Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

No dziewczyny moge sie pochwalic ze nareszcie po braniu luteiny dostalam okres. tylko wlasnie hmmm nie jestem 100% pewna iz jest to okres bo rownie dobrze moze to byc tylko plamienie. i w tym jest moj kolejny problem ;/ lekarz powiedzial mi jak tylko dostane miesiaczke po luteinie mam wziasc tabsy anty... ale tam pisze ze ma sie je wziasc w 1 dzien okresu i trzeba byc pewnym iz jest to miesiaczka a nie plamienie. a ja tego nie jestem pewna :( co zrobić? zaryzykowac i wziasc tabletke dzis?

No właśnie, nie musi mieć plamień:) No ja też nie miałam żadnych skutków i dokładnie tak jak Anna, tylko 2 dni mdłości i ból głowy taki delikatny... Kobiecosc...No to super:)🌻 Czy plamienie czy okres moim zdaniem powinnaś przyjąć pierwszą tabsę...Mnie się okres prawie zawsze zaczyna plamieniem i też dlatego wzięłam 1 tabsę w pierwszy dzień, gdy pojawiło się plamienie i po kilku godzinach miałam już normalnie okres, więc dobrze zrobiłam, dlatego tak Ci doradzam:)

aaaaa.... tak sie boje... ten \'okres\' dostalam mniej wiecej o 16h teraz jest juz 23h. a splynelo ze mnie tylko pare kropel. Nie mam pojecia czy brac ta tabletke teraz czy poczekac do jutra :/ Bo moze to normalne że gdy sie bralo luteine to 1dzien okresu jest skapy :|

teraz bylam sprawdzic jak tam z moim okresem. wsumie jak sikalam to nic nie lecialo czerwonego :/ ale jak sie wytarłam to byla kres na papierze. i co o tym myslisz?? wziąść już tą tabletke??

Gość gosia16
Mam pytanko do was dziewczyny a mianowicie chodzi o to, że jestem z moim chłopakiem już od 3 lat kochamy sie od ponad 2 i z początku robiliśmy to z prezerwatywą no, ale taki seks nie przynosi w 100% zadowolenia więc zaczęliśmy stosować stosunek przerywany... Wiem, że to nie jest dobra antykoncepcja, ale bałam się iść do ginekologa po tabletki ;/ Teraz jestem na to zdecydowana! Ale mam pewne wątpliwości czy lepiej iść na całość żeby zakończył we mnie i wziąć tabletki do 72h czy po prostu systematycznie brać tabletki antykoncepcyjne nie wiem co jest bardziej skuteczne... a w ogóle to jak zacznę brać te tabletki antykoncepcyjne to słyszałam że już później trzeba je brać cały czas bo się zwiększa ryzyko wpadki... PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ :(

gosia16 mam nadzieje ze nick nie odzwiercidla wieku, bo to za wszesnie na tabsy:) no ale do rzeczy wiesz ja bardziej od wizyty u lekarza balabym sie przerywanych (bez zadnego zabezpieczenia) o niebo lepszym rozwiazaniem sa tabletki, tabletki nie wplywaja negatywnie na organizm a taka tabletka do 72 h i to stosowana tak czesto ( bo pewnie w miesiacu sie kochacie kilka razy) moze ci strasznie namieszac w organizmie:( i powiedz od kogo slyszalas ze trzeba brac caly czas, coprawda slyszalam ze zaraz po dostawieniu jest ryzyko zajscia w ciaze mnoga, ale chyba nie jest to nigdzie potwierdzone. moja rada idz do gina po tabletki zobaczysz jak sie kocha bezstresowo:)

ja tez uwazam tak jak Figa!! tabletki te do 72 godz takie jak min postinor śą w razie nagłych przypadków! i to te 2 tabl. potrafią namieszać konkretnie w ordanizmie , a nie wyobrażam sobie jakbys miała je brać czesciej... zresztą mogłabyś sobie konkretnie zaszkodzić, a po drugie to te tabletki sa drogie... Lepiej iść do gina zeby przebadał i tabsy zapisał ... jeśli bedziesz brała regularnie to w ciaze nie zajdziesz..

Elo🖐️ Kobiecosc...No ale o to chodzi, że jeśli weźmiesz ją teraz, czyli w 2 dzień plamień i np. jutro będziesz mieć normalnie okres, to się okaże, że tabletkę wzięłaś nie w 1 dzień okresu tylko w 3 i będziesz musiała się dodatkowo zabezpieczać przez jakieś 7 dni... Tobie się wczoraj te plamienia zaczęły, tak!?Myślałam, że Twoja wypowiedź była już dzisiaj, a to wczoraj jeszcze... Ja, jak już wyżej pisałam bym wzięła, bo tak zrobiłam sama jak zaczynałam brać tabsy, bo czułam, że to okres bo mnie brzuch pobolewał, a miałam plamienia tylko przez pierwszy dzień, bo zawsze okres zaczynał mi się plamieniem... gosia16...Czemu się bałaś iść, ginekolog nie jest taki straszny jak o nim mówią...Pewnie, że systematycznie brać tabletki anty, ile Ty byś chciała razy brać tabletkę po!?Za każdym razem jak się kochasz:o masakra, przecież to wykończy Twój organizm...Skuteczne jest i to i to...Bierzesz tabsy ile chcesz...Jeśli chcesz mieć dzidzię to przerywasz i się o dzidzię starasz...A jeśli po prostu chcesz odstawić to się zabezpieczasz czymś innym i nie masz ryzyka wpadki, znaczy jest ale jakiś mały procent...

aaaa... No wczoraj mi sie to zaczelo. wsumie wzielam ta tabletke przed 24h. dzis dalej mam skapy okresik. hmmm no ale sadze ze to wlasnie miesiaczka i ze dobrze zrobilam ze wzielam to wczoraj. Moze dlatego jest taki skapy bo wczesciej mialam z nim problem i bralam ta lutke. Juz sama nie wiem no ale... stalo sie hehe dzis bede na 2 tabletce :)

Kobiecosc...No i dobrze zrobiłaś:) A jak nie miałaś w ogóle okresu to miałaś jakieś plamienia w tym czasie, czy w ogóle kompletnie nic, czyściusio!?Jeśli czysto było to to na bank jest okres, a taki skąpy, bo wywołany...🌻

Jak nie mialam okresu. to nie mialam zadnych plamien :) hmm no to juz sie nie martwie tym. mam nadzieje ze jestem w 100% zabezpieczona:P miłej pracy paaa ;))

Gość ewelinakce
witam pierwszy raz jestem na takim forum ale mam problem i prosze o odpowiedz :) od kilku miesiecy reguralnie prawie co do godziny biore tabletki oprocz tego moj chlopak uzywa prezerwatyw a mimo to dzus jest 4 dzien przerwy a ja nie mam okresu czy to mozliwe abysmy mieli takiego pecha?? bole jajnikow mialam ale i tak sie boimy bo nie planujemy dzidziusia jeszcze teraz Prosze o pomoc:)

Gość Alohomora
Witam. Przez kilka lat brałam tabletki (Minulet, Logest, Milvane) i za każdym razem jak robiłam 2-3 miesięczna przerwę (np.po roku brania) a potem znów zaczynałam zażywać hormony moje piersi rosły o ok pół rozmiaru. Gdy przestawałam łykać pigułki rozmiar biustu sie nie zmniejszał!! W ten sposób z miseczki B doszłam do D!! :( Mój ginekolog mówił ze to normalne , że niektórym kobietom biust powiększa sie tylko odrobinę a innym (i tych podobno jest najwiecej) nawet o pół rozmiaru. I raczej już nigdy nie wraca do początkowych wymiarów. W związku z tym mam pytanie, czy znacie jakieś tabletki po których moje piersi już więcej nie urosną? Nie biorę pigułek od ponad roku a teraz znów chciałabym zacząć bo seks z prezerwatywą to nie jest to. Śmierdzi gumą i ten ciągły strach że w każdej chwili może pęknąć :( Byłabym wdzięczna za jakieś rady :)

Gość sleepingpill
jej dopiero w poniedzialek mi sie kres skonczyl a dzis znow mnie jajniki bolaly i znow plamie :(

Gość sleepingpill
ewelinakce ja naprzyklad dostaje 6 dnia przerwy

Gość a ja mamMMM pytanie
ile kosztuja tabletki antykoncepcyjne?? w jakich granicach cenowych sa???? drogie - tanie?? 20-40 zl?? czy powyzej??? wiem wiem, jakbym poszla do lekarza wszystkiego sie dowiem- pojde, z tym ze chcialabym wiedziec orientacyjnie

ewelinakce---> krwawienie powinno wystapic w przeciagu 7 dni jesli juz jakis czas bierzesz tabsy (bo przy pierwszych opakowaniach to ronie bywa) spokojnie czekaj na okres:) ja zazwyczaj dostawalam na trzeci dzien okres a judys mi sie zdarzylo ze 4 dnnia dostalam wieczorem i juz tak mi zostalo:) po 7 dniowej przerwie jak nie wystapi to cos bedzie nie tak, ale podejrzewam ze w ciaze nie zaszlas napewno bo przeciez gumka jest caly czas. a powiedz przez caly czas kochacie sie z gunka? bo jesli tak to tym bardziej nie ma mowy o ciazy. ja uzywam tylko tabsow i ciazy nie ma:D Alohomora hmmm z B do D? no nie wiem, a powiedz czy ty nie przytylas przey tym czasem? a i powinno ci to zejsc z piersi bo one rosna dlatego ze podczas brania woda zatrzymuje sie w organizmie i niektore tyja a niektorym piersi rosna. mi tez sie powiekszyly ale nie jakosc bardzo znacznie. hehe napewno nie z B do D:D

jedne kosztuja ok 7 zl:D bo sa refundowane , ja biore harmonet ktory kosztuje teraz ok 25 zl a niedawno za nie placilam nawet 37 zl. wiec miedzy 7zl a 40 zl powinnas sie zmiescic:)

Gość sleepingpill
jej dopiero w poniedzialek mi sie kres skonczyl a dzis znow mnie jajniki bolaly i znow plamie u nas harmonet najtaniej 28 a tak 37

Gość gosia16
mam już skończone 16 lat.. wiem może to głupie że tak młodo ale już w tym wieku mam na to prawo a poza tym ja z moim chłopakiem bardzo się kochamy! Nie jest to tak że robie to z pierwszym lepszym bo to jest mój stały partner i zmieniać go nie mam zamiaru! Martwi mnie to co powiedziałaś że jestem za młoda na tabsy... A to że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych odrazu można zajść w ciążę słyszałam od wielu kobiet ;/ Dlatego się boje że kiedyś zapomnę kupić albo nie starczy mi kasy i co ja zrobię ;/

poza tym jak ODSTAWIASZ antykoncepcje to logiczne ze można zajść, zabezpieczenie nie utrzymuje sie w magiczny sposob

gosia16 ale na tabletki jestes stanowczo za mloda, twoj organizm dopiero dojrzewa a sztuczne chormony z tabbletek moga ci tylko namiszac w organizmie.

Gość klauducha
DZiewczyny pomocy bo nie wiem co się dzieje ! Biorę Rigevidon pół roku do tej pory wszystko było ok. Dzia jestem przy 8 tabletce z 6 opakowania i mam jakies dziwne plamienie - Czy wiecie może dlaczego tak się dzieje?

Gość gosia16
Dziwne.. Dziewczyny w moim wieku biorą już taki środek antykoncepcji.. Aha i jeśli chodzi o odstawienie i później obawę o ciąże to chodziło o to, że np. nie kupiłabym tabletek i kochałabym się z chłopakiem stosując przerywany stosunek... który stosuje już od bardzo dawna i nie zaszłam! Czy po tym jak odstawie antykoncepcje i przejdę na stosunek przerywany możliwość zajścia w ciąże wzrośnie po antykoncepcji?

ewelinakce...Niemożliwe...W jaki niby sposób!?Przecież plemnik się nie przedostał choćby nawet przez gumkę! Alohomora...Nie wiem, bo każda kobieta reaguje inaczej i nawet jak któraś Ci powie, zę jej nie urosły to Tobie i tak mogą po tych samych tabsach... sleepingpill...Ano zdarza się niestety... a ja mamMMM pytanie...Ja za Cilest płacę 15 zł. w jednej aptece, a w innych są np. te same po 23...Więc to różnie, zależy też od apteki... Figaa...🖐️ gosia16...Każda ma prawo, która chce się zabezpieczać...Fakt, że jesteś młoda, ale jeśli chcesz to to tylko i wyłącznie Twój wybór...Ile czasu masz już okres(ile lat!?)... Ale to nie tak od razu zajdziesz...O dzidizę się trzeba starać, nie ma jej tak od razu na hop siup... moniak...🖐️ klauducha...Brałaś może 2 opakowania pod rząd!?

gosia16...Nie wzrośnie, aczkolwiek będziecie musieli uważać, bo stosunek przerywany to żadna antykoncepcja moim zdaniem:O

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować