Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IWKA26

lipcoweczki z trojmiasta

Polecane posty

Gość IWKA26

hejka!sa jakies przyszle mamusie z trojmiasta????????????????

Witam ja jestem z Trojmiasta i mamusia zostane na poczatku lutego wiec jeszcze troszke czasu mi zostalo:) A Ty juz wiesz gdzie bedziesz rodzic? Bo ja ciagle sie nad tym zastanawiam i jakos nie moge sie zdecydowac :) Pozdrawiam

Gość IWKA26
ja bede rodzic w redlowie zostalo mi tylko 2 tygodnie ale mam stracha choc mowie sobie ze jest to do przezycia:)

Hej, ja riodziłam w Redłowie. Polecam. Nic sie nie boj, bedzie dobrze.

To jak juz urodzisz w tym Redlowie to dasz mi znac co i jak zebym chociaz cos wiedziala:) Ja poki co mam straszne wizje swojego porodu ale chyba nie bedzie tak zle:) Pozdrawiam

A i mam pytanie jaki lekarz prowadzil Twoja ciaze?? Pozdrawiam

Gość IWKA26
moja ciaze prowadzi doktor Wasewicz powiedz mi Moya co trzeba zabrac ze soba do szpitala?kazdy mowi mi cos innego ze ja chyba wybiore sie z wielka torba podrozna:)

Do porodu radze zabrac: - duzo niegazowanej wody mineralnej, w tym jedna w butelce z tzw dziubkiem (w koncowej fazie pomiedzy skurczami strasznie chce sie pic a z innej butelki nie ma szans, poza tym potem przyda sie do podmywania) - klapki pod prysznic - skarpetki - jakies male radyjko ;) a do szpitala w ogole: - koszule dla karmiacych - woda mineralna (tony) i sok jablkowy, ale nie za duze karton bo nie moze stac otwarty dluzej niz 1 dzien a itak trzeba go rozcienczac - sztucce - stanik dla karmiacych!!!!! - masc bepanthen - ciemne reczniki - papier toaletowy miekki bialy najlepiej, nie barwiony - takie same reczniki papierowe (do osuszania po pdmywaniu (szkoda recznika a i przyjemniejsze to) - płyn do higieny intymnej (najlepiej mniszek lekarski, szałwia, rumianek) - tantum rosa (max 10 saszetek) - przyda sie butelka z dziubkiem dla dzidzi - pampersy - chusteczki do tyłka - 2 czapeczki cienkie - rekawiczki na lapki - 3-4 szt body (najlepiej nie zakladane przez glowe) - 3-4 szt pajacykow rozpinanych w kroczku Inne rzeczy mi sie nie przydaly. Jak cos mi sie jeszcze przypomni to napisze.

Gość IWKA26
dzieki wielkie bardzo mi pomoglas:)pozdrawiam

Cieszę się :). Nic się nie bój trzymam kciuki. A jak chcesz pytać jeszcze o Redłowo to śmiało.

Gość IWKA26
powiedz mi czy pomagaja przy dziecku po porodzie czy zostawiaja na pastwe losu:)

Po porodzie nie ma specjalnie w czym pomagać bo maluch tylko śpi i je ;). Ale na początku można poprosić o pomoc w przewijaniu, karmieniu (jest na oddziale, ale tylko do 15-tej siostra-anioł od laktacji). Poza tym na stałe na oddziale jest położna, ale od położnic właśnie, i dwie lub trzy siostry od noworodków, które można poprosić o pomoc. Pielęgniarki oczywiście same kąpią codziennie maluchy i pomagają ubrać, ale już po dwóch dniach ubierać malucha trzeba raczej samemu :), ale to naprawdę nic trudnego. Jak się napatrzysz jak siostrzyczki \"rzucają\" maluchami, to nie będziesz się bała zajmować ;).

czesc dziewczyny. jestem z trójmiasta. właśnie dziś test wyszedł mi pozytywnie:) szukam dobrego ginekologa, który ma usg. polecicie coś?

Gratulacje!!! Czytałam przed chwilą właśnie jak się cieszyłaś :D. Najlepszy chyab jest Dering... podobno (nie wiem czy tak się to pisze). Z jakiego miasta konkretnie jesteś? Będzie łatwiej. No i czy przychodnia czy prywatny może być. Postaram się pomóc.

No i nie siedź przed komputerem po nocach!! :) A tak w ogóle to zacznij się już wysypiać na zapas, moja serdeczna rada :D. A mi właśnie wczoraj minął dokładnie rok od testu... :) Już tęsknię za tymi kreseczkami ;) Niesamowite uczucie.

Gość balbinara
Rodziłam w Redłowie, mam niemiłe wspomnienia, ale to było kilka lat temu. Mam nadzieję,ze sie poprawiło

Gość IWKA26
witam mamusie!wlasnie wstalam powiedzmy ze wyspana:)choc co dwie godz.biegam do toaletki:)moj maluszek juz duzy w brzuszku i naciska na pecherz:)no i brzusio juz przeszkadza ale jeszcze troszke:)pozdrawam

Gość Do Iwki
Warto wziąć ze sobą do szpitala (do kupienia w sklepach medycznych) takie majtki z siateczki (pooperacyjne). Lekkie, nie uciskają, przewiewne, a trzymają podkład na miejscu ;) One są jednorazowe, ale można je delikatnie wyprać i użyć ponownie.

Gość IWKA26
dzieki bardzo wiem o jakie chodzi

Gość Do Iwki
a w Redłowie położne są bardzo pomocne. Przychodzą z pomocą nawet jeśli o nią nie prosiłaś. Ordynator mało przyjemny, ale jak się u niego nie rodzi, to pojawia się tylko na obchodach. :)

Gość IWKA26
to dobrze juz jestem troche pozytywnie nastawiona mysle ze przezyje:):):)jest to moj pierwszy dzidzius i boje sie pierwszych dni ale mysle ze bedzie ok:)moze urodzi sie spokojne i nie da mamie i tacie w kosc:)choc na to nie wyglada bo moje dziecko bardzo ruchliwe ciagle daje kopniaki nawet lekarz na ostatnim usg stwierdzil ze mam bardzo ruchliwego brzdaca:)nawet jego kopie jak mnie dotknie:)

Gość Do Iwki
Będzie dobrze. Moja mała też mi tak skakała po wątrobie. Przy porodzie leżała mi na krzyżu 😭 Ale najważniejsze, że się urodziła zdrowa i śliczna.

Tych majtek jednorazowych położne i tak nie pozwlają nosić.

Gość Do Iwki
Nosiłam te majtki. Nawet ordynator przy obchodzie, kiedy jedną złapał w majtkach powiedział: "noście je sobie ile chcecie, ale jak jest obchód, to należy je zdjąć". Rodziłam w ubiegłym roku, więc może coś się teraz zmieniło.

Gość Do Iwki
A może chodziło o to, że lepiej jest "się wietrzyć". Powinnam uściślić, że nosiłam je tylko w tzw. trudnych momentach, np. wizyta rodziny.

Gość IWKA26
hejka!!!!jestescie mamusie?rany jaki skwar:(wlasnie wrocilam ze sklepu dalam jeszcze rade sie przejsc malenki mi na swiezym powietrzu w brzuszku spi:):):)teraz czas przygotowac obiadek....pozdrowka

hej. szukam jakiegoś lekarza z gdyni. jak najbardziej prywatnie,żebym nie musiała np na usg też latać do kogoś innego.

ja też z gdyni! i mam ten sam problem (o ile to problem)

Gość IWKA26
witam babeczki!co tu takie pustki? dziewczyny nie pomoge wam w wyborze lekarza bo nie pochodze stad i znam tylko jednego ginekologa(mojego)