Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeaninee ee

Zmiana tabletek anty na Jeanine--- potrzebuję pomocy!

Polecane posty

Gość Jeaninee ee

Witam, wiem, że to może kolejny taki temat, jednak nie znalazłam żadnych konkretnych informacji. Przez 1 miesiąc stosowałam Yasmin, jednak postanowiłam je zmienić na Jeanine. Ginekolog wypisał mi receptę i powiedział, że pierwsza tabletke Jeanine powinnam zażyć w 1 dniu krwawienia. Z kolei w ulotce jak byk stoi: "w przypadku zmiany tabletek złożonych opakowanie Jeanine rozpocząć po 7-dniowej przerwie". Mam mętlik w głowie, nie wiem czy słuchać lekarza, jednak jego rada mija sie zupełnie z tym co jest napisane w ulotce.... Nie wiem też czy krwawienia z odstawienia nie pomylę z plamieniem, które przy yasmin towarzyszyło mi niemal codziennie. A zalezy mi na utrzymaniu działania antykoncepcyjnego :0 Może miałyście dziewczyny taki przypadek?? Co powinnam zrobić???

Gość tez zmieniłam
ja normalnie bralam opakowanie innych tabsów po 7 dniowej przerwie

Gość Jeaninee ee
Dzięki za odpowiedz i czekam na dalsze! :) Olac zalecanie lekarza?? Brać zgodnie z ulotką?? Hmm nie wiem a dla mnie to ważne... Dodam ze zarówno Yasmin jak i Jeanine maja ten sam poziom etyloestadriolu (nie wiem czy dobrze napisałam...)... hmmm....

Gość miska
rozpocząć nowe opakowanie po 7 dnoiwej przerwie Jeśli została Ci Yasmin ,chętnie odkupie

Gość Jeaninee ee
Dziś zjadłam ostatnią z opakowania :)

Gość UPppppp

Wiesz co zrób lepiej tak jak w ulotce albo nawet nie rób przerwy tylko zacznij brać od razu po skończeniu opakowania te drugie. Ja biore Logest i w ulotce jest takie właśnie zalecenie. Ale róznie to z róznymi tabsami jest. Jeśli bedziesz się czuła bezpieczniej zacznij od 1go dnia krwwienia, na pewno ci to nie zaszkodzi, a tylko uspokoi :)