Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nice face-i want

czy CEPAN się różni od CONTRATUBEX-u w działaniu???czy ktoś używał??

Polecane posty

Gość nice face-i want

czy którys z nich pomógł,ale tak szczerze!

Gość dżastinka
oba mają ten sam skład,przyczym cepan zawiera dodatkowo wyciąg z cebuli (i dlatego śmierdzi).a jeśli chodzi o działanie to działa-ja miałam starą dużą bliznę(po ranie która powinna być zszyta ale nie była) i po 6miesiącach codziennego wcierania(nie wystarczy zaaplikować) blizna jest mało dostrzegalna,nie zmniejszyła się jakoś bardzo ale zpłaszczyła i zrównała z kolorem skóry.na blizny,przebarwienia po trądziku stosuję TOINTEX cena niecałe 10zł.też mi pomaga ale to nie są duże blizny,no i świeże.

Gość starchajło
Ja mialam miesiac temu wycinanego pieprzyka z twarzy i po zagojeniu sie miejsca po pieprzyku poszlam do mojej dermatolog. Przepisala mi wlasnie CEPAN, mam go wcierac w blizne 2-3 razy na dzien, lekarka powiedziala, ze niedlugo blizna bedzie jasna i prawie niewidoczna... Ale jest zasadniczy problem, po wydaje mie sie , ze po tym jak wetre w blizne ta masc, to blizna ulega zaczerwienieniu:( Moze za wczesnie zaczelam wcieranie masci? Moze za czesto ja wcieram? A moze cos innego przychodzie Wam do glowy?:)

Pytałam o Tointex w aptece i on nie jest taki typowo do blizn prawda? Ale pomaga? Ja polecam na blizny po trądziku Sinoren lub Acne-Derm - obydwa mają podobny skład - blizny powoli, ale znikają.

Ja uzywalam chyba z dwa czy trzy lata Cepanu, i efekty byly marne. Od 3 miesiecy uzywam Thiospotu i efekty sa nieporownywalne (tak jak i cena - 85 zl za 30 ml). W kazdym razie polecam.

Gość strachajło
Nacelle, czy mozesz anpisac na jakie blizny Ci pomogla ta masc? Tradzikowe czy pozabiegowe, jak moja?

Gość Nie tylko bardziej śmierdzi.
A tak wogóle to obie są mao skuteczne.

Mialam blizny po zapaleniu miewszkow wlosowych, ktore wygladaly jak np. blizny po komarach - takie dosc glebokie i bardzo ciemne. Nie mowie, ze ta masc jest rewelacyjna, ale po 2 latach cepanu blizny byly nadal, a teraz - po 3 miesiacach Thiospotu (jest na recepte) te mniejsze zniknely calkiem, a te wieksze sie znacznie wybielily. Masc ma tylko 30 ml ale jest bardzo wydajna.

Gość a czy ta masc
jest też dobra na blizy po oparzeniu i przeszczepie skóry?? U mojej córci (niestety) właśnie po tym stosowałam Contractubex ale po chyba pół roku stosowania dostała uczulenia. Więc może warto spróbować tego? Tym bardziej że nie jest dużo droższa od Contractubexu (za który płaciłam ok. 60 zł).

podaj maila, zeskanuje Ci ulotke. czytalam ja ostatnio 3 miesiace temu, i chyba tam bylo o brazowych bliznach, ale zeskanuje Ci i sama zdecydujesz :)

Gość a czy ta masc
ok m_sas@o2.pl

Gość strachajło
łup

Gość kasia elfik
przepraszam was ale jaka jest dobra maść na blizny(mam na brodzie)po pryszczach? nie stać mnie na te wyżej wymienione maści,jestem raczej biedna wiec.....:(a chce lepiej wygladać help

Gość a jak wygladaja te blizny
sa glebokie, cyz plaskie i jakiego sa koloru?

Gość kasia elfik
sąpłąskie,takie po wyciskanych pryszczach :( kolor.hmm niektóre takie lekko brązowe,niektóre jakby szare trudno mi to określić ale nie sa duże...może mają z3 4 mm no jakos tak choc pewnie sie myle

Gość TOINTEX
na takie blizny dobry jest TOINTEX, ok 7 zł

Gość kasia elfik
oki a jak długo bede musiała gostosowac żeby one znikły(jesli napwno zniknom)

Gość Jemiołka
Używałam i jednego i drugiego na rozległe blizny pooperacyjne. Działanie było podbne, blizny zmiękły, zjaśniały, spłaszczyły i przestały .Regularnie stosowałam te środki przez około rok. Oczywiście blizny nie znikły bo to byłby cud, ale stały się mniej widoczne i nie przeszkadzają. Pozdrawiam

Gość hop wsiup

Gość kasia r.
ja również mam blizy po pryszczach na brodzie i co gorsza nei chcą zniknąć! nie wiem już co mam robi! Ogolnie nie mam tradziku, kilka pryszczy na krzyz sie zjawi. ale nie wiem co mam robic z plamami! w dotyku sa gladkie, rozowe, czerwone i raczej nie glebokie! co mi polecicie?

Gość słyszałam że na blizny
i przebarwienia dobry jest Glyco- A. Kosztuje ok 48zl, jednak nie można używać go w lecie (zbyt ostre słońce).

Gość Glyco- A jest super

Cześć - ja używałam i contratubex i cepan. Mialm blizny po tradziku - sina buzia w plamach - bialo-czerwonych z dziurkami itd. blizny niekotre byly swieze a niektore mialy z ok. 3 lata . Po Contratubexie po ok. pol roku bylo widac efekty, powiem ze warto bylo czekac , po tym czasie bylo juz tylko coraz lepiej , niektore osoby faktycznie mogą mieć na tą maść uczulenie dlatego warto na poczatku zaopatrzyc sie w mniejsze opakowanie (na probe) po co tracic 60 zl na duza tubke jak mozna wydac ok. 30 na mniejsza . Teraz mam gladka buzie - raz kiedys wyskoczy pojedynczy pryszczyk , takze tradzik mi zanikl zupelnie po stosowaniu Contratubexu. Teraz nie mam kasy dlatego uzywam Cepan ,juz tak strasznie nie smierdzi jak kiedys i daje podobne efekty ( tym razem na ramionach-polowe ciala zalatwilam tym ciśnięciem-wniosek unikac wyciskania jak ognia ). Na ramionach jest inna skora niz na buzi, ale po miesiacu stosowania widze drobniutka roznice. Polecam obydwie te maści. Zalezy kto ine ma kasy, ale sklad jest juz teraz identyczny( kiedys chyba troche sie roznil skladem z contratubexem-bo niedawno w aptekarka polecila mi Cepan z tego wzgledu ze juz jest taki sam jak cepan tyle ze tanszy) wiec efekt powinien byc ten sam . Pozdrawiam i zycze wyleczenia blizn , ja przez nie wstydzilam sie wyjsc na ulice.:).papapa :-)

Gość ja uzywalam Cepan i
aha tez mi zniknal tradzik (to po brevoxylu) :) i bliznki sa wlasciwie juz niewidoczne.

Gość Killlka
czy dostane to bez recepty ?

Gość panesia
Halo, niestety zagubilam ulotki, mam te masci od jakiegos czasu a teraz jestem w ciazy. Czy Contratubex oraz Tointex moga byc uzywane w ciazy? Serdeczne dzieki

Gość gomuska
a czy cepan pomoze na blizny na plecach, takie powstałe w wyniku drobnej rany tluczonej,blizna jest grubosci skóry, mała i podłuzna (10mm) jest ciemniejsza od skory, strasznie oszpeca plecy :( jest jakas rada ?

Gość bin
dobry jest krem z macicy perłowej- szukajcie w aptekach