Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość Izku
A może ktoś poleci mi jakiegoś endo ze wschodnich części woj. łódźkiego, południowej wielkopolski lub Wrocławia? W te okolice mam blisko, a muszę zacząć to leczyć, bo mam dość komentarzy w stylu : "fuuu, jaki ona ma dywan na plecach" albo "gdybym ja miała takie włochate plecy, to bym je ogoliła" ;/ Naprawdę, wolałabym chyba być facetem niż wciąż znosić komentarze normalnych dziewczyn..

Gość domowe IPL
Dziewczyny, a nie myslalyscie o sprawieniu sobie maszynki IPL do uzytku domowego? Ja mam taka i jestem zadowolona! Sa one roznych marek, mozna nawet kupic na raty! Zapewniam Was ze to dziala, trzeba jednak co kilka miesiecy powtarzac zabieg, BO NIE MA NIC WIECZNEGO, nie oszukujmy sie!! Ja mialam problem z linia pod pepkiem i bikini. Teraz jestem tam zupelnie lysa!!!! Nawet jesli pojedyncze wloski tam odrastaja i je przejade na sucho maszynka do golenia, to nie ma zadnych podraznien jak to bylo kiedys gdy odrastala twarda szczecina! Wloski zrobily sie cienkiutkie i odrastaja po wielu tygodniach! Nareszcie ciesze sie zyciem! Latem chodze na plaze, tyle ze smaruje sie tam kremem z wysokim filtrem i mam bialy brzuch i bikini, ale za to nic mi tam nie rosnie przez dlugi czas, zaznaczam! Takie urzadzenia to np. Rio 8000, Rio Pro i Silk'n. Trzeba tez wymieniac lampy, ktore niestety sie zuzywaja, ale zaoszczedzicie na kremach, maszynkach, plastrach itp. Jezeli chodzi o efekty, to sa porownywalne do tych po zabiegach w salonach - czyli tez po wielu miesiacach wlosy odrastaly. Pozdrawiam!

Gość berni1224
hej :) odnośnie laserów domowego użytku to poczytałam wiele opinii i są naprawdę różne i nie powiem te negatywne bardzo mnie od takiego zakupu odwodzą. Ale to każdego indywidualna decyzja. Dlatego póki co biegam na elektrolizę, mimo, że jest to długotrwały proces usuwania zbędnego owłosienia, ale tu przynajmniej widzę efekty :) Do takajakwy ja taką informację, też usłyszałam od mojej endokrynolog, że jak dokładnie dojdziemy co mi jest (jestem w trakcie badań-zleciła mi ich bardzo dużo) i dobierzemy odpowiednie leczenie to włoski staną się jaśniejsze i zaczną wypadać, ale w taki naturalny sposób tzn. normalnie włoski wypadają i na ich miejscu rosną nowe i te nowe wtedy nie będą wyrastały w takich ilościach i ciemne. A co do ciąży to też słyszałam, że niweluje problem zbędnego owłosienia, ponieważ w tym momencie w ciele kobiety jest tak dużo żeńskich hormonów, które automatycznie wypierają te męskie i powodują wypadanie włosów, aby tak było w moim przpadku :D tylko, że narazie nie mam partnera, to o ciąży nawet nie myślę ... Pozdrawiam :)

Gość berni1224
Izku - ja na przykład nie jestem z tych okolic, ale podsyłam linka z innego forum, może tu uda Ci się znaleźć dobrego lekarza w twoich rejonach - tu jest cały dział na ten temat. Trzymaj się. Pozdrawiam.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Heej dziewczyny, jak radzicie sobie z goleniem nóg? Zawsze goliłam je maszynką jednorazówką, a teraz wychodzą mi jakieś kropki, krostki, jak golę codziennie to te krostki przez maszynkę się ścinają ;/ leje się krew w niektórych miejscach, potem nogi mnie pieką ;/ chodzi mi głównie o obszar nóg od kolan do kostek,okropnie to wygląda a zbliża się lato , okres kiedy chodzi się w krótkich spodenkach;/ nie chce żeby moje nogi były całe w kropkach ;/ włosy szybko odrastają ;/ goliłam wczoraj wieczorem a dzisiaj rano już były szorstkie ;/ zresztą po ogoleniu i tak nie są idealnie gładkie . Dawniej nie miałam takiego problemu, mogłam golić nogi codziennie ;/ co poradzicie?

Gość Malinowa_Róża
berni, z tym odrastaniem włosów w mniejszej ilości i jaśniejszych- nie zawsze aż tak dobrze jest... Ja leczę się ponad rok, włosów jest tyle samo i są takie same jak przed leczeniem, jedynie wolniej rosną i tyle. Co do ciąży- to też nie zawsze prawda. W ciąży przechodzi się burzę hormonalną. Nieleczenie hiperandrogenizmu (wiadomo, że w ciąży leczenie nie jest możliwe) pomimo zwiększonej ilości żeńskich hormonów, może także dawać się bardzo we znaki. U jednych kobiet rzeczywiście w ciąży jest lepiej, inne muszą się bardzo męczyć z nadmiernym owłosieniem. wrrrrrrrrrrr, ja też golę (od kolan w dół) nogi żyletką.

Gość berni1224
Łudzę się, że jak zacznę leczenie to coś pomoże... jestem brunetką i wszystkie moje włoski są ciemniejsze niestety;/ już mam taką obsesję, że nie odróżniam meszku od włosków :( masakra jakaś wrrrrrrrr też tak miałam i zaczęłam depilować nogi woskiem i oswłosienie jest rzadsze i wolniej odrasta jak potrzebuję na już to w ostateczności wyciągam maszynkę, a jeśli się da coś wyciągnąć to depilator.. myślę, że u Ciebie w tych miejscach, które sobie ranisz krem do depilacji mógłby pomóc

Berni i co z tym kremem do depilacji? mam wysmarować i wtedy golić ?

Gość berni1224
Nakładasz krem na włoski. Czekasz chwilę (ok 5 min - w sumie czas zależny od kremu) , aż krem je rozpuści a potem włoski razem z kremem zgarniasz szpatułką.W tym przypadku nie używasz w ogóle maszynki, no chyba, że jakieś pojedyncze zostaną. Ja kiedyś używałam Veet i był ok :)

To użyłam raz i w ogóle to na moje nogi nie działa, krem tak wysechł, że nie dało się go zgarnąć szpatułką, zaraz po tym musiałam ogolić maszynką ;/

Gość berni1224
to dziwne, ale w sumie każda skora reaguje inaczej.. więc nie mam pomyslu co Ci doradzić. Dziewczyny może zadam glupie pytanie ale powiedzcie mi, czy wy na calym brzuchu macie meszek? bo ja mam po calości taki trochę dluższy i mnie to strasznie wkurza, nie wiem czy coś z tym robić czy zostawić...

a więc dziś zrobiłam tak :D specjalnie chciałam ogolić nogi tak z dnia na dzień żeby zobaczyć czy znowu mi podrażni czy coś. Weszłam do wanny zmoczyłam trochę nogi, nałożyłam krem do depilacji na nogi, pachy i bikini, odczekałam chwilę i nie zebrałam kremu szpatułką tylko zaczęłam golić normalną maszynką. Jestem bardzo mile zaskoczona bo nogi i bikini mam tak gładkie, że nawet sobie nie wyobrażacie, nogi nie pieką i nie powychodziły żadne krostki, jedynie z wczoraj te kropki zostały a tak to jestem mile zaskoczona :) Co do meszku na brzuchu to mam rzadkie ciemniejsze włoski na całym brzuchu ;/ na razie nic z tym nie robię. Jak będzie lato to będę sobie je rozjaśniać rozjaśniaczem do włosków Sally Hansen . Tak samo na rękach tam już mam długie i ciemne ;///

Gość mam tego dosyc
czesc dziewczyny,wpadam czasem i przegladam niektore posty. co do depilacji,ja postawilam na pcozatku roku na wosk,ale tylko pachy. pierwszy raz poszlam do kosemcztyki,pozniej bylam umowiona na wizyte ale jakos szybko ptorzebowalam zalozyc bluzke z krotkim rekawem,nie chcialam zeby wystawało;/ kupilam plastry veet debiut i sa ok. kilka pociagniec,wloski sa duzo slabsze. niestety troche wrstaja,no al enie mecze sie z maszynka codziennie. pewnie w lecie bedzie wiekszy klopot,bo teraz moge ja zapuscic na równo i dopiero wosk,albo cos tam zawsze zostanie,ale cóż.. nog nie robilam woskiem,bikini tez. wsty mi w ogóle iść z takim czymść i pokazać;/ ale lato sie zbliza,ja uwielniam słońce i opalanie, nogi chyba będę musiała woskiem spróbowac.. a Wy które wosku używacie,jak często robicie depilację? Mnie kremy do depilacji podrażniały;/

ja całe nogi depiluję tylko depilatorem elektrycznym kiedyś kupiłam krem ale nie działał... w ogóle nie rozpuścił włosów... też mi okropnie wrastają ale mam zamiar spróbować tego pillingu cukrowego o którym kiedyś wspominała Malinka, mam nadzieje że pomoże... Pachy zawsze golę bo mam tam chyba gęściejsze włosy niż na głowie... jakbym spróbowała plastrami z woskiem to pewnie by mi pachę urwało, kiedyś spróbowałam pęsetą wyrwać jednego to myślałam, że się wścieknę z bólu a i tak nie wylazł... :D Też mam meszek na całym brzuchu a linia pępka to totalnie owłosiona bardziej niż u mojego męża. Całego brzucha nie depiluję tylko tą linię od pępka w dół plastrami z woskiem. Nie przejmuję się tym, bo nie lubię wystawiać brzucha więc mi to nie przeszkadza.

Gość Malinowa_Róża
smuciara, jeśli byś była zainteresowana jakimś kremem do depilacji, to gorąco polecam Sally Hansen Hair cream remover. Nie wiem co prawda czy jest wersja do ciała... Ja używam na twarz i to jest jedyny krem na rynku, który naprawdę działa. Co do brzucha, ja mam cały pokryty czarnym mchem, no i najgorsza ta gęsto owłosiona linia biegnąca od mostka, przez pępek. Depiluję woskiem cały brzuch i między piersiami, w lecie co 1,5- 2 tyg.

Gość mam tego dosyć
smuciara,ja też mam gąszcz niesamowity pod pachami:) nie większy niż na głowie,bo fakt że na głowie mam włosy strasznie grube. Ale uwierz,że ilekroc patrzyłam na pachy innych dziewczyn to się dziwiłam iz azdrościłam,że one mają tak niewiele włosów.. I poszłam na ten wosk,nie wierząc że w ogóle coś da. Troche bolało,ale wiedziała że zrobię wszystko aby się tego pozbyc. Jak jest sprawna kosmetyczka, to kilka pociągnieć i z głowy. Tak się wydaje tylko,że byś nie wytrzymała. :) Dodam,że ja na ogół mam bardzo niski próg bólu... To ja też może tego peelingu spróbuję,choć też wątpię że coś pomoże na moje czarne kropeczki;

Gość domowe ipl
Podaje Wam linki sklepow z urzadzeniami do fotoepilacji.. Przykro sie czyta niektore posty, szczegolnie tych totalnie zalamanych.. Ja tez kiedys nie widzialam swiatelka w tunelu, az postanowilam zaczac dzialac. Jesli macie jasna skore i czarne owlosienie, to nie ma sily - musi zadzialac! Sprobujcie najpierw ipl w salonie, jesli nie chcecie ryzykowac! Oczywiscie nie usuniecie tym wlosow na stale, bo zabiegi trzeba przypominac co miesiac lub dwa, zalezy od uwarunkowan kazdej z Was, ale zaczniecie nowe zycie! Ja mam brzuch i bikini lyse!!! A jak juz wloski zaczynaja odrastac, to tez nie wszystkie na raz, tylko moze jakies 5% calego owlosienia, co oznacze ze proces ich wzrostu bardzo sie spowolnil! http://www.klautel.pl/search/Depilatory/?category=2,22 http://beautyplanet.pl/sklep/laserowe_usuwanie_wlosow.php Poczytajcie tez watek o ipl na wizazu.. http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=178168

Gość berni1224
hej :) dzięki za linki :) ja np. nie mówię, że kiedyś nie spróbuję (podejrzewam, że bedę się chwytać wszystkich dostepnych metod, ale opinie są rózne i mam mieszane uczucia) ale na chwilę obecna najbardziej zależy mi na twarzy - a laser odpada bo nie chcę się golić więc pozostaje mi elektroliza, która w moim przypadku jest skuteczna niemniej jednak jest to długotrwały proces. Rzeczywiście mam jasną karnację i ciemny ja to nazywam przerośnięty meszek na całym ciele więc nie wiem czy w moim przypadku laser by się sprawdził. Rozumiem, że nie żywałaś tego lasera na twarz bo z tym nie masz problemu? a Ty który dokładnie masz depilator laserowy?

Gość Malinowa_Róża
domowe IPL, fajnie, że jesteś zadowolona z fotodepilacji, ale ja osobiście jestem jej przeciwna. To jest wydawanie pieniędzy w błoto i tyle. Wystarczy poczytać opinie choćby na forum Wizaż, dziewczyny miały wykonywane po kilkanaście zabiegów fotodepilacji (IPL/ IPL+RF), a włosy odrastały w takiej samej ilości. Jeśli mówimy o domowym laserze, pod warunkiem, że nie traktujemy go jako metody, która na stałe usunie owłosienie, jestem za, myślę, że warto spróbować. Ale nie namawiałabym dziewczyn na fotodepilację w salonie, bo to strata pieniędzy i tyle.

Gość mam tego dosyć
a ja sie zastanawiam czy domowe ipl nie chce nam tu jakiejs reklamy zrobic,wpadaja ci podajac linki do urzadzen;/ jesli nie,to oczywiscie przepraszam! ale ja tez juz nie wierze ze cokolwiek pomoze i ze bede kiedys gdziekolwiek "łysa"no,jeszcze jestem na stopach ;] mam nadzieje,ze tam mnie juz nie dosiegnie:D

Gość domowe ipl
:-) nie chodzi mi o reklame - podalam kilka sklepow i wczesniej link na e-bay. To raczej niemozliwe bym kryla sie za tymi wszystkimi sprzedawcami, nie sadzicie?.. :-) Na twarz tez stosuje, ale mniej, bo zrobilam wczesniej laser, po ktorym tez powoli odrasta. Wczytajcie sie w to co napisalam - nie obiecuje Wam gruszek na wierzbie!!! Nawet po laserze wszystko kiedys odrosnie! IPL to nie laser! Oczywiscie, ze laser jest lepszy, ale malo kto moze sobie na niego pozwolic w gabinecie by potraktowac kilka sporych czesci ciala! W moim przypadku miejsca do fotoepilacji sa nieduze i lampa starcza na baaardzo dlugo.. Ja mam rio pro. Nie powiem gdzie kupione, bo pomyslicie, ze jestem wlascicielem tego sklepu. :-) Sa tez sprzety innych marek: Remington, Silk'n, Me my eloss... Wlasnie na forum wizaz (link wkleilam poprzednio) jest wiele opinii o tych urzadzeniach! Wspomnialam o ipl u kosmetyczki tylko w celu przekonania sie na czym to polega... Z mojego doswiadczenia efekty sa takie same.. Tak czy inaczej po paru miesiacach odrasta (baaardzo powoli i wloski sa cieniutkie) ale przynajmniej sama sie naswietlam kiedy chce i bez wychodzenia z domu i obnazania sie przed kosmetyczkami... :-) i cena jest przystepna.

Gość domowe ipl
Aha, jedyny mankament jaki w tym odnajduje, to ze nie mozna sie normalnie opalac, robiac ipl co miesiac.. Z laserem zreszta jest podobnie.. Ale cos za cos, nie? :-) Ach, no i jeszcze przypomne, ze lampy sa drogawe, ale czego by sie nie dalo za gladkosc ciala? :-) Ja na nowo ciesze sie zyciem, czego i Wam zycze! Ps. nie stosuje ipl na miejsca z pieprzykami, bo nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie.. Tak wiec odradzam tym wszystkim co maja roznego rodzaju plamki na skorze.. pozdr.

Gość ach te włosy:(
Też muszę się w końcu wybrać do endo i do gina, nie ma na co czekać, może się okaże że po podjęciu leczenia, jeśli takowe jest mi potrzebne poprawi się moja sytuacja z tymi paskudnymi włosami. Robi się coraz cieplej, coraz częściej jest słonecznie, chowanie się za chustką, niestety już nie jest na miejscu, dlatego choć wolę jak jest ciepło przez włosy na twarzy wolę zimę kiedy można się opatulić szalikiem, czuję się wtedy bezpiecznie, na inne części ciała można w końcu coś założyć, niestety na twarz po prostu się nie da:(, oby postęp cywilizacyjny sprawił, że znajdzie się złoty środek na nasz problem:) Czasami mam taką straszną ochotę zgolić ten długi mech na twarzy i w końcu wyjść w związanych włosach.

Gość berni1224
też mam ochotę zgolić cały ten mech, ale nie tylko na twarzy, a na całym ciele :( przestałam lubić lato, a kiedyś się nie mogłam doczekać kiedy przyjdzie... Również liczę że znajdzie się złoty środek na nasz problem :)

To czemu nic nie robicie z tym meszkiem na twarzy? mi się robi co raz większy ;/ na policzkach nawet nie ale na żuchwie najwięcej , brodzie i przy baczkach ;/

Gość berni1224
Ja robię - chodze na elektrolizę. Ale nie wszystko da się tak od razu. Chociaz bardzo bym chciała...Tych włosków jest jednak sporo do usuniecia, a jak wiadomo ta depilacja polega na pojedynczym usuwaniu włosków. Na policzkach też mam dłuższy meszek ale narazie go nie ruszam bo jest jasny :) póki co uzbrajam sie w cierpliwość, bo nie mam innego wyjścia :)

Gość berni1224
Wiecie co jest dla mnie najgorsze... od jakiegoś czasu się z kimś spotykam, zależy mi i boję się mu o tym powiedzieć. Wiem, że bedę musiała niedługo i ta myśl jest chyba najbardziej paraliżująca ;/

Berni ja mam to samo, chociaż ja już jestem ze swoim chłopakiem prawie 4 miesiące :) Ostatnio była taka sytuacja że goliłam nogi w piątek i zrobił mi niespodziankę i przyjechał na chwilę, w ogóle miałam krótkie spodenki wyzacinałam się i lała się krew to widział, że się goliłam, robiłam to też w sobotę i niedzielę. W niedziele byłam u niego miałam spodnie 7/8 i dotykał moich nóg , wtedy powiedział coś takiego że jak goliłam nogi w piątek to mam całkiem dobre, a ja je goliłam 2 godziny wcześniej i nie były takie gładkie. Nic się nie odezwałam... Nie powiem mu o tym nigdy, chyba że moja twarz będzie już w takim stanie, że będzie to widać na pierwszy rzut oka to wtedy tak, ale póki sobie jakoś radzę to się nie dowie.. Na weekend jedziemy do Krakowa więc w piątek czeka mnie depilacja wszech czasów ! hahha Czemu musimy się tak męczyć? :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się