Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi...

które tabletki antykoncepcyjne maja najmniej hormonów

Polecane posty

Gość gość
Najmniej hormonów mają teraz tabletki vines z tego co wiem, to już nie miligramy a mikrogramy, skuteczność jest taka sama jak przy uniwersalnej tabletce, medycyna idzie do przodu niesamowicie

Gość gość
to prawda jedne z tych nisko składnikowych to pigułki vines, zastanawiam się czy ich nie zacząć stosować :)

Gość Metita
No ja właśnie też zaczęłam swoją "przygodę" z Vibin mini, póki co jestem bardzo zadowolona, zobaczymy :)

Gość gość
najmniej hormonów mają pigułki antykoncepcyjne vines... Nie powodują tyle skutków ubocznych, no i dodatkowo pomagają przy tornielach jajników,które niestety posiadam :(

Gość Marynicca
Wszystkie tabletki nowych generacji mają niskie dawki. Ja na przykład biorę vibin, który ma ich niewiele, a czuję się na nim świetnie.

Gość gość
najmniej mają pigułki vines, wg mnie to naprawdę fajne i lekkie pigułki, "przeniosłam " się na nie i w końcu dobrze się czuję :)

Gość glunka
najmniejszą ilość hormonów zawierają tabletki vibin mini, tak mi mówił ginekolog na mojej ostatniej wizycie więc się na nie zdecydowałam, a bardzo mi zależało na tym, żeby tabletki zawierały mało hormonów.

Gość Kumattka
Te są najczęściej polecane młodym dziewczynom, albo jako pierwsza antykoncepcja właśnie. :)

Gość gośćlaura
Nie prawda ze kontracept tylko dla mlodych lekarz przepisuje mi przepisal je lekarz bralam kilka lat nawet bez zadnych badan,bo mi lekarz nie zalecal,ale teraz po odstawieniu tych pigulek cztery lata nie stosuje zadnej antykoncepcji i nie moge zajsc w ciaze,majac normalne cykle,niewiem czy to nie od tego kontraceptu

Gość olbomka
ja rozpoczełam swoją przygodę z antykoncepcją niedawno, na star dostałam tableki vibin mini bo zawoerają najmniejszą ilośc hormonów od pozostałej antykocepcji.

Gość gość
Co myślicie o tabletkach Elin po czterech dniach zażywania czułam się fatalnie

Gość turkuska
jak któaś szuka tabletek z małą zawartością hormonów to naprawdę warto podpytać o vibin mini, zwierają mniej hormonów niż inna antykoncepcja więc tabletki są idealne na start.

Gość elehenka
Elin? Mam od roku i jest ok, ja nie zauważyłam, żeby coś było nie tak, plamiłam trochę na poczatku, ale to normalne i szybko ustało.

Gość Karynista
Dziewczyny, nie szukajcie na forum, które tabletki mają najmniej hormonów - bo to nie oznacza, że dla Was będą odpowiednie :) Jasne, można poczytać, sprawdzać, ale wszystko przecież tabletki hormonalne muszą być przepisane przez lekarza ginekologa - najlepiej na podstawie badań, wtedy jest największe prawdopodobieństwo, że nie będzie skutków ubocznych :)

Gość Marynikka
Dokładnie tak - najpierw badania i rozmowa z lekarzem, potem pigułka. Jednej podpasuje vibin mini inna będzie brała co innego.

Gość gość
podobno vines mają najmniej hormonów, tak mnie zapewniała ginekolog przynajmniej, biorę je 4 miesiące już