Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serniczka

Włosy wypadają mi wypadają - Capivit A+E ??

Polecane posty

Gość Kleopatra189
A mi już pyknie drugi rok od kąd wypadają mi włosy :( ale dopiero jakoś od pół roku staram się je zatrzymać. Włosy zaczeły mi strasznie wypadać,bo chciałam ze swoich naturalnie czarnych włosów zrobić blond. Niestety jak wiadomo przy takich ciemnych włosach nie jest to latwa sprawa i przez ciagle rozjasnianie i farbowanie na przemian,suszenia,modelowania sypia sie strasznie... moze nie tak bardzo jak wlosy sa swiezo umyte i suche ale podczas mycia albo jak sa przetluszczone to jest po prostu tragedia :( uzywalam juz z serii RADICAL-szampon,odzywke i ampulki a przy tym lykalam skrzypovite,ale nic nie pomoglo teraz od 3 tygodni stosuje REVALID-tabletki,szampon,balsam,krem a do tego Seboradin Lotion ale narazie tez nie widze efektow a czasami nawet mysle ze wypadaja gorzej. Moze ktos moglby mi doradzic co mam stosowac na tak mocno oslabione i zniszczone wlosy przez rozjasniacze,farbowania itp.? dodam ze wlosow wypada teraz mnostwo razem z cebulkami. Bardzo prosze o rade,bede wdzieczna. Pozdrawiam

Gość pomogło zdecydowanie
takie tabletki Vita- Pil

Gość do kleopatra
a ile stosujesz ten revalid ? wiesz ze potrzeba 3 miesiecy zeby pomoglo.Stosuj według ulotki ...zacznij od 3 tabletek 3 razy dziennie.Ja bralam je pol roku temu i pomoglo, moze nie bylo cudow bo wlosy dalej troszke lecialy ale nie tak jak wczesnie!! no i byly ladniejsze...jutro do nich wracam i zamierzam brac 3 miesiace. Co do szamponu jestem zadowolona on jest do suchych wlosow i troche mi pomaga -wlosy sa zdecydowanie lepsze niz po zastosowaniu innych szamponow chociaz zastanawiam sie nad tym z vichy czerwonym do wypadajacych wlosow, zastanawiam sie tez nad kupnem ampulek z vichy. Balsamu ani kremu z revalidu nie mam ale zamierzam kupic jutro ...

Gość Kleopatra189
Revalid stosuje ponad 3 tygodnie ale nie widzę żadnej poprawy,nawet najmniejszej.Ty też nic nie zauważałaś w 1 miesiącu? Z Vichy chciałabym rónież spróbować tej serii do włosów wypadających,ale kiedyś miałam żel do mycia twarzy tej firmy i wylądowałam na pogotowiu z ostrą reakcją alergiczną (a podobno hypoalergiczne) :/ dlatego trochę się teraz boje. Słyszałam właśnie ze z tabletek najlepsze to Revalid,Merz Spezial,Vitapill i H-Pantenon które wy osobiście polecacie? tak w ogóle nie wie ktoś czy te włosy które mi wypadły z cebulkami mają szanse odrosnąć?

Kleopatra...z tego co piszesz wynika, ze Twoje wlosy nie tyle wypadaja, co sie lamia. Wydaje mi sie, ze niewiele pomoga wszelkie zabiegi, jezeli nie zetniesz zniszczonych wlosow.

Gość Kleopatra189
esposito hmmm właśnie cięzko mi ocenić czy one się łamią czy są tak mocno osłabione,bo nie są suche,matowe ani bez połysku a nawet wręcz przeciwnie,nie wiem własnie czy jak się łamią to wypadają tak jak w moim przypadku z cebulkami :/ no włosy to już mam strasznie przerzedzoną a dzisiaj jak myłam głowe i zobaczyłam ile mi włosów wyszło to się załamałam,one wychodzą garściami wystarczy że lekko przesune po nich dłonią jak jest na nich odżywka albo jak są mokre :( esposito a czy Tobie też wychodziły włosy od zabiegów "upiększających'? i ile bierzesz tek skrzyp?

Gość Charisma_21
Zgadzam się z Pocahontasb, szampon Dermena jest bardzo dobry. szybko widzi się po nim efekty. Na wypadanie włosów może jeszcze Ci pomóc jeżeli będziesz po każdym myciu głowy spłukiwała je naparem z pokrzywy (dwie torebki herbatki na szklankę).

Gość Beatyfikacja
Hej - również mam problem z włosam i;(. Jestem teraz za granicą, wracam za jakieś dwa tygodnie - włosy wypadają mi strasznie - wystarczy pociągnać za pasmo, a dwa lub trzy zostają mi w ręce... jem witaminy - nic nie pomaga... Wiem, że można tutaj kupić Revalid, choć jest w cholerę drogi... Martwię się i nie bardzo wiem co robić, zwłaszcza, że produkty nie są tutaj takie, jak w Polsce - zwłaszcza warzywa... Pozdrawiam

Gość Kleopatra189
ja byłam u dermatologa miesiać temu i tyle samo zażywam cynk.tonik do włosów Capilarte i maseczke robioną na bazie olejku rycynowego,narazie wydaje mi się że wypadanie powoli ustępuje,ale jak co dam znać jak będe widzieć większe efejty.

jakiś czas temu łykałam Silicę..raczej na paznokcie i skórki,włosy miały być \"przy okazji\"..ale jako pierwsze zareagowały i to już po dwóch tygodniach. Niestety jak to zwykle bywa u mnie..był to tylko słomiany zapał i przestałam. Teraz się zawzięłam,bo włosy zaczęły mi wypadać (ze stresu) bardziej niż zwykle. Zobaczymy jak będzie. Do tego biorę Aspargin jeszcze.

Gość Malusia14 -
Hej dziewczyny... ja też mam taki okropny problem - strasznie wypadają mi włosy.... POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!! OD 3 TYGODNI JEM TABLETKI SKRZYPO-VITA.... i narazie nie widzę efektu.... Błagam o pomoc.... NIEWIEM CO ROBIĆ

Gość Wypadające włosy
Mi wypadają włosy od... 10 lat!! Miałam ładne, dośc gęste włosy. Teraz dosłownie kilka piórek. Ciężko mi upiąć je w koka spinką, bo jest ich mało!!! Tragicznie mało. Próbowałam wszystkiego, tyle że szybko się zniechęcam (bo efektów nigdy nie było). Ale znowu łykam Merz Special, co tydzień olejek ryctynowy +żółtko+cytryna. Cały czas jestem zestresowana. Żyć mi się nie chce :(

Gość Kleopatra189
Cześć dziewczyny! ja tak jakby zauważyłam poprawe! stosuje cały czas dermene i codziennie na wieczór,na przemian wcieram w głowe tonik do włosów capilarte i maseczke robioną na bazie olejku rycynowego,ale dodaje do niego jeszcze odrobine wody pokrzywowej,odstawiłam też Silice i powiem wam ze włosy momentalnie zaczeły o wiele mniej wypadać! w sumie stosuje to 4 miesiace i dopiero teraz widzę pierwsze efekty,ale moja pani dermatolog powiedziała zebym się nie łudziła,bo to bardzo czasochłonne i moze ciagnać się miesiącami,ale jestem naprawde szczęsliwa,bo od ponad 2 lat to pierwszy pozytywny efekt! :) oprócz tego zgodnie z obietnicą mojej pani dermatolog,widzę mnóstwo malutkich włosków wyrastajacych z mojej głowy :) jestem bardzo szczęsliwa,bo po tych wszystkich specykichak (a było ich mnóstwooo) znów wierze ze odzyskam przynajmniej połowe moich włosów :):) trzymam za was kciuki dziewczyny :)

Gość Kleopatra189
Cześć dziewczyny! ja tak jakby zauważyłam poprawe! stosuje cały czas dermene i codziennie na wieczór,na przemian wcieram w głowe tonik do włosów capilarte i maseczke robioną na bazie olejku rycynowego,ale dodaje do niego jeszcze odrobine wody pokrzywowej,odstawiłam też Silice i powiem wam ze włosy momentalnie zaczeły o wiele mniej wypadać! w sumie stosuje to 4 miesiace i dopiero teraz widzę pierwsze efekty,ale moja pani dermatolog powiedziała zebym się nie łudziła,bo to bardzo czasochłonne i moze ciagnać się miesiącami,ale jestem naprawde szczęsliwa,bo od ponad 2 lat to pierwszy pozytywny efekt! :) oprócz tego zgodnie z obietnicą mojej pani dermatolog,widzę mnóstwo malutkich włosków wyrastajacych z mojej głowy :) jestem bardzo szczęsliwa,bo po tych wszystkich specyfikach (a było ich mnóstwooo) znów wierze ze odzyskam przynajmniej połowe moich włosów :):) trzymam za was kciuki dziewczyny :)

Gość mi pomogła
Skrzypowita + szampon z Joanny "Rzepa" wzmacniający do włosów z łupieżem. 2 razy do roku łykam Skrzypowitę, bo jesienią i wiosną masakrycznie wyłażą mi włosy, ale po tych witaminą widzę poprawę, a dodam też, że w moim przypadku Skrzypowita działa rewelacyjnie na paznokcie :)

Gość niebieskoooookaa22
mozesz spróbować capivit forte a potem jak nie pomoże to skrzypz vitaminami np. a jak i to nei pomoże to preparat z cynkiem a i maseczki do włosów np. olej kokosowy+żółtko(choć niekoniecznie)+olej jojoba+woda brzozowa+odżywkę Jantar bursztynową a nawilżającą np.Kallosa mleczna lub placentę droższe:Vichy szampon+ampułki tańsze:Seboradin, Radical szampon i ampułki

Gość AguHa
Capivit piękne włosy biorę 3 miesiące-włosy są bardziej błyszczące,szybciej rosną.Możesz pic siemię lniane codziennie-jest niesmaczne ale warto,po 3 latach nie poznasz się w lustrze:PWiadomo,że kropla drąży skałę.Prawidło się odżywiaj-sałata codziennie,pomidory,szczypior,rzeżucha,fasola,wszystko,co zielone. Odwiedź dermatologa i nie denerwuj się,stres szkodzi najbardziej. Można tez wcierać we włosy papke z roztarej rzepy i owijać ja folią na noc a rano myć włosy.Jeśli masz trochę więcej kasy to do tej maseczki dodawaj jedną nakrętkę koniaku. to by było na tyle,pozdrawiam i życzę bujnej czuprynki:**

Gość AguHa
Zapomniałam!Moja przyjaciółka kupiła sobie za ok.30 zł takie ampułki ze skrzypem (15 kapsułek)i codziennie wcierała jedną w skórę głowy-podobno nie przetłuszczało to jej.Wystarczyły 2 opakowania a włoski się wzmocniły i nie wypadały.

Gość AEAE
Aguha, a w jakiej postaci pic to siemie? zmielone czy cale ziarenka?

Gość LIDKA776
Zaczełm pić siemię lniane i pomogło włosy mniej wypadają są grubsze lśniące mam piękną cerę, wcześniej miałam straszne pryszcze i gdzieś wyczytałam ze też odchudza. Należy kupować nie zmielone, samemu mielić w młynku około 1łyżkę. Ja zalewam to zimną wodą czekam az trochę postoi i wypijam .

Gość VAKS
Kupcie sobie odzywke VAKS w aptece-stosuja ja ludzie po chemioterapi Kosztuje okolo 20zł Sa dwa rodzaje tej odzywki do ciemnych i jasnych wlosow Nakladam ja na wlosy i trzymam 30min pod workiem Wlosy sa zdrowsze mocniejsze i nie wypadaja:) POLECAM

Gość anna-lucia
mam 14 lat wlosy od 2 misiecy mi wypadaja w ogromnych ilosciach. uzywam szamponow, odzywek i ampulek przeciw wypadaniu wlosow oprocz tego cantrum(wszystkie witaminy ) i dodatkowo magnez. nic nie daje zadna z tych rzeczy. mam gdzies 0 40% mniej wlosow .mialam niedawno robuone badania i wyniki sa dobre na marginesie dodam ze jstem wegetarianka... BłAGAM POMORZCIE...

Gość Madzioch
hej, mam podobny problem i stosuje naprawde mase odzywek do wlosow, i skrzypovite do tego... .zauwazylam co nie co poprawe, juz mi nie wypadaja wlosy, ale dalej sa cienkie... czekam jednak na dalsze rezultaty.. :) PS> Czy ktos wie, jak to jest ze stosowaniem skrzypovity? czy po jakims czasie trzeba zrobic przerwe? tak np, 2 tygodniowa i stosowac dalej, jak to jest;>??

Gość mischief
Najlepszy na wlosy jest Revalid kapsułki. Polecam po dwumiesiecznej kuracji 3x2kapsulki dziennie moje wlosy sa jak przyklejone, a wypadaly garsciami.... :)

Na wlosy(wypadajace) i paznokcie- z którymi nie mam problemu, jako ze krótko obciete- polecam tak jak poprzedniczki, cynk. Poza tym, zrobilam doswiadczenie, przebywajac wiele tygodni w sanatorium z jedzeniem pelnowartosciowym- po nim skóra i wlosy poprawily mi sie- przestaly wypadac. no cóz, te witaminki, i mineraly, których nam sie w domu nie zawsze ma chec przygotowac ;-)

Gość ehh..
a czemu nie mozna kupowac zmielonego siemienia ? ja wlasnie takie kupuje i codzennie dodaje 3 lyzeczki do naturalnego jogurtu, przeciez to tez siemie :O

na wypadanie włosów polecam tylko jedno - olej rycynowy! mi włosy wypadały garściami, a po dwukrotnym zastosowaniu tego olejku w trakcie mycia włosów wypadło ich tylko kilka! jestem zachwycona efektem - włosy są błyszczące, miękkie, nie stroszą się, bo już nie są takie suche i są jakby ciemniejsze :-)! a jak stosowałam - pierwszy raz zrobiłam sobie maseczkę (jajko, sok z cytryny i kilka kropel oleju rycynowego, trzymałam na głowie przez 1 godzinę w folii i pod ręcznikiem) ale efekt był taki sobie! a że później już mi się nie chciało robić maseczki to przez 2 tygodnie co drugi dzień na noc wcierałam olejek w skórę głowy i kładłam się spać (z ręcznikiem na poduszce, żeby nie zabrudzić poszewki). do tego zrezygnowałam z szamponów i odżywek kosmetycznych na rzecz ziołowych (np. ze skrzypu) i zero prostowania włosów! polecam! mi pomogło :-)

Gość Mariolka92
Hej. Mi włosy wypadają od sześciu lat dużymi ilościami. Z leków stosowałam już chyba wszystko,ale żadnego efektu nie widać:( Wiecie może czy lek Aplicort E coś pomaga?? Pomóżcie coś.