Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nice face-i want

czy CEPAN się różni od CONTRATUBEX-u w działaniu???czy ktoś używał??

Polecane posty

Gość dermatix
a czy ktos stosowal na blizny pooperacyjne zel silikonowy dermatix??? 15 gr kosztuje ok 160 złotych :o

Gość polecam cepan
ale trzeba wcierac regularnie i trzeba cierpliwości

Gość i.. .
widze kilka odmiennych wypowiedzi ze cepan dziala i niedziala wiec jak jest faktycznie? i nie wiem czy moge to stosować czy niepowiększy sie ona? sam nie wiem co to dokladnie ale jest to zgrubiona zaczerwienimna bliźna w tylniej części głowy o wymiarach 3x1cm ... chyba to nazywane jest bliznowcem! powiedzcie po leczeniu o ile zmniejszy sie? jak co to przyślijcie mi odp na maila quaky@op.pl

Gość Kamienka
Ech. Działa czy nie działa..? Jasne jest chyba, że to zależy od rodzaju skóry, od rodzaju blizn, od ich głębokości. Od tego ile się stosuje dany specyfik.. Nic na "pstryk " nie ma..:) Więc cierpliwości. Ja za dwa tygodniec mam zabieg yellow peel.. mam nadzieję, że będzie lepiej. I to też troszkę pomoże.

Gość Kmicic
Na trądzik to najlepszy jest SEX !

Gość na blizny i bliznowce
Są dobre Contractubex i Cepan, ale obie maście trzeba wcierac z masażem. Nic nie zadziała w tydzień trzeba smarowac przynajmniej 3-6 miesięcy. Stare blizny i bliznowce jak piszą w ulotce trzeba zaplastrowywac z maścią, wtedy maśc silniej działa. Ja tak robię od 2 tygodni bo mam bliznę na plecach. Dwa razy dziennie przyklejam plaster z maścią i widzę że blizna się już zminieszyła o jakieś 30 %, nie tworzy sie też bliznowiec mimo że mam do tego skłonności.... Tym co nei mają kasy polecam balsam Bielendy IQ STREVE CREAM, kosztuje ok 25 zł za 175 ml jest na blizny, rozstępy, przebarwienia i cellulit, ma podobny skład to tego drogiego reklamowanego kremu Strevectin z Sephory.

Gość kokokoko
A ja uzywam masci cepan od dwoch tygodni i sa ale niewielkie rezultaty......blizna troszke wyblakla zobacze jeszce tydzien jak nie bendzie wiekszych rezultatow to przenosze sie na inna masc.......mysle ze po trzech tygodniach stosowania blizna troche wyblaknie i bendzie przypominac kolor skory :) :) :) :)

Gość bleci
Witam, w srodku lutego mialem wypadek w wyniku ktorego odnioslem powazne otarcia czola i nosa, nos mialem wrecz gleboko rozciety, czolo bylo obszernym strupkiem, strupy zeszly po 3 tygodniach, codziennego dbania o nie (lecz niestety maskowania tuszem na 8 godzin pobytu w pracy). Niestety i na nosie i na czole wciaz mam zaczerwieniona skore (blizna po rozcieciu jest rowniez widoczna). 2 miesiace po wydarzeniu, 1,5 miesiaca po zagojeniu ran. Moje pytanie: jak przywrocic naturalny kolor poranionej skory i wybladzic blizne na nosie? Polecono mi Cepan, czy to dobre rozwiazanie? Pzdr.

Gość hagen
używałam \"cepan\"na bliznę po ranie szarpanej(byłam ugryziona przez psa). Zużyłam aż 2 tubki, wcierałam systematycznie cepan 2xdziennie.Blizna dziś jest niewidoczna, tylko ja wiem gdzie jest miejsce pogryzienia. Obecnie używam cepan na bliznę po usunięciu brodawki na twarzy. Już po 2tyg. stosowania są widoczne efekty.

Gość bleci
dzieki, u mnie tez juz widac, ze jest lepiej ale wcierac pewnie jeszcze z pol roku bede musial, chyba zmienie na ta droga, co nie smierdzi, bo zapach cebuli jest przyjemny tylko dla mojej rany, hehe

tez używam cepanu. mialam straszne blizny na dekoldzie po czyrakach niektore mialy po 1cm po wcieraniu przez ok 3tyg blizny zmniejszyly sie o polowe nie sa wypukle i staly sie mniej widoczne. masc wsmarowuje 3razy dziennie.regularne stosowanie daje efekty. mam nadzieje ze za dwa miesiace blizny znikna calkiem:)dla lepszych efektow polecam dlugo wsmarowywac!!!daje po kilka warstw i masuje pare minut jedna blizne.szybciej sie wchlania a efekty super.masc nie droga warto sprobowac.Polecam rowniez na blizny po duuzych strupkach gdzie byly glebokie rany oraz na blizny pooperacyjne gdzie miejsce bylo szyte.pozdrawiam:)

Gość dociaaa
a co polecicie na rozwalone kolano? dopiero sie goi, ale już widzę, że szykują się blizny bo są lekkie ubytki w skórze, takie głębsze miejsca w całej ranie, na których nie robi się strup. Nie chciałabym mieć blizn a takiej rany na pewno nie mozna jeszcze niczym smarować. Kiedy i czym najlepiej zacząć walczyć z bliznami?

Gość aaachhh
Maści można uzywać wtedy, kiedy już wszystko będzie zagojone, tzn żadnych strupków itp :)

Gość cep an
Cepan to totalna beznadzieja. Smaruję codziennie od roku bliznowca na twarzy (centymetrowego) i wyniki są niemal zerowe.

Gość milllla
a czy Cepan pomaga także na pajaczki?? Tzn. czy powoduje ich zbledniecie po dluzszym czasie smarowania??Bo ktos polecil mi wlasnie ta masc tez na pajaczki:|

Gość garderobianka
ja od miesiąca używam Contratubex i szczerze to nie widzę, żeby pomagała

Gość Kkar
A czy te specyfiki można używać na blizny po rozstępach? Pare lat temu na piersiach i na udach pojawiły mi się fioletowe rozstępy wtedy też zaczęłam stosować kremy przeciwko rozstępom, jednak one nie zniknęły tylko się wybieliły. Aktualnie na piersiach i udach mam ogromne blizny, które nie wyglądają ładnie. Możecie mi poradzić jakiś krem na takiego typu blizny?

Gość karlita
miałam paskudne blizny potradzikowe,duze dziury,czerwono-sine plamy,zaczełam stosowac contractubex i ...efekt zauwazyłam juzz po kilku dniach,jestem w totalnym szoku,nie mam pojecia jak to sie stało,blizny sie spłyciły,zaczerwienienia znikaja...!! Jestem bardzo zadowolna!! dodam ze uzywałam kiedys masci cepan-totalne dno..

Gość Malina123
hej ja mam takie pytanko.... Mam problem bo po ugryzieniach komarow i po tradziku zostaly mi biale slady wiecie moze jak sie ich pozbyc??Przy opaleniznie okropnie to wyglada:( Pozdrawiam

Gość tyśka
używam cepanu ok 3 tygodni na blizny po komarach o dziwio działa:)polecam ta maść jest tania i skuteczna:)

Gość bleci
zmienilem 2 miesiace temu na naprawde drogi: Dermatix i mowiac szczerze naprawde widze efekty

Gość filonka
A czy ktoś próbował używać no-scar-u?

Gość playitsmart
ja uzywam zelu silikonowego na blizny. lepszy od Cepan'u ktorego uzywalam wczesniej! mniej smierdzi, i nie zosatwia az takich tych plam pomaranczowych:D

Gość Barw
Hej mam pytanie jaka najlepsza jest maść na blizny po przekłuciach? w sensie po kolczyku w wardze i uszach. Prosiłbym o pomoc.

Gość dorotka084
cepan przebarwia skóre, kazdy kto sie zna ci to powie;/ tylko contratubex

Gość magnolia83
ja tez uzywam contractubex od miesiaca i nie widze efektow :( skora swedzi i sie w dodatku luszczy. mam blizne po wycieciu znamiona na dekolcie. blizna na dodatek sie rozeszla :( jestem cierpliwa wiec poczekam jeszcze troche bo kupilam mala tubke.

hej contratubex stosuje od prawie 3miesiecy,2razy dziennie.blizna na dekolcie jeszcze widoczna,ale czerwonawa,raz biala.. blizny nizej-na wysokosci pasa-ciagle czerwone i widoczne,moze za slabo wcieram... ale probuje dalej,chce zdazyc do slubu ;)

Gość Renata00000000
Moja mama ok 12 lat temu miała operację na tarczycę czyli podcięli jej szyję tworząc głęboką ranę pooperacyjną. Po odpadnięciu strupów powstała z niej czerwona blizna długości 20cm i szerokości ok 6mm. Zaraz po odpadnięciu strupów mama zaczęła smarować ten ślad maścią Cepam,.Po roku wmasowywania maści 3 razy dziennie oraz okładami z tej maści pozostała jasna linia, bardzo mało widoczna o szerokości nitki (ok.0,3 mm). Moje dziecko z kolei oparzyło sobie wierzch dłoni żelazkiem (chciało zatrzymać spadające żelazko). Powstałą powierzchowna rana, ale też poważna i jak odpadł strup to smarowaliśmy powstały na połowie dłoni ślad contratubexem. Po około pół roku nie widać kompletnie nic. Ja wiem, że miał oparzoną rękę i muszę się bardzo dobrze przyjrzeć aby coś jakiś ślad. W związku z powyższym trudno stwierdzić co jest lepsze. Chyba najważniejsza jest systematyczność i długi czas stosowania.