Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość asz
Dziewczynki, ja miałam krio dokładnie 26 dni temu. Mój lekarz (specjalista do spraw niepłodności) powiedział że po krio mogę skakac biegac tańczyc i współżyc do woli a więc kochałam się ze swoim mężem poniewaz staramy się o dzidzię już rok a więc nie szkoda nam było "marnowac" jeden cykl . No i teraz tydzień spóźnia się mi okres, robiłam test dwa dni po spodziewanej miesiaczce i negatywny (może HCG było jeszcze zbyt niskie. Moje pytanie jest nast. Czy po krio opóźniał się którejś z Was okres, a może któraś zaszła w ciążę w m-cu w którym miała krio?Proszę odpiszcie bo kolejny test zrobię dopiero za 5 dni żeby miec pewnośc że wyjdzie a do tego czasu zwariuję jak mnie ktoś albo podniesie na duchu albo chociaż sprowadzi na ziemię. Lepsze to niż czekanie. PROSZE!!!!!

Gość asz
A no i jeszcze mój lekarz tak jak pisałam wiarygodny bo ma prywatna klinikę leczenia niepłodności jest ogromnym zwolennikiem mrożenia. Po zabiegu u niego wiele dziewczyn zaszło w ciążę w ciągu 3 m-cy. Twierdzi że nadżerka utrudnia zajście w ciążę bo zmienia odczyn w pochwie ( nie wiem czy dobrze to powtarzam). A więc dla niezdecydowanych:warto się jednak zdecydowac ale to jest niestety tylko moje zdanie a do lekarza mam zaufanie ale ręki też nie dam sobie uciąc.Pozdrowionka i czekam na odpowiedzi na powyższe.

Tydzien temu mialam zamrazanie Nie mam zadnych uplawow a jak wprowadzam globulki ktore przepisal mi lekarz to czuje ze wewnatrz mam wszystko opuchniete czy to normalne??

Gość mmmmrowa
witam ja miałam krio robioną 16.04 i na kase chorych a chodzę prywatnie do lekarza... zabieg az tak nie bolał wiec zbytnio nie czułam, po zabiegu chodziłam po miescie więc dobrze się czułam może lekko brzuch bolał ale to normalne, opławy też jak nararzie nie są męczące mam wkłądki caly czas i az tyle ich nie ma. chciała bym pość na fitness czli bedzie równo tydz po zabiegu ale mi lekarz czesciowo zakazał i dziwie się ze inni lekarze mówili ze po zabiegu można się kochać itp. pprzecieżjak tam jest taki malutki strupek i jak on raptownie sie oderwie to może nastąpić krwotok i wylądować możemy w szpitalu..... można "życ" po zabiegu normalnie ale trzeba oszczednie nic nie dzwigać, sexu przez 2 mc zależne od gojenia się, no i nie ćwiczyć prze pierwsze 2 tyg.... pozdrawiam i radze robić ja sie motałam prawie 4 lata stany zapalne az sie kochać nie chciało.... bo bolało... tez nie rodziłam ale powiem ze warto jak jest dobry lekarz to sie czlowiek od razu pozna..... pozdrawiam

Gość kriokarola
Dzięki za odpowiedź, mam nadzieje ze do fitness szybko będę mogła wrócić.. chociaż lekarz mówił, że można wszystko robić o zabiegu oprócz stosunku pochwowego, także też się dziwię, że niektórzy o tym ine słyszeli.Pozdrawiam.

Gość mmmmrowa
mój mówił ze moge prowadzic zajecia bo prowadze w klubie ale bez podskoków bo może być różnie ale mowił ze to jajbezpieczniejsza metoda ale oczywiscie nie wolno dzwiagac itp oszczedzac sie trzeba wiec zalecam tak ok miesiaca luzuu spokojnie pozdrawiam również

Gość kriokarola
Mam jeszcze jedno pytanie, czy krioterapie można robić na 5-6 dni przed okresem? cyz któraś z Was coś wie na ten temat?

Gość mloda_23
Doriii!!!!!! Ja znam super lekarza z Wrocławia, przyjmuje w przychodni Medicus-Marek Pochwałowski...polecam-świetny ginekolog

Gość mmmmrowa
nie zamrazanie należy wykońac po okresie najlepiej zaraz po 1dzien lub 2 ja przynajmniej tak mialam pozdrawiammmm

Gość kikila
hej dziewczyny mam taki problem... półtora tygodnia temu również miałam zamrażaną nadżerkę, zabieg nic nie bolał, później tylko mialam bóle jak podczas miesiączki w dole brzucha. upławy mam nie tak bardzo obfite z każdym dniem coraz rzadsze jednak teraz tam w dole mam wszystko opuchnięte i szczypie... higienę utrzymuję to normalne ale nie wiem czy to jakiś stan zapalny znów czy co ;/ miała któraś z was coś takiego? co robić?

Gość magiettka
Heyja Dziewczęta:) miałam dzisiaj wymrażenie. Zabieg moze i troszke nieprzyjemny ale bezbolesny. Trwający w moim przypadku łącznie około 2 min (łącznie ponieważ po około 20 sekunadach lekarz zrobił krotką przerwę a nastepnie powtórzył). Samopoczucie po zabiegu światne, może tylko zaraz po pojawiły mi się lekkie mroczki przed oczami;). Wskazania z tego co poczytałam mam typowe: przez około 3 tyg. celibacik:(, żadnych kompieli i basenów, nie używać tamponów. Zapisał mi również globulki - sterovag (2 opakowania), mają przyspieszyc gojenie. Na razie nic ze mnie nie cieknie;). Przed wymrożeniem miałam robione badanie histopatologiczne (pobrania tkanki), które wykazało nadżerkę gruczołową, wg mojego gin - to najbardziej typowe rozpoznanie nadżerkowe. Badanie jest ważne około 3 miesięcy od pobrania tkanki i w tym czasie należy dokonac, o ile są wskazania, zabiegu. Zdaniem mojego gin badanie histopatologiczne jest jedynym, które miarodajnie jest w stanie stwierdzic czy mamy do czynienia z nadżerką, jeżeli tak to z jakim jej rodzajem i w jakim jest ona stanie. Natomiast badnie cytologiczne jest badaniem zbyt ogólnym i dlatego nie wystarczającym. Dlatego dziewczyny zanim poddacie się zabiegowi zażądajcie od lekarza badania wycinkowego. Chodzi przeciez o wasze zdrowie. Pozdrawiam. PS za krio zapłaciłam 150 zł. Za badanie histopatologiczne nic bo było refundowane.

Gość mmmmrowa
witajcie jak leżałaś 2min to bardzo..... krótko pewnie nie miałaś poważneij nadżreki oczywscie kwalifikującej sie do zamrazania ale to i dobrze lepiej wczesniej niż poźniej..... zgadzam się zewarto porobić badania wycinkowe ale jesli lekarz doświadczony zleca i wie zenadżerka kwalifilkuje sie doi tak zostanie poddana zabiegowi.... ja to ok 18min miałam zabieg robiony z przerwa 2min czyliok 15-16 min... i cieklao ze mnie ze tak powiem ale nie aż tak bardzo na kontroli lekarz zalożył mi "tam" opatrunek aby jaksię wda stan zapalny nie terzeba by było powtarzac zabiegu... pozdrawiam !!!! i dbajmy o siebie bo to nasze życie!!! i od tego jest slużba zdrowaia ja ododam ze chodze prywatnie a zabieg miałam na kase chorych..... i to w innej miejscowości niż mieszkam i uczeszczam do lekarza.... To dopiero Dobry lekarz inny by wiąl kase i juz.... a i uważajcie bo niektórzy wlasnie tak robią ze mówią a na prawde nic nie ma co mrożić i te 2 min dały mi też do myslenia... bo chyba minimalny czas to ok 5min.... juz sama nie wiem.... ale uwazać tzreba! pozdrawiam zem sie rozpisała.... heehh

Gość kriokarola
Dziewczyny, czy przed zabiegiem trzeba być na czczo?

Gość optymistaka

Gość moriska

Gość maaadziaaa0503
Nie trzeba być na czczo. Ja miałam robiony zabieg ok 16 także o tym żebym była na czczo nie ma mowy :) Zabieg u mnie trwał jakieś 5 min może ... Sam zabieg nic nie boli, uczuci jakby skurczu tak jak przy okresie, choc przyznam szczerze że ja pękałam że śmiechu bo mnie to łaskotało :D zaraz po zabiegu można wracać do codziennych zajęć, ale przyznam ze mi ciężko było bo leciało ze mnie ciurkiem- jakaś wodnista wydzielina, i nadal leci(ale juz mniej) bo zabieg miałam robiony nie cały tydzień temu... Także usunięcie nadżerki to nic strasznego, nie ma sie czego bać :)

Gość kriokarola
Cześć dziewczyny ja miałam dzis robioną krioterapie wreszcie, zabieg trwal dosłownie chwile,niewiele dłuzej niz zwykla wizyta, a podobno duza nadzerka, ale lekarz sprawny i doswiadczony wiec mu ufam. Nic nie bolalo zupelnie, jedynie troche po zabiegu pzrez jakis czas czulam faktycznie bol w dole brzucha jak przy okresie, no i chwilke warto usiasc po zabiegu zeby sie slabo nie zrobilo, ale zaraz potem mozna normalnie chodzic po miescie,bo juz nic sie nie odczuwa,jakby zabiegu nie bylo, wydzielina jest,ale tak musi byc. Uwazam ze warto zamrazac, i nie ma sie czego bac zupelnie! wiecej strachu jest przed zabiegiem niz potzreba!takze glowa do gory dziewczyny :)

Gość moriska

Gość moriska
wlasnie jestem po 10 tabl.gin,,, i jutro wizyta i nie mam pojecia co lekarz zadecyduje

Gość Gabii26
Witajcie dziewczyny! Ja miałam usuwaną nadżerkę metodią krio 2 dni temu.Rówież męczyłam się z nią kilka lat. Wcześniej miałam smarowaną solcogynem 3 razy ale niestety nie dało w moim przypadku to rezultatów ponieważ nie była mała a ponoć sprawdza się to w przypadku niewielkich nadżerek. Zabieg krio to naprawdę nic strasznego.Ból jest taki jak podczas miesiączki z powodu skurczów macicy , trwał u mnie kilka minut i nieprzyjemne jest same zakładanie wiekszego niż zwykle wziernika.Sam zabieg mrożenia jest bezbolesny! Narazie występują u mnie duże wodniste upławy, więc bez podpasek ani rusz.Z tego co wiem moga się utrzymywać nawet do 3 tyg. Pani dr mówiła ze kategorycznie! nie można po zabiegu współżyc miesiąc oraz też przed ten okres kapać się w wannie, basenie, używać tamponów i dopiero po min 3 miesiące po zabiegu można starać się o dzidziusia. Dziewczyny więc starajcie się przestrzegac tych zasad bo to dla Waszego dobra. Mam nadzieje ze przez ten czas nie przyplącze się do mnie jakaś infekcja i wszystko zagoi się ładnie. Za miesiąc mam kontrolę, Życzę sobie i Wam zdrówka!!!

Gość Gabii26
Do KRIO KAROLA! Zabieg krio najlepiej robić odrazu po miesiącze, dlatego aby miała ona czas aby ładnie się wygoić do kolejnej, tak twierdzi moja pani dr.

Gość maaadziaaa0503

Gość maaadziaaa0503
u mnie te wodniste upławy trwały na szczęście tylko tydzień ;)

Gość kicia1987
hej, dziewczyny , a nie wiecie moze czym grozi seks po wymrazaniu? troche, a chybva nawet bardzo nabroilam, bo kochalam sie juz 4 dni po zabiegu..tak jakos wyszlo i teraz sie boje, a nigdzie nie moge znalesc info czym to grozi. pozdrawima

Gość maaadziaaa0503
to chyba nie miałaś żadnych wodnistych upławów, bo to by Cię na pewno powstrzymało ;) mówią że nie można kochać sie miesiąc po zabiegu, mi gin powiedział ze dwa tygodnie... a myślę, ze chodzi głównie o to, żeby ranka się ładnie zagoiła i żadna infekcja się nie wkradła... ;)

Gość cecylia29
miałam robioną nadżerke w czwartek,zabieg prawie bezbolesny, teraz mam wodniste upławy,tak ma być ok10 dni,nie bójcie sie dziewczyny,nic strasznego!

Gość kriokarola
Jestem miesiąc po krioterapii,czuje się dobrze, wizyte kontrolną mam za tydzień,ale zastanawiam się czy mogę iść na solarium juz tego tygodnia,nie wiecie dziewczyny?

Gość Cindy-20
Dziewczyny, krioterapie miałam robioną 2tyg temu. u nas w Gdańsku za zabieg zaplacilam 250zł pomimo ze byl robiony w przychodni to dowiedzialam sie od pani gin ze nie robi sie ich na ksiazeczke i ze to wszedzie jest zabieg płatny(jak sie okazuje to jednak nie ) sam zabieg jak pisalysie nie bolal, mnie w ogole nawet skurczy, trwal 3 min w tym min przerwy na odpoczecie, po zabiegu juz bylo gorzej strasznie zle sie czulam tak jak pierwszego dnia okresu zrobilo mi sie slabo i bylam zlana potem, ale nie az tak zebym miala mdlec(nadzerka byla II sropnia) w domu polozylam sie i wzielam apap bo nawet pojawil mi sie stan podgoraczkowy...uplawy byly juz po godzinie(były okolo 10dni) i to juz byl koszmar..podpaski mialam najwieksze mozliwe i musialam zmieniac co godzine bo byly juz tak przesiakniete to wodą (dokladnie zluszczajacym sie naskurkiem) ze spodnie mi przemakaly, no nie przyjemne bardzo jak jest upal i pracuje siew pokoju bez klimy...gin powiedziala1.nie ma byc kompieli do okresu tylko prysznice, 2. sex po okresie, 3. solar spoko jak sie dobrze czuje no i w okres nie ma mowy o tamponach...kontrole mam dopiero za 2 miechy nie wiem czem,u tak pozno, wiec napisze wam relacje..pozdrawiam

Gość przestraszonaa
Dziewczyny, 2 dni temu miałam wymrażaną nadżerke, zabieg trwał bardzo długo bo nadżerka była naprawdę duża. wiem, że powinnam mieć wodniste upławy,a tu nic..kompletna susza..na poczatku troche bolał mnie brzuch i to wszystko. Zaczynam się martwić, że zabieg był dobrze zrobiony. Bo jak to możliwe, żeby po 2 dniach nic się nie działo po tak długim mrożeniu? Miała któras z Was podobne doświadczenia? bo juz nie wiem co mam myśleć

do PRZESTRASZONEJ. Nie martw sie. U mnie też nie było żadnych upławów. Leciutki ból brzucha. Moja nadżerka miała według opini lekarza wielkość 5-złotówki. Nie umiem ocenić czy to duża. Miesiąc później kontrola. Lekarz optymistycznie stwierdził że wszystko czyściuteńko się zagoiło. Myślę że u Ciebie będzie podobnie. Pozdrawiam serdecznie