Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majeczka777

czy iść do szkoły z brzuszkiem?

Polecane posty

Gość majeczka777

Witam wszystkie mamy te obecne i te przyszłe. Ja też planuję starania o dzidzię. Nie wiem tylko czy wybrałam odpowiedni czas. Wiekowo to już najwyższy czas bo 28 lat to nie lada wiek,pewnie późno jak na pierwszą ciążę. Tak się złożyło ze moje plany zawodowe poszły w łeb i postanowiłam zmienić zawód i iśc do szkoły. Wprawdzie zaocznej ale jednak. Zastanawiam się czy dałabym sobie radę z wielkim brzusiem i szkołą. Martwi mnie to bo to szkoła fryzjerska i te praktyki, parogodzinne czesania....jak myślicie czy to jakoś da się pogodzić. JUz sama nie wiem co mam robić. MOże coś poradzicie ? pozdrawiam

Moim zdaniem, nie warto odkladac teraz szkoly. Nie masz gwarancji, ze zajdziesz od razu w ciaze i (odpukac!) moze byc tak, ze bedziesz siedziala w domu bez zajecia koncentrujac sie na niepowodzeniu w zjasciu w ciaze. Poza tym ciaza to nie choroba. Jesli bedziesz w ciazy, a beda przeciwskazania do pracy w takich warunkach, to po prostu lekarz da Ci zwolnienie i bedziesz mogla skonczyc szkole w dogodniejszym terminie. Glowa do gory! :)

Gość IWKA26
moim zdaniem to tez powinnas isc do szkoly przeciez ciaza nie choroba a stan wyjatkowy:)anim zajdziesz to pewnie troche minie a i odrazu brzusia nie widac:)pozdrawiam

Gość majeczka777
Dzięki dziewczyny!! też tak myślę, mój przyszły mąż też mnie gorąco do tego namawia. W ten sposób będę mogła zająć się dzidzią i uczyć się jednocześnie. Takie wypady sobotnio niedzielne na pewno bardzo mi się przydadzą jak dzidzia będzie już z nami. A póki co od września idę do szkoły i staram się o małą niunię.POzdrawiam

Gość 8482
pewnie ze isc!!! ja tez chodzilam do samego konca tyle ze na praktyki do szpitala.... szkoda mi bylo marnowac rok, pozniej gdy jest dziecko jest jeszcze trudniej, duzo obowiazkow, malo czasu...

Gość Iwonka __1984
Jak najbardziej powinnas isc do szkoly. Ja zaszlam w ciaze akurat w tym samym roku w ktorym mialam zdawac mature przez caly rok chodzilam z moim bobasem w brzuchu do szkoly. Madzia urodzila sie na tydzien przed matura. Egzamin zdalam bez problemu, a teraz wybieram sie na studia..

Gość Upsss
Ja chodziłam do pracy w zasadzie do ostatniego dnia, nie widzę przeciwwskazań do pracy. Chodzi o to żebyś na siebie uważała, tak ogólnie "ciążowo". Kobieta w ciąży nie jest niepełnosprawna, a wręcz przeciwnie wszelki ruch jest wskazany - OCZYWIŚCIE, UWAŻAJ NA SIEBIE.

Gość foczkka
do Upss piszesz, że chodziłaś do pracy do ostatniego dnia, tzn. że odpuściłas jak poczułaś, że rodzisz? Ja też mam zamiar długo pracować. Jakiego typu pracę wykonujesz jeśli mogę zapytać?