Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorim

Harmonet a wiek

Polecane posty

ja baralm harmonet prawie 6 lat...nie raz zapomnialo mi sie jednej czy dwoch tabletek..wpadki nie bylo..przy seksie na maxa..od kilku miechow nie biore i jest ok na poczatku pokrecone cykle, fakt libido ciut skoczylo...piersi mi nie urosly, a szkoda:) robilam probe watrobowa po 3latach i wsio ok. (nie robilam przerwy w braniu). plamienie mialam moze ze 2 razy po 4latach brania..gin mowila ze moze to dlatego ze organizm sie przyzwyczail i chce wiecej hormonow..ale dawki nie zwiekszalysmy..i nadal bylo ok. raz trafila mi sie maniunia nadzerka jak zaczelam brac tabsy...ale tak mala ze globulki starczyly..moja gin byla swietna..teraz badania mam ok..cyt 1 gr i mam nadzieje oby tak dalej. pozdrawiam. 25l

Gość sandra88
znalazłam tani harmonet kosztuje 28.50 zł w łodzi w magicznej aptece.pozdrawiam

Gość brosse19
ja zaczelam brac majac 16 lat i bralam ponad dwa lata... skonczylam bo milam depresje i moje libido spadlo do zera! to o malo co nie skonczylo sie rozpadnieciem sie mojego zwiazku!nie maial ochoty na seks a co za tym idzie...obwinianie sie i spadek samooceny mojego chlopaka... odstawilam i wszystko wrocilo do normy! tak poprostu! teraz chce dalej brac bo nie ufam innym metodom antykoncepcji ale boje sie ze znow beda problemy... doradzcie mi prosze... a moze isc po inne? PS:pomijajac problem mojego libido wszystko bylo ok... okres punktualnie o 20 wieczorem(serio!)slabe krwawienie wieksze piersi...tylko na dwa dni przed okresem niesamowity apetyt!:)

miałam identyczne objawy co brosse19.nie mogłam powstrzymać się od jedzenia,huśtawki nastrojów maiłam takie,że sama nie wiedziałam co się ze mną dzieje.z moim związkiem też było krucho:) przestałam brać,teraz biorę Triquilar i jestem bardzo zadowolona.

Gość brosse19
czyli mam isc po inne? moze trzeba zmieniac co jakis czas pigulki? ale tak dobrze mi bylo z harmonetem a zostaly mi jeszcze dwa opakowania wolne... szkoda by bylo je wyrzucic... ale wiecie jak mi skoczylo libido po odstawieniu... oj fajnie jest...;) co do wieku to od 15 lat!najlepsza metoda dla mlodych dziewczyn!

Gość brosse19
napisz mi o tym triquilar...prossssseeee......to lekarz zalecil po harmonecie?ile kosztuje? dwu skladnikowe? pozdrawiam...

Gość Paulina19*
Mam pytanie czy wiecie ile mozna brac tabletki bez przerwy?boje sie ze moge zaszkodzic sobie biorac je za długo .biore je prawie od dwoch lat tylko raz zrobilam na 2 miesiace przerwe..

Gość Magdula20
Ja mam 20 lat .Harmonet przepisał mi ginekloog . jeszcze nie brałam czekam na miesiączke, chciaółam więcej dowiedzieć się na temat przepisanego mi środka. ale opinie są bardzo podzielone i zróżnicowane

Gość anitka17
ja mam 17 lat i wczoraj wzielam pierwsza tabletke rano obudzilam sie z bolem brzucha zawrotami glowy :/po jakims czasie ten bol brzucha przerodzil sie w cos okropnego:/myslalam ze pojde na pogotowie ale zazylam 3 tabletki apap i troche mi przeszlo ale przez caly dzien mnie bolal brzuch i teraz nie wiem czy mam dalej brac te tabletki poniewaz na ulotce pisalo ze w razie boli brzucha nalezy zglosic sie do lekarza i przestac brac tabletki:(:(

Gość nikisiala
Ja pierwsza tabletkę wiełam dziś i szczerze mówiąc czytając wasze wypowiedzi troszeczke się przestraszyłam.Mam obawy co do objawów niepożądanych. He he a nie dość że normalnie mam huśtawki nastrojów to nie wiem co bedzie póżniej.Piszecie też że po pewnym czasie wasze sprawy sercowe krucho się trzymały więc kiepskich dni w tej kwestii też sie obawiam. Ja osobiście nie pale tylko wtedy kiedy pije a pije tylko piwko i tylko okazyjnie;)ale tez się zastanawiałam czy coś mogło by być nie tak jeżeli te używki były by tylko od czasu do czasu..Może myślicie ze jestem jakaś panikara ,ale jestem juz ze swoich chlopakiem 1,5 roku i wcześniej nie pozwalał mi brać tabletek ,a teraz nie ma nic przeciwko (pozatym że czasami złapie o to focha)i w związku z tym wydaje mi sieę ze nie jest poprostu pewny tego co do mnie czuje i boji sie wpadki.Bo wczesniej pewnosc uczuc udowadnial mi tym ze nie chce brc tabletek bo nawet gdyby wpadka byla to on byl by szczesliwy.No w sumie ja tez bo dziecko to tylko szczesciei nie wiem jak mozna sie z teog powodu zalamac.Mimo wszystko nie wiem teraz co myslec:( pomozcie...za harmonet zaplacilam rowne 31 zl. Nikisiala:p

Gość kasiulla
hej ja biore Harmonet od niecalego miesiaca. Mam 20lat i jakis rok przerwy w braniu tabletek. Bralam Yasmine po ktorym wymiotowalam. Teraz mam Harmonet, przy ktorym od poczatku opakowania mam plamienie. ktore wyglada prawie jak miesiaczka! Koszmarrrr... Czy to normalne?

Gość harmonetka21
Mam 21 lat,mnie dzis lekarz przepisal Harmonet i uprzedzal ze podczas pierwszego cyklu moge miec plamienie wiec najwyrazniej to normalne.z tego co tu wyczytalam wiekszosc dziewczyn dobrze toleruje te tabletki i nie powoduja one efektow ubocznych.Ale wszystko zalezy od organizmu.Teraz tylko czekam na okres i zaczynam brac,zobaczymy jak bedzie.Pozdrawiam!!!

Gość Geby
Hej mam 21 lat Biore Harmonet od dwóch lat miałam juz trzy razy przerwe robiona jak to moja lekarka powiedział dla mojego dobra i przy kazdym pierwszym opakowaniu miałam plamienia jak bym miała wieczny okres wiec nie masz sie czym przejmowac. Przy drugim juz prawie wogóle nie miałam plamienia. No i musze powiedziec ze przypierwszym opakowaniu miałąm potworne bóle głowy ale to tez przechodziło przy drugim trzecim opakowaniu Pozdrawiam

Gość hekate23
hej! ja mam 23, biore Harmonet od marca i szczerze powiem jestem bardzo zadowolona. Na początku były oczywiście plamienia i okropny ból piersi, ale to wszystko przeszło no i co jest ogromnym plusem przeszły mi co miesieczne diabelskie bóle brzucha podczas miesiączki. A co do tej małej zawartości hormonó to powiem tyle, że ja kocham się z moim facetem ile tylko mamy czasu i sił i nadal nie mam brzuszka:). pozdrawiam

Gość CCukiereczek
Ja mam 20 lat jestem wlasnie w przerwie po pierwszym pakowaniu i musze przyznac ze czuje sie po nim swietnie moze tylko po kilku pierwszych tabletkach bylam troche rozdrazniona ale tylk po ok 3 pierwszych a pozniej bylo suuper... Tylko ze w pierwszy dzien krwawienia bola mnie brzusio, ale w porownaniu z tym jak boal mnie bez tabetek to jak niebo az ziemia...

Gość nie waaznneee
hej ja bralaam Harmonet majac 18 lat no teraz mam 19scie nie wiele starsza jestem hehe .. teraz nie biore ale chyba zaczne... biorąc te tabletki i majac okres czulam sie super.... cera tez sie poprawila :-)

Gość aguch
mam pytanie do kogos kto sie zna. czy leki typu Jodox i Spironol maja jakis wplyw na dzialanie Harmonetu? tzn. czy moga w jakis sposon obnizyc jego dzialanie?

Gość ewcia89
Jakie skutki moga pojawić sie,gdybym chciała palic podczas zazywania harmonetu? Czy to zmniejszy jego skuteczność?

Gość anulka22
Hejka;-)!Trochę się boję,po tym,co tu piszecie,ale(stety,albo i niestety)kupiłam już Harmonet i to 2.op.Kupiłam(o ja bezmyślna;-))w aptece w Galerii Centrum-Rodzinnej Aptece i był cholernie droogi!Chłopak mnie zabije,jak się dowie,że za jedno op.dałam 42zł:P.Od tej pory bedę kupować ponownie na PSIM POLU(Wrocław).Wcześniej brałam Cilest(za dużo hormonow jak dla mnie,mdłości,drżenie,bóle głowy),Diane35(ok),Novynette(ok,ale krwawienia międzymiesiączkowe straszne!),Microgynon(niby dużo hormonu,ale bez zarzutu), Evra(ostatnio,lekarz sie dziwił,ale ja się po tym czułam Źle,miałam depresję,bolały mnie piersi,wymiotowałam ,uczulenie na skórze i spadło mi libido).Lekarz zatem zalecił mi Harmonet,bo stwierdził,że Evra miała za dużą dawkę hormonów jak dla mnie. Z drugiej jednak strony świetnie znosiłam Microgynon,ale on mi tego nie zalecił.Jakie więc tabletki dla mnie najlepsze??Z jaka dawką hormonów??Odpiszcie proszę,bo chcę wybrać jak najlepszy preparat.

Gość anulka22
Hejka;-)!Mam i 22 lata i właśnie lekarz zapisał mi Harmonet,bo ma niższą dawke hormonów.Troche się jednak boję po tym,co piszecie.Żałuję zas osobiście,ze zrezygnowałam z Microgynonu,który dla mnie był rewelacyjny. Za ten Harmonet,niestety,zapłaciłam 42zł za opakowanie,bo,głupia,kupiłam w Galerii Centrum-Apteka Rodzinna;-(.Od tej jednak pory znowu powrócę do apteki na Psim Polu(Wrocław). Mam teraz dwa opakowania. Wczesniej brałam Diane35(był dla mnie dobry),Novynette(dobry,ale były plamienia),Cilest(fatalny,mdłości,drżenia,bóle głowy),Evra(koszmar!uczulenie na skórze,bóle głowy,depresja,bóle piersi,wymioty).Ostatnia była Evra,ale,na szczęście,lekarz mi wymienił na niższą dawkę hormonów,którą rzekomo ma Harmonet.Takie objawy to podobno od zbyt dużej ilości hormonów,zgadzacie się z tym??jaki wg Was preparat byłbydla mnie najlepszy,skoro Microgynon ma niby dużo hormonu,a był ok dla mnie???Odpiszcie koniecznie/HELP

Gość Carolayn
Ja za jedno opakowanie H. place 37.11 Masakryczna cena!!:(((

Gość ba-za
czy ten hormon nie wpłynie na póxniejsze ewentualne ciaże? jak długo "siedzi ' w ograniźmie? to moje pierwsze tabletki...mam masę obaw

Gość enku
witam wszyskie panie. wczoraj lekarz przepisał mi harmonet. mam 17 lat. czekam do pierwszego dnia cyklu ale obawiam się że trochę to potrwa bo teraz jestem w trakcie odchudzania i zazwyczaj zanika mi wtedy okres. czy mam w takim razie zacząć brać tabletki w diu w którym powinnam go mieć?

Gość Falista droga
mam 25 lat, 0d 3 lat biore harmonet i jestem bardzo zadowolona z nich, żadnych bóli, obfitych miesiączek, nic. Tabletki anty biore od 15 roku życia ze względu na nieregularne okresy, co jakis czas mialam zmieniane, bo po nie wszystkich dobrze się czułam a bralam juz z 6 rodzaji, ale harmonet są the best i polecam je wszystkim

JA BRAŁAM HARMONET rok czasu, ale ze względu na dokuczliwy ból jednej piersi przerwałam stosowanie tych tabletek - tak zalecił mi lekarz i od razu zrobiłam sobie usg piersi, okazało się, że na szczęscie jest wszystko dobrze:))))) jednym dziewczynom pasuje innym nie, ale jeśli macie jakieś DOLEGLIWOŚCI nie bagatelizujcie ich!!!!!tylko wybierzcie się do lekarza i niech on rozwieje wątpliwości .... terqz biorę plasterki EVRA I JESTEM baaaardzo zadowolona, pozdrawiam:)))))

Gość ba-za
dzięki dziewczyny, bo dobrze wiedzieć od kogos, kto wypróbował na własnej skóerze a nie z ulotki. mam 23 l.

Gość enku
czy mógłby ktoś odpowiedzieć proszę na powyższe pytanie?

Gość marta10
Czesc, Mam 26 lat i z tego co widzę to pawie wszystkie jesteście młodsze. Znajoma koleżanka ginekolog bardzo zachwalała harmonet i powiedziła, że ze wszystkich środków antykoncepcyjnych doustnych jest on najlepszy. Kiedyś też miałam 17 lat i wtedy lekarz zapisał mi femoden - było ok - zero skutków ubocznych - trochę może miałam większy apetyt. Mam nadzieję, że po harmonecie nie zwiększy mi się apetyt, a jestem osoą bardzo dbającą o linię i szczupłą. Zaczęłam parę dni temu pierwszy listek harmonetu - przez 5 lat nie stosowałam żadnej doustnej antykoncepcji bo uważałam że to mimo wszystko szkodzi. Zdecydowałam się ponownie z tego względu że mój obecny FACET chyba nie toleruje prezerwatyw, więc nie chcę aż tak ryzykować. Pozdrawiam.

ja biore Harmonet i mam 20 lat i jak narazie zadnych boli po nim nie mam. A eszcze lepie nawet cera mi sie poprawila i troche schudlam :)