Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitka

Okularnice

Polecane posty

Gość agnieszka_o
a ja noszę okulary bodajże od 8. roku życia. nosiłam plusy. tylko, że po kilku latach zaczęłam w nich źle widzieć, a bez okularów widziałam dobrze. pan okulista stwierdził, że "dziecko jest krnąbrne" i kazał rodzicom nie pozwalać mi na zdejmowanie okularów (a ja bez nich widziałam naprawdę idealnie!) w końcu jednak moi staruszkowie zabrali mnie do jakiejś specjalistki do Wadowic.... i okazało się, że po prostu moje oczy się wyleczyły. że powinnam była przestać nosić okulary. tylko, że teraz już było za późno - moja wada zmieniła się, przeszła w minus. "dziecko jest krnąbrne"... :( mam 22 lata i -3,5. okulary muszę więc nosić bez przerwy. [na soczewki mnie nie stać] co Wy na to?

Topic przeczytałam mało dokładnie, ale się wpiszę:-) Okularów nie noszę. Zaraz gdy zauważyłam swoją wadę wzroku (a było to tuż przed robieniem prawka) zorganizowałam sobie swoje pierwsze okulary. Ale nie lubiłam ich za bardzo, bo miałam różnicę między oczami (-0,75 i -2,25) i w ogóle mnie denerwowały. Latem nie przepadam też za okularami przeciwsłonecznymi, po prostu nie lubię mieć nic na nosie:-p Soczewki były dla mnie odkryciem megawspaniałym. Nie wyobrażam sobie życia bez nich. W jednym oku mam też lekki astygmatyzm, ale lekarz powiedział, że soczewki (zwykłe, zaznaczam, nie toryczne) mogą tu trochę pomóc. Pozdrawiam wszystkie + i - :-)

A może poszukajcie soczewek na allegro, ja tam kupuję, jest taniej niż u optyków

Gość *Kobietka85*
U mnie zaczelo sie od tego, ze 9 lat temu zostala u mnie wykryta MALENKA WADA - zbagatelizowalam ja :( 7 lat temu zaczelam nosic okulary L 0 i P -1, pozniej po 4 latach -0.25 i -1.5 po kolejnych 3 latach -0.5 i 1.75 chociaz lekarz wahał sie czy nie dac słabszych szkieł okul. - (-0.25 i -1.5) no i tak nosze te moje okularki od czasu do czasu ;-) jakos nie moge sie przyzwyczaic - niewygodnie mi :( Mimo wszystko mam nadzieje, ze wada juz nie urosnie ;)

Gość gdzie się podziały
wszystkie kobietki w okularach??? Piękny dziś dzień nad morzem. Zmieniamy lecznicze na przeciwsłoneczne. Pozdrawiam :classic_cool:

Papierowe_Nożyczki - ja też poprosze o fotki. nacelle@poczta.fm Jak się nazywają Twoje szkła? Znaczy... hmm. Ja mam -3,50 z astygmatyzmem na lewe oko, i -3,25 na prawe bez astygm. Wasnie zamierzam sobie kupic okulary, no i chce, zeby szkla byly ciensze niz normalnie, bo przy ponad -3 one sa dosc grube. Wiec - to sie jakos nazywa? Ile za nie placisz?

Gość mala_kropka
hejka ja tez nosze okulary mam 15 lat nosze od trzech lat. moja wada wzroku to astygmatyzm i krotkowzrocznosc heh mam to w genach nosze szkla -2,75 na oby dwa oka tez lubie swoje okularki kupilam sobie takie fajne czarne ktore maja oprawke tylko u góry. papierowe nozyczki jakbys mogla to wyslij mi tez zdjecie twoich okularów chetnie zobacze moj mail mrs.sandra@wp.pl z góry dzieki ja mam nawet gróbe szkla chcialam zobaczyc jakie ty masz pozdróffffka dla wszystkich nosków które nosza okularki. okulary sa the best sama bardzo lubie swoje i dobrze sie w nich czuje

Gość Luu
Witajcie kobitki! Tak przeglądam topic i aż musze się pochwalic :P Własnie wczoraj przyniosłam swój nowy nabytek do domku w postaci nowiuśkich okularków przeciwsłonecznych :D Mają właściwości korekcyjne, ale są przyciemniane na piekny brązowy kolorek (oczywiści dobrany pod kolor ramek) ;] och cudo !(tak wiem jaram sie ;] ) nie pozostaje mi teraz nic innego tylko wyruszyć na spacerek w ten piękny słoneczny dzien !! Okularnice wcale nie muszą być gorsze, też mozemy chronić swoje oczka przes słoneczkiem! :P

Moje drogie panie! Ciesze się strasznie że znalazłam ten topik. Ja mam -8 i -9,5. Od jakichś 3 lat noszę szkła i daje mi to naprawdę ogromy komfort. Prócz tego szkła mają mniejsz moce -7 i -8 a dają efekt dużo lepszy niż okulary, jakoże są bezpośrednio przy satkówce. Więc jeśli któraś z was się nad tym zastanawia, to polecam gorąco, nie pożałujecie napewno! :) ---- > Papierowe Nożyczki Musze przyznać, że bardzo cię podziwiam, ja czuje się w okularach dziwnie, ale szkła mam zwykłe. Możesz mi powiedzieć coś na temat tych prasowanych? Jakie są ceny? Ijeszcze jedno pytanko. Zastanawiam się nad korekcją laserową, mam niestety zwyrodnienie siatkówki, czy wiesz może jak to się ma do możliwości przeprowadzenia zabiegu? Co sądzicie o EYE LASER CENTER we Wrocławiu? Jak byłam młodsza, wada mi szybko rosła i miałam mieć w Corvicie zabieg na zachamowanie postępu wady, jakoś tak wyszło, że nie miałąm.. Może źle się stało... Żywię jednak nadzieję, że pewnego dnia odzyskam całkowitą sprawność... A jeszcze jedno. Czy któraś z was miała robione jonoforezy na oczy? Lub brała zastrzyki?

Gość pozdrawiam okularnice

Gość Nooo piszcieeee
Dla mnie to ważne jest :(

Gość Nooo piszcieeee
Hej :) Papierowe Nożyczki Ja bym tez chętnie zobaczyła Twoje zdjęcie. Ciekawi mnie jak wyglądają te szkła. Ponadto troszkę się pasjonuje fotografią (narazie zbieram na sprzęt), więc tym chętniej zobaczę zdjęcia wykonane nie amatorską ręką :) Mój adres to maliceee@o2.pl. Jeśli byś mogła przesłać to bardzo proszę :) Ja okulary noszę od podstawówki. Pamiętam nawet moje pierwsze, takie malutkie, rózowe hehe, których tak się wstydziłam, a potem kolejne, kolejne, coraz mocniejsze. Może gdybym na początku tak nie ociągała się z noszneiem, dziś wada byłaby mniejsza. Astygmatyzm tez mam.. Nie wiedziałąm o tym szkle prasowanym, ale kurcze strasznie drogie. Bliżej tego gdzieś nie robią niż w Australii? :P. U mnie jeszcze Laser nie jest przesądzony na nie, musze zapytać lekarki na następnej wizycie, jak się na t lekarka zapatruje. Na nieszczęście zgubili ostatnio moją kartę i teraz nie ma porównania :-/ No ale zobaczymy. Narazie mam nadzieję i mocno się jej trzymam.

Gość .......
do Agnieszka_o ja mialam bardzo podobnie!!!zaczelam noszenie okularow od plusoów!~!!a teraz jako 25 latka mam - 1,75 i - 2,25!!!rok temu zaczelam nosic soczewki i w koncu widze co sie wokol mnie dzieje!!!(okulary nosilam w wyjatkowych i niezbednych sytuacjach)!!!

Mnie od noszenia okularów pogorszył się wzrok.zaczynałam jako -0,5,a dziś mam -2,0 i -1,75. Od ok.5lat noszę soczewki i nic nie ulega zmianie.na dzień chodzę w soczewkach,a wieczorem gdt oczka mam już zmęczone w okularkach. Nie rozumiem załamki dziewczyn w okularach,bo niektórzy lubią oprawki.Np.Anastacia nosi okulary,bo uważa że lepiej jej niż w szkłach.Ja też czasem lubię założyć brylki :)Choć soczewki sądla mnie wygodniejsze. Mam pytanie do dziewczyn mających soczewki: miałyście kolorowe? takie zmieniające kolor oczu?Ja zamówiłam sobie freshlook Color,szafirowe,ale nie wiem? Oczy mam ciemnobrązowe.

Turkus21, tylko pomyśl o tym, że niektóre osoby mają 5 razy większą wadę niż ty i to już nie tylko chodzi o to czy komuś pasują okulary i czy ogólnie siebie w nich lubi, ale przedewszystkim o porblem z widzeniem. Jak masz bardzo ciemne oczy to chyba nie będzie za dużo widać, tak mi się zdaje, w każdym razie nie szarpię się na kolorowe, dla mnie to stata kasy a po drugie też mam bardzo ciemne oczy :)

a ja mam +0.5 i +0.75 i dodatkowo zeza ukrytego. mam wiec szkielka pryzmatyczne. mam w sumie sliczne oprawki ale jakos nie przepadam za moimi okularami i ich nie nosze chociaz wiem ze to nierozsadne

Dziękuje za zdjęcia :) O tych cieńszych słyszałam, wiem że są drozsze, ale nie wiedziałam wcześniej, że można je aż tak \"odchudzić\" :)

Gość rebeca
Papierowe_Nozyczki jak to jest w ogole z taka wadą? ile się wtedy widzi? potrafisz sobie w ogóle poradzic bez okularów? np znalezc je jakby ci spadły? z tego co tu czytam to masz jakies super cienkie szkła, to jak grube by byly normalne przy takiej wadzie? przeciez chyba nie zawsze takie pocieniane mialas?

Witajcie okularniczki!!! Ja też okularniczka, gdzieś tak od czasu liceum. Chyba przez zbyt duże ilości przeczytanych książek, ale nie wiem, więc nie mówię na pewno :) Mam wadę -5,5 i -5,75. Wiele osób, jak słyszy zaraz mnie pyta, czy ja w ogóle widzę i niemalże ma łzy w oczach nad moim nieszczęściem. Kiedyś strasznie się przejmowałam takimi komentarzami, dziś jedynie szeroko się uśmiecham :D Lubię siebie w okularach, lubię swoje okularki, a i podobnie jak Nożyczki 🌼 mam cieniutkie szkła. To fakt, że trochę trzeba na szkła wydać, ale przecież nie robi się tego co miesiąc... Mi od jakiegoś już czasu sama wada właściwie się nie pogłębia - najwyżej minimalnie. Większym problemem jest zmęczenie oczu (komputer robi swoje :) ). Teraz zażywam Klarin, a na noc zakraplam oczy tymi kroplami używanymi do badania - zapomniałam, jak się nazywają :) Ponoć mięśnie oka mam jakieś strasznie zbite i trzeba je rozluźnić :) Przepraszam za mało fachowy opis, ale zupełnie nie orientuję się w medycynie :D Soczewki też nosiłam, ale nie jestem dobrą użytkowniczką. Zapominałam się, tarłam oko a soczewka... uciekała :) Nie wiem, czemu tak bardzo się niektórzy dziwili, że Nożyczki są fotomodelką - jak to brzmi :) Przecież okulary to nie jakiś wielgachny pryszcz na środku czoła, narośl niemalże, której trzeba się wstydzić. Dziewczynki - więcej akceptacji samej siebie :) W końcu jesteśmy ynteligentky :D Buziaki 🌼

Gość Lolix
Do dziewczyn noszące soczewki: http://www.sklep-soczewki.pl/product_info.php?products_id=40&osCsid=7h7gbvpjb13mmkfe9nch5dvk24 to adres www. sprawdzonego sklepu z soczewkami. Szybka wysyłka, ceny są naprawde dobre ( płace o polowe mniej niż u okulisty..nie wiem jakim cudem..ale nie narzekam:P), często są promocje i gratisy. sama mam wade -3 i -2.75 co pół roku zwiększa się o 0.5:( Zaczynałm od polowek:/ okulistka mówiła mi że wada będzie rosnąc razem ze mna..ale wiem ,że mogło być gorzej a okulary to nie skazanie:) Pozdrawiam :)

ciesze sieę ze znalazłam ten topik. Ja mam wadę -5,5 nadrygie -5. Kiedys miałam kompleks z powodów okularów teraz już nie, kiedys uwazałam ze chlopak nie zwróci uwagi na dziewczyne w okularach(juz tak nie mysle)Na soczewki nie zmienie bo to jednak wydatek, nastepnym razem jak bedezmieniac moze kupie sobietakie cieniutki szkla

Gość maga.23
a co robicie na słoncu? uzywacie ciemnych okularow z korekcyjnymi szkłami czy fotochromow? bo ja raczej wkladam wtedy soczewki i zwykle ciemne okularki (mam -6)

Gość kamiczka
A ja mam pytanko. Mam wadę -3,25 , od 4 lat chodze w okularachi chce w końcu zmienic na szkła. I mam pytanie do dziewczyn, które chodzą w soczewkach. Mianowicie, czy jak płaczecie to szkła wam nie wypadają?, nic się z nimi nie dzieje? albo jak się przcieracie bo was oczy swędzą? A pływacie w soczewkach? I jak drogi to jest wydatek?? Ja bym chciała sobie kupić takie kwartalne:) Papierowe nożyczki, ja też bym prosiła o fotkę:) (sinead1@vp.pl) z góry dzieki. Pozdrawiam wszystkie okularnice:)

nie czytalam calego topicu ALE: od 9 lat nosze soczewki (mam -7 i -0,5) od 4 lat nosze twarde soczewki i od tej pory jestem szczesliwa bo - nie niszcza sie, latwo je wyjac i zalozyc, nie zachodza mgla, oczy mi nie wysychaja, w ogole jest super! No koszt to 600 zl byl za ostatnie ale dlatego ze mam astygmatyzm w jednym oku. Starczaja na 3-4 lata! Przez 9 lat nigdy mi soczewki nie wypadly jak plywam w rzece i chce nurkowac to zakladam okularki Poza tym KOCHAM SOCZEWKI:)

Gość **blue eyes**
Malice - miałam roboine zastrzyki - makabra, a efekt żaden. Nigdy więcej nie chciałabym tego przeżyć... W ogóle boję się zastrzyków, a jak widziałam jak mi okulista zbliża igłę do oka, to mało nie wyszłam z siebie w tym gabinecie. Więc na podstawie swoich doświadczeń nie polecam. Ale może komuś to pomogło, nie wiem... Jonoforezę też miałam - jak miałam zapalenie siatkówki. To akurat prawie w ogóle nie było nieprzyjemne, no i poza tym wiedziałam, że muszę to mieć żeby moje oko wyzdrowiało.

tez nosze okulary ale nie pamietam jaka mam wade wiem tylko tyle ze to \"-\" i pewnie ok -1 czy cos takiego bez okularow widze tylko mnie oczy bola, no i mam piekne oprawki - srebrne a jestem blondynka tzn oprawka jest tylko na gorze oprocz tego byly niewiarygodnie tanie - 130 zl a pasuja na mnie jak ulal mimo ze mam szeroki rozstaw oczu i trudno mi dopasowac oprawki wiekszosc byla za mala, wczesniej mialam oprawki czarne i widze teraz ze w nich wygladalam wiele gorzej te sa rewelacyjne swietnie wygladaja do srebrnej bizuterii kolczykow lancuszka generalnie nie uwazam ze okulary to mankament przyzwyczaic sie mozna jak do wszystkiego ja czasami zapominam ze swoje nosze poza tym w okularach wygladam powaznie co sie czasem przydaje :))

Gość ____uid
upupupupup

witajcie .. ja nosze okularki od kilku lat ... teraz moja wada nie jest duza bo mam oba oczka -0,75 i praktycznie sie nie pogarsza mi wzrok :) ozdrawiam wsztystkie dziewuszki w okularkach i soczewkach papa :