Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 kama75
CZESC WAM MOZE MACIE POMYS NA ZAPADANIE SIE ALBO CIESZKIE NOGI I NA OTEPIENIE BO TEZ TO MAM CODZIENIE CALY DZIEN ALBO ZAWROTY GLOWY PROSZE O PORADE

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ale mnie ucieszy艂y艣cie...
A ja my艣la艂am, 偶e juz nikt mnie nie zrozumie....a widz臋, 偶e ten problem istnieje nie tylko u mnie. Ja mam 23 lata, od pol roku sie dusz臋 i mia艂am mo偶e jakie艣 3-4 razy zdr臋twienie calego cia艂a. SZOK. Znajomi si臋 troszk臋 ju偶 chyba mnie obawiaj膮...Lekarze stwierdzili astm臋 hehe, dosta艂am mase lek贸w, kt贸re nie pomog艂y, ale to rozk艂adali r臋ce....Gdzie powinnam si臋 zg艂osi膰? I jak my艣licie, czy u mnie mog艂o si臋 to zacz膮c przez kumulacj臋 problem贸w, czy to gdzie艣 w nas tkwi??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8877
Dok艂adnie to akumulacja problem贸w tak wp艂ywa na cz艂owieka, 偶e pod wp艂ywem stresu "g艂upieje"........Dobry psycholog-przyjaciel potrafi czyni膰 cuda...trzeba mu tylko zaufa膰 , odblokowa膰 sie..powierzy膰 swoje problemy i robic dok艂adnie to co on ka偶e..Nie przypisywa膰 do siebie wszystkich problem贸w 艣wiata i chor贸b....bo to by艂o jest i b臋dzie i wcale nie musi nas dotyczy膰..... Ja mam kom贸r臋 mojej pani psycholog i da艂a mi tel domowy kiedy艣 korzysta艂am z nich nawet w ataku paniki.....teraz nie dzwoni艂am do niej od dw贸ch lat.....czasami jak chc臋 pogada膰 to dzwoni臋, albo umawiam si臋 na wizyt臋...Da艂a mi kaset臋 przez siebie nagran膮 relaksuj膮c膮 s艂ucha艂am j膮 przed snem, lecia艂a z magnetofonu i razem z m臋偶em jej s艂uchali艣my......Teraz nie pami臋tam o tym, 偶e wcze艣niej mia艂am jakie艣 takie urojenia...Ca艂uj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8877
Dok艂adnie to akumulacja problem贸w tak wp艂ywa na cz艂owieka, 偶e pod wp艂ywem stresu "g艂upieje"........Dobry psycholog-przyjaciel potrafi czyni膰 cuda...trzeba mu tylko zaufa膰 , odblokowa膰 sie..powierzy膰 swoje problemy i robic dok艂adnie to co on ka偶e..Nie przypisywa膰 do siebie wszystkich problem贸w 艣wiata i chor贸b....bo to by艂o jest i b臋dzie i wcale nie musi nas dotyczy膰..... Ja mam kom贸r臋 mojej pani psycholog i da艂a mi tel domowy kiedy艣 korzysta艂am z nich nawet w ataku paniki.....teraz nie dzwoni艂am do niej od dw贸ch lat.....czasami jak chc臋 pogada膰 to dzwoni臋, albo umawiam si臋 na wizyt臋...Da艂a mi kaset臋 przez siebie nagran膮 relaksuj膮c膮 s艂ucha艂am j膮 przed snem, lecia艂a z magnetofonu i razem z m臋偶em jej s艂uchali艣my......Teraz nie pami臋tam o tym, 偶e wcze艣niej mia艂am jakie艣 takie urojenia...Ca艂uj臋.

Udost臋pnij ten post

8877 - zgadzam sie z tym co piszesz - ja tez chodze do psychoterapety i na poczatku by艂o koszmarnie trudno rozmawiac. Przychodzi艂am i nie potrafi艂am o niczym wiecej mowic jak o.....objawach nerwicy...dopiero z czasem sie otwiera艂am. I jesli zaufamy i bedziemy naprawde szczerzy na terapi to jestsmy na dobrej drodze aby wyjsc z ko艂a nerwicy. Bo to ze dzis Wam odpusci艂a i lepiej sie czujecie to wcale nie znaczy ze o Was zapomnaiala niestety taka to upierdliwa choroba. U mnie lepiej choc objawy sa ale znacznie mniejsze.... sciskam i zycze wszystkim duzo si艂 - sobie tez;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bola79
Witam! Dzisiaj pierwszy raz, i to przypadkiem, znalaz艂am si臋 na forum. Czytam te wasze wypowiedzi i dochodz臋 do wniosku ,偶e te偶 chyba mam nerwic臋, bynajmniej posiadam podobne objawy, czyli jakie艣 dziwne uczucie ucisku w klatce, pod pachami przechodz膮ce gdzie艣 na barki, duszno艣ci , nap艂ywy ciep艂a, czasami mrowienie r膮k i dziwne b贸le g艂owy. By艂am u lekarza mia艂am robione EKG i niby wszystko w porz膮dku.Jaki艣 czas mia艂am spok贸j z tymi dolegliwo艣ciami ale przed 艣wi臋tami znowu powr贸ci艂y, dzisiaj pisz膮c niby czuj臋 si臋 lepiej, ale ju偶 sama nie wiem. To wszystko zacz臋艂o si臋 gdzie艣 pod koniec wrze艣nia i generalnie nie wiem od czego mia艂ambym mie膰 t膮 nerwic臋.Teraz my艣l臋 偶eby w艂a艣nie zrobi膰 jeszcze badania na tarczyc臋, ale ju偶 sama nie wiem czy przypadkiem nie uda膰 si臋 najpierw do psychiatry?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serafina
Rosa to co ty opisujesz to dokladnie w 100% idealnie to co sie ze mna dzieje i co ja czuje!!!!! Az w szoku jestem!!! Tez mam nerwice ale nic na nia nie biore i jakos jeszcze mam nadzieje ze sama przejdzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Serafinko Mi艂o, 偶e wpad艂a艣 na forum. Ja narazie pr贸buj臋 dobic do 2 miesi臋cy bez psychotrop贸w. Mo偶e mi si臋 uda:) Nawet lekarka chc臋 abym nauczy艂a si臋 偶yc bez lek贸w, bo uwa偶a, 偶e ca艂e 偶ycie nie b臋d臋 ich bra膰. Staram si臋 jakos wytrzymywac objawy, ale dfakt faktem - dawno niemia艂am ataku a po ataku kapituluje i grzecznie biore prochy:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
hej mam pytanko do Ciebie (moze pisala艣 o tym) ale przyznam sie ze wszystkiego nie czytalam... powiedz jak to jest....myslalam, ze leki sie bierze jakis czas, a potem , podleczy sie , a potem sie odstawia je... hmmm ile czasu bierzesz juz leki??? Pozdrawiam Kamila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
wiesz...pytam bo moj doktor( a naprawde chodze do dobrego specjalisty) powiedzial, ze pop pewnym czasie bede mogla spokojnie odstawi膰 leki! ze one nie uzalezniaj膮! hmmm... czyli jak to rozumiec..? wszyscy co zaczeli brac leki nigdy nie sk膮艅cz膮??

Udost臋pnij ten post

czesc z lekami to jest tak - jesli zaburzenia sa silne a psychoterapia nie pomoga to i ca艂e zycie mozna brac (antydepresanty) i wtedy (niestety) leki sa czyms w rodzaju \"protezy\" owszem pomagaja ale jakie to zycie ze swiadomoscia ze nasze dobre samopoczucie jest efektem brania lek贸w... Czesto jednak nie ma innego wyjscia.. zycze abysmy wogole nie musia艂y brac lek贸w i chodzi艂y o w艂asnych si艂ach bez \"protez\";-) buziaki

Udost臋pnij ten post

Rosa ja tez sie trzymam ale w艂asnie tego sie obawiam ze jak chwyci mnie atak to \"sk艂adam bron\" i wytawiam bia艂a flage;-)))))))))))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
hej Kochane... hmmm, no to skoro tak jest z tymi lekami to czuje sie oszukana:( Ja mam nerwice natr臋ctw:( Lekarz wyraznie powiedzial, ze bede mogla leki odstawi膰, ale najpierw musze je pobra膰 jaki艣 czas... biore Ixel Czy Kto艣 z obecnych ludzi bierze ten lek??? Przy kolejnej wizycie zapytam Doktora jeszcze raz, pozdrowionka!

Udost臋pnij ten post

Rosa - sa takie stany ze trzeba brac d艂uuugo leki a to nie znaczy ze Ty tak musisz miec. Sa osoby kt贸re np same nie moga dac rade z objawami , nie maja si艂 do walki i tez wtedy stosuja leki. Skoro lekarz ci powiedzia艂 ze mozesz odstawic to sama widzisz ze jest niezle prawda? No! g艂owa do g贸ry- ja tez bra艂am i nie biore a jak wr贸ci to dziadostwo to bede walczyc niewykluczam nigdy ze do lek贸w nie wr贸ce.. buziaki

Udost臋pnij ten post

ojej do jest odp do \" do rosy\" - co prawda nie do mnie ale troche wiem na ten temat..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
dzi臋kuje bardzo za wypowiedz:) ale wiesz.......... bo sama cos nie dowierzam ze bede mogla odstawic leki: bo... bralam 4 miesi膮ce i poczulam sie lepiej, poszlam do nowej pracy i zadzwonilam do lekarza i mowie jemu ze czuje sie swietnie ze chce odstawic leki... po tygodniu znow to gowno wrocilo:( bylam zalamzna -myslalam: co jest do cholery, czy bede musiala brac to "g贸wno" do ko艅ca zycia... szybko zadzwonilam do Doktora i mowie Mu ze powrocila choroba i pytam Go czy juz zawsze bede musiala je brac:O On mi powiedzial, ze bralam za krotko, i jak pobiore dluzej to bez obawy bede mogla odstawi膰...

Udost臋pnij ten post

ja kiedys bra艂am rok - dla pocieszenia....a teraz chodze na psychoterapie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
ja tez musze chyba sie za psychoterapi膮 rozejrze膰.. a powiedz mi prosze gdzie znalazla艣 dobrego psychoterapeute?? Chodzisz prywatnie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
w sumie to sobie mysle, 偶e dla mnie optymaln膮 psychoterapi膮 b臋dzie p贸j艣cie do pracy (2 lata nie pracuje) to wiadomoze moze odbic;)

Udost臋pnij ten post

mnie nie bo tez jestem bez pracy nawet d艂uzej....chodze prywatnie ale z tego co wiem mozna takze trafic na dobrego specjaliste z przychodni (jestem z ma艂opolski)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
a przepraszam Cie ze tak wypytuje, chodzisz na grupow膮 czy indywidualn膮?? i ile czasu ju偶 chodzisz i czy dlugo trzeba chodzic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
a i nie rozumiem Twojej wypowiedzi (pierwszego zdania) mnie nie bo tez jestem bez pracy nawet d艂uzej , napisala艣 mnie nie? o co chossi?

Udost臋pnij ten post

no zle zrozumia艂am ;-)))sorki mnie brak bracy owszem dobija baardzo ale przez nerwice niemog艂am ruszyc do przodu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rosa
wyslalam do Ciebie meila... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babola
a ja blam u psychologa i mam isc dopiero za 2 miesiace znow... mowila,ze do pschiatry nie musze jeszcze isc :/ hm... sama nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm wizyty u psychologa
z 2 miesi臋czn膮 przerw膮 troche dziwne :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babola
no bardzo dziwne :/ ale co zrobic..tylkoze po tych 2 miesiacach juz tydzien w tydzien..tykko tak miala czas :/ ja sobie jakos sama radze mneij wiecej ..dlatego tak zadecydowala...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serafina
Dziewczyny w miare mozliwosci nie 艂apcie za leki, organizm sie do nich przyzwyczaja a jak sie ma taki b艂ogi nastroj i blogie samopoczucie to potem taki atak jest jeszcze gorszy... Ja mam nerwice juz 8 miesi膮c i od poczatku sie bronie bardzo przed lekami do tego stopnia ze lekarz na mnie nawrzeszczal ze po co przychodze skoro sie nie chce leczyc... Po kazdym mocnym ataku, rycze i zarzekam sie ze nastepnego dnia ide po leki ale na szczescie nastepnego dnia jest juz lepiej wiec nie ide... Llekarstwa nie lecza tylko daja przerwe w chorobie, leczyc to chyba moze tylko dobra psychoterapia i bardzo duzo wsparcia bliskich os贸b no i oczywiscie gigantycznie duzo odwagi by nie dac sie powalic tej chorobie... Ja biore tylko doraznie i bardzo bardzo zadko i przy naprawde bardzo mocnych atakach Xanax ale od 5miesiecy wzielam tylko 1/2 listka i to tego najslabszego, na serducho juz nie zwaram uwagi tymbardziej ze mierze sobie puls i nie mam nigdy wiecej niz 120 na minute a podczas biegu ma sie tetno 220 wiec naprawde nic zlego sie nie dzieje wiec sie tym nie martwie, uczucia omdlenia sa gorsze ale jakos tez przechodza, tylko najgorsze sa ataki takiego l臋ku okropnego przed niewiadomo czym, tak jakby sie mialo zaraz zwariowac, z tymi to ciezej jest ale na ogol wtedy siadam wbijam sie w jakies siedzenie albo opieram o cos mocno, wyciagam komorke i gram w jakas gre , przewaznie przechodzi mi to po okolo 4minutach ale gram dalej i tak po 10 minutkach juz jest oki... A co wy robicie jak macie atak???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serafina sorki ale
g艂upotki gadasz.... ja bralam leki 2 lat ... a nie biore ju偶 3 i wyleczylam sie w 100% wi臋c nie we wszystkich przypadkach tak jest, wi臋c nie wprowadzaj ludzi w b艂膮:) to , ze twoj organizm tak reaguje to nie znaczy ze kazdy . a w ogole to sk膮d masz te informacje? wymy艣li艂a艣 sobie czy poprostu Ty my艣lisz, ze tak jest??!! Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia!!:)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰