Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorim

Harmonet a wiek

Polecane posty

Gość nowanalato
nikisiala- moj od poczatku chce zebym brala tabsy, mimo,ze ja nie chce :( ale zaczelam je brac dla swietego spokoju :P myslisz,ze on nie jest pewny swojego uczucia do mnie dlatego nie chce wpadki ? mamy po 24 lata... jestesmy ze soba ponad rok... seksu jeszcze nie bylo... nie wiem czy bedzie :P

Gość tygrysek/Doris
hEJ. Biore Harmonet od 5 lat i jak narazie nie narzekam. Nie mam bolów głowy, mam mniej obfite miesiączki, na 3 dzien to własciwie plamienia. Nie bolą mnie piersi i nie zauwazyłam aby sie powiększyły. Jedynie co to łatwiej popadam w smętny nastroj i łatwiej mnie zdenerwowac (podejrzewam, ze to efekt tabletek, chociaz juz tyle lat je biore, ze praktycznie nie pamietam :] ). Cera sie poprawiła (chociaz nie miałam z nia wiekszych problemow) i ogólnie jestem zadowolona. Mają bardzo małe dawki hormonow, chociaz na rynku są juz tabletki o mniejszych dawkach, ale narazie nie zamierzam zamieniac. Mam 23 lata i nie planuje ich zmieniac (jesli chodzi o wiek) bede brała dotąd az zauwaze ze moj organizm zaczyna \"wysyłac sygnały\" ze z nim cos nie tak. Jesli chodzi o wage to pozostaje bez zmian, przytyłam ok 2 kg w ciągu tych 5 lat brania, ale to raczej efekt tego iz troszke jeszcze urosłam. Podkresle ze odkad biore Harmonet miesiączki mam bardzo regularne i potrafie przewidziec- a raczej odczuc kiedy dostane okres, jest to dosc wygodne:). wczesniej przed stosowaniem tabletek nie \"znałam dnia ani godziny\". Harmonet jest moim pierwszym dosutnym lekiem antykoncepcyjnym, troche sie obawiałam o skutki uboczne (tak jak kazda z nas) ale najlpiej jest poprostu wyprobowac. ja miałam to szczescie ze nie przechodziłam stresu ze zmiana leków z jakiegos niepokojącego powodu. Zawsze mam po 3 zapasowe opakowania w domu ;) i jak wycofali na chwile harmonet nie stresowałam sie, ze nie bede miała leku lub bede musiała zamienic na inny, polecam tą metode, daje duzy komfort psychiczny, chociazby dlatego ze jak lekarz ginekolog ma urlop a mi potrzebne są leki to nie stresuje sie ze moge ich nie miec, tylko spokojnie zaczynam kolejne opakowanie. Nie zawsze do lekarza mozna sie dostac łatwo na \"czas\". Ale sie rozpisałam :) pozdrawiam wszystkie kobitki łykające nie tylko harmonet!! :D

Gość dsaasd
tak czytam wasze wypowiedzi... tragedia ;)

Gość enku
ej wzięłam dzisiaj pierwszą tabletkę i czuję się trochę jakbym się czegoś naćpała.. (?)

Gość martusiaDDD
powiedzcie mi kochane jaka jest skutecznosc tego srodka???czy w polaczeniu z prezerwatywa moge miec wieksza pewnosc???

Gość ehh.....
Skuteczność jest taka jak każdych innych tabletek antykoncepcyjnych. Używanie prezerwatywy i tabletek trochę mija się z celem... Po co się truć i rozwalać wątrobe, a i tak stosować gumki i mieć dyskomfort używania? Gumka plus globulka ok. Ale tabletki...

Gość Aira
hej :) nie przeczytąłam jeszcze całeo topiku,ale zaraz to zrobię ;) mam 18 lati jestem w trakcie pierwszego opakowania- na razie w porządku,ale trochę mi się kręci w głowie po zażyciu,dlatego ażywam późnym wieczorem przed snem. co do ceny- zapłaciłam 38zł ; / masakra. i jeszcze jedno głupie pytanie...niech ktoś powie jeszcze raz,że działają od pierwszej tabletki :D

Gość ehh.....
Ajra, jak Ci nie przejdą te zawroty po 2-3 opakowaniach to radzę zmienić... Ja mdłości przespypiałam przy Jeanine, ale po 5 miesiącach się poddałam. Także nie każdy tak samo dobrze toleruje. Jeśli wzięłas w 1 dzień okresu to po ok 4 godz /czas wchłaniani tabletki/ jesteś zabezpieczona.

Gość ehh.....
Drogo płacicie... U mnie kosztuje 24,9zł.

Gość Aira
dzięki za odpowiedz :) właściwie to już przechodzą- przy pierwszej tabl były większe niz teraz ;) a co pierewszego dnia cyklu,to cholera jasna,zawsze dostaję rano i nie mam problemów z zaczekaniem do wieczora,żeby się upewnić ( na początku jest taka brązowa wydzielina,a potem dopiero krew) i jak na złość teraz mialam późnym wieczorem..i wahałam się,czy uznać to za pierwszy dzień cyklu,bo krwi jeszcze nie było..tylko ta brązowa wydzielina..ale zażyłam,bo w każdej innej sytuacji też uznałabym to za pierwszy dzień cyklu..matko,mam nadzieje,ze dobrze zrobiłąm ;)

Gość syjka30
Czesc.Mam 26 lat, od pol roku biore harmonet,jestem z nich zadowolona do dzis,dostalam jakiegos plamienia ,gdzie okres powinnam dostac za jakies 10 dni.Nie bardzo wiem co mam robic,przeszlo mi przez mysl ze to moze ciaza, czy to mozliwe??

Gość olivia_21
czesc dziewczyny!mam pytanie czy jak zaczynałyscie brac harmonet to mialyscie cos takie ze byla miesiaczka potem dzien przerwy i znów wróciła na jeden dzien?? a teraz mam takie plamienie jak by okres sie konczyl?? nie wiem co sie dzieje:(

Gość palina87o2.pl
Sprzedam opakowanie Harmonetu i recepty na 4 opakowania!!! Kontakt palina87@o2.pl

Gość marudak
Ja mam 19 lat, od roku biore harmonet-moje libido spadlo do tak beznadziejnego poziomu ze zastanawiam sie czy nie zmienic na inne. Bo w sumie po co brac te jak sie nie ma ochoty?

Gość 11111111111111111111111
sprzedam opakowanie harmonetu + 1 odpis w Katowicach. suspender7@interia.pl

Cześć dziewczyny, Jak długie cykle macie odkąd przyjmujecie Harmonet?

Gość mila37
Kupie harmonet.emilak10@op.pl

Gość marza25
Mam taki problem. Z powodu przesuniecia cylku miesiecznego zglosilam sie do ginekologa o przepisanie tabletek antykoncepcyjnych. Pani dr przepisala mi harmonet tylko nie wytlumaczyla mi dokladnie jak sie go stosuje. Miesiaczke powinnam miec 17 lipca i kazala mi wtedy wziasc pierwsza tabletke i po kolei cale opakowanie ktore skonczy sie prawdopodobnie 6 sierpnia i pozniej nastapi miesiaczka a ja wlasnie w tym okresie wyjezdzam i nie chcialabym miec tego problemu na wakacjach. Pomozcie

Gość makalala
Możesz nie robić przerwy z odstawienia. Wtedy po prostu nie będziesz miała miesiączki w tym cyklu.

Gość kurczaczek1133
Witam Kobietki ja harmonet biorę od 3 miesiecy muszę stwierdzić że mój organizm dobrze je przyjmuje. Nie przytyłam tyle tylko, że troszkę bolą mnie piersi, ale to już kwestia mojego męża. No i troszkę mniejszą mam ochotę na seks. Czy któraś z Was tak miła lub ma? Pozdrawiam

Gość anusiak7593
hej dziewczyny :) wlasnie dzis koncze pierwsze opakowanie harmonetu i jestem na prawde zadowolona :) nie przytylam, nie spadlo libido ( wrecz przeciwnie), cera bez zmian, piersi sie powiekszyly, dla mnie tab super :) tylko te plamienia :/ chociaz mi juz chyba przeszly bo od 2 dni ich nie ma heh :) co do ceny to 36,50 ajajaj :/

Gość andziara30
Właśnie wróciłam od lekarza. Przyjmowałam Harmonet 2 miesiące, ale ponieważ miałam silne - koszmarne bóle głowy w momencie kiedy robiłam siedmiodniową przerwę, lekarz zmienił mi na Mercilon. Tak więc mam do sprzedania 2 opakowania Harmonetu po 22,-. Osoby zainteresowane proszę o kontakt 601430514 do jutra 03.08.07 do 11.00. Potem wyjeżdżam.Pozdrawiam

Gość taka jedna..
czesc..ja tez biore harmonet, 12 dzien..i mam te plamienia..;/ cigale tak jakby zaczynal sie okres..norlanie krew...zmieniam wkalde 2 razy dziennie.. kurcze..czy to normalne?

Gość kamelia96
ja powinnam zaczac jutro pierwsze opakowanie :) mam 16 lat i pani ginekolog powiedziala,ze bedzie dla mnie idealny. zaplacilam 29,80 zl

Ja biore harmonet od ponad roku sa to moje pierwsze tabsy i jestem z nich zadowolona ic mi sie nie dzieje i nie mam zadnych skutkow uboczych. Wczesniej mialam nieregularne miesiaczki odkad biore tabletki wiem kiedy dostane okres co do dnia i godziny prawie. Dzis wlasnie wykupilam nowe opakowanie zaplacilam 32 zl :P Taka jedna skoro masz plamienia widac twoj organizm musi sie przestawic Duzo dziewczyn ktore zaczynaja brac tabletki na poczatku maja plamienia albo cos

Gość taka jedna...aa
no tak tylko ze ja jakis rok tmeu bralam tabletki..przez pol roku..tez harmonet i wowczas nie bylo zadncyh plamien;/ dlatego mnie to martwi...

Gość maja77
Harmonet biorę już od roku. Plamienia miałam przez pierwszy miesiąc. Potem już było ok.Teraz nie mam już żadnych skutków ubocznych.

Gość Aniula11
witam! ja mam 18 lat, ginekolog zapisał mi harmonet i powedzial ze mam zaczac brac w 3 dniu cyklu czy to normalne? niby wyczytalam w ulotce ze mozna tak ale... Jutro zaczynam pierwsze opakowanie i mimo rozmowy z lekarzem i przeczytaniu ulotki mam mase obaw! naczytalam sie waszych opin i jestem ciekawa jak moj organizm zareaguje... za harmonet zaplacilam 36,55...