Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczy pelne lez

Kiedy DZIECI MAJA DZIECI

Polecane posty

Gość oczy pelne lez

nie wiem co mam robic,czy siedziec czy stac:-( uslyszalam dzisiaj pare magicznych slow-mamo jestem w ciazy o boze moja ola 16 letnia w ciazy,tak jej ufalam,maz sie wsciekl,ja tez krzyczalam,no bo jak mam zareagowac,no jak???co ja mam zrobic???swiat mi stanal przed oczyma,zawalilo mi sie wszystko

No szczerze Pani wspólczuję.... POwinna ją pani krótko trzymać !!!! Książki, nauka, praca nad doskonaleniem jej umiejętności. Zabrakło przysłowiowego pasa.

Gość wwww
teraz juz nic nie mozesz zrobic,juz po fakcie,nie pozstaje wam nic wiecej jak sie z tym pogodzic,pytanie teraz czy ojciec dziecka bedzie potrafil sie nim zjac,i jak wasza corka dalej to sobie wyobraza??przeceiz bedzie skazana na was,na wasze utrzymanie i na wasza pomoc,a szkola.....???

Gość oczy pelne lez
ale wszystko bylo,jezyki,basen,dobra uczennica,wszystko co chciala,ja pracuje w domu,mam taki zawod,maz na kontrakty,jestesmy z nia w domu,nic ,ale to nic nie brakuje,boze nie wiem ,co mam robic,ona siedzi w pokoju i placze i wymadrza sie ze bedzie miala te dziecko i niby jej chlopak ich utrzyma,co lepsze on nawet tego jeszsze nie wie,smarkacz ma tyle samo lat i jak ma ja utrzymac??wykrzyczlam jej co za bzdury wygaduje,taka dorosla sie nagle zrobila,ide z nia jutro do ginekologa,nie chce wierzyc w te testy,a okres niby sie tylko tydzien spoznia,juz sama nie wiem

Gość wwww
nie martw sie na zapas,testy czesto sie myla,najlpeiej jak potwierdz to lekarz,poza tym skontaktowalabym sie z rodzicami tego chlopaka,a moze miala za duzo luzu???mzoe to te bezstresowe wychowywanie,nie wiem co ci poradzic,szkoda mi cie,wiem jak wyglada taka sytuacja,bo mam kolezanke ktora wlasnie w wieku 16 lat zaszla w ciaze,jej dziecko ma padaczke,ma teraz 5 lat i do tej pory samo nie siedzi,jest jak roslinka,ale na domira zlego,dziewczyna nie zabezpieczala sie i teraz,i znowu ma dziecko,pzoa tym obydwoje nie pracuja,sama nie wiem z czego zyja

Ginekolog to podstawa. Testy czasami są mylne. A jedyne co możesz zrobić w tej sytuacji, to pomóc córce. Gniew- wiadomo pierwsza reakcja. Jakoś sobie poradzicie z tym problemem. Na chłopaka córki pewnie nie ma co liczyć...To jeszcze dzieci. Może porozmawiaj z jego rodzicami. Przy odrobinie dobrych chęci wszystko się ułoży. Trzymam za was kciuki!

Gość oczy pelne lez
o tak szkola!jaki wstyd,juz ja nic nie wiemnagle jakbym dotala kamieniem,jak mozna bylo byc tak nie odpowiedzialnym,dlaczego smarkacze teraz tak szybko uprawiaja seks???co to sie dzieje na tym swiecie:-( czy ktos byl w podobnej sytuacji??

pozostaje wiec zabieg to okrutne , wiem , ale niech pani pomyśli ile jeszcze przed nią ( jesli oczywiście się przyłozy) : szkoła , studia ( tak piękny przecież okres dla młodego człowieka) , praca , może jakiś zagraniczny wyjazd(y) Niech pani jej tego nie odbiera !! KIedyś córka pani jeszcze za to podziekuje :) głowa do góry !!!

Gość klll
KIedy już to się stało nie ma co rozpaczać i robić awantur. Dziewczyna i tak już jest pewnie roztrzęsiona. Pomyśl lepiej, że za parę miesięcy będziesz miała wnuczka lub wnuczkę i jak głupio ci będzie jak kiedyś reagowałaś. Teraz będzie trudno wam wszystkim ale kiedyś będziesz się cieszyć, że jesteś babcią. Poza tym pamiętaj, że reakcje otoczenia wywierają duży wpływ na płód i w pewnym stopniu od was zależy zdrowie fizyczne i psychiczne tego dziecka. Postaraj się raczej być wsparciem dla młodych rodziców.

Gość wwww
BYku skoncz juz,taki zabieg moze ja pozbawic wogole rodzicelstwa,nie raz zle wykonane,kalecza kobiety do konca zycie,pozostaje poprostu sie z tmy pogodzic,jaka kochajaca matka zgodizlaby sie na taki zabieg dla corki,chyba tylko ta ktora sie z nia nie liczy

Gość znam taka
JA nie rozumiem,ze mlodzi ludzie sa tak nieodpowiedzialni,nie trzeba daleko wychodzic zeby zobaczyc panienki z brzuchami,to jest straszne co sie dzieje,naprawde straszne,ja nie mam tego problemu,ale moja sasiadka,a raczej jej coreczka postarala sie o dzidziusia w pierwszej klasie liceum,ale ona to maksymalny luzak,wiadomo mamusia jej pomogla,skonczyla mature i jest na studiach,ale dalej wielkie nic w glowie,lata za facetami,mase chlopakow,a maly z babcia w domu:-(

Co ty Byku piszesz!!! Niech pani jej tego nie odbiera??? Sama sobie odebrała! A szkoła nie zając, poczeka. Jak sobie zrobi rok przerwy to świat się nie zawali. Studia- czemu nie... od tego są zaoczne. A życie ze świadomością, że usunęło się ciążę... to blizna na całe życie.

Gość znam taka
alez nieprawda,ja jestem za zabiegiem,moze to is traszne co mowie,ale w takich przypadkach jestem za aborcja,wiem wnuk wnuczka dumnie brzmi,ale jaka cene trzeba placic...

No cóż......już jest za późno na rozmysły. Ona potrzebuje teraz dużo miłości, jej z pewnością też jest teraz ciężko. Potrzebuje Was, tj. rodziców, bo zostaje z tym problemem sama w sobie. Nie odrzucaj jej teraz, a wychowa dziecko z miłością przekazaną od Ciebie. Pomóż córce, wiem, że jest Tobie ciężko, ale pokaż jej, że mimo wszystko ma Twoją miłość. Z pewnością odwdzięczy Ci się kiedyś 1000 krotnie.

Gość oczy pelne lez
maz krzyczal nie bedziesz miala tego dziecka,ja nie bede placil za twoje bledy ani mama:-(nie bedziemy placic za to ze smarkacz jedny z drugim sobie ciupcianko zrobili!!!-tak mniej wiecej bylo,zostalam teraz sama,maz wyszedl wsciekly ,zalamany ja siedze,corka placze,ja placze,zwierzeta sie pochowaly,o boze co ja przezywam

Gość wwww
do znam taka,ryzykowalabys zdrowiem wlasnej corki??nie lepiej pomoc jej i wychowac to dziecko??chyba nie wyobrazasz sobie ogormu tej sytuacji,tylko TCHORZE robia takie rzeczy

Gość oczy pelne lez
ide do pokoju corki,jutro do ginekologa jedziemy,jestem zalamana,nie wiem kiedy sie odezwe,bo chceci juz odeszly:-(:-(:-(

Gość wwww
to jest jka najbardziej normalna reakcja rodzicow mlodej dziewczyny,prosta sprawa byla bardzo nieodpowiedzialna,w tym wieku nie powinny barc sie dzieci za seks,a mezowi przejdzie i pani tez,potzreba czasu,najlpeij jeszcze upewnic sie u lekarza,mzoe nie wszystko stracone,mialam kiedys taka sytuacje,teszt wyszedl pozytywny ,a lekarz stwierdzil,ze to byla cysta

Taka reakcja jest całkiem normalna. Ochłoniecie, inaczej spojrzycie na sprawę. Za jakiś czas nie będziecie sobie mogli wyobrazić życia bez wnuka/wnuczki.

Szkola to nie problem. Mialam w tym roku w swojej klasie ciazarna uczennice. Szczesliwie skonczyla gimnazjum i ma sliczna coreczke.

Jak ją odrzucicie......będziecie tego kiedyś żałować. Pomyślcie o przyszłości, co będzie kiedyś i tak ona urodzi, ale czy urodzi z miłością, czy nienawiścią do Was, że nie miała w was oparcia? Ona przecież żałuje. Przytuj ją i powiedz, że zawsze będziesz jej mamą, jesteś na nią zła, że była taka odpowiedzialna i jesteś zła na siebie, że może coś przeoczyłaś w wychowaniu. Pokaż jej, że jest ktoś, kto ją teraz przytuli. Pomyśl, że ona bardzo pragnie teraz spokoju, takiego, jak miała w dzieciństwie, bo przecież dalej jest dzieckiem. Dalej ją kochasz. Nie odrzucaj jej z powodu młodzieńczych błędów, daj jej poczucie wartości, porozmawiajcie, przytulcie się, na pewno lepiej się poczujecie.

Gość klll
Jeżeli minie pierwszy szok a rodzice nadal się będą tak zachowywać to współczuję ich córce. To straszne,że ludzie którzy powinni być wsparciem dla swoich dzieci potrafią w taki chamski sposób im dowalać.

Gość wwwww
a mi sie wydaje,ze wszystko sie ulzoy,za pare dni to beda ja zdrowo zywic,zeby dzidizus urodzil sie zdrowy:):):)

Gość krowie na rowie
nie rozumiem. co za roznica kiedy urodzi, kto bedzie utrzymywac, jaka szkole skonczy? jest czlowiekiem i nosi w sobie czlowieka, tylko zwyrodniale bestie nie potrafia tego dojzec! za dobrze nam sie zyje ostatnimi casy i zbyt wysoko zaczelismy cenic gowniane wartosci jak papierki czy bezmyslne wkowanie. przestalismy juz cenic czlowieka samego w sobie. coz, coraz wiecej debili po tym swiecie chodzi, niestety w wiekszosci z pelnym portwelem i wyksztalceniem...

teraz ma 16 ale za rok bedzie miala już 17 i łatwiej bedzie się patrzyło na tęsytuacje.według rodzice nie tylko są od parady ale po to zeby pomagać anwet jak to jest taki wyskoko córki.Pamietam mojej mamy kolezanki córka urodziła w wieku 16 lat ,wiec jak zaszła miała skończone 15.Dla jej matki to był wielki szok ale i tak wiedziała ze już nic nie zmieni.pomogła jej.nie hajteła się jak narazie z tym ojcem dziecka, teraz ma lat 19 i zdała mature.pomaga i dziekuje mamie za to ze nie odwróciła sięod niej.Chłopak jest straszy od niej o 2 lata.po skończonym średniaku.Pomaga jej finansowo i nie tylko-sam sto zasugerował..znam inny tez przypadek jak mój znajomy zrobił dzieciaka pannie16-letniej.urodziła ,mieszka z nim i teściami i są naprawde szczęsliwym małżeństewm oni akurat wzieli odrazu slub

Gość to nie tragedia
Ja też miałam 16 lat gdy zaszłam w ciążę. Ponieważ byłam bardzo dobeą uczennicą dyrekcja liceum wyraziła zgodę bym do porodu chodziła normalnie do szkoły. Urodziłam pod koniec maja, do końca roku szkolnego miałam zwolnienie lekarskie, a we wrześniu do następnej klasy. Moja mam zajmowała sie dzieckiem gdy byłam w szkole. Wyszłam za mąż za ojca dziecka i urodziłam kolejne dzieci. Moja córka ma dziś 29 lat. Nawet do głowy mi nie przyszło by usunąc.

Gość są tabletki
poroni i po kłopocie

Gość Ekumena
ja będąc w 1kl gimnazjum miałam koleżankę która była wtedy w ciąży. Urodziła w wieku 15 lat. Jej synek ma teraz 3 latka,a ona ma już drugie dziecko które ma roczek. To nie jest takie straszne. Sama chętnie bym już miała dzidzie:)

Gość freja
Kiedy dziecko sie urodzi , kazdy bedzie sie cieszyl, a po jakims czasie zapomni pani o tym co teraz przezywa.....takie jest nasze zycie-pelne niespodzianek...:( ale zawsze sie wszystko jakos ulozy!!pozdrawiam

Gość freja
prosze wziac jeszcze pod uwage, ze pani córka przezywa to jeszcze gorzej niz pani i trzeba jej pomóc. Kazdy popelnia bledy , jedni male, a drudzy troche wieksze.....mam nadzieje, ze jest pani osoba, która ja wesprze...moja mama mi to zawsze powtarzala: "nie wiem, co by sie stalo, zawsze bym Ci pomogla" i za to ja kocham. pozdrawiam