Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Anty Te艣ciowa

TE艢CIOSTWO

Polecane posty

Go艣膰 oj...
No nie oddam na 100% !!! Teraz go mi艂a bo by艂y remonty i chodzi艂a i sprawdza艂a bo na czesc dawa艂a kase, a teraz nadszed艂 czas na moich staruszkow.:) Co do krecenia sie po domu to na banka by tak by艂o!!! Nawet jak koles teraz nic nie robi艂 przez 4 dni to i tak tam 艂azi艂a! Nie wiem po co???Pewnie po to zeby wychaczyc czy cos nowego kupilismy...A teraz sie skonczy艂o i jestem w niebie!!! :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ____o rany
moja tez ma klucze. i jest multum pretekst贸w, a to jaki艣 odczyt licznika, a my d艂ugo pracujemy, a to montuj膮 co艣, czy dostarczaj膮, to mo偶na na nia liczy膰... no ja wiem, 偶e mo偶na, cholera... dzi艣 chyba si臋 szykuje sprz膮tanie, bo na jutro wizytacja... a! kupi艂am szaf臋 - 4-drzwiow膮, tak jak chcia艂am... i ju偶 wczoraj musia艂am wys艂ucha膰, 偶e to bezsensowny zakup... ale j膮 b臋dzie w oczy kole膰... :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj..
Witam Synowe! Moja wczoraj dzwoni do mojego M i mowi, ze kupuje nam lodowke. Moj w szoku i pyta sie jaka?okaza艂o sie ze to jest lodowka jednodrzwiowa z zamrazalnikiem w srodku. Moj do niej, ze chcemy miec oddzielnie zamraz. to walne艂a focha, ze jej nie ufamy itp. A dzien wczesniej rozmawialismy na temat lodowek i doskonale wie jak chcemy. tak jak by na z艂osc chcia艂a zrobic...-na pewno!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj...
o rany----> gratuluje zakupu... :) A nie ma sposobu zeby zabrac jej klucze??? mnie to meczy艂o jak ona mia艂a klucze i ze 艂azi tam chociaz praktycznie pusto w domu...No ale mowi艂a ze skoro sponsoruje remonty (czesc) to musi nadzorowac...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inny przypadek
a ja znam jedno dobra tesciowa ... jest nia moja mama- i szczerze to mnie kurwica bierze jak sie piesci ze swoja synowa.. brrr w zyciu do swoich dzieci tak sie nie odnosila, cale zycie bylismy wstretnymi bachorami, nierobami..itd. ale synowa -miodzio, biega kolo niej, przynosi jedzonko, "a moze chcesz XX a moze wolisz XX) tyle lat zyje i mi nigdy w zyciu nie zrobila sniadania- nawet jak bylam mala i chodzilam do pierwszych klas podstawowki.. bratowa jest spoko- i bardzo ja lubie- ale jak przyjezdza do nas do domu to wychodze z siebie...ze zlosci na matka- tak to jest pewnego rodzaju zazdro艣膰... i do tego jak ma przyjechac- zawsze kaze mi upiec jakies ciasto albo..cos tam jej zrobic... o jezu - MASAKRA... jak ja mowie ze nie chce mi sie czegos robic, ze to sie nie oplaca ze lepiej kupic gotowe- to od razu "krowa leniwa...ble ble " ten sam tekst od mojeje bratowej "no tak masz racje, lepiej kupic gotowe" cos okropnego... wspolczuje Wam z takimi tesciowymi (nie takimi jak moja mama; co do zakupow: ona dawala im kase na jakis sprzet- a oni wybierali taki jaki chcieli :) i raczej tak powinno byc)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 onaaaaaaaaaaaaaaaa
powiem szczerze 偶e ja na razie nie narzekam na te艣ci贸w choc mieszkaja ulice obok na tym smaym osiedlu ....ale czasem tez mam nerwy bo m贸jmma偶 tam zawsze musi zajrzec do nich chocby na sekunde jak auto do gara偶u zaprowadza! mnie to wqrwia zawsze wiedz膮 o wszystkim wcze艣niej odemnie ...ile ja juz k艂贸tni i rozm贸w urzadza艂am m臋偶owi ale nic nie pomog艂o to ...na dodatek zacz膮艂 mnie ok艂amywa膰 偶e na przyk艂ad tam nie by艂 albo cos takiego!! na szcz臋艣cie moja szwagierka mi m贸wi wszystko ze on tam by艂 i kolacje jad艂 a potem si臋 dziwi艂am w domu czemu on nie chce je艣膰 kolacji a m 贸wi艂 偶e najad艂 sie obiadu!!taki jest mamincycu艣!! a najgorzej mnie wqrwia艂o jak urodzi艂o nam sie dziecko i te艣ciowa oczywi艣cie pierwsze skrzypce i moja mama te偶 !!ale moja jest bardziej taktowna i potrafi zrozumie膰 ma艂e aluzje co do jej osoby a moja te艣ciowa to wie艣 totalna .....grochem o 艣ciane !!!szok!!! te艣ciowa zawsze mi doradza艂a 偶e a to nie trzymaj go tak , a to nie ubieraj w to , a bo ona go woli w niebieskim , a bo granatowe za ciemnie , a to za gorace dla niego , ato go 藕le ubierasz.....o jak sie pewnego dnia wqrwi艂am to by艂 szok dal wszytkich....wykrzycza艂am wreszcie na rosdzinnym obiadku!!CZY JA QRWA MA膯 KIEDYKOLWIEK COKOLWIEK ZROBUI艁AM DOBRZE ??CZY WSZYSTKO CO ROBIE JEST 殴LE?? CZY ZROBI艁AM KIEDYKOLWIEK DZIECKU KRZYWDE??? .......a tu nasta艂a cisza!!!(oczywi艣cie szwagierka la艂a ze 艣miechu tak 偶e mysla艂am 偶e j膮 rozerwie:) ) i od tej pory mam spok贸j ,,pojawiaj膮 sie pojedyncze rady za kt贸re jestm wdzi臋czna i nie mam poretensji , ale na szcz臋膰ie moja tesciowa okaza艂a sie na tyle inteligentna ze sie nie obrazi艂a , zapewne jej przykro by艂o ...ale c贸偶 .......kazdy ma nerwy jak mu si臋 rozkazuje i wytyka b艂臋dy :) a na og贸艂 to jestm jej wdzieczna 偶e jest taka jaka jest :) i nie zamieni艂abym jej ABSOLUTNIE :) TYLKO TE艢CIA MO呕E TAK ...STRASZNY MRUK Z NIEGO ....I BARDZO MOJE PIERSI MU SIE PODOBAJ膭 ;/

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Ja te偶 (niestety) nale偶臋 do grona kobiet maj膮cych te艣ciowe. Co prawda jestem synow膮 dopiero od dw贸ch lat, ale ju偶 dosta艂am od te艣ciowej szko艂臋. Hm. Ca艂y czas jestem szkolona. Znalaz艂am was przez przypadek. Kurcze i jestem w og贸lnym szoku,偶e tyle os贸b ma problemy z te艣ciowymi!!!!!!!!! 呕eby si臋 cokolwiek wi臋cej wypowiedzie膰 musz臋 nadrobi膰 zaleg艂o艣ci w czytaniu. Mam nadziej臋,偶e temat nie zniknie,m贸j 偶al do te艣ciowej jest ogromny, wi臋c b臋d臋 mia艂a pole do popisu! Trzymajcie si臋 cieplutko!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _______o rany
oj... - pozdrawiam specjalnie serdecznie - jesli chodzi o stosunek do te艣ciowych, jeste艣my chyba bratnimi duszami ;-) kluczy nie bardzo mam jej jak zabra膰, m贸j m膮偶 co prawda stoi za mn膮 murem, ale wol臋 nie przegina膰, bo w sumie z boku to niegro藕nie wygl膮da... ;-) poza tym, to element mojej strategii... jak wiem, 偶e ma przyj艣膰, to specjalnie tak pouk艂adam czasami rzeczy, 偶e ma zagwozdk臋... potem mam ubaw, bo wiem, 偶e ona chce poruszy膰 temat, a nie wie, jak zacz膮膰 m贸wi膰 o rzeczach, kt贸rych przecie偶 nie widzia艂a... ;-) i obchodzi temat naoko艂o, i zmierza do celu, ja wiem, do jakiego, ale jej nie pomagam i udaj臋 idiotk臋 :P czasami jest cudownie :-) ma艂a papla - witamy! i zapraszamy do podzielenia si臋 do艣wiadczeniami... ;-)

Udost臋pnij ten post

Witam! Nadrobi艂am ju偶 co nieco, je艣li chodzi o czytanie. Smutno si臋 robi, gdy si臋 czyta te wszystkie wypowiedzi. W ka偶dej z nich znalaz艂am co艣 z mojego 偶ycia z te艣ciow膮. Moja te艣ciowa ma ju偶(albo dopiero) 50 lat. Zachowuje si臋 jak by mia艂a drugie tyle.Tylko ona ma prawo chorowa膰 i wie przy tym, jak si臋 z tej choroby leczy膰.Mnie nawet nie ma prawa bole膰 g艂owa, bo wyskakuje do mnie z pretensjami typu: co ty wiesz o b贸lu g艂owy, tak jak mnie boli g艂owa, to nikt nie wie! Nie wiem,czy mam sie czu膰 winna z tego powodu,偶e ta g艂owa mnie ma艂o boli????? Sama nie wiem! Nie dawno by艂o 艣wi臋to zmar艂ych(艣wie膰 Panie nad ich duszami).Te艣ciowa zaplanowa艂a mi gdzie mamy pojecha膰 i sprz膮ta膰. Nie interesowa艂o jej to, czy mam pieni膮dze na paliwo. Ma by膰 tak jak ona chce i tyle! Ostatniego pa藕dziernika pojecha艂am do siebie do domu, aby pom贸c mojej mamie sprz膮ta膰 na naszych rodzinnych grobach. To co w ten dzie艅 us艂ysza艂a, gdy rozmawia艂am przez tel z moim szwagrem, zmrozi艂o m贸j stosunek do niej chyba na zawsze. W tle naszej rozmowy us艂ysza艂am te艣ciow膮: Pewnie siedzi w domu i pije kaw臋, no, ale jak si臋 nie ma dzieci, to mo偶na sobie dupe wozi膰. z reszt膮 w膮tpie, czy bedzie mia艂a kiedykolwiek dzieci>\" I ona ma pretensje,偶e nie m贸wie do niej >mamo pozdrawiam pomimo wt贸rnego analfabetyzmu ;),_______o rany dzi臋ki za milutkie powitanie. :) a wszystkim synowym- nie dajmy si臋 tym zo艂zom!:)

Udost臋pnij ten post

chcia艂am pozdrowi膰 jeszcze jedn膮 synow膮> po mimo wt贸rnego analfabetyzmu, ale co艣 zjad艂o tekst :) :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj...
Witam! u mnie narazie spokojne. Ale jutro idzeimy do tesci贸w na obiad bo przyjerzdza jakas rodzinka i chca nas bardzo poznac. Nie chce mi sie tam isc i mojemu tez no ale coz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi贸d cud te艣ciowa kanalia
Witam wszystkie synowe:)) moja tesci贸wka to kanalia , no ale c贸偶 to matka mojego m臋偶a i jej zmienic sie nie da. Znacie to powiedzenie "偶on mozna mie膰 wiele matk臋 tylko jedn膮" niestety tylko qrde dlaczego one s膮 takimi bestiami. Moja te艣ciowa jest zazdrosna o wszystko, wielka egoistka, mam wra偶enie 偶e dzieci jej potrzebne tylko do przechwa艂ek przed znajomymi oj jaki madry jaka 艣liczna........... Da艂a mi popalic po 艣lubie wydra -j臋dza, przed 艣lubem cudowna , wspania艂a i troskliwa w stosunku do moich rodzic贸w i do mnie. Po 艣lubie masakra tylko:" musicie to musicie tamto". Rycze膰 sie chce nigdy nie jest sie do艣膰 dobrym. A m贸j m膮偶 miedzy m艂otem a kowad艂em bo nie chce z ni膮 sie k艂oci膰 i w domu mie膰 normalna atmosfer臋 . Wiem jedno: jedyna skuteczna metoda na moja te艣ciow膮 to izolacja i brak jakichkolwiek dyskusjii, rozmowy o pogodzie i przepisach kulinarnych, inaczej podsumuje mnie albo wyciagnie w najmniej oczekiwanym momencie. Ponadto rozmowy na temat przyszlych ewntualnych wnuk贸w ucinam od razu chce miec dzieci ale boje sie tego co b臋dzie z jej strony:((((((( Pozdrawiam was wszystkie trzymajcie sie i nie dajcie starym krowom........... prze偶yjemy je

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj...
Witam moje Drogie! No bylismy na tym obiedzie i by艂a taka mi艂a, ze az nie chcia艂o mi sie wierzyc! Ale chyba tylko dlatego, ze chcia艂a sie pokazac przed rodzinka jaka to ona jest wspania艂膮 tesciowa... Takze narazie nie ma zgrzytow i swiety spokoj! Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie tylko
Tesciowe s膮 wredne i pchaja sie z butami w zycie swoich dzieci. Sa takie rowniez nasi kochani rodzice, moze nie zauwazamy tego bo rodzicow latwiej jest przetrawic... Moja mama zawsze byla apodyktyczna , to ona zawsze miala racje i nie potrafi pogodzic sie z tym ze jej dzieci moga nie chcec jej "dobrych rad" i wskaz贸wek a kazd膮 pr贸b臋 ich nie s艂uchania odbiera jako atak na sam膮 siebie. Nigdy nie by艂am wylewna wobec niej, zawsze s膮dzilam ze s膮 sprawy o ktorych rodzina nie musi wiedziec. Dlatego jestem dla niej niedobra, wiecznie cos ukrywam , nie jestem szczera, chociaz ona t膮 moj膮 zbytni膮 szczerosc ( czasami o czyms powiem) potrafi wykorzystac przeciwko mnie. Wiec wole nic nie mowic , mam wtedy b艂ogi spokoj. Ostatnio wziela sie za "wychowywanie" moich nastoletnich dzieci z ktorymi nie mam wiekszych problemow. Wkurza mnie jej "madrosc" i robienie z nich malych przestepcow mimo ze nie zna szczegolow i motywow ich "wykrocze艅" Mysle ze bierze to sie stad ze wychowujac mnie i brata nie potrafila sobie poradzic wychowawczo z synem a teraz probuje sprawdzic sie jako doswiadczona babcia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie tylko
Najbardziej denerwuje mnie kiedy moje dzieci cos przeskrobi膮 i ona akurat jest u mnie , nie daje mi szansy jako matce skarcenia ich i ukarania w pierwszej kolejnosci tylko pierwsza komentuje, krzyczy na dzieci nie dajac mi szansy pierwszej zareagowac. Dzisiaj jej powiedzialam ze ona jest od tego aby dac mi sygnal jezeli cos sie dzieje a ja od tego zeby zareagowac. I wiecie co? Powedziala ze juz nie bedzie sie wtracac i " rob jak chcesz" Oczywiscie obraza majestatu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 very
moja mama jest nieobecn膮 tesciow膮 i nieobecna babci膮... a gdy juz si臋 pojawia ma jazd臋, ze sie jej nie szanuje a jaj wnuki s膮 ustawione przeciwko niej, to zakrawa na kompletna paranoje i jest bardzo smutne... ona poprostu nie potrafi sie zachowa膰 i jest zdzicza艂a... zwykle przy tych pojedynczych w roku spotkaniach m贸wi kilka zda艅, kt贸re sa przykre, choc ona robi to nie艣wiadomie, lub te偶 mo偶e prowokuje? potem najcz臋艣ciej wsiada w samoch贸d i ucieka z p艂aczem do domu...czuj膮c sie skrzywdzona... przykre to jest, ze nawet na komunie swojemu wnukowi nie by艂a w stanie kupi膰 prezentu...przyjecha艂a sp贸藕niona do koscio艂a, nie zd膮偶y艂a si臋 nawet uczesa膰 i umalowac, z podlym nastrojem, paczk臋 czekoladek, kt贸r膮 zakupi艂a na stacji benzynowej w ramach prezentu komunijnego zjad艂a sama...bo wstydzi艂a sie j膮 wr臋czy膰, widz膮c jak inne osoby z rodziny sk艂ada艂y zyczenia i dawa艂y prezenty.... wiec... nasze matki te偶 sa tesciowymi....najcz臋艣ciej kiepskimi te艣ciowymi... taka jest smutna prawda... nie ma co idealizowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ________o rany
Niech sobie nasze matki s膮, jakie s膮... Ja si臋 z moj膮 widuj臋 raz, dwa razy na miesi膮c, a m贸j m膮z do swojej mamusi lata kilka razy na tydzie艅... To co艣 podrzuci膰, to co艣 odebra膰... Cze艣膰, Synowe!!! Jak tam po d艂ugim weekendzie? Ja u te艣ciowej sp臋dzi艂am trzy godziny i o ma艂o nie dosta艂am zawa艂u. Dostali艣my obiadek tak okraszony narzekaniem, 偶e nawet m贸j m膮z si臋 wkurzy艂... Zwykle mo偶e u mamusi d艂ugo siedzie膰, ale tym razem jego wymiot艂o z mieszkania pierwszego... Oczywi艣cie efekt narzeka艅 jest taki, 偶e on musi jecha膰 do mamusi pom贸c jej przy czym艣 w mieszkaniu... Tak, jakby mia艂 ma艂o roboty u nas... Zapyta艂am uprzejmie te艣ciow膮, czy ja sobie mam teraz urodzi膰 syna i czeka膰 30 lat, a偶 co艣 b臋de mia艂a zrobione w mieszkaniu... Bo wg niej to on tam powinien z ni膮 siedzie膰 i meble przestawia膰 wg nowego widzimisi臋, nowe dziurki wierci膰, stare zakleja膰, tapety nowe wybiera膰 (tapetowali na pocz膮tku roku, to ju偶 chyba czas, nie?). Szlag ma艂y mnie trafi艂... Chyba by艂am z艂o艣liwa :P

Udost臋pnij ten post

Witajcie uci艣nione!!! Witam nowo przyby艂e:) Widze poruszy艂y艣cie temat - nasze mamy te偶 s膮 te艣ciowymi. To fakt.M贸j m膮偶 m贸wi to wszem i wobec przy r贸偶nych okazjach ,偶e tak膮 ok te艣ciow膮 jak on ma to ze 艣wieczk膮 szuka膰!!!Szkoda tylko,偶e ja tego nie moge powiedzie膰 o swojej te艣ciowej brrrrr... Zastanawia艂am si臋 czytaj膮c ten temat- czy te nasze te艣ciowe te偶 mia艂y tak wredne swoje te艣ciowe,偶e teraz m臋cz膮 nas czy to tylko po to 偶eby udowodni膰 nam ich... wy偶szo艣膰?bleee... Pozdrawiam.pa :)

Udost臋pnij ten post

Egocentryzm - centralne umiejscowienie w艂asnej osoby w 艣wiecie. Przekonanie o tym, 偶e jest si臋 najwa偶niejsz膮 osob膮, a 艣wiat \"kr臋ci si臋 wok贸艂 niej\". To o mojej te艣ciowej. Na wiecej nie znalaz艂am czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ___o rany
ma艂a papla, sk膮d ja to znam... Sk膮d my to wszystkie znamy... ;-) Trzymajcie si臋, Dziewczyny!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj...
Witam moje Drogie! Wczoraj wprowadzilismy sie nareszcie do naszego nowego M :D Wieczorem by艂y juz odwiedziny tesciow i zacze艂y sie gadki i pouczania! i po pol godzinie mia艂am dosc! Szczegolnie jak zacze艂a zagladac mi do szafek!!! gdy spyta艂膮 sie co robi powiedzia艂a, ze sprawdza ile w nich jest miejsca i czy sie pomiescimy-wrrrrr. POZDRAWIAM!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ___o rany
oj... - gratulacje! teraz zacznie Ci dopiekac inaczej ni偶 dota, ale wcale nie b臋dzie l偶ej :PPP m贸j m膮偶 wczoraj by艂 u mamusi i znowu si臋 nas艂ucha艂, 偶e my chyba za du偶o wydajemy... tak j膮 boli, 偶e urz膮dzamy mieszkanie, 偶e kupujemy nowe meble... :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj...
No ja juz zaczynam sie przygotowywac na teksty typu Twojej tesciowej-hehe. Nie wim czy juz o tym pisa艂am ale czepa艂膮 sie po co karmnik kupiu艂am. To jej mowie, ze dla ptaszkow na zime to stwierdzi艂a, ze po co i ze bede mia艂a ca艂y balkon zasrany. Ale to moj balkon!!! :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jedna_z_te艣ciowych
Sama jestem te艣ciow膮 i to m艂od膮, bo mam dopiero 44 lata. Syn o偶eni艂 si臋 prawie rok temu, dziecko by艂o w drodze, dziewczyna ledwo sko艅czy艂a 18 lat. Od pocz膮tku stara艂am si臋 nie narzuca膰 m艂odym, kt贸rzy zaj臋li osobny pok贸j, mam wi臋cej czasu dla siebie i wol臋 wieczorem gdzie艣 p贸j艣膰, do kina, zaprosi膰 kole偶anki z pracy na babskie pogaduszki. Od pocz膮tku powiedzia艂am synowi i synowej, 偶e gdyby potrzebowali jakiej艣 pomocy, niech dadz膮 zna膰, ch臋tnie pomog臋. Synowa przywita艂a moj膮 propozycj臋 strzeleniem focha, wi臋c uzna艂am: w porz膮dku, rad藕 sobie sama. A teraz, kiedy urodzi艂o si臋 dziecko, synowa dzwoni do mnie z pretensj膮, 偶e dziecko p艂acze, m膮偶 pracuje, a ona tylko z dzieckiem siedzi i te偶 chcia艂aby gdzie艣 wyj艣膰. A poniewa偶 ja mam po pracy du偶o czasu, wi臋c mog艂abym od czasu do czasu popilnowa膰 dziecka. I wielka obraza, poniewa偶 przypomnia艂am jej, 偶e jak na pocz膮tku proponowa艂am pomoc, to by艂a obra偶ona, a teraz m贸wi do mnie z wielk膮 pretensj膮. I 偶e o ile zmieni ton i zacznie mnie traktowa膰 jak 偶yczliw膮 jej osob臋, a nie jako czyhaj膮cego na jej samodzielno艣膰 wroga, to raz na tydzie艅 moge przypilnowa膰 dziecka. A偶 oniemia艂a z oburzenia, no bo TYLKO raz na tydzie艅? Teraz jest na mnie obra偶ona, bo najwidoczniej chcia艂aby 3 razyw tygodniu m贸c sobie gdzie艣 wyj艣膰, a tu dziecko p艂acze. Ale powiedzia艂am juz synowi: Pom贸c mog臋, ale nie dam z siebie absolutnie zrobi膰 nia艅ki do dziecka. Odchowa艂am ju偶 syna i skoro oboje byli tak nieodpowiedzialni, 偶eby si臋 nie zabezpieczy膰, to konsekwencje tego musz膮 ponosi膰 oni. Dodam, 偶e ch臋tnie zostan臋 z dzieckiem na par臋 godzin, ale nie mam ju偶 takiej cierpliwo艣ci do ma艂ych dzieci, jak kiedy艣. Od czasu do czasu pomog臋, ale nie b臋d臋 wychowywac dziecka. Widze, co si臋 dzieje w艣r贸d moich znajomych, kt贸re nie do艣膰, 偶e odchowa艂y w艂asne dzieci, ale chowaj膮 tez wnuczki, bo syn czy c贸reczka musi pi臋膰 razy w tygodniu wyj艣膰, kogo艣 do siebie zaprosi膰, itp. Ja nie mam zamiaru do tego dopu艣ci膰. Jak Wam si臋 podoba, drogie synowe, punkt widzenia tej drugiej strony?

Udost臋pnij ten post

Kurcze tak was czytam i mam wra偶enie 偶e wy wszystkie macie t膮 sam膮 te艣ciow膮 :) Mnie moja kiedy艣 powiedziala, 偶e jej syn m贸g艂 mie膰 tyle fajnych dziewczyn a wybra艂 szobie takie nic. Po obronie pracy magisterskiej przysz艂am sie pochwali膰 jej i wog贸le ca艂ej rodzinie 偶e napisa艂am na 5 i wog贸le jestem z tego powodu szczesliwa a ona mi ma to, 偶ebym sie tak nie chwali艂a, bo mo偶e i magister to jestem ale na papierku, bo w g艂owie mam pusto i kultury za grosz. Oczywi艣cie ja jej niczego nie moge z艂ego powiedzie膰 bo ona jest niepe艂nosprawna wi臋c jej mo偶na mnie ubli偶a膰 a mi nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ____o rany
Jedna-z-te艣ciowych - wsp贸艂czuj臋 takiej sytuacji, niestety jest ona teraz bardzo popularna - machn膮膰 sobie szybko dziecko, oboj臋tnie, planowane, czy nie, a potem lata膰 do mamusi i te艣ciowej na zmian臋. Ja mam 27 lat, ale do dziecka mi si臋 nie spieszy, sama jestem jeszcze dziecinna troch臋, lubi臋 z m臋偶em i艣c na spacer do parku z psem, lubimy d艂ugo le偶e膰 w 艂贸偶ku, lubimy gra膰 na komputerze, skoczy膰 do kina na ostatni seans w ostatniej chwili. Doskonale wiem, 偶e z chwil膮 zaj艣cia w cia偶臋 to wszystko mi si臋 sko艅czy, tym bardziej, 偶e swoje dziecko chce wychowywa膰 sama (co przy mojej te艣ciowej i jej postawie "wszystko wiem najlepiej" mo偶e by膰 wsciekle trudne). A zatem czekam z dzieckiem. Chyba jeszcze mam troch臋 czasu. Tw贸j syn i synowa byli nieodpowiedzialni, dodatkowo ona by艂a nieuprzejma - nie daj zrobi膰 z siebie s艂u偶膮cej. Potem b臋dzie tak, 偶e jak im b臋dzie wygodnie, to b臋dziesz kochan膮 mamusi膮, a jak b臋dziesz niepotrzebna to nie zauwa偶膮, 偶e czego艣 potrzebujesz. Nie daj si臋, niech si臋 ucz膮 odpowiedzialno艣ci za swoje czyny. Narin, ja o moim wykszta艂ceniu jeszcze nic nie s艂ysza艂am, ale jak powiedzia艂am, 偶e chcemy i艣膰 z m臋偶em na kurs j臋zykowy, to reakcja by艂a "a po coooo...? przecie偶 to tyyyyyle kosztuje...?" nie wie, oczywi艣cie, ile, ale od razu zak艂ada, 偶e du偶o, a my przecie偶 tyle wydajemy pieniedzy na rzeczy zupe艂nie nam NIEPOTRZEBNE... :-D

Udost臋pnij ten post

Hej Uci艣nione!!!! Nie偶le sie bawi臋 czytaj膮c ten topik ale tu sie nie ma z czego 艣miac bo to wszystko jest straszne.... Ja te偶 mam te艣ciow膮 co prawda przysz艂膮 ale to nic nie zmienia.Jestem ju偶 w zwiazku 4 lata i musze to z siebie w ko艅cu wywali膰 bo ju偶 nie daje rady. Moja te艣ciowa ma 50 lat i jest najwieksza lask膮 w ca艂ym mie艣cie-tak uwa偶a przynajmniej.Za ka偶dym razem(nie przypominam sobie 偶adnych wyj膮tk贸w) opowiada jak to spotka艂a znajomego i powiedzia艂 jej Bo偶e Ba艣ka jaka ty jeste艣 laska!!!!!Uwa偶a si臋 za chodz膮ce cudo i sw膮 urod膮 wszystkich zwala z n贸g. Prawde m贸wi膮c jest przeci臋tna ale baaaardzo lubi sie dowarto艣ciowywa膰. Nigdy nie powiedzia艂a mi nic dobrego o moim wygl膮dzie-ewentualnie jaki艣 przytyk\"co zrobi艂a艣 z wlosami\" lub dobrze 偶e sobie psa kupili艣cie to chocia偶 schudniesz jak b臋dziesz chodzi膰 na spacery itd.itp. Dobrze 偶e m贸j narzeczony nie jest synkiem mamusi i potrafi j膮 zjecha膰 tak,偶e jej w pi臋ty idzie. Kupili艣my mieszkanie w grudniu-w艂a艣nie kilka dni temu dowiedzia艂am si臋 od te艣cia, kt贸ry pomaga nam jak mo偶e 偶e te艣ciow膮 bardzo boli serce z tego powodu. Kurwa a偶 mn膮 zatrz臋s艂o. Nie do艂o偶yla si臋 z艂ot贸wk膮 do mieszkania, nawet jednej szklanki nie kupi艂a w prezencie jak robili艣my parapet贸wke dla rodziny a rad ma miliony.Powiedzia艂a ostatnio, 偶e nasze mieszkanie jest smutne-wiem dlaczego. Bo nie ma sztucznych kwiatk贸w, serweteczek, rameczek itd.To wlasnie jej gust.Ma jeszcze m艂odszego syna kt贸ry mieszka z nimi,ma 23 lata i nawet pianke do golenia kupuje mu ona. To jej faworyt-wieczny leser i dresiarz.Reszte napisz臋 p贸zniej bo jest co pisa膰 a teraz musz臋 lecie膰. TRZYMAJCIE SI臉 I NIE DAJCIE SIE TYM GANGRENOM!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PIQ
A JA MAM WSPANIA艁膭 TE艢CIOW膭.BARZO SI臉 LUBIMY I SZANUJEMY.MA 3 SYNOWE I WSZYSTKIE TRAKTUJE JAK SWOJE C脫RKI.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ____o rany
Solar - witaj w klubie, ja te偶 mam te艣ciow膮, kt贸ra jest najpi臋kniejsza na 艣wiecie... Jak kupi艂a sobie kostium na nasz 艣lub, to m贸wi do mojego wtedy narzeczonego - "popatrz, jak ja w tym 艣wietnie wygl膮dam, jak Twoja siostra". a on do niej "to ja tak staro wygl膮dam...?!" troch臋 j膮 to zdetonowa艂o, nast臋pna wersja by艂a, 偶e jak mierzy艂a to w sklepie, to wszystkie baby w sklepie, a potem te偶, 偶e i wszyscy go艣cie na 艣lubie, m贸wili jej, 偶e wygl膮da jak gwiazda filmowa... :-D A te jej obstrajanie wszystkich parapet贸w, stoliczk贸w i p贸艂eczek doprowadza mnie do sza艂u! co przychodz臋, to musze chwali膰 jej nowe bibelociki, jej koszmarne firanczeki w oknach, jakies pozawieszane na tych firankach badziewia... potem mnie pyta - "a czemu ty tak nie robisz...?" to jej m贸wi臋, 偶e to mi nie pasuje to stylu, w kt贸rym chc臋 urz膮dzi膰 mieszkanie, a ona mi na to "te wasze nowoczesne pomys艂y... moja droga, kiedy艣 zrozumiesz, co tworzy prawdziwy dom i ciep艂o..." czy偶by sztuczne kwiatki...??? :P

Udost臋pnij ten post