu miala bardzo nieregularny okres i nie mogla zajsc w ciaze przez pol roku mimo ze starala sie od samego poczatku,a teraz ma sliczna coreczke:)Jesli chodzi o kwas foliowy to nie pomaga w zajsciu w ciaze ale zeby urodzic zdrowe dziecko nalezy przyjmowac go min.3 m-ce przed zajsciem w ciaze i w pierwszych 3 miesiacach ciazy.Życze cierpliwosci i owocnych staran!

Gość Motylek.c
Witam, jestem kolejna, ktora odstawila tabletki na poczatku lipca, a po.. kilkunastu latach. Czuje sie strasznie, bola mnie jajniki, plecy i brzuch,rowniez bole glowy dopadaja nieoczekiwanie i mecza przez kilka dni (wyglada to jak migrena). Poza tym jestem jakas rozdrazniona, cisnienie krwi skacze i puls serca bardzo wysoki.Zamiast okresu mam plamienie, czasem tylko pokazuja sie jakies skrzepy krwi. Kwas foliwy zaczelam brac kilka miesiecy temu z nadzieja ze po odstawieniu tabletek uda mi sie zajsc w ciaze. Mysle ze jeszcze za wczesnie, bo organizm musi wrocic do poprzedniego stanu, chociaz...moja Pani doktor powiedziala, ze mozna zajsc zaraz po odstawieniu tabl.... Guest25, mozesz pisac na mojego maila motylek.c@gmail.com

Gość aa..
U mnie to samo. Odstawilam tabletki pod koniec czerwca i od ostatniego okresu wywolanego tabletkami mienlo juz 50 dni, wiec zaczynam sie martwic:( Poza tym przez ponad tydzien mialam bole podbrzusza i uczucia jakbym miala zaraz dostac okres. Poza tym mam starsznie wzdety brzuch co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzalo, tym bardziej, ze nie jem nic takiego co mogloby top spowodowac. Poza tym zmeczenie i rozdraznienie. No i co dziwne mam bardzo malo wydzieliny z pochwy. na dniach zrobie test bo chyba oszaleje.

Gość guest25
a biorę kwas foliowy już od ok 2 tygodni, póki co czuję się dobrze tylko czasem dopadają mnie bule piersi bądź kucia w klatce piersiowej a tak poza tym to okres mam regularny nawet bardziej niż zanim zaczęłam brać diane a odstawiłam te tabl. jakoś w lutym. Czy może któraś z was wie kiedy trzeba się zgłosić do lekarza jak nie udaje się zajść w ciążę. Pozdrawiam wszystkie Panie :)

Gość guest25
(Poprzedniej wiadomości nie czytajcie już zgłosiłam ją do usunięcia bo się walnęłam w pisaniu :) )AA to faktycznie już długo nie masz okresu, czas najwyższy zrobić test:) Ja biorę kwas foliowy już od ok 2 tygodni, póki co czuję się dobrze tylko czasem dopadają mnie bule piersi bądź kucia w klatce piersiowej a tak poza tym to okres mam regularny nawet bardziej niż zanim zaczęłam brać diane a odstawiłam te tabl. jakoś w lutym. Czy może któraś z was wie kiedy trzeba się zgłosić do lekarza jak nie udaje się zajść w ciążę. Pozdrawiam wszystkie Panie :)

Gość kitka3456
"napuchniete podbrzusze oraz jego bolesnosc, duze uplawy-co chwile mam wrazenie jakbym dostala okresu, zmeczenie, czeste oddawanie moczu" po jakim czasie od współżycia bez zabezpieczenia (z zamiarem zajścia w ciążę) mogą wystąpic takie objawy?

Gość aaa...
Robilam sobie dzisiaj test i nie jestem w ciazy (uff), ale ciagle mnie martwi ze juz ponad 50 dnie nie mam okresu po odstawieniu. Mam nadzieje, ze to nic powaznego, bo poki co jestem za granica a tu opieka medyczna delikatnie mowiac jest srednia. Boje sie tez, ze znowu moge miec bolace @ jak przed anty.

Gość llenka 24
Witam!Mam pewien problem, którym powoli zaczynam się sama strasznie nakręcać i stwierdziłam, że muszę się nim z kimś podzielić:) Dokładnie 30 lipca skończyłam 3 opakowanie moich pierwszych w życiu tabletek Novynette. Odstawiłam z myślą zrobienia badań hormonalnych, nie zajścia w ciążę. W niedzielę 9 sierpnia kochałam się z moim partnerem. Pierwszy raz w gumce, bez żadnych rewelacji. Za drugim razem, przed samym finałem spostrzegliśmy, że prezerwatywa pękła. Wytrysk nastąpił na zewnątrz, chłopak przysięga, że ani kropla nie dostała się do środka...czego przesaje być coraz bardziej pewna:/ (dostałam amoku wycierania się). Nie jestem też pewna coraz mniej wątpliwych informacji o zawartości plemników w preejakulacie i ich zdolności zaplodnienia. Od kilku dni mam uczucie ciężkiego podbrzusza, wyskoczyło mi kilka krostek...już sama nie wiem czy to jest spowodowane odstawieniem tabletek czy...ciążą. Nie mam pojęcia jak teraz będzie wyglądał mój cykl dlatego ciężko o wyliczenie dni płodnych. Wcześniej przed braniem tabletek miałam regularne 28- dniowe cykle. Jeżeli teraz miało by tak być...to właśnie dzisiaj mam owulacje ( czy świadczy o tym biały, wodnisty śluz?..nigdy nie potrafiłam tego odróżnic), a dzień "przestepstwa seksualnego" był pierwszym dniem płodnym. Pozostaje mi tylko mieć nadzieje, że żaden plemnik nie dostał się do mnie albo że do dzisiaj żaden nie przeżył...chociaż podobno po odstawieniu płodność wzrasta...na test też za wcześnie:/ Chyba się wygadałam...musiałam:) chłopak już nie może mnie słuchać..uważa, że mam manie na tym punkcie. Pozdrawiam wszystkich.

Gość awangarda87
witam.czytałam już milion opinii i mam coraz większy mętlik w glowie.przez ok 4 lata zarzywałam tabletki Regulon (w zadnych z opinii i wypowiedzi nie wyczytałam tej nazwy tabletek)..19-go września wzięłam ostatnia tabletkę z blistra.normalnie 23-go dostałam okres i z następnego listka wzięłam 2 tabletki po czym zrezygnowałam i odstawiłam je na dobre(w miedzy czasie mialam delikatne plamienie).16-go i 17-go pazdziernika (na 6 dni przed planowanym okresem) kochałam sie ze swoim partnerem bez zabezpieczenia.z obliczen wynika,ze sa to dni nieplodne. na dzien dzisiejszy okres spoznia mi sie 5 dzień. przedwczoraj miałam strasznie nabrzmiałe,wrazliwe i czerwone sutki.dodam,że od ok 2 miesiecy biore kw.foliowy..prosze podpowiedzcie mi czy mozliwe,zebym zaraz po odstawieniu tabletek,w dni "nieplodne" zaszla w ciaze?

Gość kristi2007
Hej wszystkim.Ja brałam rok tabletki.Najpierw pol roku regulon a drugie pol roku microgynon21.18 wrzesnia wzielam ostatnia tabletke i od tego momentu kocham sie z mezem bez zabezpieczenia poniewaz chcemy miec drugie dziecko(mamy juz 3 letniego synka).21 wrzesnia dostalam okres ale tez czulam sie ciazowo-piersi bolaly jak oszalale,czeste oddawanie moczu(podczas jednej nocy 9 razy)i ogolne objawy ciazy.w dniu spodziewanej miesiaczki okolo 18 pazdziernika zrobilam test i wyszedl negatywny a 20 pazdziernika dostalam okres.teraz boli mnie podbrzusze,ale piersi juz nie bola i nie mam juz takiego parcia na mocz.Mysle ze te objawy ciazowe to przez odstawienie tabletek.boje sie ze bede miala ciezko z zajsciem w ciaze.4 lata temu poronilam w 8 tygodniu ciazy po 3 miesiacach zaczelismy sie znowu starca o dziecko ale zaszlam dopiero w ciaze rowno rok po poronieniu.boje sie ze teraz tez bede tyle czekac a bardzo pragniemy miec juz dziecko.w srode wybieram sie do ginekologa moze on cos powie konkretnego.pozdrawiam

Gość pixie_lott
Witam wszystkich. Mam nadzieje, ze ktos bedzie mogl mi pomoc. Przez okolo 5 lat bralam tabletki antykoncepcyjne, od 2 lat Yasminelle, ale postanowilam przerwac ich branie ze wzgledu na to, ze po prostu mialam juz tego dosyc. Przez pierwsze 3 miesiace po ostawieniu tabletek dostalam okres po 28-29 dniach czyli regularnie a teraz jest czwarty miesiac i okres spoznia sie juz 4 dni. Nie chce zajsc w ciaze, wiec stosujemy prezerwatywy, wiec raczej wykluczam to, ze moge byc w ciazy. Nie mam zadnych boli i nie wiem co sie dzieje. Nie moge tez isc do lekarza, bo jestem za granica i tutaj nie mozna sie tak po prostu wybrac do ginekologa, a panstwowa sluzba zdrowia jest do bani. Nie wiem zatem co robic. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje? Czy ktos moglby mi cos poradzic? Nie wiem co dzieje i boje sie, ze cos jest ze mna nie tak. Bede wdzieczna za kazda odpowiedz.

Gość guest35
Witaj, myślę że nie musisz się martwić bo 4 dni spóźnienia okresu to jeszcze nic strasznego :) mi czasem się spóźniał i tydzień. Jak chcesz być pewna to zrób test ciążowy. Pozdrawiam

Gość pixie_lott
Dzieki za odpowiedz! Prawde mowiac to zwlekam z tym testem, bo nie chce narazie miec dziecka, ale chyba jednak bede musiala go zrobic, bo inaczej bede sie tylko stresowac i zamartwiac. Miejmy nadzieje, ze bedzie negatywny! Pozdrawiam

Gość guest25
No to faktycznie jeśli nie chcesz mieć dzieci to lepiej zrób. Ja akurat zamierzenie odstawiłam już w tamtym roku tabletki. Pozdrawiam

Gość pixie_lott
No wiec test zrobiony i wynik negatywny, ale ulga! Z jednej strony ulga, ale z drugiej to tez niedobrze, ze nadal tego okresu nie ma i nie ma znakow, ze sie pojawi:( Mam nadzieje, ze to nic powaznego:( Moze ktos tez mial taki sam problem? Mam sytuacje utrudniona, bo nie moge isc do ginekologa, bo w tym kraju wszystko inaczej funkcjonuje. Bede wdzieczna za kazda odpowiedz. Pozdrawiam

hej:) Błagam was, pomożcie... po 2,5 roku odstawiłam Novynette. Ostatnią tabletkę zażyłam w sobotę, tak jak zawsze w poniedziałek dostałam okres, który miał trwać do niedzieli. (Normalnie w niedzielę wziełabym kolejną pigułkę, ale nie wzięłam). W sobotę, dzień przed niedzielą w której miałam wziąć tabletkę a nie wzięłam, kochałam się z moich facetem. Próbowaliśmy z gumką, ale było źle, więc ściągnęliśmy w połowie. On oczywiście NIE skończył we mnie. Od zakończenia tamtego okresu minęło 29 dni, a ja wciąż nie mam okresu. nie jestem senna, nie chodzę często siusiu, ale mam bardzo duże upławy- czuję jak bym dostała okres. ciąża czy rozregulowanie organizmu? Błagam o b.szybką odpowiedź!!

Gość dariam....
hej ! przeczytalam wsztstkie posty i nic nie znalazlam na moj problem, wiec moze Wy pomozecie? 4 lata temu przestalam brac pigulki ,zaszlam w ciaze ,poronilam w 8 tygodniu, a po dwoch znowu zaszlam i mam teraz 3 letniego super synka. po porodzie zaczelam brac cilet i tak az do lutego tego roku. po plamieniu nie rozpoczelam nowego opakowania, bo chcialam zmienic antykoncepcje na inna....kochalam sie z mezem z prezerwatywa tylko i nie konczylismy w srodku dla pewnosci........teraz mamy koneic lipca, ja nie dostalam jeszcze okresu po odstawieniu(ponad 4 miesiace), a wyniki testow ciazowych(ktorych zrobilam ze 20) sa negatywne.....macie jakis pomysl co sie dzieje? dodam, ze mam brzuch jakbym byla conajmniej w 5 miesiacu ciazy,humorki,sennosc itp.,pozdrawiam

Moje drogie Panie mam nadzieję ze któraś z Was będzie potrafiła mi odpowiedzieć czy w mojej sytuacji mogłam zajść w ciąże, sprawa wygląda tak: od 2,5 roku biorę tabletki antykoncepcyjne Jasminelle. Podczas przerwy między jednym a drugim opakowaniem tabletek w czasie krwawienia kochałam się z chłopakiem i on skończył we mnie. Była to niedziela. W środę powinnam wziąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania, ale nie mogłam znaleźć mojej recepty a niestety byłam poza zasięgiem mojego ginekologa i nie mógł mi wypisać nowej. Moje pytanie oczywiście brzmi - czy mogę być w ciąży? Czytałam że po odstawieniu tabletek owulacja może się pojawić po kilku miesiącach dopiero ale również już następnego dnia po odstawieniu hormonów, a plemniki mogą żyć do 7 dni więc od niedzieli do środy mogły we mnie przeżyć. Co o tym sądzicie? Czy mogłam zajść w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość dariam
nie moglas zajsc w ciaze poniewaz w czasie przerwy miedzy opakowaniami jestes chroniona ;-) plemniki moga przezyc do 7 dni w srodowisku w czasie dni plodnych a ty kochalas sie w czasie dzialania tabletek takze spokojnie ;-0

Gość kahlan2010
Dziękuję za odpowiedź. Wiem że podczas przerwy między opakowaniami jestem chroniona, lecz wątpliwości nabrałam po przeczytaniu tego: http://abcciaza.pl/pytania/plodnosc-po-odstawieniu-tabletek-antykoncepcyjnych Do tej pory myślałam że owulacja wraca po odstawieniu tabletek dopiero po kilku miesiącach, a tu pani doktor napisała że nawet w pierwszy dzień bez planowanego wzięcia pigułki. No ale co będzie to będzie :) Dariam a co do Twojego pytania myślę, że nie powiem Ci nic odkrywczego - wszelkie wątpliwości może rozwiać jedynie lekarz, który nie tylko powie Ci czy jesteś w ciąży czy nie, ale także stwierdzi czy brak okresu nie wynika z jakiegoś niepokojącego stanu zdrowia

Gość dariam
dzisiaj w koncu mam wizyte, czekalam 3 tygodnie i mnie juz ponosilo ;-)

Gość kahlan2010
Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Gość dariam
i nadal nic nie wiem, klazali jeszcze czekac .....ach ta Anglia

Gość efffa007
witam wszystkich, odstawiłam tabletki na poczatku września( po 5 latach ) ostatnio trochę czytałam na różnych forach, że po odstawieniu tabletek organizm jest chłonny jak gąbka. Zastanawia mnie czy dotyczy to tylko dniu płodnych? czy może biorąc pod uwagę, że organizm jest rozregulowany nie ma tu reguły i mozna zajść w ciążę nawet tydzień po dniach płodnych?

witajcie, pozwolicie ,ze sie dolacze? bralam tabsy 6 lat, odstawilam rok temu i do tej pory nie jestem w ciazy... szczerze mowiac, nie znam nikogo kto zaszedlby od razu po odstawieniu... przewaznie po tabsach jest zaburzona godpodarka hormonalna, wiec nie jest tak latwo zajsc w ciaze... znajome srednio po pol roku po odstawieniu dopiero zachodzily.... czesto po hormonach jest podwyzszona prolaktyna, tak jak w moim przypadku, wiec nie da sie zajsc w ciaze;( po odstawieniu przez dobre 4 mce myslalam ze jestem ciaze, mialam typowe objawy, zawroty glowy, mdlosci, niemozliwa tkliwosc sutkow , nawet mnie swedzialy;) to objawy po odstawieniu...

Gość wypchana
pytanie za 100 puntow? Ja bralam abletki dianette przez osiem lat, w ostatnimroku dostalam przepukline brzuszna. Postanowilismy z partnerem ze juz czas na dzidziusia wiec odstawilam tabletki na koniec pazdziernika, okres od 4 do 8 listopada perfekt. probowalismy zaraz po odtawieniu i dni plodne, teraz jest 21 listopad i mam sraszne mldlosci, ogromna zgage, uczucie glodu i ssania i bole na dole brzucha, strasznie wydety, nic mi sie nie dzieje z piersiami i jeszcze bole glowy. co wy o tym mysliciee?