Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 bonzurek
Witam, Teraz troch臋 o mnie: Mam na imi臋 Ewa. Mam 32 lata. Mam r贸wnie偶 wiele problem贸w ze zdrowiem. Moje dolegliwo艣ci to: zawroty g艂owy, mrowienia, dr臋twienia r膮k i n贸g os艂bienia ko艅czyn problemy z mow膮 okresowo (nikt tego nigdy nie zauwa偶y艂 problemy ze wzrokiem (anizokoria, mamwra偶enie napi臋cia 1 oka i uczucie 艣ci膮gania go na lewo, mroczki. Problemy te mam ju偶 od 10 lat. Pojawi艂y si臋 w czasie bardzo uci膮偶liwej grypy. Po 4 latach moich dolegliwo艣ci zrobi艂am na w艂asny koszt tomografi臋 komputerow膮, kt贸ra wykaza艂a poszerzenie lewej komory bocznej bez przemieszcze艅 i ucisk贸w. Wreszcie zlitowano si臋 i dano skierowanie na rezonans. By艂am pewna, 偶e to sm cho膰 偶aden neurolog niechcia艂 si臋 z tym zgodzi膰 (badania neurologiczne w normie. Twierdzili zgodnie, 偶e to nerwica. Wynik rezonansu: W lewej komorze bocznej niewielka cysta ok. 9 mm bezprzemieszcze艅 i ucisk贸w. Obraz w m贸zgu bz. Jednak stwierdzili, 偶e moje dolegliwo艣ci nie s膮 wynikiem tej cysty tylko nerwicy. Fakt nanerwic臋 cierpia艂am od dziecka ( nerwica serca, wydawa艂o mi si臋, ze si臋 dusze, ale to przesz艂o. Po rezonansie m贸j stan poprawi艂 si臋, ale nie ca艂kiem, ci膮gle co艣 midolega. 2 lata po藕niej znowu bardzo z艂e samopoczucie i kolejny rezonans (by艂am pewna,偶e moja cysta uros艂a. Wynik: Obraz m贸zgu nie uleg艂 zmianie. W tym czasie da艂am sobie spok贸j z sm. Ci膮gle z przerwami lecz膮c si臋 na nerwic臋 i tak przez 10 lat miesiac dobrze i mesi膮c 藕le. W 2005 urodzi艂am kochanego synka Oliwierka (po 4 poronieniach wczesniejszych. Ca艂a ci膮偶a nerwy. W chwili obecnej jestem w Irlandii. Nie pracuj臋 , jestem w domu z dzieckiem.Moje problemy ze zdrowiem znowu si臋 nasili艂y. I znowu my艣lenie o chorobie sm. Lekarz rodzinny twierdzi, 偶e to nie jest sm, ale ja mam tyle objaw贸w. W styczniu by艂amu okulisty polskiegio, kt贸ry sstwierdzi艂 偶emoje oczy s膮 ok (dno oka itd, potem by艂amu u okulisty irlandzkiego, kt贸ry r贸wnie偶 stwierdzi艂, 偶emoje oczy s膮 ok. Robi艂am p贸艂 roku temu badania na vit b12 i wynik w normie, ale nadolnej granicy. Teraz te偶zrobi艂贸am, ale jeszcze nie mem wynik贸w. Co wy drogie dziewczyny o tym my艣licie? Mam nadziej臋, 呕e b臋d臋 mog艂a do Was czasami wpada膰 i pogada膰, przepraszam za tak d艂ugi monolog,alemusia艂am si臋 komu艣 wygada膰 Ewa

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 okok
Mam podobne dolegliwo艣ci. Reznoans mozgu i tomografia ok. To raczej nerwica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bonzurek
Witaj Okok, dzi臋ki za zainteresowanie.Problem w tym, 偶e od ostatniego rezonansu min臋艂o ponad 3 lata i mam ci膮glet膮 my艣l, 偶e skoro 藕le si臋 czuj臋 prawie ca艂y czas to pewnie co艣 miw tej g艂owie siedzi.

Udost臋pnij ten post

do filipa: moim zdaniem warto sprobowac a czy prywatnie czy nie to zalezy czy masz kase:) ja jej nie mam zbytnio wiec musze czekac... sa rozne opinie innym pomaga psycholog drugim nie a leki sa chyba dorazne nie lecz膮 przyczyn nerwic:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okok
Mo偶e po艂ykaj troche magnez, potas i wap艅. Jeden dzie艅 magnez kolejny dzie艅 wap艅. Magnezu i wapnia lepiej nie 艂膮膰zy膰. Podobne dolegliwo艣ci daje t臋偶yczka - poczytaj sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okok
Podobne objawy daje t臋偶yczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bonzurek
Dzi臋ki okok, poczytam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala130779
witam wszystkim i serdecznie pozdrawiam ciesze sie ze znalazlam ta stronke gdzie na bierzaco mozna pisac o tym co nam jest bo w koncu tutaj tylko potrafi kazdy nas zrozumiec :)ja juz od 2 miesiecy walcze z ta okrutna nerwica nie wiedzialam co mi jest najpierw mialam dziwny bol glowy pozniej paniczne ataki nie wiedzialam co sie dzieje siedzialam i plakalam do teraz mi jest trudno sie pogodzic z tym ze mam nerwice bo to przewrocilo moje zycie do gory nogami nie wiem nieraz jak mam dalej zyc a mam 5 letnia coreczke siedze i albo placze albo jestem taka spieta ze nie umiem sie uspokoic i ta glowa mnie ciagle boli nie moge sie skoncentrowac i normalnie myslec mam straszne mysli i rosze boga zeby mi to przeszlo bo juz nieraz nie mam sily

Udost臋pnij ten post

Okok i inni. tak tylko odno艣nie witamin. kiedy艣 czyta艂am 偶e jak najbardziej witaminki trzeba 艂yka膰,najlepiej oczywi艣cie w naturze, ale tabletki te偶. wczoraj s艂ysza艂am ze witaminy 艂ykane regularnie szkodz膮 i to jak;/ sama bior臋 witaminy. teraz mo偶e nie bo faktycznie duzo owocow i warzyw. no ale dajcie spokoj ,co za 艣wiat;-/ .jacy艣 tacy wszyscy na nmie dzi艣 obra偶eni w domu, hmm pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Okok i inni. tak tylko odno艣nie witamin. kiedy艣 czyta艂am 偶e jak najbardziej witaminki trzeba 艂yka膰,najlepiej oczywi艣cie w naturze, ale tabletki te偶. wczoraj s艂ysza艂am ze witaminy 艂ykane regularnie szkodz膮 i to jak;/ sama bior臋 witaminy. teraz mo偶e nie bo faktycznie duzo owocow i warzyw. no ale dajcie spokoj ,co za 艣wiat;-/ .jacy艣 tacy wszyscy na nmie dzi艣 obra偶eni w domu, hmm pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania3610
Fluanzol czekam niecierpliwie na odpowiedz kto go bra艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania3610
przepraszam -Fluanxol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
Ja bra艂am Fluanxol jest to lek o szerokim dzia艂aniu . w ma艂ych dawkach do 3mg dzia艂a przeciw l臋kowo, przeciwdepresyjnie i aktywizuj膮co. Ja go dosta艂am bo by艂am ci膮gle zm臋czona i na nic nie mia艂am si艂y. ataki l臋k贸w mocno wyczerpuj膮 energetycznie , bra艂am go dwa tygodnie w dawkach 0,5mg jak by艂am w sanatorium a potem przesta艂am, sama nie wiem czy dobrze czy 藕le, a na jakie objawy dosta艂a艣 ten lek?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
witajcie wszyscy jak tam humorki;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania3610
Do KIZIAMIZIA 123 ja dosta艂am ten lek na leki jakie mam tzn, ci膮gle mam przeczucie 偶e zaraz co艣 偶艂ego mo偶e si臋 sta膰 ,bardzo boj臋 si臋 o dzieci jak s膮 w szkole,boj臋 sie gdy zadzwoni telefon a nie wszyscy domownicy s膮 pod moim okiem,偶e to napewno co艣 sie sta艂o,poza tym nic mi si臋 nie chce ,nie mam si艂y na nic...Powiedz jak czu艂as sie potym leku? Ja mam bra膰 go przez p贸艂 roku,wtedy podobno wyeliminuj臋 ten lek u mnie l臋ki.Tylko mam jeden problem ,nosz臋 go w torebce bo boj臋 si臋 ponicznie brac leki... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

witam BONZUREK JA NAPISZE O SOBIE bo mam podobne objawy jak ty i juz ho ho sporo lat mam zawroty jakas czasem dziwna glow oslabienie czasem organizmu jak bym miala zemdlec zle samopoczucie mysli pesymisty czasem zle pole widzenia odech tez czasem nie taki i wogle jest mi smutno jak mam wyjsc sama to dostaje zawrotow i miekie nogi mi sie robia i juz sama niewiem co mi jest niby nerwica kazdy tak mowi biore leki sulpiryd i fevarin ale czy to pomaga to juz niewiem tak ze cie EWO POZDRAWIAM I MUSIMY Z TYM WALCZYC PA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
Bra艂am go kr贸tko i nic nie odczuwa艂am ze skutk贸w ubocznych ale tak jakbym mia艂a wi臋cej powera tylko nie wiem czy po leku czy w skutek odpoczynku w sanatorium. jednak wiem , 偶e lek jest dobry , pochodzenia du艅skiego, zobaczysz jak si臋 bedziesz czu艂a, a w jakiej dawce masz go bra膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
witaj kierowniczko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
Okok pyta艂a艣 jak tam moje czytanie?:) Czytam teraz "呕ycie bez leku" dobra dla mnie ksi膮偶ka, bo ja chc臋 zrozumie膰 co si臋 ze mn膮 dzieje, wi臋c czytam o tych wszystkich mechanizmamach, jak to jest fizycznie jak ma si臋 atak paniki. Wiedza na ten temat pozwala mi 艂atwiej przej艣膰 przez te trudne chwile, bo one jeszcze przychodz膮, niestety:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bonzurek
Witaj kierowniczko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bonzurek
Witaj kierowniczko

Udost臋pnij ten post

hej.. fizycznie nawet nie藕le ale te oto objawy charakterystyczne dla nerwicowc贸w mam w tej chwili prawie wszystkie naraz_____>>>>>>podwy偶szony poziom niepokoju, niski pr贸g frustracji, zawy偶one aspiracje, skupienie na sobie, poczucie mniejszej warto艣ci, brak akceptacji siebie, poczucie krzywdy, niech臋膰 do samoanalizy, l臋k przed ocen膮, trudno艣ci w relacjach z innymi lud藕mi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania3610
Kiziamizia123-mam brac ten lek 1 tabletk臋 rano -dawka 0,5mg ale strasznie sie boj臋 ,偶e co艣 mi si臋 stanie,chocia偶 lekarka powiedzia艂a 偶e mo偶na 艂膮czy膰 go z innymi lekami czyli z moj膮 chydroxizin膮 kt贸r膮 w ostateczno艣ci wezm臋.Przez 2 tygodnie bra艂am kalms-lek zio艂owy i czu艂am si臋 nie 偶le ale dokt贸rka mi nagada艂a 偶e zio艂owe leki to trucizna,偶e nie maj膮 nic wsp贸lnego z zio艂ami i przesta艂am bra膰-czuj臋 si臋 tak sobie...Pozdrawiam wszystkich. DO INNA 72-i jak podoba Ci si臋 ta kafeteria? Pomaga Ci chocia偶 troszk臋? Trzymaj si臋 nie jeste艣 sama,przecie偶 czytasz co tutaj si臋 dzieje-ale czytaj sa tu fani ludzie i rozumiej膮 to co przechodzimy a i potrafi膮 co艣 doradzi膰 i pocieszy膰.Ja ju偶 wiem,偶e nie umieram to tylko siedzi w naszej g艂贸wce.Ca艂uski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania3610
Kiziamizia123-mam brac ten lek 1 tabletk臋 rano -dawka 0,5mg ale strasznie sie boj臋 ,偶e co艣 mi si臋 stanie,chocia偶 lekarka powiedzia艂a 偶e mo偶na 艂膮czy膰 go z innymi lekami czyli z moj膮 chydroxizin膮 kt贸r膮 w ostateczno艣ci wezm臋.Przez 2 tygodnie bra艂am kalms-lek zio艂owy i czu艂am si臋 nie 偶le ale dokt贸rka mi nagada艂a 偶e zio艂owe leki to trucizna,偶e nie maj膮 nic wsp贸lnego z zio艂ami i przesta艂am bra膰-czuj臋 si臋 tak sobie...Pozdrawiam wszystkich. DO INNA 72-i jak podoba Ci si臋 ta kafeteria? Pomaga Ci chocia偶 troszk臋? Trzymaj si臋 nie jeste艣 sama,przecie偶 czytasz co tutaj si臋 dzieje-ale czytaj sa tu fani ludzie i rozumiej膮 to co przechodzimy a i potrafi膮 co艣 doradzi膰 i pocieszy膰.Ja ju偶 wiem,偶e nie umieram to tylko siedzi w naszej g艂贸wce.Ca艂uski.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 esejek
heej, wr贸ci艂am dopiero od rodziny. ca艂y dzie艅 jaki艣 l臋kliwy mia艂am i bola艂a mnie g艂owa.. ps. mo偶e za艂贸偶cie osobone forum pt. bior臋 leki co??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiziamizia123
aniu ja te偶 tak bra艂am, ale nie odczuwa艂am nic niepo偶膮danego jak pisa艂am wcze艣niej, to jest niska dawka wi臋c niczym nie ryzykujesz a mo偶e pomo偶e i chocia偶 troch臋 ustapi膮 objawy. takie leki bez recepty nie mog膮 szkodzi膰 tote偶 kalms i inne s膮 dla wszystkich dost臋pne, ale mo偶e one 艂agodz膮 stany takie tylko poddenerwowania , a my potrzebujemy specjalistycznych lek贸w .

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰