naddia1 0 Napisano Sierpień 4, 2010 Dziewczyny, wszystkie inf. jakie tu padły sa dla mnie - czyms nowym i to bardzo ważne informacje. Ja nie sądze że dowiedziałabym sie czegokolwiek od mojego ginekologa, który jak mnie widzi wypisuje od razu recepte. Niestety nie stać mnie na prywatne wizyty, drogie badania więc zdaje się na łaske, śpeców na nfz, dosłownie łaske. Mój budżet pochłaniają problemy z cerą. Aż kurwa mać. Zła jestem, nie dość że włosy, wszędzie, to blizny po trądziku, Tr i w ogóle. Trace wiare że kiedys przyjdzie mi się miłować z kimkolwiek... Zreszta ostatnio znajoma powiedziała mi dosadnie, kiedy powiedziałam ,a co tam, może znajdzie się facet któremu nie przeszkadzaja włosy,, na co ona , no co ty, faceci nienawidzą owłosionych bab, brzydza się nimi...'' i więcej nic nie trzeba mówić. Byłam dzis u lekarza, ale nie mam sił i chęci mówić o tym, 2 recepty szlak, delikatnie sugerowałam badania. Kurwa no nie mam sił. Mam ochote umrzeć, zastygnąć na zawsze. No i kupiłam ta joanne, wysmarowałam dekold niby cos tknęło troche kłaków wypaliło, ale nie mam dzis sił się tym katować. Czekam na weekend, kiedy nie bede musiala pokazywac sie swiatu. Pozdrawiam, miłej nocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
naddia1 0 Napisano Sierpień 4, 2010 Tak więc zainwestuje w izotek, też w myśl-że przynajmniej pysk będzie ok Ale izotek czy aknenormin? a czy on nie ma wpływu na porost włosów ? (pytam profilaktycznie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Sierpień 5, 2010 broda u mnie to samo mam nie ma wlosow tata malo a ja........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elisa30 0 Napisano Sierpień 5, 2010 lovelaska : a mojej mamie nawet na nogach nie rosną praktycznie ona się nawet nigdy nie musiała depilować. A ojciec tak nieowłosiony jakby nawet facetem nie był. Jest to jednym wielkim bezsensem dla mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elisa30 0 Napisano Sierpień 5, 2010 wogóle to mnie kobieta na laserze uświadomiła że mam hirsutyzm ja wcześniej myślałam że wszystkie kobiety mają takie włosy tylko się depilują okazuje się że nie mają takich włosów wogóle :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 czasem natura wykręci takiego psikusa ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
naddia1 0 Napisano Sierpień 5, 2010 A u mnie ,,laski,,(w rodzinie) owłosione, nie aż tak jak ja. Ale mają włosy. Bo na piersiach i w innych częściach ciała, w takim natężeniu mam tylko ja :/ To jest okropne, tylko ja od zawsze miałam takie chaszcze na rękach, mówili na mnie ,,małpa,, a teraz to już :/ ale wydepilowałam ręce, marzy mi się żeby tak [przyzwoicie się utrzymało ok mca,ale marzenia wiecie co z nimi można sobie zrobić mając to gówno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 A to ludzie bez klasy tak się zachowują... Wyzywają innych... Upłynie nieco czasu a i ich dopadnie jakieś nieszczęście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowane lata-- Napisano Sierpień 5, 2010 no właśnie - mając te kudły to marzenia pozostaja tylko marzeniami, i nic wiecej, chciałam kiedyś wyjechać z tej zapyziałej dziury, poznać świat , ludzi którzy myślą podobnie jak ja, a przez to owłosienie to bałam sie w ogóle z domu wyjść, pewnosc siebie poniżej zera, więc jak tu w ogóle podbijać świat z takim nastawieniem,a teraz kisnę jak ta pipa w tej zapyziałej dziurze, bez perspektyw na cokolwiek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowane lata-- Napisano Sierpień 5, 2010 takie życie jest gorsze niz śmierć, bo skazuje na wegetację i cofanie się, a nie na rozwój i sukces Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zmarnowane lata-- Napisano Sierpień 5, 2010 gdyby mi ktoś powiedział te 10 lat temu,że tak będzie wyglądać "moje" życie nigdy bym nie uwierzyła, gdyby to sie stało z dnia na dzień to pochlastałabym się natychmiast bo nie potrafiłabym tego znieść, a ponieważ to staczanie sie trwało miesiacami i latami,więc sie jakoś człowiek do tej bylejakości przyzwyczajał stopniowo , żałuję że tego doczekałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
naddia1 0 Napisano Sierpień 5, 2010 Jakie to jest powalone, jeszcze jak patrze na ten ryj. Rozpacz, chce mi sie kląć i płakać a potem schować się do najgłębszej dziury, nie nie chować się, umrzeć.. Kurwa mać. I jeszcze muszę dziś jechać komunikacja miejską, codziennie to robię, ale dziś jest bardzo źle, więc najchętniej odcięłabym się od całego świata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 dziewczyny a ile wy macie obecnie lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 bo mi sie to zaczęło w wiku 25 lat... i się nasila... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 teraz mam 33 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Sierpień 5, 2010 ja 3 dni temu skonczylam 21, u mnie to jest tak ze sie to raczej nie nasila, mam nadzieje ze jak zaczne brac ta diane to sie torche polepszy bedzie ich mnie i woniej rosly, no rosna jak szalone. musze sie kiedys wybrac na to usg nerek bo mam skierowanie ciekawe czy laser by mi pomogl czy to tylko wyrzucenie pieniedzy by bylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
naddia1 0 Napisano Sierpień 5, 2010 ja mam 22 lata, będe mieć tradzik od roku, włosy od zawsze, ale od ponad pół roku mam busz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 a to same młode dziewczyny... a ja taka staruszka zastanawiam się jak mi się to nasila to co będzie za kilka lat a o starości to już wolę nie myśleć. lovelaska : niektórym pomaga laser jak to łączą z tabletkami anty ale to u osób które mają coś z jajnikami nie wporządku a jak nadnercza pracują nieprawidłowo i one są źródłem hormonów to raczej tabletki nie za badzo pomogą bo tych hormonów będzie wciąż dużo. Mi tabletki nie pomagały w przeszłości bo u mnie to wszystko produkują nadnercza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papryczka........... Napisano Sierpień 5, 2010 Nie chce mówić ile ja wydaję na lekarza dermatologa, ale przed ślubem to wyszło chyba ok 3 tysiące ze wszystkimi kosmetykami. To jest porażka, ale najgorsza była i jest dla mnie jednak moja cera. W tym roku nie wyjdzie pewnie mniej. Aż mnie ściska w żołądku na samą myśl, skąd ja wezmę te pieniądze jak tylko dorabiam. Przed ślubem pomogła mi babcia, jako na prezent i wszystko co dorobiłam poszło na... A teraz pieniądze ze ślubu wydałam na życie, poszło w zasadzie wszystko ponieważ mąż miał trudny okres... Szkoda słów, jak zabraknie pieniędzy to jestem pierwsza w kolejce do zaświatów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Sierpień 5, 2010 ja jajniki mam ok nie wiem jak nadnercza, jesli bedzie ok to ja nie wiem skad te wlosy skoro hormony te co bedalam sa w normie jedynie troche podwyzszony mam andostendion Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Sierpień 5, 2010 zgadzam sie z paryczką- tutaj kasa jest najważniejsza, ja wszystko co zarobię to na walkę z tymi włochami wydaję, gdyby to tak wszystko podliczyć przez te lata to makabra, jeśli nie będę miała za co robic zabiegów, kupować leków i kosmetyków to naprawde ze soba skończę, a najgorsze jest to że to jest takie koło zamknięte-jesteś zarośnięta-> masz niskie poczucie własnej wartości->nie potrafisz walczyć o swoje, bo uwazasz że uesteś gorsza od innych->masz byle jaką prace albo jej nie masz wcale-> nie masz dobrej roboty nie masz kasy na walke z hirsutyzmem- koło sie zamyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość broda mechowata Napisano Sierpień 5, 2010 ja też mam w normie oprócz dheas i wolnego testostronu z płciowych zwykły testosteron mam w 75% normy jak hormony są przy górnych granicach norm albo podwyższone to często jest już hirsutyzm. Z dheas, androstendionu powstaje testosteron zatem jak one są wysokie to włosy mają z czego powstawać (te na ciele). Te hormony pobudzają wzrost włosów na ciele i łysienie na głowie (ale ie u wszystkich kobiet oczywiście) dheas, androstendion i testosteron. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Sierpień 5, 2010 w ogólew to ja jestem czarna owca w rodzinie- z ambitnej ślicznej rodziny stałam się mega pierdołom i nieudacznikiem, kiedyś sobie tak myślałam, jak to wygląda z boku tzn z perspektywy osoby, która nie wie że ja cierpię z powodu hirsutyzmu,że to mnie tak blokuje i ta osoba tylko widzi skutki mojego ,wycofania się z życia, więc jak tak sobie o tym pomyślałam to moje postępowanie jest po prostu nie do pojęcia!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Sierpień 5, 2010 pamietam jakkiedyś potrafiłam się cieszyć z samego faktu istnienia, teraz to jest takie nierealne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość papryczka........... Napisano Sierpień 5, 2010 Mnie nawet nie stać na walkę z włosami bo wszystko pochłania trądzik różowaty. Teraz w sierpniu 300 lub 500. We wrześniu minimum 200, a w październiku chciałabym iść na mezoterapię za 800 zł... Mam nadzieję, że policzy mi 600 zł jak przed ślubem. To są ogromne pieniądze, a do tego jeden krem do minimum 40 zł, płyn miceralny, a gdzie rzeczy do depilacji? Muszę jeszcze zacząć jeździć z naczyniakiem, a to kolejne spore kwoty... Szkoda słów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Sierpień 5, 2010 ANDROSTENDION 4.33 ... MIN 0.33 MAX 3.30 DHEA-SO4: 445 .... MIN 95.80 MAX 511.70 TESTOSTERON 61.40 KOBIETY OWULACYJNE 80NG/DL TSH 3. 2.91 MIN 0.4 MAX 4.0 GLUKOZA 82.2 MIN 70 MAX 110 CHOLESTEROL 151 MN 120 MAX 200 to moje wyniki takie tylko badania kazala mi gin endo zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lovelaska89 0 Napisano Sierpień 5, 2010 kurde juz nie moge doczekac sie okresu a dopiero mi sie skonczyl ha, ale chce zaczac brac ta diane 35 i zob aczyc czy bedzie cos lepiej czy wloski beda rzadsze wolniej rosly itd, mam nadzieje tylko ze nie przytyje po nich;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Sierpień 5, 2010 ja diane biore już kilka lat i dobrze wiem,że to straszne gówno jest, przestarzałe i rozwalające watrobę, mnie od niej żaden włos nie ubył, ale pozbyłam się tradziku, biorę bo biorę, bo stracha mam że jak teraz przestanę to mnie te kudły pochłoną, a poza tym to zaczynam mieć podejrzenia czy te moje stany depresyjne, ten brak ochoty na cokolwiek to nie jest czasem skutek zażywania tych piguł, wcześniej tego nie miałam, a w skutkach ubocznych zażywania tego gówna oprócz miliona innych rzeczy jest właśnie depresja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia257 0 Napisano Sierpień 5, 2010 ja mam 22 lata bralam diane 35 przez pół roku bo po tym czasie obnizył mi sie testosteron do pozimu normy(górna granica) i enykrynolog powiedział że nie ma potrzeby brać dalej. Poza dodatkowymi kg nie zauważyłam żadnej różnicy w moim owłosieniu a teraz mam wrażenie że mi się nasila bo rosną mi coraz dłuższe włoski na klace piersiowej :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa daj spokój Napisano Sierpień 5, 2010 wiele osóbtwierdzi,że za bardzo narzekam, tylko to jest tak że każdy z nas rodzi sie i ma jakieś plany i marzenia odnosnie swojego życia, jeden pragnie w życiu mniej drugi więcej, jesli nie może się zrealizować staje się nieszczęśliwy, mnie nie wystarcza jedzenie, spanie , sranie i depilowanie a do tego sprowadza się aktualnie moje życie, prawie kurde na poziomie rozwielitki czy innego pamtofelka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach