zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Tak, sprawdzona przeze mnie na wlasnej skorze . "Zezwalam" :) Nie chodzi mi jednak o firme... pamietam tylko, ze to "cudo" jest skierowane glownie do mezczyzn. Wieczorem poszperam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 depressif wiem, ze nie stosowalas, ale zachwalalas i chcialas zakupic :) nie, nie jestem specjalistka... ale nie mam juz problemow z wlosami, zaszlam w ciaze.. uwazam, ze problem moze powrocic.Stawilam temu czolo i jestem zadowolna z efektow. Mysle, ze doswiadczenie i wyprobowanie wielu rzeczy i ch dzialania daje mi prawo do wypowiedzi. A jesli chodzi o Ciebie, czytajac co jakis czas Twoje posty.. mam wrazenie, ze powielasz to, co przeczytasz w internecie... nie wszystko na RAZ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 "tylko herbatka"? znam mnostwo dziewczyn, ktore dzieki ziolowym herbatkom odchudzajacym wyladowaly w szpitalu z rozregulowana do granic przemiana materii... tylko herbatka, ale naprawde ma na Ciebie wplyw. Nie jestem specjalistka, ale dobrze wsystko przeprowadzac (jesli nie pod okiem lekarza) to pod katem badan. Kiedys leczono sie ziolami, prawda. Wtedy jednak nie wybuchl Czarnobyl, jednak rodzina nie miala 3 samochodow, swiat byl inny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 depressif, juz Ci kiedys opisywalam cale moje leczenie i jego efekty odpierajac twoje ataki. Widocznie nie przywiazalas do tego uwagi i teraz nie pamietasz. Otoz - nic nowego nie wyroslo a to, co bylo usunelam na 3ch zabiegach laserem. Z cala reszta poradzilam sobie za pomoca oleju z krokosza, telocapilem ... mialam tez jedno opakowanie epilaru... pisze tylko o tym, co wyprowalam na sobie (teraz oczywiscie odnosze sie do tego, co na zewnatrz...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 do idę na tory: masz chłopaka. kochasz i jesteś kochana. Powiedz mi, jak sobie radzisz z tym, kiedy On chce Cię dotknąć, a Ty nie zdążyłaś zrobić depilacji? Mi mój mówi, że jemu to nie przeszkadza, że lubi mnie dotykać. No ale jak dać się dotknąć po tylku jak tam zaden meszek, zadne pojedyncze kłaki, tylko konkretny czarny twardy busz? Jemu moze nie przeszkadza, ale ja się psychicznie źle czuje i wcale mi to nie sprawia przyjemności, tylko nerwy i strach. Dlatego moje zycie seksualne... jeeeezu, tragedia. Mam zapalenie meszka wlosowego za kazdym razem jak sie wydepiluje to mi krosty wyskakują. Na brzuchu też... już mam blizny. Jak Ty sobie z tym radzisz? Czy Twój wie o tym wszystkim? CZego Ty używasz na osłabienie włosów? Byłaś na laserze??? POMÓŻCIE! Wiecie co? Jakiś czas temu wyrwalam woskiem z szyi... i jestem zalamana :( odrasta wiecej i wiecej... cały czas. Zaczynam zakladać coraz dłuższe bkuzki plus aratafka, zeby tylko tego widac nie bylo. Nie mam siły... co ja zrobiłam :( tego jest coraz wiecej :( no i ostatnio nad piersią zaczyna mi sie robic jakies "ognisko" czarne. ze 20 kłaków nad piersią :( wyobrazacie sobie? Czuje sie jak jaki.s człowiek lasu :( czy coś. jak ja mam sie pokazywac chlopakowi skoro juz nie mam sily depilowac i usuwac :( jezu, jestem przerażona. W koncu po 2 mies. dostalam okres. Po nim ide do szpitala badać PCO i III stopień z cytologii :( :( :( nie chce mi się żyć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 http://www.hirsutyzm.fora.pl/leczenie,4/homeopatia,363.html tu przeczytalas o sepii? :) nie, nie o tym pisalam. Tak , trzeba czerpac, ale internet to smietnik. Znajdziesz tu rzeczy, ktore sa warte uwagi i to, co trzeba wyrzucic. Wpisz "aniol" to wyskoczy CI gdzies przy polowie strony zapewne "aniol sexu"... umiar. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 nie chce całe zycie siedzieć przed lusterkiem i to rwać... dlaczego???? jak piszecie, mam nie tylko to zmartwienie, i najgorsze jest to, że ja sobie tego nie uroiłam... to wszystko JEST naprawdę. najgorsze jest to, ze po depilacji tylka, tam tez mi krosty wyskakują. a skoro wyskakują jak na nogach, to sie chlopak domysli ze i tylek też depiluję... boze, jak mi źle :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 http://www.hirsutyzm.fora.pl/leczenie ,4/homeopatia,363.html = 404 - Not Found Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 chce się dowiedzieć, szczerze mowiac nigdy nie bylam w tym dobra... krostki beda... mi po kilku dniach znikaly...pamietam, ze przy swoich poczatkach z woskiem lub pasta cukrowa wydzieralam wlosy z krwia... jesli Cie stac, to warto isc do kosmetyczki...i nie miej oporow! one naprawde maja sporo takich klientek :) o moim H wiepoza rodzina tylko przyjaciolka (kosmetyczka)... naprawde ma mase takich klientek :) musisz znalezc metoda dobra dla siebie... jezeli zaczynasz depilowac woskiem, to w koncu dojdziesz do wprawy... a co do uregulowania hormonow wewntrz... to chyba nie bede sie powtarzac... jezeli od wewnatrz nie jest dobrze, to problem bedzie sie nasilac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 chce się dowiedzieć, zlikwiduj spacje w linku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 depressif, z mojej strony zadna klotnia...po prostu staram sie spokojnie (czasem z 1dnym wykrzyknikiem) odpierac Twoje ataki. Piszesz, ze przywiazuje zbyt wielka uwage do znakow... tak,bo Cie nie widze:) Poza tym biegam teraz z malolatami po poligonie i zdarza mi sie czasem wykrzyczec kazdej z osobna (" zamknij sie w koncu, kur..."). Jestem wlasnie taka... powsciagliwa, mam meska plec mozgu i uporzadkowa, bo tego wymaga moja praca. Dziwia mnie wasze problemy z brakiem samoakceptacji. ja tak do tego nie podchodzilam. Nabierzcie dystansu do tego problemu. To nie koniec swiata! Ludzie maja raka, stoja przed smiercia a mimo to trzymaja sie. czym w obliczu smierci jest hirsutyzm? To po prostu obowiazek dluzszej pilegnacji nad wlasnym cialem i innego trybu zycia. Nie pisalam tego, abys mnie posluchala i pila wierzbownice koniecznie 2 razy dziennie, bo JA TEGO CHCE. Pisalam tak dlatego,bo wiem, ze ziola nie dzialaja obojetnie:) Bierz, co chcesz... ja jako osoba, ktora ma to poniekąd(?) za soba chce CI doradzic. Po to jest to forum. Rowniez pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loris 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Zwala, czy Ty Jesteś teraz w ciąży czy po prostu zaszłaś w ciąże niedługo po odstawieniu tabletek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 depressif, bo mi nic nowego nie roslo!ja przed seria zabiegow maja unormowane od roku wszystkie hormony. Laser usuwa to, co jest... inna kwestia, ze wyrastaja nowe wlosy tuz obok. Skora ma pewna powierzchnie a wlosy pole do popisu. Co do tego, czy stac? A biblioteki specjalistyczne, antykwariaty? W sumie nie wiem, gdzie mieszkasz i czy masz taka mozliwosc... Jak lubisz siedziec przed kompem, to mozna znalezc ksiazki tez w wersji na kompa...tylko trzeba troche poszukac... czasen wniesc oplate SMSem, pomysl o tym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 mam dojsc do wprawy? Czy to oznacza, ze jestem na to skazana przez całe .życie? nie chce cale zycie zastanawiac sie co kupic zeby zadzialalo, a jak przestanie dzialac to szukac nowego i tak do grobowej deski :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loris 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Zwala jeśli możesz to odpowiedz na moje wcześniejsze pytanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Loris, nie wiem... jakos od miesiaca:)albo tuz przed albo tuz po slubie udalo sie. Hormonow nie biore od 3 lat ... stosowalam diete, wpierd... soje na zmiane z fasola, bokami mi wychodzily:)Nie pilam ani herbaty z wierzbownicy, ani z czerwonej koniczyny.. ani z jasnoty...itp.Oczywiscie co jakis czas sie badalam, czy wszystko jest ok. Zwracalam glownie uwage na prolaktyne, mniej na testosteron. W ostatnich miesiacach przez zajsciem w ciaze nie stosowalam diety antyandrogennej, choc bralam "cos" z niej. Jadlam glownie zielone warzywa i kapsulki z wyciagiem z oleju z wiesiolka.Ktos na forum pisal, ze dziala na plodnosc sluzu,wiec zwiekszylam dawke dzienna do 2ch. Wczesniej bralam 1dna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy ktos mi moze napisac Napisano Wrzesień 12, 2008 jaka to jest ta dieta antyandrogenowa? i czy podwyzszona prolaktyna ma wplywa na wlosy, te na glowie tez, myslalam ze jest to zalezne tylko od androgenow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 czy ktos mi moze napisac, zwracalam uwage na prolaktyne pod katem zajscia w ciaze. depressif, dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loris 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Zwala, uważaj bardzo na siebie i na maleństwo.Pisałaś ,że biegasz.Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie , ponieważ dwa razy poroniłam i dopiero za trzecim razem wszystko się udało.Może ogranicz to bieganie, wiem, że to pewnie Twoja praca ale dmuchaj i chuchaj na zimne.I gratuluję, że się udało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 depressif, mialam dobrewgo lekarza i mu placilam...hmm... nie robilam TSH,tyrosyny itd. to na pewno.Glownie testosteron, progesteron, prolaktyna, estrogeny,wszystkie z koncowkami - "tropiny" choc nie musialam. Mialam to szczescie, ze moj problem dotyczyl tylko wlosow i mam pewnosc, ze bylo to spowodowane wysokim poziomem testosteronu i prolaktyny.Nie mialam natomiast problemow z tradzikiem,nieregularnymi miesiaczkami czy jakimis zakloceniami w krwawieniach.To trzeba dokladniej poczytac, co czym sie objawia... nie bede sie wypowiadac,na uwadze mialam tylko prolaktyne i testosteron. Reszte kontrolowal moj lekarz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 pisalyscie o tym telocapil, ale co to wlasciwie jest? moze pomóc??? jakie jest tego działanie? pomozcie mi jakos... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Loris, raz na tydzien.. z mlodymi rekrutkami i szlag mnie przy nich trafia :)...to chyba prawda, ze kobieta z kobieta sie nie dogada. Dzieki za porade...to straszne przezycie dla matki:/nie wiem,jak przezylabym takowe zdarzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zwala_genetyczna 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 chce się dowiedzieć, takie cudo, ktore ma w sobie myriceline i dzieki niej wlosy slabiej odrastaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 no to poszukam w śmietniku internetowym :P co to jest i gdzie kupić i za ile :) a jak dlugo trzeba tego używać, żeby zadziałało?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 dzięki wielkie... lubie Was i to forum ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy ktos mi moze napisac Napisano Wrzesień 12, 2008 mialam podwyzszoną prolaktyne te drugą po tescie MTC ponad 20 razy, ta pierwsza dobra i bralam kilka miesiecy bromergon, u mnie problem głowny to łysienie, natomiast na ciele nie mam wlosow w dzinych miejscach oprocz brody i szyji, te miejsca depiluje depilatorem mechanicznym, woski i peceta nie sparwdzilyt sie, mialam tez kilka razy laser i nic nie pomoglo, jeszcze mysle o elektrolizie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loris 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 Bardzo chciałabym mieć drugie dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy ktos mi moze napisac Napisano Wrzesień 12, 2008 czy te wierzbownice mozna brac na wlasną rękę czy musze sie spytac lekarza? diane, yasmin nic nie pomoglo :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chce się dowiedzieć Napisano Wrzesień 12, 2008 depresiff, wydaje mi się, że mam to samo co Ty... znaczy u mnie to jest tak, że h, nieregularny okres, trądzik na CAŁYM dosłowinie ciele, swiecąca i tlusta cera, problemy zołądkowe :( wysoki poziom prolaktyny (o dziwo testosteron w normie)... to wskazuje na PCO, a niby mam kuż "taka urodę"--- normalnie wnerwia mnie to jak ktoś mi to mowi :/ i jesli masz to samo co ja, to napisz mi coś więcej, od jak dawna z tym walczysz? od dawna pijesz wierzbowice? jak mam pojsc do szpitala do ludzi, skoro codziennie muszę to rwać??? jeeeezu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
loris 0 Napisano Wrzesień 12, 2008 wiele dziewczyn bierze na własną rękę.Lekarz pewnie by nas wyśmiał, gdybyśmy mu powiedziały o wierzbownicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach