Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hana

110 gr waga płody w 22 tyg.

Polecane posty

Gość pisze
daga to dobra waga

Ja urodziłam córeczkę w 35/36 tc ważyła 2 kg. Chuda nie była bo tylko 48 cm długości. Ja do duzych nie należę i moja córeczka też wielka się nie urodziła.

Gość olcia2
czesc dziewczyny ja mam tez pytanie jestem w 22 tygodniu ciazy a moj synek wazy 386g czy to nie jest za malo

Hej-ja byłam w identycznej sytuacji-w 5 miesiącu mojemu dziecku brakowało 500g do normy. Naturalnie wpadłam w panikę. A moja córcia urodziła sie z wagą 3380. Aby ocenić wage płodu z usg potrzeba WYBITNYCH umiejętności. Współczesne aparaty mają specjalne programy do oceny masy plodu ale to jedna wielka LIPA! One dokonuja oceny \"PI razy OKO\" i tyle. Dla pewności- spozywaj dużo białaka (mleko, kakao, jogurty)-ile sie da, bo jak będziesz karmić piersią to juz nie pojesz:)

mnie lekarka przewidziala dziecko o wadze 3200,urodzilo sie 3750:) narazie nie ma co panikowac,tym bardziej ze lekarz mowi ze wszystko jest ok.

a w 22tc malywazyl 500 g do autorki-na wszelki wypadek zrobilabym badanie jeszcze u innego lekarza. Upewnisz sie ze wszystko jest w porzadku, pozdrawiam i powodzenia:)

Gość Marta_23 Warszawa
Ja jestem w 35 tc i synek podobno wazy 2049 g lekarz powiedzial ze troche malo i ze jak nie przybedzie do 2500 w 2 tyg do nast wizyty to da mi skierowanie na patologie ciazy bede musiala lezec w szpitalu do konca rozwiazania, tam beda mieli na oku wage dzidziusia. Nie rozumiem dlaczego jest taki drobny przeciez ja nie palilam nigdy i nie pije alkoholu wogole, przytylam do teraz 17 kg i jeszcze napewno mi przybedzie bo jeszcze jest caly miesiac. Mam nadzieje ze urosnie szybko bo nie chce spedzic osttanich 2 tyg w szpitalu. Dlaczego on jest taki drobny? :( moja ciaza byla super zadnych wymiotow żadnych mdlosci jadlam wszystko na co mialam ochote i nadal to robie, teraz to nawet wieczorem jak nie spie dojadam jeszcze w nocy bo boje sie ze do wizyty usg nie urosnie tyle ile lekarz wymaga :/ Przy takiej ilosci co jem i mojemu trybowi zycia (zdrowemu) dzidzia powinna byc wielkoludem a tak nie jest :( Mam nadzieje ze lekarz sie pomylil i dzidzia bedzie wieksza. Na domiar zlego jeszcze ulozenie posladkowe a tak marzylam ze bede rodzic naturalnie.. z mezem zwlaszcza ze to nasze pierwsze dziecko. Tyle starania a jednak cos nie wychodzi.. Jesli ktos potrafi policzyc za pomoca tych wzorow przypuszczalna wage mojej dzidzi to podaje dane: BPD=85 mm, FL=63 mm, AC=302 mm Prosze o jak najszybsze obliczenia, z gory dzieki :)

Gość NewM
Witam Jestem w 21 tyg. i moja dzidzia wg.lekarza waży 530gr. Mam duży brzuszek mimo że przed ciążą nie miałam problemów z wagą. Martwi mnie czy dzidzia nie jest za duża i czy mój brzuszek nie nabiera zbyt szybko takich rozmiarów (moja bratowa zaszła w ciążę 2 miesiące przede mną i ma brzuszek niewiele większy) Jeśli mogę prosić o przeliczenie wagi to podaję dane BPD 55,5 FL 36,3 AC 17,4 Dziękuje i pozdrawiam!

Gość kathia
Jestem w 24 tyg ciazy moj synek wazy 855gr i jego wymiary to BPD=66,4mm FL=44,5 czy nie sa zbyt duze ?? Dziekuje z gory za odp Pozdr goraco

Gość hub
a ja ur corke w 31 tyg i wazyla 1900 gr i 48 cm, w 29 tyg wazyla 1500gr( na usg)

Gość AnetaS
Witam, Jestem w 22 tyg. ciąży i dzis własnie byłam na USG. Dowiedziałam się,że mój synek waży 657g i boję się że to za dużo i urodzi "grubiutki'' .Czy to możliwe aby tak było? Ja i mój mąż należymy do osób szczupłych. Ogarnął mnie mały strach. Czy któraś z Was miała podobna sytuację??

Gość mariza 16
owca bardzo cie prosze policz mi wage dziecka BPD 44mm AC 142mm FL 32mm oceni czy moje dziecko jak na 19 tygodni jest dobrze rozwiniente Pozdrawiam

Gość mariza 16
ofca bardzo cie prosze policz mi wage dziecka BPD 44mm AC 142mm FL 32mm oceni czy moje dziecko jak na 19 tygodni jest dobrze rozwiniente Pozdrawiam

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość sniezka999
moja dzidzia w 22 tyg ważyła troszkę ponad 450g:)

Gość mamka1979
Cześć Dziewczyny, miałam dziś usg połówkowe i wyszło, że mój Bąbel w 22 tc waży 700gr! 10 dni temu robiłam usg u innego lekarza i Jemu wyszła waga 440gr. Czy aż tak mocno mogła się zmienić przez te kilka dni? Dziś Pan Doktor powiedział mi, że jak mały będzie tak rósł to przy porodzie może ważyć 5kg!!! Prawie osiwiałam, odechciało mi się wszystkiego. Z wyników wyszło, że cała reszta jest Ok, więc skąd taka waga? Pierwszy raz w ciąży się poryczałam....

Gość Marga2
witam proszę o radę termin porodu z ostatniej miesiączki(23-01-2010) to 30-10-2010 a 06-07-2010 robiono mi usg i dziecko wazy 260 gr i wygląda to na 20 tydzień a wedłgu karty ciąży mam 22/23 tydzień . przestraszyła sie bo lekarz mówi ze cos jest nie tak , moż e to wady rozwojowe macicy ?? zawsze miałąm niereguralne cykle , długie - moim zdaniem wygląda to na pomyłkę z wyliczeń . wydaje mi się że jestem w 21 trygodniu tylko i tak dzieciątko jest małe ale przeciez nie każde dziecko rozwija się tak samo?:-( poradzcie coś tak sie boję już jedną ciążę1 miałam usunieta pozamaciczną , to moje 1 dziecko a takie wieści mogą dobić . zastanawiam sie nad innym lekarzem ale przeciez choćby nawet cos było nie tak to nie usune dziecka . podobno to dziewczynka i rozwój jest prawidłowy na 19/20 tydzień , jest się czym martwic czy odpuścić ?? moze któraś z was ma już doświadzcenie pomóżcie prosze

Marga a czy przy wcześniejszych USG termin wychodził tak jak wg miesiączki? Może być, że owulacja Ci się przesunęła i dlatego teraz dzieciątko jest mniejsze, ale jeżeli wg wcześniejszych USG termin był mniej więcej jak wg miesiączki, to może powtórz USG u innego lekarza i się przekonasz czy to wczorajsze było prawidłowe. Zdarza się że lekarz niedokładnie robi pomiary i później są wahnięcia pomiędzy obecnym tygodniem, a tym z USG

te kalkulatory,normy się często nie sprawdzają,bo przecież każde dziecko rozwija się inaczej,czasami niska waga urodzeniowa świadczy o chorobie serca,czasami o kiepskim odzywianiu matki lub nic to nie musi oznaczać... Mój syn urodził się 4200g i 57cm w 28tc miał 1509g czasami lekarz nie jest dobry w robieniu usg,moja ginekolog ostatnie usg robiła mi na starym sprzęcie i powiedziała,że dziecko urodzi się z wagą gdzieś 4300g i niewiele się pomyliła za to moja znajoma była u jakiegoś innego lekarza który robił jej usg 3d i powiedział,że urodzi synka ponad 4kg a urodziła 3420g

Gość DO Marga2
napisz kiedy dokładnie miałaś ostatnią @ i na kiedy wypadał Ci termin porodu w/g pierwszego usg

Gość DO Marga2
aha! już doczytałam, że ostatnia @ to 23 stycznia, a termin porodu to 30 października (coś mi się cyferki poprzestawiały wcześniej;) ) ale nadal mam pytanie jaki był termin porodu z pierwszego usg?

Gość DO Marga2
i jeszcze jedno: czy w tej sytuacji lekarz nie skierował Cię na bardziej szczegółowe badania, np. do szpitala klinicznego? nie wiem skąd jesteś, ale powinien to zrobić żeby rozwiać wszelkie wątpliwości

Gość Marga odezwij się i napisz co
u Ciebie

Gość Do Marga
Nic się nie martw, u mnie tez z miesiączki nie dało się wyliczyć wieku ciąży, w 8 tygodniu kiedy już powinno bić serduszko - na usg lekarzowi ukazał się pęcherzyk ciążowy, dzięki czemu udało się ustalić, że w ciążę zaszłam ponad miesiąc po ostatniej miesiączce! Twoja ciąża też na pewno jest młodsza niż przypuszczasz:) i urodzisz w połowie listopada:) Mi z miesiączki termin wyszedł na 22.10 a z własnych obliczeń po tym pierwszym usg - 8.11.

Gość Klaudynka111
Witam wszystkie Panie, mam pytanie byłam wczoraj u gin jestem w 23 tyg ciąży i mam takie wyniki na zdjęciu : BPD:23w+3d, FL:21w+5d, CRL: 13w+6d. Bardzo proszę żeby któraś z Pań powiedziała Mi czy wszystko jest ok? Gin twierdzi że tak ale ja i tak się boję. Pierwsze dziecko straciłam w 20tyg dlatego teraz bardzo sie boję i radzę każdego kto może Mi coś powiedzieć na ten temat. Pozdrawiam

Gość gość
Kobiety, czy wy nie możecie zapytać lekarza czy wszystko jest w normie? A nie pytacie się na forach czy dziecko nie jest za duże albo za małe. Ja w necie wyczytałam, że dziecko powinno mieć w 20 tc ok 260 g. Jak byłam na usg lekarz powiedział, że ma 326 g, więc myślałam, że to za dużo. Ale lekarz powiedział, żeby nie czytać tych bzdur z internetu i że wszystko jest dobrze, w normie. Więcej luzu i będzie dobrze.

Gość gość
moja corka w 26 tyg wazyla 500 gram i lekarz mowil ze malo i jak tak dalej bedzie z jej przybieraniem to do 3 kg nie dociagnie w dniu porodu i mial racje wazyla niecale 3 kg dokladnie 2900 a na wyjsciu ze szpitala 2700