Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda16543

dlaczego mi się spóźnia! PROSZĘ PISZCIE JAK COŚ WIECIE

Polecane posty

Gość pell me out
lalkaoooo... we ciąży to raczej nie jesteś... chyba że miał nasienie na penisie albo gdzieś i dostało się blisko lub do pochwy... smutna90 ja mam ten sam problem!! mi się spóźnia 3 dzień... też zawsze sprawdzamy durexy... i jest ok... Tu mi dziewczyny mówiły i czytałam, że przez to że same sobie to wmawiamy to może się spóźniać i to sporo!! więc się nie martw bd ok na pewno!! Teraz widzisz jaka jest pogoda, cały czas się zmienia... a może się czymś stresowałaś? bd dobrze:) masz tu mojego maila- jak coś to pisz!! anusia1906@buziaczek.pl

Gość SMUTNA90
No mam nadzieje, bo nigdy nie mialam takich sytuacji ;| ;) paczus1990@interia.pl pisz.

Gość pell me out
oki =)

Gość Ola 17
Witam ; )) słuchajcie mam takie nietypowy problem. Okres spoznia mi sie jhakies 3 dni. nie mam pojecia dlaczego. Robilam toz chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia ib alam sie ze jestem w ciazy wiec zrobilam test wyszedl negatywny. Mam objawy bolących piersi tak jak zawsze przed miesiaczka. a cały luty był dla mnie bardzo stresujący dużo łez, niepokoju. Czy to może być powód mojego spóźniającego sie okresu ? prosze o czybką odpowiedz !

Gość SMUTNA90
Hej :)) no cóż po pierwsze trzeba być troszke nierozważym aby kochać sie przez zabezpieczenia ale skoro już to zrobiłaś pamiętaj,że teksty płatają figle...:) więc dla pewności zrobiłabym to drugi raz.Poszła do ginekologa i sie zbadałą :) hmm....a co do ciązy myślę ze nie jesteś napewno dostaniesz okres spoko :))

Gość Madziuuula
MI sięokres spoznia juz 11 dni... W sumie nie mam się czego bać, bo zawsze kochalam sie z prezerwatywą.. no ale jednak stres jest. Dzis bede robic test więc się wszystko okaze. Aaaa i jeszcze dodam ze straszliwie sie tym martwie ... płacze i cały czas o tym mysle :( prosze powiedzcie ze wszysciutko bedzie dobrze :(?

Gość Afurby
Hej dziewczyny,mam już na swoim koncie jedno zdrowe dziecko.Ze swoim mężem jestem od 10 lat:) A mam dopiero 25 lat :) Wiele razy zdarzało się,że ze stresu czy jakiś nerwów okres mi się spóźniał,na poczatku sie przejowalam potem doszłam do wniosku,że nie ma co panikować.Zawsze okres się wtedy pojawiał.Bez sensu płakać i dołować się.W sumie co ma byc to bedzie:) Pozdrawiam was serdecznie.Jedno jest pewne,nie spijcie z przypadkowymi facetami!Nie bedzie rozczarowania!Pozdrowionka aNGELA

Gość mam pytanie 1989
Mam pytanie boje się że jestem w ciąży w tym miesiącu dwa razy uprawiałam sex stosując prezerwatywe 14 marca będą dwa tygodnie od stosunku a ja sie boję że jestem w ciąży te dni były moimi płodnymi i boje się że mimo że gumka nie pękła i nic z tych rzeczy wpadłm co o tym sądzicie powinnam dostać jutro okres co mam robić?? po jakim czasie zrobić test nie mam żadnych objawów zapowiadających okres a zawsze miałam bolące piersi a teraz one sie tylko tak zwiększyły czy mogę oczuwać objawy ciąży już po upływie tygodnia

Gość MaadziuUuulka
DOstałam Okres wszystko jest wporzadku ;) a spozniał mi sie az 12 dni :P Ale wczoraj zrobiłam sobie ten test i wyszedł negatywny to chyba naprawde z tych nerwów sie to wszystko przesuwa ... Dziewczyny nie martwcie się tak ;) Wszystko bedzie doobrze ! ;** pozdrawiam !

Gość mam pytanie 1989
juz wcześniej się wypowiadałam dzisiaj powinnam dostać okres a nie dostałam zawsze stosowałam prezerwatywe która nie pękła a tu prosze nie mam okresu zawsze miałam regularnie zawsze myślałam że kondodny jak nie pękną to zabezpieczja przed ciążą napiszcie coś prosze

Gość Kasia 123
Hej dziewczyny mam problem okres spoznia mi sie juz jakies 2 dni ;( ostatnia miesiaczke dokladna date pamietam 23 grudnia i wtedy trwal on 5 dni . według moich wyliczen powiinnam dostac 16 marca a tu po okresie nici ;/;/;/ dodam jeszcze ze z chlopakiem nie wspolzylam tylko uprawialismy peeting martwi nas ostatni raz ktory mial miejsce jakies 2 tyg temu ja robilem mojemu boyowi ...no wiecie a on sie spuscil do siebie na brzuch pozniej jak sie kapalam zauwazylam ze na mojej lechtaczce jest strasznie duzuo sluzu moj hclopak mowi ze to nei mozliwe zeby sperma spadla na dol odbila sie od podlogi i wpoadla mi do Cipki ma racje ale ja nadal sie boje prosze powiedzcie mi dlaczego okres mi sie spoznia aha ! i dodam jeszcze ze robilam dzisiaj test ale wogole nic nie wykazla ani w pasku C ani w T Prosze pomozcie co mam robic mam dopiero 15 lat ;/

Gość Afurby
Kasia123 bez paniki okres bedzie!Ja ci to mowie :D

Gość kasia 123
Hej dziewczyny mam problem okres spoznia mi sie juz jakies 5dni ;( ostatnia miesiaczke dokladna date pamietam 23 grudnia i wtedy trwal on 5 dni . według moich wyliczen powiinnam dostac 16 marca a tu po okresie nici ;/;/;/ dodam jeszcze ze z chlopakiem nie wspolzylam tylko uprawialismy peeting martwi nas ostatni raz ktory mial miejsce jakies 2 tyg temu ja robilem mojemu boyowi ...no wiecie a on sie spuscil do siebie na brzuch pozniej jak sie kapalam zauwazylam ze na mojej lechtaczce jest strasznie duzuo sluzu moj hclopak mowi ze to nei mozliwe zeby sperma spadla na dol odbila sie od podlogi i wpoadla mi do C*pki ma racje ale ja nadal sie boje prosze powiedzcie mi dlaczego okres mi sie spoznia aha ! i dodam jeszcze ze robilam dzisiaj test ale wogole nic nie wykazla ani w pasku C ani w T Prosze pomozcie co mam robic mam dopiero 15 lat ;/

Gość wenus z lustrem
witam drogie panie, Prosze was o pomoc, a mianowicie o odpowiedz na jedno pytanie, co moze powodowac spoznianie sie okresu, oczywiscie oprocz stresu czy ciazy? Mnie sie spoznia juz jakies 10 dni ;/ i nie powiem, mam stresik... Nie sadze ze to ciaza bo ostatnio kochalam sie z chlopakiem pod koniec grunia. Bylismy zabezpieczeni i nie zauwazylam zeby cos poszlo nie tak, poza tym on by mi powiedzial. W styczniu dostalam okres po kilkudniowym opoznieniu, w lutym tydzien za wczesnie, a teraz... Wiem ze okres nic nie gwarantuje, w pierwszych miesiacach ciazy moga wystepowac krwawienia, ale... Blagam, uspokojcie mnie jakos bo zwariuje :/

Gość Afurby
Hej Wenus!!!! Opóźnienie okresu to: ciąża,stres,ewentualnie co najbardziej teraz dokucza kobitkom to przesilenie zimowo-wiosenne.Mnóstwo kobiet tak ma :) Bez paniki okres będzie,wszystko wkrótce wróci do normy!Pozdrawiam serdecznie!Angela

Gość wenus z lustrem
:) Aaaaa!!! :) Jest! Spozniony, ale jest! Dzieki za otuche :*

Gość Dorrka_17
To może sie wam wydawać dziwne ale mam 17 lat i nie jestem obeznana w tych sprawach. tzw. kobiecych. Co prawda uprawiam sex z moim chłopakiem ale nic nie wiem o swoim cyklu menstruacyjnym. do grudnia bywał on regularny. teraz wam to przedstawię w taki sposób: grudzień dostałam 16 styczeń dostałam 22 luty dostałam 20 marzec kiedy powinnam dostać? wszystkie miesiączki trwają 6 dni Przez luty i marzec nie uprawiałam sexu a petting początkiem marca Możliwe że chłopak pieszcząc mnie przeniósł swoje nasienie wtórnie wkładając palec w ... zaraz po swojej eksplozji ale jest to mało prawdopodobne bo powiedział że nie dotknął nasienia. Zaczynam sie stresować. Chce jeszcze zauważyć że zazwyczaj mogłam zauważyć przez kilka dni w miesiącu jakąś wydzielinę na bieliźnie a w marcu jej nie było ;( Strasznie bolą mnie piersi, oraz tylna część pleców co zazwyczaj objawy te sygnalizowały miesiączkę. Mam straszne bóle brzucha i może tak mi sie teraz wydaje bo nie mam innego wytłumaczenia ale czy ja jestem w ciązy? Proszę was o kontak. Wierzę w wasze chęci. i jak bym mogła jakąś koleżankę poprosić żeby wytłumaczyła mi w jaki sposób odrożnia sie dni płodne była bym wdzięczna :) PoZDrowieNia :) czekam na szybką odpowiedź.

Gość Martaa **
Dorrka_17 Hej kochana... wiesz mam tak samo... okres spóźnia mi sie tydzień... bolą mnie piersi i z tyłu plecy tak jak ty to mówisz... i okresu nie ma a boli mnie tak już z 4 dni... nie wiem co robić :( a co do ciebie to raczej nie powinnaś być w ciąży... To nie możliwe ;) jak coś to moje gg pisz :) 2982378 buziaki

O rany, dziewczy7ny, jak się chce współżyć, to trzeba najpierw zdobyć jakąś podstawową wiedzę o cyklu i o tym jak może, a jak nie może dojść do zapłodnienia... I zabezpieczać się skuteczniej niż stosunkiem przerywanym.... Dorrka_17, aby wyznaczyć dni płodne, musisz poobserwować swoje cykle przez kilka miesięcy, a i tak nie będziesz mieć na początku pewności, bowiem przez kilka pierwszych lat miesiączkowania niektóre cykle mogą być bezowulacyjne, a inne z owulacją. Prowadź kalendarzyk, gdzie będziesz odnotowywać krwawienia. W celu określenia dni płodnych należy obserwować tez śluz (w dniach płodnych przejrzysty, ciągliwy, jak białko jajka) oraz mierzyć temperaturę, codziennie o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka, najlepiej w pochwie (w prawidłowych cyklach skok temperatury o kilka kresek w połowie cyklu uważa się za znak, że owulacja wystąpiła). Oczywiście poleganie na dniach niepłodnych jest bardzo ryzykowne, zwłaszcza u młodych kobiet, które często mają jeszcze nieuregulowane cykle. Tak czy owak doradzałabym prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym. POZDRAWIAM!

Gość Dorrka_17
Ale czy właśnie środek plemnikobójczy nie zniszczy kondomów? i dlaczego mam takie rozbieżności w cyklu?

Gość Dorrka_17
Jejć mi chodziło o te wszystkie maści dopochwowe czy co :D:D:D

Gość Dorrka_17
no poczekam jeszcze góra do poniedziałku i pojde kupić ten test ;(

Dorrka_17, w Twoim wieku nieregularne cykle mogą się jeszcze zdarzać, jesli jednak cokolwiek Cie niepokoi idź po prostu do lekarza. Jeżeli współżyjesz to i tak powinnas regularnie odwiedzać ginekologa (raz na 6 miesięcy), więc przy okazji wypytaj o wszystko. To żaden wstyd, a wręcz oznaka odpowiedzialności i poważnego podejścia do tematu:-) A jesli chodzi o środki plemnikobójcze to zwykle nadają się do stosowania razem z prezerwatywą. Jesli nie, powinno byc to na nich wyraźnie napisane.

Gość konio
hmm

Gość jajers
A wiec ja z moją Kobietą mamy taki problem . w marcu uprawialismy rzw petting , zazwyczaj bywalo tak ze pierw ja sie nią zajmowalem a potem ona mną . Ona zaś twierdzi ze raz pierw dotknelem siebie a potem jej łona . Jest to prawda , jednak z tego co pamiętam , na dloni nie mialem zadnego plynu , typu wytrysk bądź przed ejakulacyjny . Praktycznie nie dotykalem głowki penisa . Mimo wszystko mamy obawy , spóźnia się jej okres 10 dni . twierdzi ze zawsze miala regularnie 22-28 dniowe . a teraz porażka , dostajemy w glowe . dlatego tu nasuwa się moje pytanie , czy moglem coś przenieść ? jaka jest mozliwosc ? czy powinniśmy sie martwić ? .

Gość Dorrka_17
hej jajers poczytaj sobie powyższe notki bo jest dużo osób z waszym problem, np ja! jeżeli nadal nie bedzie krwawienia to poprostu zrobie test i wam też bym to doradzała ;( mam nadzieje że bedzie negatywny ;) a mam jeszcze takie pytanie, ostatnio na bieliźnie zauważyłam jakąś białą wydzielinę bardzo gęstą wyzucana jest ona partiami i zaraz wysycha... robi sie taka suchsza ma nieprzyjemny zapach... czym to może być spowodowane? O_o? Pozdrowienia :)

Gość Ańń.ń.1.5
Ludzie mam pytanie ;] chce rozpocząć współżycie z chłopakiem i własnie nie wiem co do antykoncepcji. Nie chce brać pigułek bo to przecież hormony są, prezerwatywy to na pewno ale czy moge użyć czegoś jeszcze? tak dla pewności? :)

Dorrka_17, jesli ma nieprzyjemny zapach, to prawdopodobnie jakies upławy. Powinnas iść do ginekologa. Pozdrawiam!

Gość paulinka 16
hej mam problem spóźnia mi sie okres 2 miesiące a jakis miesiąc temu brałam takie tabletki na zapalenie bo tam miałam no i później sie kochałam z moim chłopakiem a podobno takie tabletki różne rożpuszczają lateks a ja włąśnie kochałam sie z moim chłopakiem z prezerwatywą znaczy on miał.. nie wiem co to ma znaczyc nie wiem co robic prosze o szybką odp..

Gość moniaa12
hej ja mam wiekszy problem mi juz sie spoznia okres miesiac czasu i nic:( czy moge byc w ciazy??