Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czapla

czy jest jakies ryzyko ciazy?

Polecane posty

Gość czapla

zaczelam brac 2 opakowanie tabletek i wczoraj kochalam sie z moim chlopakiem nie konczyl we mnie ale kochalismy sie kilka razy pod rzad wiec na penisie byla pewnie jeszcze "stara"sperma.czy jest mozlwe czy w takim ukladzie istnieje prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?jakos nie moge uwiezyc w skutecznosc dzialania tabletek takie male a tak wiele moga:)chyba dlatego ze sex jest dla mnie czyms jeszcze nowym:)a poza tym jesli zazwyczaj biore tabletki o 15 a czasem zdarza mi sie wziasc 15 lub 20 minut pozniej czy ma to jakis wplyw na ich skutecznosc?????????

Gość jakosdf
zabezpieczają niemalze w 100% wiec nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac ten odsetek wynika z pomyłek, z zapomnien itp

Gość killim
ryzyko zawsze jest ale nie sadze zebys mogła byc w ciąży, jesli bierzesz tabletki anty.oczywiście jeśli podczas zażwyania ich miałas kurację antybiotkową, pijesz alkohol czy przyjmujesz tabletki zawierające wyciąg dziurawca skutecznośc tabletek anty sie zmniejsza.

Gość jakosdf
alkohol nie zmniejsza antykoncepcji !!!! nadmiar alkoholu moze wywołac wymioty a to obniza skutecznosc tabsów! nie siejcie paniki

Gość czapla
no antybiotykow nie bralam ,ale alko to lubieeeee;)ale ostatnio bylam na kilkudniowej głodowce to moglo zmniejszyc skutecznosc?aczkolwiek czy przewod pokarmowy ma cos wspolnego z jajnikami itd??????????:)

Gość czapla
aaaa i jeszcze jedno czy spoznienie 15-20 minut zmniejsza skutecznosc?????/nie zalamujcie sie moja niewiedza blagammmm:)

jeśli chodzi o spóżnienie, to tabletki działają jeszcze 12 godzin po czasie, kiedy powinnaś wziąść następoną, więc nie martw się 20 czy 15 minutami... oczywiście nie oznacza to, że możesz brać je kiedy chcesz...ale jeśli zapomnisz o którejś i weżniesz ją do 12 godz. będzie ok. Ja też początkowo nie mogłam uwierzeyć, że one działają... :-) ale tak jest...

dziewczyny! czy na którejś z ulotek macie napisane, ze trzeba brać tabletki o tej samej godzinie? NIE! macie brać o tej samej PORZE! a pora to rano, południe, popołudnie, wieczór, noc. nie panikowac mi tutaj. a tabletki bierze się właśnie po to, zeby czerpać przyjemność z seksu bez mechanicznych zabezpieczeń, żeby bliskości nie przerywać stosunkiem przerywanym, globulkami, prezerwatywami czy innymi badziewiami. a ryzyko? jedyną stuprocentową metodą jest abstynencja i z tym zawsze liczyć się trzeba, dlatego seksijcie się z tymi, których jesteście pewne:) coś za coś. pozdrawiam