anialandia 0 Napisano Lipiec 1, 2005 planuję zajść w ciążę, ale martwi mnie pewna sprawa. dość często miewam ataki migreny i bez tabletki przeciwbólowej \"nie da rady\" :-( zastanawiam się jak to będzie wyglądać w czasie ciąży? tabletki nie będę mogła wziąść w obawie przed uszkodzeniem płodu, a ból pewnie nie ustanie i bedę cierpieć. jak wtedy sobie z nim poradzić? a może w czasie ciąży ustępuje migrena? (słyszałam takie opinie) czy ktoras z was ma podobne problemy w ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi-mo-mu Napisano Lipiec 2, 2005 hmm .. co pawda wystrzegam się ciąży ale Ty idz do lekarza i powiedz mu że chcesz tabletki które nie uszkodzą i nie zagrożą płodowi :) są takie tabletki :) i ręcze za nie życiem że są bezpieczne moja ciocia też miała często migreny i jak zaszła w ciąże to lekarz jej przepisał jej genialne tabletki :) bardzo skuteczne a jej dzidziuś ma już 1 roczek i jest cały i ZDROWY :) ... aha a co do przejścia migren w czasie ciąży ... możliwe ale to nie jest nic pewnego :) wiesz .. każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na ciąże :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anialandia 0 Napisano Lipiec 4, 2005 dzięki na radę, na pewno wybiore się do ginekologa i porozmawiam z nim na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość teres Napisano Lipiec 29, 2006 cześc ja mam migrenę w czsie ciąży to już 16 tydzień i miałam 2 ataki migreny były takie jak zawsze ból i wymioty przez 3 dni nic nie pomagało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spróbuj tego Napisano Lipiec 29, 2006 Rewelacyjnie pomaga na mdłości migrenowe ! http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=635 mnie po tym nawet czasem przechodził ból ( piszę w czasie przeszłym, bo odkąd łykam rególarnie te kapsułki, nie mam już migren, po tylu talach cierpienia :) ), a jesli ból nie przejdzie, to będzie przynajmniej mozliwy do wytrzymania, serio :) Sprawdziłam tą metodę nie tylko na sobie, ale i na koleżance z migreną, na nią też działa :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach