Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

Gość JAGUś
kocham to miasto----> no! nieźle mnie rozbawiłaś z tą "odrobiną luksusu":D Justi----->pamiętam mazaczki i cyrkle, a pióra na naboje z Niemiec i zmazywacze z Niemiec i Czechosłowacji, pamiętasz?

A strzelanie ze skobli? Niestety mój kolega przez taką głupią zabawę stracił oko :(

Gość Pura
Płyn do kąpieli Orfeusz! Mógłby wrócić, używałabym go!

Gość ata27
kocham to miasto -dobre z tym "luksusem" :D ja pamiętam jeszcze pewex i jego...zapach...był niesamowity, wchodziłaś tam jak do innego swiata, na półkach obok lalek barbi, leżały "egzotyczne" słodycze i puszki z szynką ;)

a ja teraz czasem mam radochę jak znajdę taki sklep typu GS czyli \" poproszę 40dkg toffi i za resztę traktora\" . Niegaleko mojej mamy \"w gminie\" jest taki i ostatnio kupiłam córce śliczną piżamkę za 3,50. Rewelacją.

to ja pod nowym nickiem, co nie oznacza, że przestałam kochać Wrocław- nick do tego nawiązywał na forum wrocławskim, więc teraz piwne_oczka--->kocham to miasto:)

taaak Pewex to był luksus :) pamiętam jak kupowałam lizaki Chupa Chups w opakowaniu było 5 sztuk a w środku lizaka guma, ahhh co to był za smak. albo lizaki - gwizdaki, też z Pewexu :) na zabawki to mogłam patrzyć godzinami :) kiedys nawet mogłam sobie pozwolić na zakup klocków LEGO to był raj świetny ten wasz topik, gratulacje dla autorki . pozdrawiam wszystkich i piszcie piszcie :)

ale namieszałam, że sama nie mogę się zrozumieć, a więc nie ma już kocham to miasto----> jest piwne_oczka

Tak i zaraz się okaze, że jak wróce po tygodniowym urlopie to nie bede nikogo kojarzyła, bo każda sobie nick zmieni :)

a czy ktoś miał \"konkurencję\" LEGO, polskie nazywały się rakietowe i fatalnie się łączyły. Ale pierwsze to miałam DUPLO- takie LEGO w powiększeniu i budowałam pociągi... a pamiętacie drewniane klocki, ktoś miał?

WRÓCIŁAM! ktoś tu wspominał o koszyczkach do szklanek - wiecie, ja się chyba zrobiłam strasznie sentymentalna, ale ciągle z takich piję! Herbata z kubka mi nie smakuje! Hi hi, na zpt robiliśmy kiedyś włóczkowe koszyczki na szydełku! pamiętacie KONCERT ŻYCZEŃ ? prowadzony przez Loskę i jakiegoś faceta, strasznie sztywny, w nudnym studiu. Siedzieli zawsze przy wielkim bukiecie. Spiewały takie sławy, jak Wodecki, Santor, Julio Iglesias... zawsze oglądałam ten program z babcią :-)

Gość JAGUś
Właśnie, a co z autorką topiku - biała czekoladą?

Gość JAGUś
inkarri------>witaj:) gdzie byłaś jak Ciebie nie było?;)

u rodziców byłam... :-) na wspominanym już osiedlu Kosmonautów :-) a teraz mieszkam na starym, po-PGR-owskim osiedlu (ślicznie odnowione,co prawda) - ale mentalność ludzi pozostała... tu mało kto pracuje... baby w ogóle nie, facetów też rzadko widuję wracających z miejsc innych, niż pobliska budka z piwem... a PGR-y to tutaj były kiedyś wielkie... i wszystko w cholerę upadło, choć jeszcze w latach 90-tych próbowano na siłę uprawiać goźdzki w szklarniach... niszczeją teraz te pozostałości i powoli wzrasta wielkie nowe, strzeżone osiedle...

kurcze dzis sobie nie posiedze na formu co chwile mnie wywala z sieci :( więć sentymentalnym życze miłego odpoczynku i do zobaczenia po weekendzie :) ...może do tego czasu naprawią serwer...

Stonoga, to pamiętaj, ze teraz jestem pod innym nickiem-----> dawniej kocham to miasto:) To miłego weekendu i do poniedziałku. Pozdrawiam:D

Witam w ten upalny dzień . Na Mazurach też ukrop totalny. Ale co ś mi się przypomniało. Czy pamietacie takie tekturowe tornistry. Kiedy byłam w I klasie wychowawczyni kupiła całe wyposażenie dla jednego kolegi, który pochodził z alkoholickiej rodziny i tylko taki tornister mogła mu w ramach funduszy szkolnych kupić.W stydził się chłopina, ale nie miał innego wyjścia. Na szczęście bardzo go lubilismy i nam to wówczas nie przeszkadzało , nie było jeszcze \"wyścigu szczurów\". Albo takiez same walizki - z taką walizka pierwszy raz pojechałam na kolonie .

ja pamiętam, jak na początku lat 80-tych był szał na niemiecki plecaki-tornistry w kształcie pudła, z rączką na górze. Paskudztwo w odblaskowych kolorach, no i jeszcze ten kształt...

Gość JAGUś
inkarri---->a mogę jeszcze tylko spytać, który jesteś rocznik?

Jesli już o torbach mowa, to pewnie pamietacie takie siatki - materiał doszywany do drewnianych rączek ( uchwyty z listewki) . A ja w tym czasie robiłam różne torby ze sznurka od snopowiązałek ( w tym nawiększym kryzysie sznurkowym) . Robiłam je róznymi wzorami jak na szydełku ale nie miałam tak dużego szydełka więc robiłam je .... palcem. Potem te torby farbowałam i interes kwitł ( handel wymienny). Rany na palcach miałam bardzo długo , ale opłaciło się , bo nikt nie miał takich jak my worków na książki , torebek , siatek itp.

Gość JAGUś
inkarri-----> wszystkie jesteśmy młode:) a jaką mamy pamięć;) we Wrocławiu też jest osiedle Kosmonautów:)

A pamiętacie taki długopisy, które w połowie były przezroczyste i coś w nich pływało? Jak się taki długopis odwracało do góry nogami to sie to przesuwało w drugą strone. Ale mętnie wytłumaczyłam:)

Gość ata27
koncert życzeń to podstawa był w każdą niedzielę-rosołek:chlip,chlip i beznamiętne gapienie się w tv, poza tym: - skarpetki z tajlandii (przywoziła znajoma) -kredki kolorowe-12 szt z misiem na opakowaniu -klej/guma arabska -książeczka SKO :P -zbieranie makulatury w szkole na razie tyle... :)

Gość ata27
Justi76 -wiem o czym myślisz, miałam taki długopis ;)

nie jestem w satnie przeczytać wszystkiego, ale myślę,że ktoś wspomniał o atmosferze tamtych lat. było bezpieczniej, sama jako 11_latka jeździłam autobusem do większego miasta, czułam się wtedy super, nie bałam się. teraz każdy zmuka i nie wiadomo czy wróci się w całości do domu. szerzą się cholerne zboczenia i przestępstwa. kiedy kupiłam sobie różowe lakierki, to jakbym fruwała z radości teraz smarkacze mają wszystko a i tak chodzą wiecznie niezadowoleni. kiedy widzę pannice rzucającą tyłkiem w stringach ze skwaszoną miną to mnie podnosi pozdrawiam forumowiczki

Gość doriii
czytam tak sobie aż miło jest przypomnieć sobie co się jadło za dzieciaka ja najbardziej pamiętam Bambo taką kostkę z kakao oczywiście gumy do żucia oraz andruty>>>>> no i mleko w proszku fajna sparawa jadło się aż wszystko kleiło się do podniebienia>>>>>>> a te krówki tak się ciągły coś wspaniałego!!! no i baranki lub mikołaje z cukru>>>> a jak nie było kasy na słodycze to się robiło samemu cukier na patelnie i lizaki były>>>>>>>ach miło było a teraz to się półki uginają od tych słodyczy!!!!!