Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /she85/

Pytam,bo tej informacji nie ma w ulotce...odpowiedzcie prosze

Polecane posty

Gość /she85/

hej Bede przyjmowala Mercilon,wiem ze trzeba przyjmowac o stalej porze,jesli wiec wybiore sobie np godzine 15,nastepnie przerwa 7 dni to czy kolejne tabsy z drugiego opakowania tez musze brac o 15?? Czy jednak mogę sobie za kazdym opakowaniem ustalac inna godzine???

O tej samej poirze każde opakowanie!!!!! Biore Mercilon już długi czas i mnie nie zawiódł ale biore ZAWSZE o tej samej porze.

Gość /she85/
kurcze szkoda :( bo jak sobie nieodpowiednia godzine wybiore to tak juz musze sie meczyc....no coz szkoda dzieki za odp

Myślę, że najlepiej zażywać jest wieczorem, tak koło 20-21... A myslę, że mogłabyś zmienić pore ale na przykład biorąc od nowa kolejne opakowanie ale nie polecam robić tego za często.

Gość /she85/
no wlasnie o to mi chodzi, ze dopiero jak zaczne brac kolejne,np 3 opakowanie to zmienic sobie godzine, z 20 na 18 no i rzecz jasna wiem ze mam brac codziennie o tej samej porze,chodzilo mi tylko przy rozpoczynaniu kolejnego opakowania,no i wlasnie sie tak zastanawiam o ktorej brac,ale o 20-21 to chyba za pozno...bo przez caly dzien to juz chyba zapomne o niej :)

Źle Cię na początku zrozumiałam:)) Oczywiście, że można zmienić przy kolejnym opakowaniu godzinę ale raz, dwa razy a nie przy każdym nową godzinę mieć. Ja mam ustawione przypomnienie w telefonie, dzwoni codziennie wieczorem i wtedy biorę tabletkę.

Gość Annnka
Ja lykam o 21 i to jest najlepsza pora :) Instynktownie wiem, ktora jest godzina :)

Gość /she85/
z tym telefonem to nie glupi pomysl chyba z niego skorzystam.. ps.mam nadzieje ze mnie tez Merilon nie zawiedzie,no i nie wplynie na mnie jakos negatywnie bardzo,bo mam dopiero 20 lat i to moje pierwsze tabsy

Ja miałam 18 lat jak zaczęłam brać, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Też były moimi pierwszymi tabsami, poza tym znam sporo osób w różnym wieku, które je zażywają i nikogo nie zawiodły:)) Powodzenia....

Gość Annnka
Ja mialam 18,5 jak zaczelam brac, teraz mam 20 i rzucam - pora odpoczac ;)

Ja codziennie biore moje tabletki o 22 jednak zastanawiam sie nad zmiana pory na jakas wczesniejsza.Na poczatku zaczelam je brac tak pozno, zeby nie odczuwac skutkow ubocznych, jednak teraz kiedy moj organizm juz w miare sie dostosowal ( koncze wlasnie brac 3 op. Logestu ) zmiana godziny bardzo mi sie przyda :) glownym powodem sa oczywiscie wakacje i imprezy...za kazdym razem kiedy ide pic, boje sie ze moj organizm moze sie zbutnowac i przez przypadek moge sie pozbyc tabletki :)

Hej... ja tez biore o 15stej:):):) Nie czytałam wszystkich wypowiedzi po Twoim pytaniu (tylko pierwszą - zresztą bzdurną) Pytałam o godziny przyjmowania tabletek ginekologa bo tez się nad tym zastanawiałam. ....................MOŻNA BEZ PROBLEMU ZMIENIAC GODZINY PRZYJMOWANIA TABLETEK W KOLEJNYCH OPAKOWANIACH........................

Odradzam brać Ci o 20 bo... tabletka wchłania sie ok 4 godziny. Godzina 20sta to wieczór, a wiadomo wtedy czasem imprezujemy jest alkohol ... a raczej nie jest wskazane by pić w tym czasie alkohol. Chociaz pytałam o skutecznosc tabletek i alkohol 3 ginekologów i wszyscy powiedzieli, ze alkohol nie ma wpływu na skutecznosc antykoncepcji (chyba ze spowoduje wymioty) Wybierając 20stą, w przypadku kiedy zapomnisz o tabletce, pojdziesz spac to dopiero rano sobie przypomnisz. O 15stej masz mozliwosc do wieczora przyjąć zapomniana pigułe

Gość /she85/
Ameelia :) dzieki za podpowiedz,wlasnie tez myslalam zeby wczesniej,15-17 to chyba najbardziej odpowiednie, rzcze jasna kazdy bierze o ktorej ma ochote,no i kwiesta przyzwyczajenia :)

Przyzwyczaisz sie i zakodujesz godzine przyjmowania tabletek. Z alarmem w telefonie to nie głupi pomysł, ale pamietam smieszne sytuacje kiedy ja cos takiego ptaktykowałam... Telefon dzwonił a ja szperam w torebce po tabletki i za kazdym razem słyszałam od kogos komentarz \"wejź pigułe wejź pigułke\" hehehe

Gość marzena marzena marzena c-c-c
Hej! Ja biorę półtora roku zawsze o 10:00 rano (mercilon) Wsztystko jest w jak najlepszym porządeczku Ciumeczki!

Gość M***
a ja ponad rok bralam o 18:30, ale jak mam na popoludniu w pracy to nie zawsze udawalo mi sie te pigulke przyjac... jakis czas temu zmienilam na 21:15... wieczorowa pora jest dobra z pewnych wzgledow, ze pigulka wzmaga u niektorych apetyt, a najlepiej to przespac... tez mam od poczatku zazywania pigulek ustawiony przypominacz w komie... nigdy o niej wtedy nie zapominam...pozdrawiam 🌼:-)

ehhh dziewczyny co wy za głupoty wypisujecie, tabletek nie trzeba łykać co do jednej minuty, w kazdej ulotce jest przeciez napisane ze nalezy przyjąc następną tabletke w czasie 12 h od czasu stałej pory przyjmowania tabsów! I każde nowe opakowanie dziewczyna może zacząć od której godziny chce! Tak to jest jak młode niedoświadczone dziewczyny wypowiadają sie na kafee , sieją panikę i dezinformacje.