Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Błękit

NIEZOBOWIĄZUJĄCY FLIRT W SIECI - PROPOZYCJA DLA PAŃ

Polecane posty

Witaj Ewo. Mam jeszcze chwilkę czasu do przyjścia, wiesz kogo ... Zacznę więc wesoło dzisiejszy dzień. Na przekór pogodzie. Wiersz Goethego. \"Względni bądżcie dla kobiety; Z krzywego żebra jej postać, Nie mogła więc prostą zostać. Cóż ty poradzisz, niestety, Czemu sam Bóg nie mógł sprostać. Chcesz ją nagiąć, to się złamie, Chcesz zostawić - czyż cię żdziwi, Że się jeszcze więcej skrzywi? Cóż tedy poczniesz Adamie? Względni bądżcie dla kobiety, Żle, gdy się wam żebro złamie...\" hihihihihihihi Pewnie zaraz dostanę burę od Elloise.

:D nie, dlaczego:D w przeciwnym wypadku nie byłoby o czym pisać:) napisanoby jedną książkę...... jeden wiersz...... a tak, możemy się podelektować.... więc za co??

Skoro tak, to .... kolejny wierszyk autorstwa Goethego. Tym razem bardziej skierowany do panów zakładających tu rozpaczliwe topicki. \"Oskarżać chcesz kobietę, że wciąż partnerów zmienia ! Lecz nie potępiaj; ona mężczyzny szuka stałego.\"

A tak w ogóle to: Goethe \"Życie to, bracie, kiepski żart; Temu brak klepki, tanten mało wart, Ten pragnie tego, tamtego ów, Jeden ma szczęście, drugi pecha znów. A kiedy w końcu spadnie cios, Chcąc nie chcąc, człowiek swój znosi los, Aż spadkobiercy w ostatnią drogę Rażno poniosą pana Niechcę i Niemogę.\" hihihihihihi

Dokładnie:) i przypomniałeś mi wiersz Twardowskiego o sprawiedliwości:) tylko to bardziej na priw, bo raczej nie komponuje się tematem:) Nie mialam pojęcia, ze Goethe to taki znawca kobiet:) czasami jednak można się pomylić......

W słynnych dialogach Katarzyny ze Sieny, Bóg miał jej powiedzieć: \"Ja jestem tym, który jest, ty jesteś tą, której nie ma\". Czy kiedykolwiek ktoś doświadczył swego nieistnienia? Kultury Wschodnie mają obrazowe przedstawienie tego przeżycia. Jest to obraz tancerza i tańca. Bóg jest tancerzem, a stworzenia boskie tańcem. Nie jest tak, że Bóg jest wielkim tancerzem, a ty jesteś małym tancerzem. O NIE! !!!! Nie jesteś tancerzem w ogóle. Ciebie się tańczy! Czy keisy to sobie uzmys awiasz nie istaniesz?? Istniejesz nadal, ale nagle uzmysławia szsobie, że jestes czymś innym, niż myślałeś.

Nic Cię nie zrani, nic Cię nie doktnie, nie zdenerwuje...... nie mowię że wcale, ale jesteś jakby obok, ponad to, nastepna figura......to przeplywa i CIEBIE nie dotyczy

Witaj Elloise. Ale mnie wczoraj zaskoczyłaś tym tekstem. Buzię otworzyłem, oczy wytrzeszczyłem i patrzyłem, patrzyłem ... hihihihihihi Hmm .... chyba jednak zostanę w kręgu zainteresowań kulturą europejską, bo tą wschodnią trudno mi rozgryżć. Już Goethe pisząc \"Dywan Zachodu i Wschodu\" próbował stworzyć pomost pomiędzy tymi dwoma kulturami, lecz czy mu się to do końca udało? Pozdrawiam gorąco.

Naturalnie Elloise. Od godz. 8.09 do 9.59, kiedy to właśnie się pojawiłaś.

hihihihihihi Żebys teraz Elloise zobaczyła, jak ja się zarumieniłem .... Może już lepiej więcej nie napiszę, nazbyt frywolny mam bowiem nastrój. Żartowałem. Przepraszam Elloise. Pracuj spokojnie, powolutku. Nie śpiesz się z mego powodu. Skoro wiesz, że czekam, to myślisz o mnie. Czy mogę więc żądać czegoś więcej ?

Niestety, ja nie potrafię mówić wierszy, bowiem jestem raczej twardo stąpającym po ziemi realistą. Mimo to jednak w moim życiu ogromną rolę odgrywają rzeczy, które dla innych znaczą tyle co nic. Nie będę więc cytował Ci wielkich wieszczy tego świata, ale mogę zabrać na łąkę i pokazać jej piękno, mogę oglądać z Tobą zachód słońca, czuć chłód późnoletniego wieczoru, słuchać wiatru w liściach drzew, wdychać zapach nastającej nocy...