Gość mala smutna Napisano Kwiecień 3, 2007 Witajcie ! Pisze tu pierwszy raz w ogole pisze o tym pierwszy raz bo jest mi ciezko bardzo ciezko...choc jest nas tyle to jak jestem na ulicy to ngdy nie spotykam kobiet z ta choroba tylko ja ...sama... ostano odwazylam sie isc do kosmtetyczki na wosk (laser narazie odpada ;\ ) niby wszystko ok tam gdzie byly wlsoki jest dobrze nie ma nic ale wyzej zawsze mam jakies czerwone baaardzo podraznione i piecze i niczymy nie mozna tego zamaskowac trzyma sie okolo tygodnia ;((( tez tak macie? nie chce ich rozjasnac chce je usowac..a Wy co z nimi robicie? pozdraiwma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prosze powiedzcie mi Napisano Kwiecień 3, 2007 czy to jak ktos ma wasik i taki meszek na brodzie poraz szyji to hirsutyzm?? dodam jeszcze ze mam wloski wokol sutkow...:(:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatitas Napisano Kwiecień 3, 2007 Hej :) Nio ja też mam meszek na twarzy na tzw baczkach i mały wąsik (mały, bo to nie taki meszek jak na twarzy, włoski są nieco ciemniejsze ale nie czarne, i w miarę delikatne), też włoski wokół sutków, na lini pępka, dość kłopotliwe bikini :P (tzn też często podrażnia mi się, ale to pewnie też dlatego że golę maszynką i nie na co dzień.. na wosk ie poszłam a plasterki nic nie dają :) )..nogi jak ogolę :) to też długie na nacieszę się gładkością :) ..ale kilka lat temu gdy pierwszy raz poszłam do ginekologa i przy okazji za pytałam go o swoje owłosienie, to mi powiedział, że taka już moja natura..więc nigdy nie myślałam o tym jako o hirsutyznie. Może to tylko kwestia nazwy. Tak sobie myślę, że my kobiety mamy w tych czasach przechlapane ;) Mam wrażenie jakoby wcześniej wygląd, gładkość skóry nie były tak ważne... AAAA :) mam wieść przeczytałam ostatnio o paście cukrowej: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=5129 http://www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/ Nie zabrałam sie za domowe przygotowanie pasty ale zakupiłam ją na allegro za 25 zł. Ten drugi link jest szczególnie ciekawy. Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatitas Napisano Kwiecień 3, 2007 :) I by było jasne, jeszcze nie spróbowałam, bo czekam na przyjaciółkę aż pomęczymy się tym razem ;) Więc, jeśli będziecie ciekawe to dam znać czy warto było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baja95 Napisano Kwiecień 3, 2007 Beatitas WIELKIE DZIEKI ZA LINK :* :) szkoad ze wczesniej nie wiedzialam o tej pascie. zwykle nie jestem przekonana do miksturek. Wydalam na depilator sto pare zl bo z masazerem no i po czeci zaluje. MASAZER TO KIT. Bo bez nakladki lepiej chwyta wloski. A i trzeba dokladnie patrzec na miejsce depilowane i niezle sie najezdzic. A poza tym CHCE PONOWNIE NAKRZYCZEC NA TE LASKI KTORE UZYWAJA PENSET. N I E WOLNO!! Mowie wam w 100% bedzie gorzej i GORZEJ!. JA robie depilatorem lydki, czasem uda, pachy a rece zostawiam choc mam 3 cm wloski. Nad gorna warga woda utleniona od farby. Laser y-dym wczesniej diodowy. nigdy nie golilam i nie uwywalam pensety co KAZDA kosmetyczka i lekarz chwali.I Brzuch tez woda utleniona wysoko oprocentowana jak na twarzy. Zastanaiwam sie nad epilem i pasta cukrowa. Chodze do endo gin i mam H genetyka + idopatyczny ;/. Zbieram sie na usg z spr czy mam pco. Jezdze do Wawy. Mam troche km ale warto :D POzdo laski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatitas Napisano Kwiecień 3, 2007 Nie ma sprawy, mam nadzieję że to wypali, w każdym razie na forach kafeterii czytałam pozytywne opinie.. Z tą pęsetą masz racje :) Ja byłam na tyle rok temu zdeterminowana że obskubałam sobie bikini :P nie wiem ile to trwało, ale bolałoooo a efekt był taki że większość włosków powrastało nio i ogólnie koszmarnie :) ale pod pępkiem na te kilka włosków używam pęsety i jakoś jest, choć faktycznie nie widzę by włoski były cieńsze :/ Mam pytanko, czy ta wysoko oprocentowana woda nie podrażnia Ci skóry twarzy?? Bo myślałam o tym płynie Sally Hansen o którym pisałyście ale nie bardzo wiem gdzie go kupić.. Nio i możesz przybliżyć znaczenie "H genetyka + idopatyczny" ?? Dziewczyny czy prócz tego owłosienia też macie problemy z cerą i włosami na głowie (przerzedzanie, przetłuszczanie) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatitas Napisano Kwiecień 3, 2007 Ale mam myśli w głowie... Jeszcze jedno pytanko :) Ja miałam badany jedynie poziom testosteronu, był w normie.. Czy w takich sytuacjach endokrynolog powinien zlecić jakieś inne badania?? Poszłam do endokrynologa, raczej z powodu włosów na głowie, a raczej z powodu ich utraty, bo czytałam że może to być spowodowane za wysokim poziomem androgenów.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Yas_min Napisano Kwiecień 3, 2007 Pisałam ze mam krem Vaniqa, ale go odstawiam, szkoda było zachodu. Jeżeli chodzi o jego skuteczność to pewnie jest, ale boję się o swoje zdrowie, nie chce jeszcze większych kłopotów sobie narobić, zamieniam to na kalo, szkoda że wcześniej nic o nim nie wiedziałam. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonia81 0 Napisano Kwiecień 3, 2007 i znow mi smutno..ciężkie to życie:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziunia3003 Napisano Kwiecień 3, 2007 Cześć! Dziewczyny! Głowa do góry! Ja juz od 13 lat się z tym męczę i też czasami jest mi ciężko. Ale pamiętajcie są gorsze choroby,które mogłyby przykuć nas do łóżek(odpukać:puk,puk). Sama od 14 lat patrzę na siostrę, która jest chora na stwardnienie rozsiane. Zachorowała jak miała 25 lat. Cóż ona dałaby za to,żeby móć wyjść " do ludzi". I tak l już 14 lat na wózku inwalidzkim. Na brak włosów też nie może narzekać! Idą święta. Cieszmy się. Lepiej sobie pobiegać,tak jak któraś z Was pisała wyżej. To naprawdę pomaga. A na " życzliwych" nie zwracajcie uwagi! Życzę miłej nocy!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sama rama Napisano Kwiecień 3, 2007 dziunia3003 Witaj, ucałuj więc Twoją siostrę odemnie, napewno jest wspaniałą osobą! i pewnie dużo możesz się od niej nauczyć. Jest to napewno bardzo trudne doświadczenie, no i Ty jeszcze masz te nasze przypałości masz rację też już wcześniej pisałam, że trzeba patrzeć na nasze problemy z innej perspektywy, że inni mają poważniejsze choroby i problemy. Kochane jeszcze do Was wszystkich, tak lubię tu zaglądać, że od czasu kiedy pierwszy raz to weszłam chyba jestem codziennie. Dużo radości dla wszystkich Was, które jesteście teraz w dołku. Jak zamkną przed Tobą, drzwi i wydaje Ci się, że już nie ma wyjścia, jesteś osaczona to zawsze jest nadzieja, jest jeszcze OKNO! Yas_min pytałaś o kalo, można go kupić na necie tylko. Bardzo szybko przysyłają. Wogóle to oni też się zajmują problemem łysienia, szampony itp... , Beatitas pytała o to. Jakbyście chciały linka to mogę podesłać. Mi ten krem poleciła kosmetyczka. Wprawdzie reklamują, że po 3 zabiegach powinno się pozbyć włosków, w moim przypadku tak nie było ale napewno jest ich mniej i nie rosną tak szybko a po depilacji łagodzi podrażnienia (redukuje czerwone plamy i swędzenie) Zuzyłam 1 opakowanie no i jestem w miarę zadowolona. Uzywałm kiedyś różnych specyfików po depilacji i nie było takiego efektu jak po kalo. Uważam, że warto. Tylko nie jest niestety tani. Teraz chcę wypróbować Olej tylko zastanawiam się czy mi to nie zaszkodzi no i myślę też nad tą pastą cukrową kiedyś o tym słyszałam. Pozdrawiam pa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Martini21 Napisano Kwiecień 3, 2007 Hey dziewczyny pisze tu 1szy raz wstyd sie przyznac mam 21lat i nie byłam nigdy u ginekologa nie wiem wstyd mi isc:( to dopiero głupota co a mam delikatne włoski a jednak ciemne:( na twarzy nawet na policzkach widac jak nie mam make -upu:( na dłoniach brzuchu biuscie nawet na plecach wszedzie nie jest tak jak na zdjeciu o wiele lepiej ale mnie to i tak rpzeraża czy jesli to sa jakies wahania hormonalne to mozna z tego wyjsć??? mam to od jakis 3lat wczesniej nie było tak zle albo nie widziałam bo chodziłam na solarke a włosi sie wtedy rozjasniały eh poratujcie mnie dziewczyny czy ejsli to nie hirsutyzm to da rade wyregulwoac hormony i wyjsc z tego:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sama rama Napisano Kwiecień 4, 2007 Beatitas weszłam na link o paście cukrowej brzmi zachęcająco, chyba spróbuję wyprodukować tę pastę i koniecznie przetestuję. Wychodzi na to, że najprostrze rozwiązania są najlepsze. Dzięki! (A pozatym te wymagania wobec kobiet to jest szok! ciekawe, czy u nas też do tego dojdzie?) - to a propo artykułu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatitas Napisano Kwiecień 4, 2007 Hihi nio :) u nas te wymagania dopiero się formują ;P Też byłam zdziwiona.. Sama rama :) Oczywiście chciałabym tego linka :) Trzymam kciuki za tą pastę :) Ja postanowiłam kupić ten pierwszy raz by się nie zniechęcić, bo nie mam zbytnich talentów kulinarnych ;P więc i pastę pewnie bym zepsuła...Rozumiem że TY zastosujesz ten przepis ze strony :P (Ja też zaglądam tu codziennie, o ile któraś z was coś napisze :) bo syskie wypowiedzi cytam na poczcie :P ) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sama rama Napisano Kwiecień 4, 2007 Martini21 W pierwszej kolejności przeczytaj sobie wszystkie wypowiedzi jak masz czas na wiele Twoich pytań znajdziesz odpowiedź. Jeśli chodzi o regulację hormonami to często lekarze zlecają badania a jak się okazuje, że chodzi tylko o kosmetykę a badania niczego nie wykazują to odsyłają Cie z kwitkiem i radź sobie i jeszcze Ci powiedzą, że taka Twoja uroda. Ginekolog zazwyczaj przepisuje na odczepne Diane - tabletki antykoncepcyjne, które niby mają powodować nie rośniecie włosków ale to trzeba stosować latmi a nie każdemu to służy. Chyba, że badania coś wykażą, to lekarz może cos poradzi ale musi być dobry, a swoją drogą trzeba coś z włoskami zrobić bo jak to często mówią ginekolodzy same nie odpadną. I tutaj na Twarzy to osobiście Ci radzę bo też mam taki problem lepiej rozjaśnić - krem Sally Hansen do rozjaśniania jest dobry po 8 minutach już nie widać włosków dopasowują się do koloru skóry, można to dostać w sklepach Safora bądź na necie. chyba, że sa bardzo geste i długie to najlepiej wybrać się do kosmetyczki na depilację woskiem i odrazu po depilacji dobrze jest posmarować kremem kalo - lepiej się w niego wcześniej zaopatrzyć nie jest dostępny w sklepie tylko na internecie. To tyle powodzenia i głowa do góry! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatitas Napisano Kwiecień 4, 2007 A propo najprostszych rozwiązań.. depilacja nóg pastą cukrową w gabinecie kosmetycznym kosztuje 200 zł ..straszne.. A wiadomo jaki jest skład pasty cukrowej: cukier, woda, cytryna..czasem jeszcze jest w wzmianka o miodzie i ziołach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sama rama Napisano Kwiecień 4, 2007 http://www.nisim.com.pl/?do=produkty&kategoria=42 to jest link na stronę kosmetyków nisim i tam jest "kalo hair inhibitor" tu jest najtaniej bo bezpośrednio od producenta inni sobie liczą niewiadomo ile. Ja zamawiałam loton - najlepszy do twarzy, w spreyu jest też dobry szczególnie na więsze powierzchnie np. nogi, ręce itp... Na jedną rzecz uczulam, jak ktoś ma problemy z wrastaniem włosków to ten loton nie pomaga w tym ale mają też preparat zapobiegający wrastaniu włosków -"kalo ingrown hair treatment" Życzę tego co piszą na ulotce "Nie musisz wstydzić się swoich włosów" Pewnie, na każdą z nas będzie różnie to działać ale co szkodzi spróbować, mi nie zaszkodziło a trochę pomogło. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sama rama Napisano Kwiecień 4, 2007 Beatitas spróbuję sama namieszać ciekawe co z tego wyjdzie ;) już się cieszę, jak nie wyjdzie będę zamawiać gotową miksturkę...;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonia81 0 Napisano Kwiecień 5, 2007 Witam Was wszystkie Tak sie zastanawiam skąd brać czas na to wszystko przed Świętami..mam nadzieję, że nie tylko ja jestem taka zabiegana... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meksi Napisano Kwiecień 5, 2007 hej...no dołączam jako kolejna...mój najwiekszy problem to włosy na twarzy...na laser mnie nie stać, dzisiaj zaczynam drugi e opakowanie diane.nie wiem..nie widze żeby był olepiej.powiedzcie mi, usuwałyście włosy woskiem z całej twarzy? jak to później wygląda? ja póki co usowałam wąsik i jetsem zadowaolona,ale nie wiem jak to bedzie z brodą i policzkami....pomocy:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziunia3003 Napisano Kwiecień 5, 2007 Do meksi! Jakiego wosku używasz? A może chodzisz do kosmetyczki? Dzięki za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meksi Napisano Kwiecień 5, 2007 na usuwaniu wąsika byłam u kosmetyczki.od stycznia dopiero dwa razy, i jestem bardzo zadowolona.włosków jest jakby mniej.a jak odrosną to przecież można rozjaśnić:) polecam na wąski jak najbardziej.nawet moja mama dzięki mnie usunęła ;) tylko nie wiem jak to bedzie jak usunę z policzków i brody...robił ktoś wosk na całą twarz??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anulka_20 Napisano Kwiecień 5, 2007 Hej:) ja robiłam wosk na całą twarz;) ogólnie na początku zaczerwienienie i podrażnienie ale po kilku godzinach schodziło i było oki:) najlepiej zrobic to na noc...z policzków oki schodzi z boczki też....gorzej u mnie na bródce bo włoski są mocne i takich krótkich plsatry nie łapią...a zapuścić to katorga bo z domu sie cieżko ruszyć;/ pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meksi Napisano Kwiecień 5, 2007 no mi właśnie chodzi o odastanie tych włosków...jak to póxniej wygląda?? nie jest gorzej?? jakie są włoski? i po ilu dniach odrastają?? dziekuje za odpowiedz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość totalnie zalamana dziewczyna Napisano Kwiecień 6, 2007 Witam. Mam ten sam problem co wy. W tym roku kończe 18 lat i wiadomo jak sie czuje, gdy patrze na te wszystkie dziewczyny z idealnie gładkimi brzuszkami, nogami i rekami. Mnie najbardziej dobijają wloski na brzuchu i rekach... Z nogami jakos sobie radze ale nie mam pojecia co robic z rekami.. Odrzuca mnie sam ich widok.. A najgorsze jest jak ktos patrzy gdy sie przebieram lub cos w tym stylu... Po prostu tragedia.. Jeszcze niedawno miałam to gdzieś, ale teraz zaczyna mnie to po prostu dobijac... Nie wiem co robic. Endokrynolog przyjmuje u nas 2 razy w miesiącu i zanim uda mi się do niego dostać to pewnie zdaze kilka razy sie zalamac psychicznie. Po prostu nie chce mi sie meczyc z tym problemem, a jednak musze, bo sam nie ustąpi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meksi Napisano Kwiecień 6, 2007 racja...ten problem sam nie ustąpi(niestety).to przykre,że musimy przez to przechodzić...bo to jest ciężkie.ja zasypiam i budzę się z myślą,że mam hirsutyzm.i mam zal do siebie ze wczesniej nie poszłam do lekarza.a w sumie on i tak niewiele mi pomógł.standardowo przepisał diane.biore,bo nie mam innego wyjścia.włosy mam już wszędzie.nie wyobrażam sobie moich tegorocznych wakacji.baa...co ja mówie....ja już teraz wstydzę się za siebie ;( nie wiem co mam robić,,,co usówać a czego nie żeby nie było gorzej.za miesiąc mam mature i poza mają chorobą nie mogę się skupić na niczym innym :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onnaa Napisano Kwiecień 6, 2007 do "totalnie zalamanej dziewczyny" ja mam 18. i mam tez ten problem! jesli chodzi ro ręce to tez mam dosc ciemne wlosy w porownaniu z innymi dziewczynami ale uwazam ze owłosione rece to rzecz akurat normalna i w 100%nie wstydliwa.chodzi o brzuch to tez mam włosy cienkie ale dosc ciemne!w kazdym bądz razie widoczne! szczerze to nic z nimi nie robie! zaczelam chodzic troche na solarium to ich tak nie widac. jesli juz mialam bym cos z nimi robic to potraktowala bym je rozjasniaczem! a potem w wakacje czy na solarum sie opalila. mam tez wasik ale depiluje go u kosmetyczki raz na miesia.. mam tez ciemne wlosy na udach ale to jest moja winna bo kiedys jak bylam mlodsza to je golilam teraz zmadrzalam ale jest juz zapozno wiec doszlam do wniosku ze moze w wakacje je rozjasnie. ale powiem wam jedno doswiadczylam tego sama ze tak naprawde to nikt sie nie patrzy na nasze wlosy na brzuch czy udach(jesli chodzi o mnie) obawialam sie wyjsc w krotkich spodenkach ale kiedys sie odwazylam i... nic poprostu nic zadnej reakcji ze strony moich bliskich znajomych. wiec dziewczeta glowa do gory :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość enormous Napisano Kwiecień 6, 2007 Witam dziewczyny mam wielką prosbe jak któraś zna jakies salony kliniki w Wawie gdzie mozna dokonac elektrolizy to dajcie znać Bardzo mi na tym zależy, wszędzie sa tylko lasery.. :( a ja mam raczej jasniejsze włoski i nie taką jasna skórę I czy to prawda że na elektrolize trzeba dość redularnie chodzić nie to że wystarczy kilka razy i juz spokój na zawsze??? Zastanawiam się czy choć troche włoski się osłabią, nie chce by były mocniejsze i ciemniejsze :( Pozdrawiam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meksi Napisano Kwiecień 6, 2007 uda i brzuch jeszcze nie problem...gorzej jak ktoś ma włosy na ramionach, u dołu pleców, na twarzy, na piersiach i dekoldzie ;( tak jak ja :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Yas_min Napisano Kwiecień 7, 2007 Do Enormous Nie znam się wystarczająco dobrze, na razie próbuję innego sposobu ale jeżeli chodzi o usuwanie jasnych włosków to zajrzyj na tą stronę, http://www.bio-med.pl/metoda_depilacji.html bo elektroliza nie jest z tego co wiem zbyt wspaniała, kiedyś sama chodziłam. I jeszcze jedna, tu znajdź zakładkę: epilar, http://www.epi-centrum.pl/poradnik.html niedawno sama dostałam ją od koleżanki. Na temat usuwania jasnych włosków wiem tylko tyle. Pozdrawiam, i życzę wesołych świąt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach