Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala czekolada

Produkty z dziecinstwa, do ktorych macie sentyment...

Polecane posty

A pamiętacie - oczywiście , że pamietacie jakie prezenty były w modzie na komunię - zegareki czy rower - szczytem marzeń.

No i konik na biegunach - ja swojego nie miałam , ale zawsze jak pojechaliśmy do cioci , to ich synek miał i wtedy ja mogłąm bujać się do woli . Zawsze miałam niedosyt, bo wyobrażałam sobie, ze będzie się to odbywało z większym rozmachem . Ale coś ten konik nie był czystej krwi . :P

a czy u Was i Waszych rodzin też była taka moda na fotele bujane? Gdzie nie pojechałam, tam mieli- ja nie, bo mieszkanie za małe. Bujałam się do woli:) a ile razy do tyłu się przegibałam:P na komunię dostałam dwa zegarki, i złoto... wtedy to miało cenę:) przebili mi wtedy uszy...

Gość elitka
Chinskie piórniki takie mięciutkie..z ceratki, z kolorowym obrazeczkeim Gumki...ehhh co za rozkosz zmysłów...pachnące..kolorowe.. Ananasy w puszce z Pewexu czekolada z bąbelkami...albo beczułki wedlowskie z alkoholem...

Taki fotel bujany był u mojej cioci ( takiej przyszywanej) , siedział na nim jej ojciec ( weteran wojenny , bez ręki , wyglądał jak dla mnie - strasznie ) . Korciło mnie zeby się pobujać na tym foletu , ale bałam się , że jak na nim usiąde , to będę tak wyglądała jak on , albo ... umrę ! :P

Gość bobo-frut

Gość bobo-frut
mambinka . taka pianka słodka kupowana w warzywniaku

Gość mhmmmmmmmm

Gość oranżada
lody z maszyny, mleko w butelkach i śmietana, portfel mojej mamy taki w zdjęcie z magazynu o modzie.

witam wszytskich po weekendzie :) co prawda nic mi sie nie przypomiałao ale zawsze miło z Wami pokonwersować...

Witam, a juz się przestraszyłam, że topik zniknął... Stonoga, pamiętasz, że zmieniłam nicka?:) Pozdrawiam z cudownie słonecznego Wrocka:)

Gość nie wierzę że już
nic nie pamiętacie...

piwne oczka----> oczywiście że pamietam :) dzielnie prześledziłam całośc i jestem na bieżąco kurcze, ja na prawde nic juz sobie nie moge przypomieć :( mazowaszanka w szklanych butelkach, zielonych i brązaowych, w litrowych albo w takich małoch 0,3 chyba i w takich samych oranżada... i oczywiście nieśmiertelny Ptyś...

Gość turystka _123
Delicje Wedla, ale takie pakowane w przeźroczystą folię. Można było najpierw zjeść czekoladę a potem zdjąć galaretkę a na koniec rozprawić się z biszkoptem. Teraz delicje nie smakują już tak dobrze

Stonoga, ja też mam kłopot z przypomnieniem sobie produktów, bo to jakoś ucieka, ale do tego topiku, dołączam jeszcze wspomnienia sytuacji, które jakoś były związane z tamtymi czasami...np. w przedszkolu, które było koszmarne: jedzenie, klimat i 80% przedszkolanek... ale była jedna taka, która lepiej nas traktowała, miała narzeczonego w RFN i czasami przywoziła nam miśki Haribo- co za luksus:) do tej pory, raz na pół roku, kupuję sobie małą paczkę...

Lody - pałeczki ;) takie wodna po 30 gr :P Andruty i szyszki z preparowanego ryżu no i oczywiście sam preparowany ryż Lody na gałki które były połowe tansze niz teraz :) chodziłam po nie z bratem z termosem :) ODPUSTY!!!!! no :P

iczka---> gdzie odpusty, bo ja tylko pamiętam jarmarki przed kościołem, po mszy u moich ciotek i wujków na wsi...ale było fajnie i tak kolorowo:)

piwne-oczka --> no wlasnie te ajrmarki to chyba to smao :) Cukierki odpustowe takie mmm kartofelki, anyżki, malinki kokosanki pierniczki łaaał!!! Do dzis je mozna na odpustach spotkać. A odpusty są z regoly tradycja na malych wsiach odbywaja sie co roku na jakies swieto koscielne :) Odlot! No i odpustowa wata cukrowa :))))))

iczka---> ja się rzucałam najczęsciej na zabawki i błyskotki:) pierścionki z oczkami mieniącymi, jakieś drewniane pajacyki... i cały ten odpustowy klimat:)

własnie na takich odpustach czy jak je tam zwał były takie zabawki - diabełki z gumy, same głowy, jak sie go ścisnełó za łeb to mu taki czerwony jezyk wyskakiwał pamietacie to?

ooo tak!!! Były jeszcze ( są :P) Pająki z taką pąpką , które podskakiwały jak się na tę pompkę nacisnęlo :D pistolety na kapiszony :)))) I pierścionki które zmieniały kolor ( fajne!) Loterie różne, losy itd :D I badziewne karuzele, które miały swój urok i z których machało się do rodziców za każdym okrążeniem :) Do dzis lubie jeździć na odpusty, mam nadzieję, że nigdy ich nie zabraknie !

ja dawno nie byłam, ale chętnie bym poszła... dawnych wspomnień czar, niestety nie pogadacie dzisiaj za bardzo ze mną, bo zasypiam- za późno wróciłam do domu:) pamięć też mam opóźnioną;) ale w trakcie, jak mi się dzie polepszało to sie dopiszę... teraz idę na kawkę:) jak byłam mała to alkoholu nie piłam...:P

a ja jestm dzis na wyraz rześka :D i lece teraz na obiadek wiec nie bedzi emnie pewnie z godzinke... bede jadła i myślała :)

Gość wspomnienia
Lody Bambino,Irysy,Krowki, pierwsze plytki kolorowe na telewizor,"pycho "bylo zielone ale co tam kolorki byly:D

dzięki czarne oczka :) ale sie najadłam, mam w poblizu pracy fajna kanjpke wegetraińska i chodziaz na codzień jestem mięsożercą to lubie te zielska które tam srewują :) ale nic nie wymyśliłam co tam jeszcze było w czasach naszego dzieciństwa :(

o matko Piwne oczka ale CI przekreciłam nika :D przepraszam to od obżarstwa tak mi mózg zaćmiło

Stonoga----> nie ma sprawy:) a ja na głodzie i obmyślam, co by na obiad zrobić, bo mi się na maxa gotowanie włączyło:) To może żywieniowe wspomnienia... jak się robiło coś z niczego.... eee, ale to już było... było o tym, że wiele potraw, czy produktów smakowało inaczej, że było mniej chemii... ooo, pamiętam, jak dostaliśmy od jakiejś ciotki, coś, czego w Polsce nie było: pudełko, a w nim makaron- do ugotowania i sos w proszku- do rozrobienia z wodą, miał rodzynki i to było dla mnie dziwne, bo przecież do tej pory tylko do ciasta byly, danie było smaczne i do dzisiaj potrafię przypomnieć sobie jego smak...

a pamietacie wode sodowa z sokiem,ktora kupowalo sie na ulicy ?pan sprzedajacy tylko plukal szklanke w wodzie po poprzednim uzytkowniku!!:-D

agais---> saturatory były wymieniane... ze dwie, trzy strony dalej sentymentalnie było o wodzie na szklanki, która podczas takich upałów, zrobiłaby furorę...