Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania 26

Proszę, poradżcie coś!!!

Polecane posty

Gość Ania 26

Jestem w 4 tygodniu ciąży. Dopadła mnie jakaś infekcja. Swedzi i piecze jak cholera. Probowałam lactowaginal, ale nie pomaga. Nie wiem co mam robic, a wizyte u lekarza mam dopiero 9 sierpnia. Niestety terminu nie da sie przyspieszyc w naszej kochanej Służbie Zdrowia, a prywatnych gabinetow w okolicy nie ma. Poradźcie mi co mam zrobic, bo juz nie mogę wytrzymać!!!!

lec do apteki i popros o cos do podmywania, napewno doradzą www.psyche-soma.prv.pl

Aniu jesteś w bardzo wczesnej ciąży więc nic samodzielnie!! Dobra jest maść Clotrimazolum ale zdaje się że nie wolno stosować w pierwszym trymestrze ciąży. Kup sobie Tantum Rosa w aptece i stosuj do podmywania się - bardzo dobrze łagodzi stany zapalne i napewno jest bezpieczne. A tak dla \"pocieszenia\" - stany zapalne w ciąży to niestety, z powodu zmian hormonalnych, częsta dolegliwość

Gość Ania 26
Dzięki że odpowiedziałyście na moja prośbę, bo boję sie stosować cokolwiek na własna rękę, a po prostu nie mogę wytrzymać. Czy taka infekcja moze niekorzystnie wpłynąć na dzidziusia? Pozdrawiam.

hej ja mam podobnie....dostalam plyn do higieny intymnej LAKTACYT FEMINA masc pimafucin do smarowania, pozdrawiam a jestem w w koncu 3 miesiaca

Na pewno długo nieleczona infekcja jest niebezpieczna, ale bez przesady, z tego co piszesz to chyba niedawno się stało, więc nie obawiaj się. Narazie zastosuj coś łagodnego - np to Tantum Rosa - na prawdę przynosi ulgę w takim właśnie pieczeniu i swędzeniu, a jak pójdziesz do lekarza to on zaleci Ci może jakieś inne środki, bezpieczne dla Ciebie i dziecka.

Gość Ania 26
Donatka, czy te wszystkie specyfiki są na recepte?

Gość gynalgin
bez recepty przyniosą ulgę, a później do gina :)