Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość broda mechowata
do aaa aj spokój a daje się to jakoś zamaskowac na twarzy? Tj jest czy po wyrywaniu są jakieś komplikacje itd. Czy używasz fluidu aby to bardziej zamaskować? Kurcze ja mam wrażenie że mi się to narastanie nowych włosów nie skończy ostatnio urosły na pod pazokciami na palach ręki i pod workami po oczami na czubku nosa i oczywiście broda+łysienie i wszystko w bardzo szybkim tempie.

Gość aaa daj spokój
laser stosuję cały czas, gdyby nie to dawno bym się pochlastała, pisałam tam wcześniej ,że jak ktoś ma 14 lat to ma szansę wygrać z ta chorobą i dalej tak uważam,nie ze względu na medycynę i cudowny lek i tych zadufanych gówno wiedzących i gówno chcących lekarzyków ale ze względu na rozwój kosmetologii. Jestem pewna że za te 10 lat laser będzie ogólnie dostepny, znacznie skuteczniejszy i tani jak barszcz, Gdy ja miałam 17 lat to o laserze nikomu się nie śniło, nawet głupiego wosku nie można było kupić, kremów typu bioxet też nie było, dobrych podkładów kryjących też nie było tylko jakieś w odcieniu marchewy, kuźwa niczego nie było, wiedzę na ten temat czerpałam z biblioteki, z książek medycznych, przesiadując w czytelni całymi godzinami, przyglądając sie tym wstrętnym zdjęciom w książkach medycznych

Gość aaa daj spokój
na twarz mam następującą metodę- grube czarne i twarde wyrywam na bieżąco pensetą, te szarawe, czarne ale nie szczecinowate wyrywam woskiem, takim różowym francuskim bez pasków raz na ok miesiąc, w międzyczasie to co odrasta rozjaśniam rozjaśniaczem sally hansen albo używam kremy do depilacji twarzy tej samej firmy,używam dużo pudru, m.in bardzo dobrze kryjący podkład dermacol, ciało to oczywiście wszystko razem wzięte- depilator mechaniccny, wosk na ciepło i maszynka do golenia

Gość aaa daj spokój
poza tym od wielu lat jestem sama, i od równie wielu lat towarzyszy mni myśl o samobójstwie, co może jest zaskakujące,ale przynosi mi pewne ukojenie

Gość Małpiatka
Jesli chcecie poczuc sie jak totalny ufoludek i zrypac sobie dzien, to polecam udanie sie w jednym dniu do dentysty i dermatologa (z problemem na twarzy). Zaliczylam dzis te wizyty-faajnie, jak po usiadnieciu na fotel i podswietleniu twarzy widzi sie to lekko zdumione spojrzenie dentystki (lat ok.40) i nie do konca skutecznie skryte zachichotanie asystentki (lat ok.25). Po czym po wizycie, gdy sie ubieralam na korytarzu, laska 2 razy sprawdzala, czy juz poszlam-wtedy mozna juz spokojnie obgadywac... A dermatolog facet ogladajacy całą twarz pod swiatlem przez lupe to tez sama radosc.. Btw dziewczyny, prosba do Was-jak widzicie gdzies na ulicy czy w autobusie laskę, co ma puder na twarzy totalnie sie odcinajacy na szyi i widoczny-nie komentujcie, nie gapcie sie porazone. Ta laska (w moim przypadku) ma po prostu tradzik rozowaty i twarz czerwoną jak pomidor (owlosiony pomidor-zapomnialam dodac) i doskonale sobie zdaje sprawe, ze twarz sie odcina od szyi. I cokolwiek se na nią połozy, to i tak wygląda jak zaszpachlowany pomidor. I najchetniej by se ją po prsotu odrąbala, zeby nie narazac juz innych na az tak drastyczne widoki i wstrząsy. To chyba tyle. Prosze mi oddac sens zycia...

Gość mala d
mi hist zniszczył życie(mam 22 lata), jeszcze pół roku temu miałam wszytko, byłam szczęśliwa, miałam wspaniałego faceta, dużo znajomych, byłąm nawet ładną dziewczyną...Wszyscy poszli na przód, ja stanełam w miejscu. Mialam meszek, szarawy ale zawsze to był meszcze... dziś jestem zarośniete wszedzie brzuch (cały) czarne grube włosy(jak u faceta mocno zarośnętego), pośladki to samo, na nogach masakra...dodatkowo łysieje. Chodziłam do leakrzy ale mówli, że powinam iść do psychiatry i tyle, no jeszcze przepisywali anty aby mnie uspokojić. uważam się za potwora, nie mogę na siebie patrzeć, codzienie myśle o samobójstwie, nie widze sensy życia bo wiem, że nigdy nie będe szcześliwa...nie potrafie się z tym pogodzić.W jednje chwili traci się wszytko. jestem realistką i jakoś nie mam nadzieje na lepsze jutro. Mam zaburzenia hormonlane na tle naderczym. W przyszłym miesiący jade na konsultacje za granice może tam jakoś medycyna jest na wyższym poziomi, lekarze bardziej ludzcy , dadzą siłe, żebym jeszcze troche podreptała po tym świecie, jestem gotowa brać leki do końca życia, nie mieć dzieci bo z cholestrwem raczej tak będe sama. Mam cholerny żal do Polskich lekarzy, że nie wykryli tego wczęsniej, może nie byłoby tak źle...Musiam się wyżalić bo nie mam komu, zresztą jeśli ktoś tego nie doświadczył to nigdy nie zrozumie.

Dzięki Małpiatko.Twoje poczucie humoru wprawiło mnie w dobry nastrój. Pozdrawiam Cię czerwony,owłosiony pomidorku.Na pewno nie będę się gapiła i nie przerażę się jak Cię spotkam,bo sama w lustrze mam to samo.

Gość broda mechowata
A ja niedawno widziałam panią która była normalnie z wąsami i brodą 2 cm nie usuniętymi i z mężem prawdopodobnie i miała to wszystko gdzieś (wyglądała na szczęśliwą i uśmiechnietą osobę) do aaa daj spokój: a stosujesz laser do twarzy? A jak tak to czy rezultaty są zadawalające? Czy może to sensu nie ma? Bo tak myślę że kiedyś usuwałam włosy wokół brodawek laserem i dopóki usuwałam było w miarę ok niestety jak przestałam to problem wrócił ale pewnie jakbym dalej to robiła to nadal byłoby to skuteczne. Ja sobie włosów na ciele nie depiluje bo mi się za bardzo wzmacniają. :( Noszę długie rękawy i spodnie. Zabudowany strój. Zresztą i tak mnie tam nikt nie ogląda. Gorzej z tą twarzą bo jak wyrywam takiego szarawego włosa odrasta mi zarostowy i wcale to zabawne nie jest. Jak to kurde powstrzymać :(. Ile bym oddała żeby to mi się chociaż zatrzymało. do mała d: Włosów na głowie to się raczej nie da uratować wiem to po sobie ale są teraz takie metody maskowania tego problemu że hoho. nadnercza trudno leczyć :(, myślę że jak leczenie hirsutyzmu nie przyniosłoby skutków farmakologiczne i byłoby naprawdę źle to samobójstwo nie jest dobrym rozwiązaniem, ja w podobnej sytuacji jak już by nie było innych metod starałabym się o zabieg usunięcia nadnerczy i hormonalną terapię zastępczą do końca życia bo to poważne nieodwracalne okaleczenie ciała. Ale tylko w ostateczności.

Czytam Was dziewczyny, jest mi przykro że tak musiało nas to dotknąć. Ja mniej ubolewam nad owłosieniem, może dlatego że zawsze byłam włochata, dla mnie to jest ,,normalne,, w tym sensie, że nigdy nie miałam gładkiego ciała, nie wiem jak to jest stracić taki wygląd. Nie zaczęłam nienawidzić się nagle, nie lubiłam się od zawsze przez te włosy... Moim największym zmartwieniem jest moja czerwono-ropna twarz. Która mam od roku. Przez to wpadłam w deprsje, prawie zawaliłam studia. Nikogo nie było ze mną tylko to forum jak wylewałam swój jad na nim. Teraz włosy, robią się twarde, na brodzie mam te pierdolone czarne kropki od rwania. Dzis pomyślałam znów o samobójstwie. Nie wiem, skoczyć, tabletki. Jeszcze w wakacje pisałam jak paraduje w bluzce z lekkim dekoldem, dziś nawet nie chce mi sie głowy umyć żeby dobrze wyglądać. I jeszcze ta twarz. Mam cos takiego- wypalona część policzka,taka mała kropka złuszczona (skinoren...) i spod tego wychodzi czarny kłak- nie wyrwę w dupie mam. Jakby mam coraz mniej sił. Pozdrawiam

Gość broda mechowata
kurcze ja kiedys od tego skinorenu to dopiero radziku dostałam... jak miałam kiedyś problemy z trądzikiem to mi bardzo częste wizyty u kosmetyczki pomagały i laser na takie zmiany

Mój trądzik dotyka coraz rozleglejsze partie twarzy, żuchwę. A szkoda gadać. Skinoren nie pomaga, nic nie pomaga. Nie mam kasy na laser, jestem na stażu z tego też muszę się utrzymać. Kicha totalna. Wcześniej ładowałam kasę w nogi, bo chodzić nie mogłam. Teraz w drugą stronę, morda. Zawsze coś. Zawsze kurwa mać. Ale dobrze że nogi nie bolą. Naprawdę się ciesze (odpukuje, pluje żeby nie zapeszyć) Muszę się tak nastawiać, bo wcześniej ważyłam sobie sporo, włosy, trądzik i jeszcze kulałam. Ale nie kuleje, ciesze się życiem, naprawdę. (muszę się jakoś nastrajać) Kulawy pies był ze mnie. Teraz pies, już nie kulawy. He

Dziewczynki spróbujcie pić herbatkę z wierzbownicy na trądzik oraz olej z nasion wiesiołka.Wierzbownice zalewa sie wrzątkiem, najlepiej 1 łyżeczkę i pije dość ciepłą najlepiej na czczo 2 razy dziennie.Olej z nasion wiesiołka zażywa sie tak jak pisze na opakowaniu ale od pierwszego dnia cyklu do 14 a potem robi sie przerwę.wiesiołek reguluje równiez bardzo dobrze miesiączkę.Naprawde polecam ale trzeba pic i zażywać regularnie i nie oczekiwać, że poprawi sie od razu.Poprawa dopiero po około 3 miesiącach zażywania.Wierzbownice tez przerwać na kilka dni przed miesiączka ponieważ może, ale nie musi zwiększać krwawienia miesięczne.Mnie taka kuracja pomogła.

Gość Małpiatka
Misia ;). Zeb nie oszalec musze sie bombardowac poczuciem humoru..;). Wiesz, w sekrecie Ci powiem, ze strasznie Ci zazdroszcze, że masz juz ulozone zycie, dzieci.. To jednak mimo wszystko daje inną perspektywe... Loris, a powiedz, czy z tym wiesiolkiem i wierzbownicą to chodzi o fitosterole? Ja tez uwazam, ze uklon w strone natury na pewno nie szkodzi, a moze pomoze. Tylko ze ja fitosterole czerpie z oleju lnianego,sezamowego, slonecznika, dynii, orzechow, migdalow. Czy myslisz, ze taka "kuracja" rowniez powinna przyniesc poprawe? Na wiesiolka niestey jestem uczulona, a wierzbownicy nie moge, bo mam zabiegi laserem (na naczynka) i wtedy nie mozna zadnych ziol brac... Loris, moglabys zdradzic, jak zaawansowany hirsutyzm masz i w jakim stopniu widzisz poprawe? Bylabym b. wdzieczna:) Nadia-a Ty te pryszcze to masz takie w stylu standardowego tradzika rozowatego czy takie bardziej ropne gule? Wez sprobuj pic np.1 lyzke oleju sezamowego dziennie-mi to troszeczke lagodzi podraznienia na twarzy... Skinoren jest b. brutalny. Ja przy wysypie stosuje azelac (dosc drogi jest, ale calkiem wydajny i mnie nie podraznia, a podraznia mnie prawie wszystko).

Już po wizycie u lekarza...;) Sprawdził brzuch okolice dekoldu i powiedział że nie mam hirsutyzmu..I że to jest meszek..;/ Ale czy to sie nie zmieni??:( (a i dodał jeszcze "ten internet" ;P Zrobił mi USG i okazało się że mam torbiel na jajniku OMG!! ;// i że jak po miesiączce nie zniknie (za tydz) To skierowanie do ginekologa dziecięcego koło KrK..;/ Strasznie się boję bo jeśli to nie zniknie mogę mieć operacje na to..:( a w wieku 14 lat na takie coś? ;/ Normalnie mam dość.!! A wy nawet nie mówcie o samobójstwach .! Musicie jakoś dać sobie z tym rade i żyć ...

laski pomocy, wczoraj mialam wziasc osatnia tabletke diane o 21 i zapomnialam i wzielam ja dopiero dzis o 6 30 rano, nie wiem czy tak mozna, i czy mi sie teraz jakos okres nie przesunie czy cos, ale wczoraj zapomnialam na smierc o niej.

No cóż, już jakiś czas temu pisałam, że ja mam chyba tak średnio nasilony problem z włosami.Jakoś sobie radzę.Pomaga mi w tym też depilator.U mnie była po nim niesamowita różnica.Włoski odrastaja wolniej i słabsze, nie kują ale schodzi przy tym bardzo duzo czasu i teraz, gdy jest zimno to zawsze ciężko zabrać mi sie do depilacji.Oczywiście tam gdzie musze wyrywam nawet codziennie.Odnośnie naturalnych metod to tak chodzi o fitosterole i ogólnie o fitohormony.Też mam za soba olej z pestek dyni, lniany i wiele innych rzeczy.Ja po prostu zauważyłam największą korzyśc z wiesiołka i wierzbownicy dlatego o tym napisałam, ale jak ktos jest uczulony to nie ma rady na to.Zażywam również spiruline bo wydaje mi sie, że tez ma dobre działanie na mnie.Trzymajcie się dziewczynki.

Lovelaska myślę , że dzisiaj normalnie zażyj równiez tabletkę o zwykłej godzinie. Ale tak naprawde to na Twoim miejscu nigdy nie zażywałabym diany.Moim zdaniem ona tylko pogorszy sprawę.Oczywiście to tylko moje zdanie.

ale ja rano wzielma ostatnia tabletke z opakowania wlasnie, bo juz skonczylam brac 2 opakowanie , ta tabletke powinnam wziac wczoraj a nie dzis, ale wzielam dzis rano bo wczoraj wieczorem zapomnialam.

To jest takie, z ropą, czasem zwykłe place czerwone. Albo grudki. Ale miewam również zwykłe, klasyczne syfy. Olej lniany, ja używałam siemie lniane na początku było w miarę, ale potem coś zaczęło odwalać mojej skórze. Zainteresowałam się tymi ziołami, ale powiedzcie, czy ja sobie nie narobie szkody tym? I pytanie, jak zrobić tą pastę cukrową? Ja już dwa razy próbowałam, raz mi wyszło ale bardzo rzadkie. Czy to prawda że są mniejsze podrażnienia?

Hej. Ja byłam u kosmetyczki na pascie cukorowej - miało boleć mniej - bolało bardziej, a zamiast wyrywać włosy to po prostu się urywały tuż nad skórą - szkoda kasy i czasu, jak dla mnie wosk jest duzo skuteczniejszy tyle ze wlosy wrastają i się blziny robią, ale ja mam tendencje do chorobowego bliznowacenia, wiec mysle ze nie wszystkim to grozi

Gość pewnie ta pasta jest dobra
jak włosy są delikatne :(...

Gość do załamana
Może nie będzie potrzeba operacja i lekami da się torbiel usunąć. Może masz zespól policystycznych jajników. A moim zdaniem meszku nie należy nigdy bagatelizować wszyscy tu na początku mieliśmy meszek. A lekarze zawsze tak robią bagatelizują to a potem jest jak jest :(. Oczywiście niektórym się na meszku skończy innym się pogorszy. Zależy od tego jakie zaburzenia jaka wrażliwość skóry na hormony męskie.

wiesz ja z przodu ud mam delikatne włoski i one też się pourywały, a z tyłu mam włosy silniejsze i dłuższe niż nie jeden facet i również wszystkie pourywane

Gość czasem wydaje mi się
że w tej okropnej chorobie ma się włosy gorsze niż faceci

Czyli jednak to mam?? ;/ Już nie wiem co o tym myślec..;/ Byłam prywatnie ..;/ i tłumaczył mi ..;/ i powiedział że to tylko meszek..;p No mam nadzieje że da się lekamii..;/ ale podobno torbiele powraca często..:( no ale jest mały 36mm/34mm coś takiego ;p

Gość zapomniałam _nicku_swego
dziewczyny powiedzcie mi bo widzie ze sie troche znacie w tym temacie, jakie hormony najbardziej dominują u kobiet przed okresem? bo ja mam masakrę na 2 dni przed po prostu to jest moj wyznacznik kiedy dostane okres, bo własnie na 2 dni rpzed okresem tak zarastam że szybciej sie juz nie da, ogolę sie o 19 wieczrem a już jak sie kłade do łozka tak po 23 to czuje szczecine, w dodatku te włosy sa grubsze niż zwykle nie wiem czy to moja wyobrażnia mi to mowi, ale ja to widzie normalnie

Gość Pełnia życia
Witajcie dziewczyny.

Gość Pełnia życia
Chcę was poinformować, że nareszcie jest dostępny w Polsce krem vaniqa. Cena jest porażająca- 315 zł. za opakowanie 60g. Ja się jednak zdecyduję. Napiszę za kilka tygodni czy są jakieś rezultaty. W zeszłym roku stosowałam przez 7 miesięcy Bioxet- zero rezultatów, ani jednego włosa mniej. Potem brałam Diane-35 i było nawet nieźle jeśli chodzi o włosy, ale nabawiłam się depresji i musiałam odstawić. Teraz androgeny atakują mnie ze zdwojoną mocą i muszę spróbować jakoś temu zaradzić, dlatego chcę wypróbować tą vaniqę.

Gość zwala_gentyczna
loris, dalej tu jestes ? ;) Niesamowite. Tak duzo osob sie wykruszylo.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się