Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość MisteriousGirl
aniula2022.... nie no bez kitu, myślałam że to ja jestem ciemna... dostałaś przed chwilą wyczerpującą wypowiedź i jeszcze nie czaisz?? tego już się nie da bardziej wprost powiedzieć.. Takie głupie pytania są męczące dla czytelniczek, a już w ogóle współczuję tym co muszą na nie odpowiadać.. skoro nie wiesz czegoś tak banalnego to juz w ogóle nie masz pojęcia o mechanizmie działania tabletek.. radzę poczekać parę lat aż zmądrzejesz i wtedy wziać się za przyjemności..

Dzień Dobry...pierwszy raz odwiedzam to forum i widze że bardzo dużo mozna sie z niego dowiedziec Mam pewiem proble...Biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminell..zazwyczaj biore regularnie, o stalej porze.. W nocy kochałam sie z chłopakiem, byl wytrysk do środka i mam pewne obawy ponieważ zawsz biore okolo godz 21-22 tabletki, a teraz jej nie wzięlam a stosunek odbył sie o 4 ranoo,a chwile po tym wzięlam ,,spóźnioną\" pigułke. czy jest prawdopodobieństwo że zaszłam w ciąże?? Blagam pomóżcie bo jestem strasznie zeschizowana:(:(

Gość akinomka
Czy tabletki antykoncepcyjne wpływają na powiększenie biustu?

Gość aniula2022
aha szkoda ze nie rozumiecie takich osob co do nich nic nie dociera poniewaz sa tak bardzo przejete i chca zeby było napisane czarno na białym chyba tylko umiecie besztac innych :-/ owszem napewno wiecie bardzo duzo i jestescie bardziej doswiadczone ale nie umiecie dac konretnej odpowiedzi :-/ trzymajcie sie

wioletka ulotka, tam masz wszystko napisane, jeśli nie minęło 12 h opóźnienia to luzik. aniula naprawdę pytanie fes.... Oczywiście że działają cały czas, możesz sie bzić ze swoim ile chcesz, po to sa przecież tabletki. :O

akinomka to jest sprawa indywidualna, jednej powiększą innej zmniejsza, innej nic nie zdziałają, ale wiesz nawet jak powiększą to jest chwilowe.....bo to woda która zatrzymuje sie w organizmie, i z czasem przestania zażywania tabl wszystko wróci do poprzedniego stanu.

wiesz zawsze jest ten 1% ryzyka, ale wydaje mi się ze możesz być spokojna. gdyby minęły te 12 h to wtedy mogła byś panikować :)

Gość aniula2022
dzieki Anulka156... chociaz ty mnie zrozumiałas naprawde dzieki trzymaj sie paps

aniula2022...Ale za co Ty nas sorki, tu nie ma za co przepraszać, tu tylko ręce opadają kto się za hormony bierze!! \"dla was to wszystko za pewne wydaje sie proste i takie normalne\"--->Dla Ciebie tez by było jakbyś chociaż raz zajrzała do ulotki!! \"to czyli można nawet co 5 minut sie kochać tak?????????\"--->TAK!! \"prosze napiszcie mi jasno???????\"---.Czy ja Ci napisałam nie jasno we wcześniejszej wypowiedzi? \"bo może jestem trochę ciemna ;/\"--->Może??Trochę?? \"nie umiecie dać konkretnej odpowiedzi :-/\"--->Przepraszam!Czy ja Ci nie dałam konkretnej odpowiedzi?? Trzeba być ciemnym, żeby jej nie zrozumieć...Jak możesz brać tabletki jak nie wiesz nic o nich! MisteriousGirl...\"a już w ogóle współczuję tym co muszą na nie odpowiadać..\"--->Ale przecież my nie musimy...Nikt tu nic nie musi, ja odpisuje, bo jak widzę kto się bierze za tabletki to wolę napisać i oświecić... wioletka11...\"czy jest prawdopodobieństwo że zaszłam w ciąże??\"---ZAWSZE jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę 1 %, nawet jak przestrzegasz wszystkich zasad...Czytałaś ulotkę?Widać, ze nie!Masz w niej napisane, że możesz się spóźnić zapewne 12 h...O której wzięłaś tą tabletkę?O 5?Jeśli wyrobiłaś się do 9 to jest luz...Więc w czym problem?Czekasz teraz kilka godzin w nerwach na odpowiedź, a mogłabyś ten czas spędzić na lajcie jakbyś tylko wzięła ulotkę do ręki i j ą przeczytała, ale po co nie:o \"Czyli mogę być spokojna??\"---Pamiętaj o 1 % tylko... akinomka...Mogą \"powiększyć\" ale z czasem jak je odstawisz biust spadnie...

Gość Reiraaaaaa
Dziewczyny mam mały problem ;/ Otóż w czwartek rozpoczęłam nowe opakowanie tabletek Cilest. Wzielam wszystkie tabletki o tej samej porze regularnie. Problem w tym ze w piątek wymiotowałam ok 2 i pół godziny po przyjęciu tabletki ;/ A dzis rano kochałam się z chłopakiem. Czy według was mam powody do niepokoju ?

Gość MisteriousGirl
wymioty i biegunka mogą osłabić działanie tabletek, zresztą masz to napisane też w ulotce zapewne..

Reiraaaaaa...Jeśli postąpiłaś tak jak jest w ulotce, czyli przyjęłaś dodatkową tabletkę po wymiotach to ryzyko wynosi 1 %, jeśli jej nie przyjęłaś ryzyko wzrosło i jest większa możliwość wpadki...

Gość Cristi26
hej. Czy ktos mi moze odpowiedziec na pytanko.-czy leki antydepresyjne moga wplywac na dzialanie antykoncepcyjne tabletek? Dodam ze biore Microgenon 21,oraz to ze mam teraz ta 7dniowa przerwe juz jest 4 dzien a miesiaczke wcielo..czekam na odpowiedzi.pozdrawiam!

Gość Cristi26
hej.mam pytanko? Czy dlugotrwale zazywanie lekow antydepresyjnych moze zaburzyc dzialanie tabletek anty?prosze o odpowiedzi?pozdrawiam!

Gość Cristi26
widze ze nikt nie mial do czynienia z podobnym problemem do tego nie ma zadnych informacji na ulotkach i w necie a do lekarza mam troche problem sie zglosic bo mieszkam w Angli i dosc dlugo sie czeka:/nie wiem co robic...

Gość Reiraaaaaa
Wybacz Cristi ,ale nie mam pojecia.... A co do mojej srawy to własnie przyjęłam następną tabletke normalnie na drugi dzien... ale kochalismy sie 13 godzin poźniej... Czytalam tą ulotke i sie przeraziłam wręcz;/

Gość Reiraaaaaa
Cristi przykro mi ale nie mam pojęcia... A co do mojej sprawy to wzielam kolejna tabletke dopiero na drugi dzien normalnie tak jak zzwykle... zupełnie zapomnialam o tym ze wymioty mogą wpłynąc na antykoncepcje ;/ Ale kochalismy sie 13 godzin po zazyciu nastepnej tabletki...moja sytuacja jest bardzo kiepska ? ;// A orientujecie sie czy to ze wymiotowalam przez alkohol ma na to jakis wpływ ?

Gość Cristi26
wydaje mi sie ze mozesz byc spokojna ja mialam kiedys grype jelitowa-zoladkowa i caly tydzien wymiotowalam na tabletkach i nie zaszlam..to musial by byc totalny pech..

Gość Cristi26
staraj sie nie pic w nadmiarze na tabsy bo to napewno nie za dobrze na zdrowko..

Gość Cristi26
To fakt ale nie zawsze to oznacza ciaze..tak jak nie zawsze oznacza ja peknieta gumka..dla bezpieczenstwa zazyla bym PO..sama nie wiem..natura jest czasem zaskakujaca ja np.w ciaze zaszlam pod koniec 1 miesiaczki po odstawieniu pigulek..

Gość siwa86
Witam! Mam pytanie: czy którejś z Was przydarzyła się podobna sytuacja: zażyłam tabletkę, a po 3 godz. wymiotowałam :/ wzięłam 16 godz. później tabletkę, ponieważ mogło się osłabić działanie tabletek; kolejną wzięłam o stałej porze...myślicie, że mogło to wpłynąć na to, że tabletki mogły mnie w tym czasie już nie chronić?? :( z góry dziękuję za odp, pozdrawiam

Gość Cristi26
a mialas w tym czasie stosunek?

Gość lilcia2323
Opisze moje problemy z Cilestem-to jedyne tabletki jakie bralam do tej pory.Zazywalam je ponad 1.5 roku.Przez pierwszy rok wszystko bylo ok, chociaz na poczatku brania okres mialam przez 3 miesiace:(, a to chyba troche za dlugo.Pozniej jednak wszystko sie unormowalo, nie mialam problemu z libido, nic mnie nie bolalao.Po jakims roku jednak zaczely sie bole glowy i wymioty w drugim dniu po rozpoczeciu opakowania (zaczynalam w piatek wieczorem).Cala sobote doslownie umieralam, pierwsze co robilam po przebudzeniu sie bieglam do lazienki wymiotowac.To bylo okropne.Zadne leki przeciwbolowe nie pomagaly, bo po zazyciu czekokolwiek bieglam do toalety...Odstawilam tabletki w sierpniu zeszlego roku, a od czasu do czasu problem wymiotow w sobote nadal sie pojawia...Trudno mi uwierzyc, ze tabletki nadal maja na moj organizm wplyw. Czy ktoras z Was miala podobny problem?? Mam nadzieje, ze nie usnelyscie podczas czytania:)).

Siemka... Cristi26...Może zajrzyj do ulotki co?Kiedyś musi być ten pierwszy raz:o...Dział interakcje z innymi lekami na bank masz w swojej...Porównaj skład obu i już - gotowe...Jeśli o twoim leku nic w Twojej ulotce nie ma, znaczy, że nie ma powiązania...Poza ty o Twoich lekach powinnaś informować lekarza i on Ci powinien powiedzieć co i jak... \"już jest 4 dzień a miesiączkę wcięło\"--->Wcięło?A nie wiadomo dziewczynce o tym, że na okres masz 7 dni przerwy, a nie 4!!Czego się martwisz, jak masz jeszcze 3 dni!Które to opakowanie? \"widzę ze nikt nie miał do czynienia z podobnym problemem\"--->Ja miałam. Wiesz no, tu nikt dwa cztery na dobę nie siedzi...Nie dostałaś odpowiedzi w pół godziny i już sądzisz, ze nikt nie miał podobnego problemu...Mnie przepisano mi lek anty lękowy...Najpierw poczytałam ulotkę i znalazłam tam co nie co poza tym byłam u lekarza i poinformowałam go o nim i powiedział, ze może on obniżać działanie anty i że mam się zabezpieczać w czasie jego stosowania i jeszcze 7 dni po skończeniu. Ale ten lek jest lekiem doraźnym a nie stosowanym codziennie, więc jeśli zażyję go np. w poniedziałek to od poniedziałku + 7 dni muszę się zabezpieczać, jeśli znowu potrzebuję go za 2 tygodnie to go zażywam i znowu 7 dni z gumką... \"do tego nie ma żadnych informacji na ulotkach\"--->Masz na pewno o interakcjach z innymi lekami...Jeśli tam nie masz nic o składnie tego swojego leku to znaczy, że nie ma problemu...Jeśli chcesz to możesz jeszcze lekarza zapytać...Ale jeśli masz z tym problem to nie wiem, może zadzwoń... \"ja miałam kiedyś grypę jelitowa-żołądkowa i cały tydzień wymiotowałam na tabletkach i nie zaszłam\"--->Brawo:o...Rób tak dalej ale później nie pytaj skąd ciąża...Nie mam pytań jak czytam jakie jesteście nie odpowiedzialne... \"to musiał by być totalny pech..\"--->Słucham!!Pech!!Czy Ty wiesz o czym mówisz??Ciąża w tym przypadku nie byłaby niczym zaskakującym...Ty nie byłaś zabezpieczona...Idź może na badanie płodności... \"To fakt ale nie zawsze to oznacza ciąże..tak jak nie zawsze oznacza ja pęknięta gumka\"--->Nie zawsze, ale ryzyko jest duże... \"dla bezpieczeństwa zażyła bym PO\"--->Weź się lepiej za naukę:o...Stuknij się w łeb!!Tabletki anty + po??Wiesz co Ty gadasz w ogóle?? \"np.w ciąże zaszłam pod koniec 1 miesiączki po odstawieniu pigułek..\"--->Co w tym zaskakującego??Widać, że wiedza na ich temat u Ciebie równa się 0... Reiraaaaaa...Czyli Ty nie wzięłaś tej zwymiotowanej tabletki??W czas kiedy ją zwymiotowałaś powinnaś była ją przyjąć a potem normalnie jeszcze jedną...Jeśli przypomniałaś sobie o tym dopiero o stałej porze powinnaś przyjąć 2 na raz...Chyba, ze w ulotce masz inaczej...Jeśli nie przyjęłaś w ciągu 12 h od 21 to przykro mi, skuteczność była niska...\"zupełnie zapomniałam o tym ze wymioty mogą wpłynąć na antykoncepcje ;/ \"--->No bo tabletki są dla odpowiedzialnych kobiet i tych które najpierw czytają ulotki i wiedzą, ze wymioty obniżają skuteczność...Nie ma to jak nie czytanie ulotki, heh teraz masz za swoje...Jakbyś przeczytała wcześniej to nie miałabyś problemu... \"Ale kochaliśmy sie 13 godzin po zażyciu następnej tabletki\"--->Wcześniej pisałaś inaczej...Mam rozumieć, że załóżmy: w poniedziałek wzięłaś tabletkę o 21...Po 2 godzinach(23) zwymiotowałaś ją...Nie przyjęłaś jej tylko dopiero we wtorek wzięłaś o 21...I kochałaś sie od tego wtorku g.21, 13 h później?Czyli w środę o 10 rano?? \"A orientujecie sie czy to ze wymiotowałam przez alkohol ma na to jakiś wpływ ?\"--->Każde wymioty wpływają?Ty to powinnaś wiedzieć, a się jeszcze pytasz czy my się orientujemy...Każda mądra dziewczynka wie, ze ULOTKA to podstawa...Przykro mi czytać, że Ty do nich nie należysz...Jakbyś przeczytała ulotkę to pytanie \'czy my się orientujemy\" byłoby dla Ciebie tak jak jest dla mnie - śmieszne... siwa86...16h to za późno...Musisz się zmieścić w 12h...\"myślicie, że mogło to wpłynąć na to, że tabletki mogły mnie w tym czasie już nie chronić??\"--->Skuteczność była osłabiona...Chyba, ze zażywasz Cilest...One się wchłaniają 3 h...

lilcia2323..."a to chyba trochę za długo"---Przy 3 pierwszych opakowaniach mogło się tak zdarzyć...A jak to było męczące to mogłaś iść do gina zmienić... "a od czasu do czasu problem wymiotów w sobotę nadal sie pojawia"--->To już nie od tabletek...Po roku czasu one już się ulotniły... "Trudno mi uwierzyć, ze tabletki nadal maja na mój organizm wpływ."--->A kto Ci powiedział, ze to tabletki?? "Czy któraś z Was miałą podobny problem??"--->Ja brałam prawie 2 lata Cilest i ok...Dopiero pod koniec(2 ost. opakowań)miałam plamienie na końcu blistra...Zmieniłam na Regulon i jest luzik...

Gość Agusia25
Mam pytanie. Wydaje mi się, że biorąc tabletki nie jestem wcale bezpieczne. Teraz czuję się tak jakbym była w ciąży (a już mam córkę). I nie wiem co mam zrobić, zwłaszcza, że za parę dni będę miała okres. Czy jest to możliwe, żebym była w ciąży. POMOCY!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować