Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniacccc

Paulinka ma 11 miesięcy i ani jednego zęba

Polecane posty

Gość aniacccc

pediatra oświadczyła mi ze do 1,5 roku mogą nie wyjśc i że to normalne. Tylko jak już spotkam jakąś znajomą mamusię to jej dziecko w tym czasie miało lub ma po kika ząbków. tak mi szkoda że moja malutka nie może sobie coś już podgryżc ;)

Nie przejmuj sie, mojej siostrzenicy pierwszy ząbek wyszedł gdy skończyła 14 m-cy. Podobno te ząbki które wcześnie wychodzą są słabsze, chociaż z drugiej strony , młodsze dziecko chyba łatwiej przechodzi ząbkowanie. Ale głowa do góry, już niedługo Paulinka bedzie miała buźke pełną białych ząbków.

Gość
;-D to chyba tendencja Paulinek. Moja Paulinka tez baaardzo późno miala pierwsze ząbki, ale w rok wyrosły wszystkie. Nie martw się - jak nie pogryzie to possie - poradzi sobie :-)

Gość ania.cccc
wiecie co, zębów nie ma ale dziś mi taką niespodziankę zrobiła że az mi łezka poleciała. Zaczeła dziś chodzić i zasówa juz tak po pokoju że aż się o nią boję że zrobi sobie krzywdę. Tak jej się spodobało że tylko czegoś się przytrzyma i zaraz puszcza i idzie. A dziąsełka napuchnięte, widac takie gulałki dwie na miejscu jedynek i kłów i kreseczki. Ale codziennie sprawdzam i nic. Jestem szczęśliwa mamą choć te dwie moje córy czasami tak mi w kość dają że aż mi w pięty idzie ;) pozdrawiam wszystkie mamuski i te przyszłe oczywiście też :)

Gość
Weź łyżeczkę metalową i delikatnie postukaj w te kreseczki - jak będzie \"klank\" to znaczy że ząbki już idą :-)

Gość wiesz ja z moja
córka też mialam ten sam problem. Miała 8 m-cy i nie miała zębów. Pytałam jej lekarki i nie raz i nie dwa i ona kiedyś mi powiedziała, że jeszcze nie widziała dziecka, któremu by nie urosły zęby :-D To oczywiście mnie nie uspokoiło, ale miała pani doktor rację, córka pod koniec 8-mego m-ca zaczęła ząbkować i zęby po prostu wychodziły jej bardzo szybko jeden po drugim ... :-D, pozdrawiam Miła

Gość moja myszka
5-go maja skończyła rok i w dniu urodzinek nie miała ani jednego ząbka, nawet żadnych objawów, a już 26 zauważyłam pierwszy ząbek(piękny prezent na Dzień Matki), drugi ząbek wyszedł niecały miesiąc później. Te dwie dolne jedynki nie sprawiły jej bólu dopiero górna jedynka dała jej się we znaki. Dwa tygodnie temu Wikusia miała pierwszą wizyte adaptacyjną u stomatologa (buzi nawet nie otworzyła :-D ,Pani doktor powiedziała że późne ząbkowanie sprawia że ząbki są lepiej zmineralizowane. POzdrawiam Ania mama Wiktorii