Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorim

Harmonet a wiek

Polecane posty

Lat liczę sobie 24, Harmonet towarzyszy mi od 3 lat. Zero skutków ubocznych, jestem zadowolona. A ostatnio płaciłam 28 złotych za opakowanie. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn harmonetujących ;-)

Gość kaja0705
harmonet biorę pół roku,a płacę za niego niecałe 26zl,jestem z niego bardzo zadowolona, w pierwszym miesiącu miałam plamienia,ale wszystko ustąpiło...polecam ,mój ginekolog zaleził mi branie pierwszej tabletki w pierwszym dniu cyklu,a nie w 3;/

Gość 23pauluśka.anty23
hej wzięłam dziś 16 tabletke tego specyfiku moj org źle toleruje je jak na razie jeszcze jedno opakowanie wezme i jesli nie mina mi dolegliwosci to przerzuce sie na inne tabl anty. plamienia u mnie ustapiły po 8 dniach bóle podbrzusza razem z tym pozostała depresja i straszne migrenowe wrecz bóle głowy to najgorsze z tego wszystkiego... ochote na sex mam w dalszym ciagu wiec tu bez zmian...

Gość adola
ja mam 30 lat i widze ze jestem najstarsza osobka kktoa bierze ten lek.ostatni 3 mies temu płaciłam za lek 29,60 a w tym tygodniu zapłaciłam 36,70

Gość kubusiowa84
Kochane kobietki... ja stosuję Harmonet od 17 roku życia, a mam teraz 23. Miałam 2- letnią przerwę w ciągu tych 6 lat. Po tej 2 letniej przerwie, gdy poszłam do ginekologa (miałam 22 lata) powiedział mi że wracamy do harmonetu. Pierwsze 3 opakowania miałam plamienia... uciążliwe :( ale wtrwałam ...wszystko wróciło do normy po 3 misiącach. Organizm się przyzwyczaił i dobrze toleruje te pigułki. Nie stosujemy od 9 miesięcy żadnych innych środków antykoncepcyjnych i jesteśmy zadowoleni z tego powodu :) Kochamy się często, jest cudownie, a ja mam komfort psychiczny i zaufanie do pigułek- oczywiście biorę je regularnie, pamiętam o wszystkich ostrzeżeniach z ulotki i trzymam się tego. życzę Wam tego samego :)

Witam, Ja mam 28lat i właśnie biorę drugi dzień przed tem przez dwa miesiące brałam yasminelle ale byly strasznie drogie ponad 40zł za blister. Zreszta zle wpływały na moje serce mam z nim problemy. Czy któraś wie może czy harmonet powinnam brać jak zawsze czyli po skończeniu yasminelle 7 dniowa przerwa i harmonet bo tego zapomniał mi powiedzieć gineolog.

Gość slodka blondi
mam 18 lat i wlasnie zaczelam brac Harmonet.jestem w polowie 1go opakowania.troche powiekszyl mi sie biust(z czego sie bardzo ciesze).poza tym mam jakis wiekszy brzuch:/

Gość slodka blondi
Do -------zastanawiam sie- w czasie brania tabsow nie ma sie okresu tylko plamienia!sa slabe i trwaja krotko!to jest normalne.

Gość borujka
mam 17 lat niedlugo zaczne 1 opakowanie i szczerze przyznam sie, ze sie troche boje :/ to beda moje pierwsze tabletki anty

Gość paulinka..
Madziaka79 ja tez brałam yasminelle spotkałysm sie nawet na forum yasminelle. ja tez biore harmonet jest naprawde fajny, apetyt zmniejszyl mi ise prawie do zera jestem bardzo zadowolona z tego. pzdr:)

Gość nesska20
hej dziewczyny:) pomożecie mi? pewnie przesadzam, ale mam pytanko... biore drugie opakowanie harmonet, po pierwszym nie mialam okresu... tylko w trakcie przyjmowania tabletek dwa dni plamienia... martwie sie, ze krwawienie z odstawienia nie pojawilo sie... nie mam objawow ciazy ale i tak martwie sie, nie chce histeryzowac ale same rozumiecie, ten brak okresu... w ulotce pisze, ze harmonet moze powodowac zanik miesiaczki, postanowilam ze jesli drugie krwawienie z odstawienia nie pojawi sie ide do ginekologa by wykluczyc ciaze... okropnie sie martwie... czy ktoras z was miala taki problem???

podczas pierwszych 3 miesięcy przyjmowania moga sie pojawic rozne anomalie i jest to zupełnie normalne

Madziaka79, przy zmianie tabletek zalecane jest opuszczenie 7-dniowej przerwy, ja przynajmniej tak mialam zmieniajac z harmonetu na brytyjski odpowiednik femodette.czyli bierzesz 2 miesiace bez przerwy.

Gość siasiulkaa
Witam dziweczynki. Mam 20 latek i w koncu zdecydowałam sie na tabletki, mój ginekolog przepisał mi własnie Harmonet po przeczytaniu waszych wiadomości doszłam do wniosku ze jest róznie w zależności od tego jak organizm przyswaja. Tylko boje sie strasznie że przytyje mam do tego skolnnosci ale pomaga mi silna wola zeby zrzucić potem. I niepokoja mnie te plamienia (krwawienia) o których piszecie czy rzeczywiście tak dlugo sie plami po tych tabletkach i po jakim czasie brania to wystepuje? Pozdrawiam

Gość siasiulkaa
Witam dziweczynki. Mam 20 latek i w koncu zdecydowałam sie na tabletki, mój ginekolog przepisał mi własnie Harmonet po przeczytaniu waszych wiadomości doszłam do wniosku ze jest róznie w zależności od tego jak organizm przyswaja. Tylko boje sie strasznie że przytyje mam do tego skolnnosci ale pomaga mi silna wola zeby zrzucić potem. I niepokoja mnie te plamienia (krwawienia) o których piszecie czy rzeczywiście tak dlugo sie plami po tych tabletkach i po jakim czasie brania to wystepuje? Pozdrawiam

Gość beeday
Hej dziewczyny mam 27lat wlasnie na nowo zaczelam brac harmonet-zrobilam 6 miesieczna przerwe(tak wypadlo nie musialam) wczesniej bralam je prawie 2 lata. Sa super-moja mlodsza kuzynka dostala cilest...ale jest duzo tezsza ode mnie.. Nieiwem czym jest to uwarunkowane ze akurat te mi zaleca gin-jestem szczupla bardzo-moze dlatego nie mialam problemow zadnych w czasie brania ani bolu piersi spadku libido nic-jak odstwilam idealnie okres jak w zegarku. Jesli mozna poleca harmonet-ja polecam. Pytalam o Yasmin-powiedziala ze jak juz to Yasminelle dla mnie- ale jest drozszy niz harmonet i reklamuja go tak producenci ze sie nie przytyje- z tego co mi powiedziala pomaga on nie zatrzymywac wody w organizmie bo posiada jakis skladnik moczopedny-mi to nie jest potrzebne nie przytylam ani nie schudlam ani kilo w czasie brania harmonetu-chociaz chcialabym troszke przytyc:)

Gość marceliona
hej...wreszcie cos o harmonecie....bralam przez 5 dni yasminelle i doslownie padlam na ulicy...serducho mi tak biło,tak kulo i tak sie ciezko oddychalo ze po prostu zaslablam.lekarz kazal jak najszybciej yasminelle odstawic.przepisal harmonet.i czuje sie naprawde ok,czasem pobolewaja piersi,poza tym ok.mam nadzieje ze nie utyje bo mam do tego sklonnosci...za yasminelle zaplacilam prawie 50 zl i w sumie cale opakowanie do kosza...mam 22 lata.

Gość marceliona
a chcialabym zapytac o cos.zaczelam brac tabletki o 22 ,a ostatnio tak bralam o 22.10,albo 21.40....czy to moze wplynac na ich skutecznosc?musi byc co do minuty?

Gość tola87
hej kobitki:) ja zaczynam pierwsze opakowanie niedlugo :) mam 20 lat i jak do tej sekundy optymistyczne podejscie do sprawy:] przerazilyscie mnie troszke!!:) hehe:) bardzo Was prosze powiedzcie co z papierosami.to niestety jedna z niewielu przyjemnosci na ktore moge sobie pozwolic;/

Hej=) Biorę Harmonet od 3 miesięcy, wszystko jest okey...Zawroty głowy miałam przez 3pierwsze dni(1op), później ustąpiły...=] Nie mam żadnych skutków ubocznych, oprócz tego,że schudłam i powiększyły mi się piersi, a libido i samopoczucie wzrosły...=)))Plamienia są, ale bardzo rzadko, aha a za opakowanie płacę 28zł pozdrawiam...

wlasnie wrocilam od lekarza i przepisał mi harmonet,to moje pierwsze tabletki,zaczne od 1 dnia miesiaczki ale dopiero za miesiac bo wlasnie skanczyla mi sie miesiaczka,i tak sie zastanawiam czy kupic 2gie opakowanie,by zaczac od razu po 1szym z racji tego ze ta bedzie poczatek stycznia,wiadomo w swiata ludzie wolne maja i nie wiem czy skombinuje recepte,czy apteka otwarta bedzie:Pale z drugiej str jak bede sie zle po nim czula to moze lepiej nie;/ pozmozcie:) lat 21:)

Gość siasiulka
Hej Kikus 777! Moim zdaniem powinnas wykupic odrazu drugie opakowanie albo jeszcze przed swietami zeby nie bylo problemów, mi ginekolog przepisal odrazu dwie recepty rowniez na koniec grudnia bo dopiero jutro zaczynam miesiączke i bede brala pierwsze opakowanie, boje sie czy beda jakies niepożądane skutki ale raz sie zyje najwyzej zmienie tabletki :-) Pozdrawiam.

dzieki siasiulka za odp, w przyszłym tyg pojde po kolejna recepte,by miec swiety spokoj:) ja tez sie boje tych niepozadanych skutkow, no ale poki co staram sie byc dobrej mysli.do 1 tabletki jeszcze troche czasu:) pozdr

Gość siesiulkaa
Kikuś 777 ja dziś właśnie wziełam pierwszą tabletke. Ciekawa jestem jak sie bede z czasem po nich czuła?! Ale również jestem dobrej mysli. Mam pytanko niewiesz moze czy jezeli juz biore te tabsy to czy moge brać równiez inne leki od bólu brzucha? czy to nie wpłynie na działanie Harmonetu? Buziolki :-) Pozdrawiam

Gość agata2405
hej mozesz bez problemu brac inne tabletki...lekarz mi powiedzial ze niektore antybiotyki palenie i takie tam moga miec wplyw na skutecznosc harmonetu. Bralam go ok 3 lat i bylam B. ZADOWOLONA. teraz miesiac temu gin przepisalami Yasminellle bo niby mniej hormonow.... nie chcialam no ale skoro niby lepsza to ok. Skonczylam pierwsze opak. i czuje sie od pierwszej tabletki poprostu fatalnie- bóle brzucha, mdłości, wymioty, drętwienie,bóle głowy, złe samopoczucie no i cera- KOSZMAR! Wezme jeszcze jedno opakowanie bo podobno to kwestia przyzwyczajania do innej dawki hormonow a jak nic sie nie zmieni wracam do harmonetu i nkt mnie od tego nie odiwedzie.Pozdrawiam!

Gość agata2405
hej mozesz bez problemu brac inne tabletki...lekarz mi powiedzial ze niektore antybiotyki palenie i takie tam moga miec wplyw na skutecznosc harmonetu. Bralam go ok 3 lat i bylam B. ZADOWOLONA. teraz miesiac temu gin przepisalami Yasminellle bo niby mniej hormonow.... nie chcialam no ale skoro niby lepsza to ok. Skonczylam pierwsze opak. i czuje sie od pierwszej tabletki poprostu fatalnie- bóle brzucha, mdłości, wymioty, drętwienie,bóle głowy, złe samopoczucie no i cera- KOSZMAR! Wezme jeszcze jedno opakowanie bo podobno to kwestia przyzwyczajania do innej dawki hormonow a jak nic sie nie zmieni wracam do harmonetu i nkt mnie od tego nie odiwedzie.Pozdrawiam!

Gość siasiulka
Agatko 2405 dziekuje bardzo! Wiesz biore juz trzeci dzień Harmonet i jestem zadowolona. Mam trzeci dzień okresu, pierwszy dzień był koszmarny miałam straszne bóle, drugiego dnia juz lepiej, no a dzis juz jest ok. Jestem zadowolnona z tego że bardzożadko zmieniam podpaski, wczesniej zmieniałam je duzo częściej. Jak narazie tez nie mam żadnych niepożądanych skutków ubocznych wiec sie ciesze. Pozdrawiam Buziaczki :-)

Gość pudeleczko
ja mam 26 lat, Harmonet biorę ponad 2 lata, jest ok, czuję się dobrze.

Gość lina88
jeżeli zaczęłam brać pierwszy raz tabletki Harmonet to po jakim okresie mogę już wspólżyć bez prezerwatywy?

Gość siasiulka
Hej! Lina88 powiem Ci szczerze że ja to odrazu zaczełam współżyć bez prezerwatywy, może to nie rozwaznie , no ale tak wyszło... poniosło nas troche :-D. Pytałam sie swojego ginekologa to radził mi żebym zaczełam spolzyc bez prezerwatyw tak po skonczeniu jednego listka czyli po 21 dniach. Ja zaczełam odrazu , nie jestem w ciazy wiec niewiem od czego to zalezy. Pozdr.