Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 troszk臋 zagubiona
Witam...Ostatnio jakos dziwnie si臋 czuj臋..Zawsze by艂am silna..A niedawno mia艂am du偶e zmiany w 偶yciu i nawet sama si臋 zaskoczy艂am, 偶e to wszystko mnie przeros艂o....Cz臋sto zmienia艂am 艣rodowiska, by艂am odwa偶na....A tak kilka miesi臋cy temu przezy艂am zmian臋 strasznie...Mia艂am problemy 偶o艂膮dkowe przez miesi膮c..Na sam膮 my艣l o moim niby banalnym problemie mia艂am silne skurcze mi臋艣ni...Nie radzi艂am sobie z tym..Nie mdla艂am, ale na sama my艣l,偶e mam tam i艣膰 p艂aka艂am codziennie...Zacz臋艂am si臋 ba膰..Czasami ciemno艣ci, czasami nag艂ego ha艂asu..Potrafi臋 si臋 przestraszyc rzucon膮 butelk膮 i si臋 rozp艂aka膰... Prosz臋 o rad臋.....Czy jest to tylko jakis m贸j ma艂y strach czy macie podobnie.. Staram si臋 my艣le膰 pozytywnie,,,uspokoi膰 sie, nie ogl膮da膰 strasznych film贸w(mo偶e to 艣mieszne, ale czasami jakie艣 fragmenty ze strasznych film贸w pojawiaj膮 si臋 przed oczami i wtedy to nie jest smieszne)....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 edenn
Witaj Troszke Zagubiona - diagnoza nale偶y do lekarza, ale miedzy nami "nerwuskami" to jakby objawy nerwicy, system nerwowy os艂abiony. Zagubiona takie objawy tez mia艂am i my艣le , 偶e mia艂a je nie jedna z nas. Teraz od ciebie zale偶y co dalej. Jestem zwolenniczk膮 psychoterapii ale i sama posi艂kowa艂am sie tabletkami. Tw贸j organiz sam ci juz popowiada - do艣膰 negatywnych emocji - stroni od nich w naturalny spos贸b poprzez nie ogladanie trudnych film贸w, czy szukanie wyciszenia i spokoju. popatrz jaka jeste艣 sprytna i m膮dra:) i tak dzia艂a w艂a艣nie nasza pod艣wiadomo艣膰 , sama ukierunkowuje nasze dzia艂ania , bo szuka pomocy. Moze wystarczy kilka rozm贸w z psychoerateutk膮 czasem wystaczy rozmowa z kims bliskim aby pozbyc sie objaw贸w, Trzeba pr贸bowa膰 a偶 wreszcie znajdzie si臋 sw贸j spos贸b na napraw臋 sko艂atanej duszyczki. B膮d藕 dobrej my艣li i dzia艂aj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja czasem
podskocz臋 jak ktos z domownik贸w g艂osniej zamknie drzwi od 艂azienki, albo zegar zrobi "BIM BOM" a ja ju偶 w 艣rodku "pe艂na gotowo艣膰" serce wali, normalka teraz coraz lepiej to znosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 troszk臋 zagubiona
Zacz臋艂o si臋 to tak nagle.Tak mi przykro.Nie jestem zwolenniczka tabletek...Prosze o spok贸j Boga, my艣l臋 pozytywnie.Ale to nie jest 艂atwe...NIe chc臋 si臋 ba膰 nag艂ego ha艂asu, jazdy samochodem.......a jak wy radzicie sobie bez lekarza??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLLA 51 TO CO艢 NAPISALA 艢
ELLLA 51 TO CO艢 NAPISALA艢 ZGADZAM SI臉 NA 100 Powiem wam , przypadkiem trafilam na te forum o nerwicy , czytaj膮c zainteresowa艂am si臋 co ludzie pisz膮 , jak z tym walcz膮 itd.Przy czytaniu przypomnialam sobie jak ja sama , 15 lat temu walczylam z t膮 chorob膮 i wygralam(odpuka膰). Zacz臋艂am normalnie 偶y膰 , cieszy膰 si臋 偶yciem , a przede wszystkim nie my艣lalam o tej chorobie , tak chod偶y jej wcale nie mia艂am..Mialam wszystkie objawy nerwicy , by艂o strasznie..Powiem wam najgorsze jest wla艣nie takie czytanie o tej chorobie , wtedy czlowiek sam sie do艂uje , powracaj膮 zle my艣li , lepiej nic nie wiedziec , czlowiek z swoj膮 glowk膮 jak chce wyzdrowie膰 sam musi sobie poradzi膰, czyta膰 o wszystkim tylko nie o nerwicy jak to ludzie przechodz膮 , bo w waszych muzgach to utkwi i p贸zniej macie za swoje, zamiast sobie pomoc to sami sobie szkodzicie.Tak wi臋c zagl膮dn臋lam tu pierwszy i ostatni raz bo nie chce powrotu tej paskudnej choroby jak膮 jest nerwica.Wszystkim 偶ycze wyzdrowienia .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edenn
Zagubiona nie wiem jak wygl膮da艂oby moje 偶ycie dzisiaj bez lekarza czy psychoterapii, ale rozumiem co czujesz, bo ja te偶 dopiero zdecydowa艂am si臋 na leczenia po jakim艣 roku od pierwszego ataku paniki. Nie dopuszcza艂am my艣li 偶e to nerwica i my艣la艂am, 偶e przejdzie samo, albo 偶e to jaka艣 inna choroba. Sta艂o si臋 inaczej i pomoc lekarza i terapia przynios艂a pozytywny efekt i oczekiwany przez lata spok贸j. Zosta艂y mi jeszcze dwa objawy ale czuj臋, 偶e do lata pozbed臋 si臋 ich. Mo偶na pr贸bowa膰 ale nie czekaj za d艂ugo. Je偶eli samo nie minie i b臋dziesz widzia艂a, 偶e dochodz膮 objaw to biegnij do lekarza , bo to cichy podst臋pny zatruwacz 偶ycia. Wiele os贸b ma w膮tpliwo艣ci co do lekarstw, ale ju偶 teraz s膮 takie kt贸re nieuzale偶niaj膮 a i te bezo . na kr贸tko pomog膮 i te偶 nie ma problemu z odstawieniem. Pomy艣l sobie, 偶e chory na raka nie ma wybory bra膰 chemi臋 czy nie , a co chemia robi z cz艂owiekiem to ju偶 ka偶dy wie. Ale oni nawet nie zastanawiaj膮 si臋 wi臋c nie ma co jako艣 szczeg贸lnie rozmy艣la膰 na ten temat tylko zda膰 si臋 na diagnoz臋 lekarza i podda膰 si臋 proponowanemu przez niego sposobu leczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cichy wielbiciel I
przesy艂a pozdrowienia dla P I P K A !!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
Mam takie pytanko z innej beczki czy psycholog mo偶e i czy przepisuje leki ? czy tylko psychiatra ? czym sie r贸znni wizyta u psychologa a psychiatry ? Jak jest diagnozowana nerwica ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
psychiatra wystawia recepty na lekarstwa psycholog prowadzi terapi臋 (nie wystawia recept bo nie jest lekarzem)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
to na czym ma polega膰 ta rozmowa terapia jak si臋 stwierdza czy kto艣 ma nerwice czy niee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
r贸偶nica jest zasadnicza do psychiatry z NFZ czekasz d艂ugo w kolejce a wizyta trwa 15 minut (tyle maj膮 czasu na przyj臋cie jednego pacjenta) chyba 偶e trafisz na takiego co po艣wi臋ci ci wi臋cej czasu i nic nie kosztuje, wychodzisz z recept膮 i jest bardzo dobrze je偶eli ze skierowaniem na terapi臋 do psychologa nie wiem z NFZ ale prywatnie nie czekasz d艂ugo, albo nie czekasz wcale , po艣wi臋ca ci 50min i kasuje od 50z艂 w zwy偶 za terapi臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
i po takiej rozmowie stwierdza czy choruje si臋 na nerwice czy nie a na czym polegaj膮 terapie grupowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
psychoterapia to leczenie zaburze艅 emocjonalnych poprzez r贸偶ne oddzia艂ywania np. poznawcze, behawioralne i inne jest kilka r贸偶nych metod leczenia. Jest psychoterapia d艂ugoterminowa w kt贸rej s膮 wa偶ne dwa elementy: najpierw jest wgl膮d w 偶ycie, czyli opowiadanie o tym co si臋 dzia艂o czy dzieje aktualnie ale w ten spos贸b jakby艣 o swoim zyciu opowiada艂a patrz膮c na siebie z boku, a potem jest prze偶ywanie tych samych zdarze艅 i polega to na np. ponownym rodzeniu swojego dziecka, ale rozmowie z osob膮 z kt贸r膮 relacje s膮 mocno zaburzone (psychodrama) ta terapia daje najlesze efekty jest uci膮偶liwa ze wzgl臋du na d艂ugi czas trwania i koszty. Terapia kr贸tkoterminowa Ericsona kt贸ra rozwi膮zuje konkretny problem i ju偶. Na ten temat jest du偶o na poprzednich stronach i w necie. A nieb臋d臋 tu wkleja膰 tekstu bo tu jest to 藕le widziane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
ja zamierzam isc do pychologa ale obawiam si臋 偶e nie bede mia艂a odwagi tak samo od siebie m贸wi膰 czy ona pomo偶e mi si臋 otworzy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
o tym jest du偶o w necie ale tak suche dane, ja nie wiem dok艂adnie wi臋c nie chc臋 cie wprowadzi膰 w b艂膮d. najlepiej id藕 na jedno spotkanie do psychoterapeuty on powienien ci dok艂adnie odpowiedzie膰 na nurtuj膮ce cie pytania znam osoby kt贸re odby艂y terapie grupowa i m贸wi艂y ze im bardzo du偶o da艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
ok dziekuje znasz jakie艣 dobre stronki na ten tamat poswiecone wizycie i psychologa ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
dobra decyzja, mnie te偶 na pocz膮tku nie by艂o 艂atwo, ale z biegiem czasu oswajamy sie z t膮 sytuacj膮 wa偶ne trafi膰 na dobrego psychoterapeute czyli takiego z certyfikatem, mo偶e nie jest tani ale dobrze przygotowany do prowadzenia zawodu np. www.psychoterpia-silesia.org.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
dobry adres napisa艂a艣 nie wchodzi mi ta stronka ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
nie znam ale jak wpiszesz psychoterapia to otworzy ci si臋 wiele stron i zawsze co艣 mo偶na znale藕膰 dla siebie.

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich serdecznie-Nowych i Starszych bywalcow topiku. Dziekuje za pozdrowienia od cichego wielbiciela-choc nie wiem od kogo.Ale jest mi bardzo milo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
zaraz sprawdze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
www.psychoterapia-silesia.org.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
Witaj pipek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
cos 藕le jeszcze raz sprawdz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
nie ju偶 wsz艂o a jeszcze jedno jaki cel ma psychoterapia ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
艢l膮skie Stowarzyszenie Psychoterapeut贸w w Gliwicach www.psychoterapia-silesia.org.pl my艣le 偶e juz dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololotototokakaka
Witaj Pipek pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lololololololololo
pipek dziekuje :)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony