Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ula s

KOMU UDAŁO SIĘ WYJŚĆ Z NAŁOGU NADMIERNEGO WYCISKANIA/OCZYSZCZANIA TWARZY???

Polecane posty

Aune69 nie poddawaj sie! jest dobrze, zaczerwienie juz pewnie Ci zeszło, ja dzis też troszkę podzibałam ze 3 miejsca, ale na nawilzonej skórze nawet nie było widać:) wieczorem pozdrapywałam strupkow kilka, ale jest ok, bo już prawie wygojona! nie ma ran, tylko wygojone miejsca. Dzis zrobilam też na wieczór na policzkach, nosie i troche na czole słynny peeling z DAXA i naprawde fajny :) mocno sciera skórę, przyczepia się do skóry ( jak piasek nad morzem;) ), ma sliczny zapach i w ogole jest mega! robilam go prawie na sucho, więc to chyba jeszcze lepszy efekt. Dziekuje laguapie i innym dziewczynom, które go polecały! Było warto zainwestować, pomimo iż u mnie ostatnio krucho z kasą;) Ciężko jest walczyć, tymbardziej jak wiesz, ze w domu cie nie rozumieja. I mnie wkurzają masakra! dzis wybiegłam z domu i pobiegłam do parku, bo nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Uda mi się, to ja! zresztą nick jest podobny :PPPP bede wchodzic i bedziemy sie wspierac, bo twoje mysli to moje sprzed ponad 2 lat, przez rozpoczeciem studiów. Mam kryzys teraz nie wiem, co robić, nie mogę się skoncentrować na niczym i w ogóle pomimo małych sukcesów jakaś taka przygnieciona się czuje ? czy to może być wynik odwyku od wyciskania? Miłej nocy!

a kto ma bloga Dżuli, ja śliczna dziewczyna ... to straszne co my ze swoimi twarzami wyczyniamy/powinni nas zamknac w domu bez luster

Gość jollydeer
Lola1989-to ja jestem Dżuli ;p co do domu bez luster, całkowicie się zgadzam! nie odzywam się bo nie mam nic pozytywnego do powiedzenia ;/ te dermokosmetyki raczej na mnie nie działają...a dotego zostałam strasznie przybita przez naszą prowadzącą na pracowni kosmetycznej...miałyśmy ćwiczyć masaż twarzy i koleżanka jak zmyła mi makijaż zapytała czy na pewno chce mieć te ciężkie olejki rozprowadzane na twarzy zapytałyśmy naszej prowadzącej ona na to, że mój stan jest mocno zaogniony i powinnam iść do lekarza bo fatalnie to wygląda (choć przyznała, że pielęgnacji używam dość dobrej) i tak objechała 4 z nas i chyba tylko ja byłam taka załamana bo żadna inna dziewczyna się tym za mocno nie przejęła. Tak czy inaczej będę się musiała wybrać do specjalisty...kto to widział kosmetyczka z takimi problemami. Przepraszam, że tak smęcę ;p mimo wszystko nastawiam się pozytywnie i mam nadzieję, że dzisiaj jest mój przełomowy dzień niewyciskania! Pozdrawiam was serdecznie :*

Gość uda mi się !
jollydeer też nie lubię się odzywać kiedy kiepsko ze mną, nie mam już siły na kolejne marudzenia i smencenia po za tym nie chce nikogo dołować... jednak to forum to fajna sprawa ;) i póki co uzależniłam się od niego :D lola1989 no takk to ty :D też zrobiłam dzisiaj mikro z daxa :D zapach świetny, kojarzy mi sie z wakacjami, może to też przez ten piasek, fanja sprawa ;) czułam się w łazience jak w spa ;) pudełko calutenkie pełne a malutko się używa, jest bardzo wydatny ;) zrobiłam początkowo na dekoldzie i ramionach, efekt-skóra gładka, rozswietlona, bardzo przyjemna w dotyku, narazie tyle moge tylko powiedziec ;) o wiekszych efektach będę informowac w poznijszym czasie ;) pozniej zdecydowalam ze lekko zrobię też twarz, no i lekko wtarlam w zagojone miejsca, a pozneij lekko na cala buzie, nie zaluje ;) mam uczucie ze wszyto mi sie fajnie pozamykało i goi. mam bardzo fajną skórę ;)

Hej, a nie wiecie gdzie można kupić ten peeling z Daxa? Bo w Rossmannie nie było, może w Naturze będzie?

Muszę się Wam pochwaliś że mam peeling z IsisPharma, Glyco-A 12% AHA (do kupienia w aptece, ja dałam 58zł/30ml) cena dosyć duża ale muszę stwierdzić że pomaga bo używam go już drugi dzień i moje czerwone ślady na czole powoli zanikają, tylko trzeba potem używać na dzień kremów z wysokim UV żeby przebarwienia się nie zrobiły. Producent zaleca aby zacząć od 5 min i stopniowo zwiększać czas trzymania kremu na twarzy aż na całą noc.

Jollydeer przestań!!!!!!!!!!!! jak masz ochotęto masz jak każdy prawo narzekac! każdy tutaj to akceptuje, właściwie to jedyne miejsce gdzie w tej sprawie możesz się wyżalić i my wiemy, co czujesz... Nie martw się, jesteś piękną dziewczyną i będziesz piękną kosmetyczką :) i będziesz nam peeling kwitacyjny po promocyjnej cenie robić;) a może i na diamentowy sie załapiemy! Widziałam twoje zdjecia, nie masz problemów, tylko wyciskasz i żaden dermatolog tu nie pomoże! chyba, ze mówiąc specjalista maszna myśli psycholog. A ta twoja Pani powinna odróżnić naturalne wypryski od śladów i ran po wyciskaniu. Bo one się znacznie równią. Przede wszystkim nie powinna przy wszystkich tak Ci mówić. Nie jest profesjonalistką i olej to!!! Przestajemy dotyć twarzy [ ja już mam wszystko suche, kilka strupków, tylko zawsze w ciągu dnia je zdrapię :( ] Przywyczajenie i zwykła niemożność powstrzymania się od głupiego wyobrażenia w moim mózgu,że nic nie może odstawać, wiec trzeba to wydrapać. Ah jak to kaleczy moją buzię :( glupia głupia głupia ... ale wygramy, musimy ... Ja nie mam wyjscia Mam tą samą sytuację jak UDA MI SIĘ, jeśli nie teraz to chyba nigdy, chyba ze wszystkiego będę musiała zrezygnować, to ostatnia okazja, żeby się pozbierać. A nikt nam nie pomoże!!! Mama, tata, siotra, chłopak, dermatolog czy jeszcze ktoś inny, bo to jest tak dziwne zachowanie, że nikt nie może zrozumieć jak można czegoś nie chcieć robić, a jednocześnie nie umieć bez tego życ, bez samookaleczania się! Trzeba zadziałac, bo nas za jakies psychiczne wezma, ktos sie zorientuje i potem łatka do nas przylgnie! Peeling DAXA , jollydeer,kupisz na allegro.

Gość Jumka
Hej dziewczyny! Ojjjjjjj dawno mnie tu nie było! Ale czytałam na bierząco wszystkie wpisy;) Co do mnie to z twarzą jakoś daję radę - staram się nie wyciskać, ale za to ramiona - masakra... Przez te wyciskanie mam pełno blizn i brązowych plam:/ Mimo wszystko chodzę na basen i mam wszystko w d**ie! Najgorzej tylko z tymi ramionami:( bo mam dużo zaskórników i grudek:(

Gość Jumka
***BIEŻĄCO*** oczywiście:):)

Gość Disaster
Witam serdecznie drogie panie :-) nie wyciskam czwarty dzień.Jestem dumna...mogę przynajmniej wyjść z domu. Mam pytanko,co sadzicie o kremie z Vichy Normaderm tri activ? stosowala któraś? I mam ogromny problem ze świeceniem się skory...moje czoło najgorzej wypada w tej kwestii.Świeci się okropnie już w 10min po umyciu twarzy ! :(

Gość jollydeer
Lola1989-Dziękuję :* za dawkę pozytywnego myślenia ;D Naprawdę mi lepiej :) Oj jak nauczę się już tych wszystkich rzeczy to zaproszę wszystkie na zabiegi :D Fajnie byłoby się w ogóle kiedyś spotkać! Oczywiście do tego czasu będziemy już miały ładne zagojone buzie :) i ramiona i plecy... uda mi się !-jesteś wspaniała :* cieszę się, że założyłaś bloga! Jeden dzień niewyciskania i już jest lepiej :)

Gość uda mi się !
miałam kiepski dzień. ale ze skórą nie jest zle. moge patrzec ludziom prosto w oczy. trudno, ze widzą za dużą ilość tapety, jak z tego wyjdę, to jeszcze w lato wszyscy będę mi zazdrościć mojej ladnej skóry :D tylko męczy mnie to, że wszędzie mam manie przeglądania się w lusterku, czy czasem skądś mi nie zszedł podkład i nie jestem w plamy. dzisiaj popatrzyłam na ludzi z klasy pod względem cery, i prawie każdy miał jakies niedoskonałości. i patrzyłam na nie całkiem normalnie. kiedy sie na tym nie skupialam w ogole tego nie zauważałam. a w momencie kiedy to ja mam choc jednego pryszcza czuje sie do dupy... musze zmienic to w sobie. może chcę więcej, niż mogę unieść ;)? może oczekuję za dużo. powinnam wyluzować. lola1989 mam tą samą manie zdrapywania no i wyciskania z tego wzgledu bo chce zeby wsyztko bylo jednej plaskiej gladkiej powierzchni ! to bez sensu, bo jakbym wytrzymala te pare dni dluzej az wszytko samo mi zejdzie nie bylo by wtedy żadnego problemu ! póki co, chcę być ładna na święta ! i będę. dzisiaj 1 dzień nic nie ruszania, choćby nie wiem co ! uda mi się !

U mnie hmmm... jest lepiej niż gorzej pomimo przegranej. Dzień zaczał się miło, od rana gimnastyka, owsianka, zielona herbatka. Przemyłam twarz mlekiem i zrobiłam maseczkę oczyszczającą. Potem poszłam się uczyć włoskiego i dorwalam puder z lusterkiem :( oczywiście powyciskałam policzki trochę i brodę, no i zabrałam się za czoło, a potem tak patrze co ty głupia dziewucho robisz, przecież jak nie naciągniesz skóry to niczego na skórze nie ma, po co wygrzebujesz jakies niewidocznie coś, co ukrywa się nawet przed światlem ... Nie zepsułam wszystkiego, ale zdołowałam się... przemyłam twarz, nałożyłam korektor, ale już jest dobrze.Pewnie dlatego,że nawilżam skórę i teraz nie tylko ją wyciskam ale porządnie pielęgnuję, żeby wreszcie wygoić. Ide zaraz pobiegać i diety ciąg dalszy. "Sono una farfalla che muore (Jestem niczym motyl, który umiera) sbattendo le ali." (uderzając skrzydłami.) http://www.youtube.com/watch?v=aTauAF6gNF4 polecam tą piosenkę! uwielbiam! Trzymam kciuki za Was! wytrzymajcie choć WY!

Gość uda mi się !
Lola1989 też tak robie, że naciągam, przyglądam się jak głupia. a tego tak naprawde nie widac. tylko ja to widze, i z niczego robie masakry. idiotka. dlatego mam zamiar raz na zawsze z tym skończyć, tak jak u ciebie jest ze mną lepiej niż gorzej, także spokojnie, damy radę ;) to mój 1 dzień totalnego nie wyciskania i dam radę ! jutro będzie drugi, później 3, 4, 5, 6, 7 już będzie slicznie, 8, 9, 10, 11, 12 zaczną znikać przebarwenia, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 będę używać podkładu tylko żeby zakryć drobne niedoskonałości, będzie mi ładnie podkreślał cerę a 56 dnia w ogólę już nie będę używać podkładu :D no, taki jest plan w skrócie ;) dołącz do mnie :D damy radę !

Dołączam! Podejmuję to wyzwanie! :) zróbmy to razem, będzie łatwiej! Nawet postaram się nie zdrapywać, nic! łapy precz! teraz się uda! Tak jak napisalas, jesli czegos bardzo bardzo chcemy, to nam sie to udaje! wszystko wokół sprzyja, choć na razie pogoda nie nastraja optymizmem i nie zachęca do spacerów. Wczoraj w parku mnie deszcz złapał, jak ksiązkę czytałam. A pół godziny temu jak biegałam, tak jakoś siąpiło ... Zdobyłam bilety do kina na niedziele i zaprosiłam babcie, mam nadzieje, ze mi nie odbije i bede w stanie wymalowac sie, ladnie ubrac i isc razem z nią. Jej jest tak przykro. Ona chciałaby mi pomóc, wspiera mnie od zawsze, tak się martwi moim problemem i najlepiej chciałaaby zebym do niej przyjechała i wtedy by mnie pilnowała. Jak ja ją ranię:(((( zawsze razem chodzimy na spacery, piesze wycieczki po Wielkopolskim PN, zakupy, razem gotujemy i w ogóle. Jak mam lepszy czas i chcę do niej pojechać, bo jak mam doła i masakrę do wstydzę się, bo nie chcę jej ranić, ale chyba tym że unikam spotkań jeszcze bardziej ją ranię, bo ona myśli, że nie chce jej odwiedzać! Tego nie da się zrozumiec, jakie dziwne rzeczy wytwarza nasza psychika. To zachowania od nas niezależne,ale jak to najbliższym wytłumaczyć. Dobra, to taka dygresja, sorki, po prostu mam wyrzuty sumienia. UDA MI SIĘ, jak wczesniej czytałam twoją pasją jest teatr,to świetnie, ze go nie zaniedbalać, bo ja tak zrobiłam z tańcem. To ostatnia chwila,żeby się pozbierać, nabrać kondycji i od października znowu zacząć. Dzień 4. walki definitywnej ! bez ran na twarzy! Dzień 1. bez drapania, wyciskania i wyszukiwania rzeczy niestworzonych! Ściskam!

Disaster- ja używałam kremu z Vichy i myślę że byłby dla Ciebie dobry bo działa matująco, a aktualnie z Vichy używam tylko żelu do mycia twarzy z serii Normaderm - fajnie oczyszcza twarz ale trzeba po nim nawilżyć twarz. Pozdrowienia dla wszystkich :)

Disaster - ale nie możesz też nadmiernie matować twarzy bo może się zbuntować i produkować jeszcze więcej łoju, tłusta cera też potrzebuje nawilżenia - do tego typu cery zaleca się wersję lekką kremu.

Gość Disaster
uparciula- zdecyduje się więc chyba na ten krem,warto probować.Z czołem na prawdę już nie daję rady,nawet po nałożeniu pudru moje czolo po godzinie zaczyna się świecić..koszmar.

I jeszcze na konie uderzyłam się w duży palec od stopy... tak mnie boli paznokiec, ze już naprawde mam dosyc. Jakie to ludzkie cialo jest słabe, a życie jakie ulotne! Kurcze, my tu się zastanawiamy dlaczego wyciskamy jakies glupie wągry, a miliony ludzi walczy z rakiem, niepełnosprawnością, białaczką, stwardnieniem albo czeka na organ do przeszczepu! czemu my ku... jestesmy takie głupie! No mówią,że Bóg jak słyszy nasze plany, to ma niezły ubaw! ehhhh...kiedy ja sie ocknę...

Gość uda mi się !
poczytałam, fajna sprawa, już to wcześniej też widziałam. tylko na początek muszę się uporać z nałogiem xD po za tym nie mam realnego trądziku, nie wyskakują mi pryszcze, nie mam tłustej cery itd. dzień 1 dobiega końca, jest dobrze ;) (gdyby któraś z was sie zdecydowała na tą książkę pisać :D bo nie twierdzę, że jest głupia, może być genialna, dieta faktycznie ma duże znaczenie na nasz organizm )

Gość uda mi się !
jollydeer nie jesteś tchórzem. ja jestem z pewnością. wyglądam chyba identycznie jak ty, a może gorzej... chyba troszkę gorzej, ale wszytko to są już strupki/przebarwienia/blizny nic świeżego. a ty, masz tak piękne rysy twarzy, że zazdroszczę ci wyglądu niesamowicie. ale to cudowne jak moja skora szybko dochodzi do siebie kiedy jej nie maltretuję. jutro dzień 2. dobrej nocy wam i dnia jutro ;*

Uda mi sie , nie wierz w te bzdury!!! To typowy marketing internetowy!!!! oszuści! to jak kolejna złota recepta na odchudzanie, myślą że są mądrzejsi od lekarzy. To dla zdesperowanych ludzi, ktorzy juz tyle o tym czytali, ze teraz ich tylko cos innego zainteresuje! ale tak jak z waga, tak ze skórą odkrycia nie ma! Wiem coś o tym, bo byłam na praktyce w zagranicznej firmie w dziale marketingu i to jest gorsze niż handel obnośny z wściskaniem odkurzacza i pościeli! To zawsze ma jedyny cel, wyciagnac kasę! jesli ksiązka bylaby prawda i niesamowitym odkryciem, juz dawno znalazlaby sie na polkach w ksiegarniach! Niech spadają z naszego forum. To są ludzie, ktorym sie placi za to, ze wchodzą na forum, loguja sie i dodaja komentarze. Potem maja wpuszczac reklame. Bo nasze forum nie wymaga rejestracji, moze gdy juz miejsca znow zabraknie warto by przemiescic sie gdzies z obowiazkiem rejestracji.

Gość balbisia
Hallo laseczki:) Wczoraj wróciłam po 22 i padłam....ale to bardzo dobrze;) Lola- jesteś bardzo madra dziewczyna masz racje co do tych cudownych "odkryć" i naciagania ludzi na kase... Ma ktoś może jakies informacje na temat Derma rollera z mikroigiełkami do rolowania twarzy????? zastanawiam sie czy to rzeczywiście działa?? czy to tez pic??? Życzę cudownego dnia bez checi robienia sobie krzywdy;) buziole:*

Gość Lolo1989
Sorki, jesli to jakos ostro zabrzmiało, nie miało tak być. Po prostu siedziałam w tym temacie i to są nieetyczne działania, to jest oszukiwanie ludzi w granicach prawa. Jasne, ze dieta wplywa na nasza skore, w koncu jestes tym co jesz, ale nie ma jednej diety dla kazdego. Jakis gosciu nie moze zadowolic jedna teoria kazdej kobiety. Przeczytalam pobieznie to i naprawde to kolejna ściema, nie dajmy im się rozwijać, bo to straszne firmy. Nawet sobie sprawy nie zdajemy :) Dzis kolejny dzien walki! Uda mi sie, pamietaj! walczymy razem! 3mam kciuki za Ciebie i za inne dziewczyny. Balbisia, pierwszy raz o tym czytałam, ale opis całkiem ciekawy. Tylko, ze na zmarszczki, moze kiedys w to zainwestuje, kupie mamie i bede jej podbierac na przebarwienia ;) hehe

Gość Disaster
Cześć dziewczyny ! powiem Wam,że to forum podziałało na mnie jak zimny prysznic. Od poniedziałku nie duszę nic..twarz nie jest idealna,ale widzę poprawę.I czuję się lepiej. UDA SIĘ NAM WSZYSTKIM ! Za jakiś czas problem ten,będzie tylko niewyraźnym wspomnieniem.

Disaster, mam kilka próbek tego tri activ, z opisu super działania. Czasem go używam, ale jakiego odrózniającego działania nie zauważyłam. Może gdybym miala gładką buzię i w ogóle nie wyciskała, byłoby inaczej. Ale raczej bez szału ten krem. Moja siostra na swiecącą skórę używa Garnier Czysta Skóra, seria ZIAJA do cery trądzikowej też jest spoko. Powinnaś isc do natury albo rossmana, popros o probki kremow matujacych, bo chcesz wybrac, ktory tobie najlepiej bedzi eodpowiadal :P Ja w ten sposob mam mase kremow najlepszych i najdrozszych firm, a nie pamietam kiedy ostatni raz kupilam krem:)

Gość balbisia
Lola no właśnie,że to nie tylko na zmarszczki,na blizny,przebarwienia i rozszerzone pory,ogladałam filmiki na yutobe to robia młodzi ludzie by polepszyć stan swojej skóry...to wszystko zalezy od długosci igieł,można tez iśc na taki zabieg do salonu kosmetycznego. Zastanawiam sie czy nie kupić,ale z drugiej strony waham sie bo moja skóra wyglada teraz super i nie chciałabym tego zepsuc.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować