Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

ja cały czas sledze rozwój akcji :D i szukam w głowie wspomnian

A pamiętacie takie siatki na zakupy plecione z elastycznej żyłki? Jak się miało coś małego w takiej siatce to była duża szansa, że się to zgubi.

że też mnie wcześniej tutaj nie było hehe moje hity: - prażynki z tłustą kartką - oranzada w woreczku, w proszku i w butelkach też:D - donaldy, turbo nie lubiłam ;) - sękacze z kakaowym mażącym się po podniebieniu nadzieniem, - kukułki w niebieskiej puszce - gorszki, pudrowe pastylki - kredki świecowe albo bambino - gazetka \"MIŚ\" jakieś wycinkanki tam zawsze były. Co do wycinanek to pamiętam takie papierowe lalki, którym się wycinało ubranka.

Gość Piii
Ja tez z Wrocka....PKP sie prawie nie zmienilo poza tymi budkami, PKS kiedys byl gdzie indziej :) bary mleczne to jest to; kompocik...przez pare ladnych lat mieszkalam w Zaganiu, byl tam taki bar "Danusia" w samym centrum miasta, pierwszy raz jadlam tam krem sultanski :D

Gość Piii
acha....jak przypomne sobie ten krem to od razu mam przed oczami film "Dziewczyny do wziecia" z Szykulska :D

Justi---> kojarzę, ale sama takiej nie posiadałam, rodzice też nie bardziej mi sie przypomina siatka z czegoś rozciągliwego- też miała oczka, była malutka, a jak sie nakładło tam zakupów, to sie dobrze rozciągała:)

Gość Piii
Justi ja pamietam!!! Nosilam w nich te pamietne butelki do skupu :D

ja pamietam te siatki, nawet mielismy takie w okropnym brązowym kolorze :D

ja pamiętam że bardzo cięzko było cokolwiek w te siatki włożyć, tzn. w nie trafić ;)

Piii, to nie kojarzysz Komandorskiej z lat dziecinnych... teraz to przebudowali zupełnie, a tam jadałam ulubione lody i krem sułtański i bitą śmietaną, którą baaardzo lubię:)

Gość Piii
Kurcze, jak tak pomysle to duzo rzeczy pamietam :)

Gość Piii
Kocham to miasto --> slyszalam ze na Komandorskiej byly najlepsze lody ale nie dane mi bylo ich sprobowac :( Ciotka do dzis je wpomina :D

a mieliście w domkach taka pralke co nazywała sie Frania, wyglądała jak wielkie wiadro, trzeba było do niej wlewac wode a ona tak smiesznie krecial tym praniem i miala jeszcze zamontowana taka wyrzymaczke :D u nas taka była a potem rodzice kupili automat Polar, ale była fajna ta pralka sama wirowała :)

kilka miejsc we Wrocławiu jest \"historycznych\" jeśli chodzi o jedzenie, czy dobrą zabawę, a w Warszawce i innych miejscach też macie takie kultowe m-sca?

Stonoga, ja do tej pory prócz automatu mam Franię do drobnych przepierek i musze Ci powiedzieć, że świetnie się sprawdza, a wodę nalewam prysznicem w 5 min.... ale ja trochę do tradycji przywiązana jestem:)

A serdelki dotowane na niedzielne śniadanie były rarytasem. Parówek cienkich nie było wtedy wcale

kocham to miasto---> to faktycznie ty strasznie sentymentalna jesteś. Prać we Frani ? Toż to harówa była. Moja mama tego nienawidziła

a kto pamięta w zerówce taką książkę do nauki czytania i pisania: \"mam 6 lat\"? chyba na okładce był pajacyk. Bo mnie w zerówce nauczyli pisania i czytania, więc w I kl. się z deka nudziłam

Justi---> ja się przy praniu relaksuję, ale wiesz jak to jest... nie mam dzieci, więc prana mało, nie wiem jakby było z pociechami;)

moj mąz czasem chadza z kolegami do takiej knajpki utrzymanej w stylu lat 70 i 80 :) mówi że kelnerki nawet maja takie obciachowe ubranka jak kiedys :D wiec na dobra sprawe tez by sie znalazlo co co przypomina tamta epokę :) fajnie ze masz jesze Franie "kocham to miasto" taki mały relikt, nasza wspominam z sentymetem, była biała i niebieskie wykonczenia z gumy, nie wiem czy tak wszytskie miały ale przypuszczam ze tak, pewnie nikt nie szalal z kolorami :D

Zobaczysz co bedzie jak bedziesz musiała jedno pranie dziennie robić :)

Gość Piii
We frani pralam jeszcze 2 lata temu (przez pare miesiecy) zanim kupilam gornowsadowy Whirpool :) skrecala ciuchy niemilosiernie :D pierwszy automat w rodzinie Polar a drugi Gracja- to byl wypas na tamte czasy

a pamiętacie KASIĘ do podłogi? takie coś w zastępstwie odkurzacza - szczotki w metalowej obudowie, na metalowym kiju...

aaaaaaaaaaa!!! zapomniałam na śmierć. Kasia była boska -to było urządzenie. A teraz podobne w wysyłkowych sklepach reklamują

Gość dorciaa
pamietam tez ...latem na ulicach staly saturatory. "Tato kup mi saturator'''" spiewal Rudi S. Szklaneczki myte w ociupince wody, troszke soczku i woda gazowana. Albo bez soczku , tez mozna bylo... A jednak zawze byly kolejki, bo w sklepach tylko zwykla oranzada. Mysle ze topik tak predko sie nie zakonczy. Wspominajcie, fakjne to byly czasy.....

zauażcie, że teraz jak coś utrzymane jest w stylistyce tamtych lat, to bardzo się sprzedaje i dużo firm na tym bazuje, bo Polacy są bardzo sentymentalni:) proszku \"E\" używam do namaczania od lat, choć pewnie nie ma nic z dawnego, ludwikiem do tej pory myję naczynia:)... pamiętam OMO przywożone jeszcze przez naszych marynarzy, czy podróżujących- było lepsze, bo oryginalne niemieckie.