Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ula s

KOMU UDAŁO SIĘ WYJŚĆ Z NAŁOGU NADMIERNEGO WYCISKANIA/OCZYSZCZANIA TWARZY???

Polecane posty

Gość nayu22
Jak tak sobie przypominam to kiedys zeby nie ruszac, robilam sobie plamki czerwona/bordowa farba akrylowa, imitujace powyciskane wagierki.. Takie troche oszukiwanie sie:) Ale takim czyms sie nie wyleczy psyche :( To tylko na krotka mete. :)

Gość ojej ludki.
ale czy w maseczce aspirynkowej mozna zastąpic aspiryne polopiryną? fakt polopiryna ma mnie kwasu ale to doda się jedną wiecej i bedzie ok... tylko troche inne posiada substancje pomocnicze wiec jak wy uważacie??

Gość witam.
odnawiam.

Gość =0
co do tej polopiryny to nie wiem ale moze wtedy nazywała by sie maseczka polopirynowa ? hie ;) Ja zaczełam uzywac sudocrem i jak narazie to dla mnie jest swietny :) ranek juz nie mam a buzka jest gładka a w dzien sie nie swieci, krostki tez znikaja ... :) To zostawiam jakby chciał sobie ktos poczytac http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=308 recenzje sa baldzio dobre ... i na mnie chociaz dopiero zaczełam go uzywac tez zrobił bardzo dobre wrazenie do tego maseczka z glinki , mydło siarkowe i gitara :) Pozdrawiam ...

Gość Trym tym tym
czesc wam zycze udanej walki z tym "wyciskaniem"(zalosne ),nie wchodze na ta strone bo jak sie pochwale ze jest b dobrze to na drugi dzien wyciskam...ehehhe.wiec dla mnie ten temat juz jest zamkniety,to jest przeszlosc ,ide dalej, nie wyciskam i nie bede wyciskac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! myje twarz zelem raz dziennie lub co 2 dni czasem jakis krem,im mniej tym lepiej moim zdaniem.moze za jakis czas zobacze jak wam idzie ,zycze wam wszystkiego naj naj i jak najszybciej uciec od tego tematu!!!dla mnie ten temat juz jest skonczony!!!! zycie nie plega zeby przejmowac sie taka glupota i robic cos takiego idiotycznego,dlaczego ja wczesniej wyciskalam chyba mialam cos z psycha!!!ide dalej!!kiedys obgryzalam paznokcie przestalam-bo to jest niewazne,wyciskalam przestalam bo to tez jets niewazne papappapappaap buziaki wszystkim .pamietajcie raz dziennie lub co 2 dni myc zelem jakims delikatnym zadnych serii nie kupowac typu garnier soraja iinne nasstolatki,bo to wam podrazni skore a i tak nie wyleczy!jak macie duze problemy kupic cos w aptece nie drogiego na syfy np benzacne stsowac jakis czas,potem tylko cos do mycia twarzy i jakis krem na noc nie na dzien, wasza skora bedzie wygladac normalnie a nie nafaszerowana tymi wszystkimi smieciami,papappapa

Gość owocka
Słuchajcie a była tu już mowa o głodówce? Jest tu taki temat "Głodówka zmieniła moje życie, czas to powtórzyć" i tam wszyscy którzy zrobili sobie głodówke mówili że wyleczyli się z wszelkich dolegliwości, również z trądziku. Przebiega to tak, że podczas głodówki całe ciało oczyszcza się od wewnątrz, usuwa wszelkie toksyny także po 2 dniach głodówki strasznie wysypuje twarz pryszczami ale za to potem cera jest przepiękna i zero krost! Ja próbowałam przejść głodówke ale niestety przetrwałam tylko 1 dzien, za bardzo mnie kusiło jedzenie :( Teraz muszę czekać 3 tyg ale zrobię sobie głodówkę :) Mam już dość leczenia trądziku z zewnątrz bo to g*** daje ale może ta głodówka to jakieś rozwiązanie, jak myślicie??

Gość =0
Smutna zaba ... czytałam recencje o sudocremie ze ponoc pomaga na przebarwienia moze on tez pomoc na zaczerwienienia koło nosa o czym wspominałas ... Recenzje ma bardzo dobre i jak dla mnie tez jest swietny ... smarowałam sie nim dopiero pare razy ale widze bardzo duza poprawe , jeszcze nic tak dobrze na mnie nie działało ... Ja takze jestem przewrazliwiona na punkcie mojej buzi i tez czuje sie zle gdy cosik jest z nia nie tak ... ale radzilabym Ci isc do tego dermatologa , on powinien Ci pomoc ... wiadomo , ze ciezko jest gdy ktos patrzy sie na Twoja twarz i cos krytykuje niom ale coz ... trzeba jakos to przebolec a efekty moga byc na prawde dobre ... Niestety do wszystkiego potrzebny jest czas a my chciałybysmy zeby wszystko sie unormowało i poznikało odrazu ... niom ale niestety =/ com do wyciskania to wiekszosc ma z tym problem i nie masz sie czego wstydzic bo dermatolog na pewno to zrozumie chociaz na pewno zakaze Ci to robic ... i czesto jest tak ze jak idziesz do dermatologa z czyms innym a jesli masz cos na twarzy czy problemy z nia to on zwroci na to uwage ... Niom niestety =/ kazda z nas by chciała aby mowili nam jaka to my mamy sliczna cere, bez problemow ... ale trzeba dac rade:) Pozdrawiam ...

Gość ktos119
hej dziewczynki mam do was pytanko a nawet dwa . Moja cera nie jest trądzikowa ale wiadomoi od czasu do czasu wyjdzie gdzieś jakiś pryszczyk . NO i wałśnie ostatnio wyszedł mi na policzku taki biały więs go wycisnęłam i czekałam aż się zagoi lecz tu ni stąd ni z owąt na drugi dzień zrobił mi się na brodzie ale taki duży więc go usunęłam i już myślałam żę tylko poczekam na wygojenie a mi się zaczął robić koło policzka ale go nie ruszyłam . I teraz zadaję sobie pytanie czy pryszcz który nie jest wyciskany wogóle zniknie ?? gdzieś tak po ilu dniach goją wam się wyciśnięte miejsca , czym smarować żęby się szybciej zagoiło. Jestem nowa i bardzo przypadkiem trafiłam na to forum .

Gość smutna żaba
tak, masz rację.

Gość smutna żaba
poczytałam sobie o sudokremie. chyba nigdy nie widziałam tak pozytywnych opinii, prawie nikt nie miał o nim złego zdania. ale też dziewczyny pisały, że on jest dobry na pryszcze i ranki, a ja już tego prawie nie mam.

Gość Nayu
Stosowalam kiedys Sudokrem, i tak jak krem Bambino - nie pomoglo:( Tylko niepotrzebnie zapychalo pory i zaognialo stany zapalne. Wczoraj nalozylam sobie maseczke z aspiryny i zrobilo sie jeszcze paskudniej niz bylo wczesniej (a bylo juz calkiem niezle!). Nie mam tradzika tylko blizny po nim na obu policzkach :( Chce mi sie wyc!!

Gość mika-b
nie zaczynaj pod zadnym pozorem wyciskania!! idz do apteki i spytaj o jakis krem albo masc (albo to cos o czym dziewczyny wyzej pisza) przeczytalam ostatnio ze jesli wyciskasz pryszcz to jkas czesc go wyjdzie ale reszta wciska sie jeszcze glebiej zreszta na pewno jak wycisniesz bedzie to sie dluzej goic niz jak zostawisz go w spokoju i np czyms wysuszysz. ja mam tak ze jak juz cos wycisne i zrobi mi sie ranka a potem jakis strupek albo cos to go jeszcze obrywam zeby byla tylko czerwona plamka a nie wystajacy strupek no..a czasem to niezupelnie sie zagoi i jest jezcze gorzej. wlasnie przed chwila to zrobilam;/ i szybko polecialam do was:( jutro rozpoczecie roku i nie chcialam miec zadnych strupkow zastanawiam sie czy nie isc do psychologa.....;( jestem chora...

Gość =0
Smutna zaba niom recenzje ma dobre ... sudocrem jest dobry na tradzik ale takze na roznego rodzaju ranki,zaczerwienienia i przebawienia ... Wiesz tak jak kazdy kosmetyk roznie on działa na kazda osobke ... jednemu moze pomoc a drugiemu nie ... niestety tak to juz jest Mi osobiscie bardzo pomaga i jestem zadowolona =) Buzka jest gładka jak pupa niemowlaka hie ;) a jesli chodzi o wyciskanie to lepiej tego nie robic, lepiej czyms posmarowac i wysuszyc tak jak to pisała wczesniej jakas osobka :) Niestety sa rozne typy cery i kazdemu pomaga i szkodzi ciom innego ... mi maseczka z aspirynki bardzo pomaga :) moze sprobuj maseczke z glinki St.Ives dla mnie to cudenko :)

Gość ktos119
błagam odpowoedzcie mi na moje pytania 3 na stronie 99

Gość mika-b
ktos119 kup sobie np to benzacne moja kolezanka wlasnie go zaczela uzywac i widze ze lepiej z jej twarza:) tylko ze jest troszke wysuszona ale to trzeba nawilzyc bo jak sie jest za bardzo wysuszonym to pobudza sie gruczoly lojowe do wzmozonej pracy=] dzis zrobilam sobie ta maseczke z aspiryny.. co myslicie o tribioticu? czy jakos tam

Gość ktos119
jestem zła jak pies !!! nie dotykam twarzy wogóle ale od dwuch dni lecze dwie krosty i wyleczyć nie mogę !! a jedna wielka mi się robi ?? pytałam się was w ile dni po wyciśnięciu goją wam się te miejsca ?ja już nie mogę wydaje mi się że jak się nie wyciśnie krosty to ona nie zejdzie ??

Ktosiu powinna zejsc... ;/ Jednak postaraj sie poczekac jeszcze troche az podojrzewa bo z wyciskania nic dobrego nie wynika nigdy prawie ;( Jednak jak nie beda chcialy zejsc to zrob maseczke rozgrzewajaca czy parowke i delikatnie przez chusteczke usun to paskudztwo , potem zdezynfekuj Oby zniknelo samo!

Gość ktos119
a jak mam zdezynfekować ????? czym ?? jak się robi parówkę , ja nie mam problemów z cerą ale wiadomo opd czasu coiś się pojawi

Gość czarny_alibaba
Weźcie się dziewczyny za jakieś sensowne zajęcie, może jako wolontariuszki, jest wielu ludzi, którzy czekają na Waszą pomoc. Na pewno to będzie ciekawsze od wyciskania pryszczy w każdym dostępnym lustrze. Uczcie sie języków, rozwijajcie zainteresowania, zacznijcie uprawiac jakis sport. Mam wrażenie, że wiekszość z Was nie widzi nic poza czubkiem swojego nosa (dosłownie i w przenośni)

Czarny alibabo nasz problem to choroba majaca podloze nerwicowe... Z nerwicą jest wlasnie tak, ze czlowiek skupia sie na sobie, a dokladniej na swoich problemach i uwierz mi, ze nikomu kto na takie schorzenie cierpi nie jest z tego powodu przyjemnie! Ktosiu zdezynfekowac mozesz np woda utleniona. Parówka: zaparzasz ziola np rumianek, bratek, szałwie miete. W sumie sklad dowolny. Podgrzewasz sie i potem nad parująca miską z ziołami nachylasz sie , glowe przykrywajac recznikiem. wytrzymujesz tak z 5-10 m inut. ;>

Gość =0
czarny_alibaba to ze rozmawiamy o dbaniu o cere nie znaczy ze nie widzimy nic poza czubkiem swojego nosa ... zajec to ja mam az w nadmiarze wiec nie gadaj głupot a jesli Ci nie pasuje to ciom piszemy to nie czytaj i zajmij sie sam/sama soba a nie krytykujesz innych ;p

Gość ktos119
dziękuję wam ale jeszcze mam jedno pytanie benzacne jest dobrym środkiem na niewyciśnięte krostki ??

Gość smutna żaba
ja mogę ci go polecić. przede wszystkim jak go nalozysz to zasycha w taka skorupke i powstrzymuje cie przed dotykaniem krosty. najlepiej stosowac go na noc, bo sie nie wchlania. ja go polecam.

Gość hejjja...
mam pytanko co do sudokremu. na co on pomaga wlaściwie? na te czerwone krostki? wielkie pryszcze? czy na zaskorniki? a an plamy po tradzikowe pomoze??

Gość mika-b
czesc dawno nie bylam:D w ogole zanim wyszlam na rozpoczecie roku to tysiac razy zmywalam i wcieralam fluid chcac ukryc moja twarz..masakra potem polecialam po benzacne i jest rewelka:) co do czernego cos tam to nic o nas nie wiesz?! jk w ogole mozesz na podstawie...w ogole bez zadnych podstaw stwierdzac takie rzeczy;/ to forum o tym konkretnym- naszym wspolnym- problemie i tego sie trzymamy tzn tematu bo problem chcialybysmy juz rzucic. poza tym ja mam bardzo wiele zainteresowan np. harcerstwo lucznictwo jazda konna wspinaczka spiew gitra sztuki walki ksiazki taniec i malarstwo. pomagam innym patrz- harcerstwo poza tym to forum jest wlasnie wzajemna pomoca nie uwazasz? co do dlugosci gojenia:) to lepiej nie wycisnac syfka i go wysuszyc np benzacne mniej wtedy go widac a jak wyciszniesz i na domiar zlego nie bedzie chcialo wyjsc to masz juz ranke w ktorej zbieraja sie bakterie jak tego nie zdezynfekujesz i jest czerwona fluid i nic innego na to nie poradzi zeby bylo mniej widoczne i ta gnida ciagle tam siedzi- tylko czastka pryszcza ci wyjdzie a reszta faktycznie wciska sie glebiej eh...gdybym byla taka madra w praktyce......ale nie dotykalam juz twarzy przez 2 dni nie wiem jak wam dziewczyny ale to forum mnie mobilizuje do wytrwalosci:) i juz wam dziekuje:*

Gość mika-b
na temat sudocremu ja nie jestem wstanie odpowiedziec:( a owocka- chyba przegapilam twoja wypowiedz:/

Gość mika-b
chodzi o glodowke? wiesz...ja kocham jesc chociaz nie jestem gruba:)w sam raz:P moim zdaniem to glodowka to wyniszczenie organizmu a oczyszczenie to bardziej jedz owoce i pij duzo wody albo cos w tym stylu...

Gość =0
hejjja dałam wczesniej link i opisałam na ciom pomaga sudocrem o ile dopsie pamietam to pisałam o tym na poprzedniej stronie ... :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować