Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrambba

CZY TO PRAWDA, ZE PRZED PORODEM GOLĄ WŁOSY ŁOWNOWE???

Polecane posty

Gość karrambba

j/w

Ja miałam cesarke i musiałam mieć golone (sama to zrobiłam przed porodem).

Gość tak to prawda
ale co to za problem dla ciebie, przecież to nic nie boli :-D, a włosy odrosną :-D. Jak przyjdziesz do domu to mąz bedzie wniebowzięty, mało że bedzie miał dzidziusia to jeszcze "inną" żonę, pozdrawiam :-D

Gość ale trzeba
ogolić tylko niektóre miejsca czy całą?

I lepiej zrób to sama w domu ( niech mąż ci pomoże - będzie miał jeszcze trochę radości przy tym) , w szpitalu róznie bywa z higieną.

Nikt się teraz nie bawi w szpitalu w golenie, chyba że ktoś faktycznie będzie miał cesarkę albo wyhodował ogromniastą kępę. Ale wcześniej lepiej sobie tam przyciąć lub podgolić, chociażby ze względó estetycznych :).

Gość do rafael
owszem bawia sie w golenie. Krocze powinno byc wygolone na wypadek koniecznosci naciecia albo przeprowadzenia cesarki. A przeciez w trakcie porodu roznie moze byc i moze zajsc koniecznosc wykonania operacji. Estetyka z tym nic wspolnego nie ma

Gość wer___ona
moja koleżanka rodziła i jej nie kazali się golić-miała cesarkę, którą wcześniej brano pod uwagę(duży dzidziuś) a mimo to nie wymagali tego.

Gość a bo pewnie zależy
jeszcze i od szpitala i od wysokosci na jakiej rosna wlosy. Jak kepka wysoko siega to ogola, nie ma bata, bo tam bedzie przebiegala linia ciecia.

Gość erice
gola. ale wierz mi - w trakcie porodu czekaja cie straszniejsze rzeczy;-)

Gość no ale
całą golą czy tylko okolice bikini??

Gość a bo pewnie zależy
w sumie to sobie nie wyobrazam za bardzo jak mozna dokonac ciecia krocza z owlosieniem... przeciez i zszyc trudno i wloski by infekowaly rane

Widać zależy od szpitala, w moim w normalnych przypadkach nie golą. Przed porodem weź golarkę i zrób to na spokojnie sama, albo poproś męża/narzeczonego.

Gość a bo pewnie zależy
oj to prawda ze najlepiej zrobic to samemu. W szpitalach to roznie bywa. Najlepszy podobno wosk, bo po maszynce to strasznie kluje jak odrasta

Gość no ale
czekam na odpowiedź!

Gość Ja radzilabym nie
golic, a isc do kosmetyczki na depilacje. Po goleniu moga pojawic sie ropne krostki, co moze zakazic rane. Nie kazdy ma takie problemy, ale jednak zdarzaja sie, wiec warto wziac to pod uwage.

Zgol sobie całe łono, uwierz mi nikogo to nie zaszokuje, a będziesz spokojniejsza i co ważniejsze zrobisz to sobie spokojnie, bez nerwów, i ominie cię ewentualne golenie przez położną, która szczypać się na pewno nie będzie :). Płyn/krem do golenia + golarka + wanna + ciepła woda = po kłopocie.

Gość a bo pewnie zależy
no ale - jesli juz wymagaja golenia, to sie przygotuj ze to bedzie cale owlosienie lonowe. Nie bardzo rozumiem o co ci biega. Jesli przez okolice bikini rozumiesz podgolenie bokow, to takie golenie jest w szpitalu kompletnie bezcelowe. Bo chyba nie chodzilo ci o ogolenie calego ciala? :p

Lepiej zgolic wszystkie włoski...ja co prawda musialam do cesarki miec tylko pod brzuszkiem ale ze względów higienicznych zgoliłam wszystko...po porodzie ledwo się chodzi więc z pojściem pod prysznic też się nie chodzi tak czesto jak w domu a krew przecież leci i to bardzo (ja przez pierwszą dobę nie mogłam wogóle wstawać z łóżka). Więc jeśli chodzi o samą higienę to lepiej zgolić wszystko.

Gość no ale
ok dzięki z odp. pierwszy raz jestem w ciąży i dlatego pytam.. trochę tolerancji dla mniej doświadczonych...

Gość no wlasnie
co to?bo nie wiem co golic?!

Gość no ale
dla mnie okolice bikini to uda bo mam cale zarosniete czarnymi kredziolkami i brzuch bo kępka rosnie tak wysoko ze pod cycki mi siega!!!i nie moge wycietych bluzek nosić :(

Prawda,golą... Ale sama polecam ogoloć się zawczasu... Nawet i 2miesiące przed porodem. Włoski odrosną, ale nie będą to jakieś \"szuwary\". Jeśli się boisz o jakość tego podgolenia, tj o to jaką zrobią to maszynką, to sama weź do szpitala golarkę i wręcz położnej. Nie jest to straszne, golą tylko wąski pasek gdzie będzie nacięcie.Mój Ślubny widział całą operację i nic nie mówił, że straszne i wogóle :))) ...

Gość ja się goliłam w domu
tydzień przed porodem i to wystarczyło, położna obejrzała i powiedziała że jest ok. A gdyby chciala mnie ogolić zrobiłaby to tylk ow okolicy nacięcia.

u mnie w szpitalu golą tylko prawą wargę sromową,tam gdzie wykonują nacięcie.Ale chyba rzeczywiście lepiej się ogolić samemu w domu,bo to nabardziej higieniczne i jest się pewnym co i jak,a nie jakby dali jakąś tępą maszynkę.....Brrrrrr...........

Co to za mit z tymi tępymi maszynkami!!!!!!!!!! Dziewczyny!!!!!!!!! Maszynek używa się TYLKO I WYŁĄCZNIE jednorazowych!!!!!!!!

Gość loska
Czy wy nie macie wiekszych problemów? Golic nie golic, a co my w sredniowieczu zyjemy?? Teraz prawie kazda babka goli sie, wlasnie ze wzgledów estetycznych, wiec weź maszynke i po klopocie. W porównaniu do porodu to jest to chyba blahy problem...

Gość ewelina 17
CZEŚĆ! DZIEWCZYNY RADZE WAM ŻEBYŚCIE SIE SAME WYDEPILOWAŁY JESLI TEGO WCZEŚNIEJ NIE ROBIŁYŚCIE ,BO PIELEGNIARKI W SZPITALU ROBIA TO BARDZO BRUTANIE !JA OSOBISCIE NIE MIALAM ZTYM PROBLEMU ALE MOJA KOLEZANKE TO POPROSTU TAK POZACINAŁY ZE MILA STRASZNE RANY :{{