Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Gość ona27

mam dzis 32 dzien cyklu, ostatnią miesiaczkę miałam 9 lipca, potem były wakacje z mężem i szalencza milosc co dwa dni przez okres 2 tygodni. Okresu jeszcze nie mam, objawy troche jakbym miała dostac, oprócz tego zgaga ( nigdy wczesniej nie miałam), upławy i zawroty głowy. Sama juz nie wiem, za kilka dni zrobie test. Dodam ze ciąża bardzo by mnie ucieszyła.

Ja, kiedy zaszłam w ciążę, miałam ból brzucha w okresie kiedy powinnam dostać @ a @ jak nie bylo, tak nie było. Po tygodniu zrobiłam test - wyszedł pozytywny - no to fru do gina - potwierdził. Innych objawów w zasadzie nie miałam żadnych, no może poza tym, że byłam non stop GŁODNA JAK WILK :-) Życzę dzidziusia z całego serca, ale weź pod uwagę zmianę klimatu i te inne szmery bajery opóźniające @

Gość ona27
oczywiscie ze biorę pod uwagę, ale tak bardzo chciałabym byc w ciąży.... A oddam , że tez ciagle głodna jestem, tylko kawy za bardzo nie mogę pic bo mi niedobrze po niej.

Gość ona27
ktos tak miał i był w ciazy?

Gość DomiKa
no to gratuluje pewnie ze ejstes w ciazy ja mialam tak samo z kawa nawet mialam taki okres ze herbata mi smierdziala im dalej w ciazy tym coraz to nowsze dolegliwosci beda cie dopadac ale dasz rade

Gość freesia
identycznie pierwszym objawem ciazy o ktorej jeszcze nie wiedzialam to obrzydzenie na zapach kawy ja taki kawosz nagle nie moglam wypic nawet malej filizanki bo mnie odrzucalo oprocz tego w bardzo wczesnej ciazy smierdzialo mi mieso i nczesto biegalam do toalety tzn nie wspolmiernie do ilosci wypijanych plynow

Gość ona27
mam tez dziewczyny okropne upławy ale czytałam, że w ciąży to ponoc normalne, w piatek robie test

Gość przerażona
dzis sie dowiedzialam o tym z testu... pierwszy objaw ktory sklonil mnie od zrobienia go to ból piersi...taki jak bylam młoda ,podczas dojrzewania ...

Gość doradzam bo lubie
ja mialam awersje do czosnku i swierzych buleczek, najpierw lodowka, potem cala kuchnia to byl najgorszy wrog. to sie ciagnie przez ponad 1,5 miesiaca, ale trzeba przebolec:)

witam Was dziewczynki. właśnie zaczynam 6 tydzień. też myślałam że brak @ to zmiany klimatyczne. a tu 2 piekne krechy i wczoraj potwierdzone przez gina. mój bąbel ma 3 mm. co do objawów to zaczęły mi się mdłości i to nie tylko rano. poza tym gruczoły piersiowe mam powiększone ale za bardzo mnie nie bolą. myślę że ONA27 powinnaś zrobić test. przecież jak masz być w ciąży to i tak będziesz więc po co czekać. Ja zrobiłam test bobotest ponoć bardzo skuteczny bo wykrywa 3 dniową ciążę - tak jest napisane. mam nadzieję że dołączysz do nas ciężarówek.

Ona27 U mnie NAJWCZEŚNIEJSZYM objawem były właśnie zawroty głowy :D później brak miesiączki, test i dwie grubiutkie krechy :) Trzymam kciuki.

Powiem CI tak: u mnie pierwszy objaw to był apetyt na warzywa i owoce. Potem doszły zaparcia i okropny ból piersi, ktory dopiero teraz trochę maleje. Okres mi się spóźniał, ale zawsze się spóźniał, więc nie brałam tego za wyznacznik. Co ciekawe - podświadomie zachowywałam się jakbym wiedziała o ciaży zanim zrobiłam test - np. odsuwałam pasy samochodowe od brzucha, albo zasypiałam z ręką na nim. Ale to było nieświadome, automatyczne. No i potem test i dwie krechy. Treaz kończę 4 miesiąc :) Pozdrawiam PS> I nie czekaj, zrób test.

Gość ona27
dzieki dziewczyny, jutro mam zamiar zrobic, bo dzis 34 dzien cyklu i okresu nie widac, do tego doszedł własnie koszmarny ból piersi , boli mnie tez głowa, boze ja ja bym sie cieszyła!

Gość Ania 26
Hej! U mnie pierwszym objawem był ból brzucha, który sie utrzymywał przez 5- 6 dni. Łacznie z tym pojawił sie ból piersi i stały się bardzo nabrzmiałe. A potem mdłości. Test zrobiłam w 2 dni po spodziewanej miesiaczce i wynik był pozytywny. Teraz jestem w 7 tyg. ciąży. Gratuluje wszystkim dziewczyną , które jak ja chciały i są w ciąży i trzymam kciuki za te, które mają jeszcze nadzieje, ze to ciąża. Oby tak było w rzeczywistości ona 27. Całuski.

Tak od razu to n ie.Najpredzej po dwóch trzech dniach jest szansa na poczęcie(córki)

a czy są zaraz po zapłodnieniu (tzn.2-3 dni) jakieś objawy? np. nabrzmiałe piersi?

Gość dotek778
Dzieki Anik77

Gość A tak się zastanawiam
No to ja mam i bóle piersi i były małe plamienia okołoowulacyjne i teraz bóle brzucha, a to dopiero 20 dc. Nie czuję się jakbym miała być w ciąży :( No ale cóż, cierpliwość może zostanie kiedyś wynagrodzona.

Witam Panie. Mam mały dylemat. Dzis mija 29 dzien. Jednak jakos od 1,5 tygodnia czuje sie ciągle zmeczona, kreci mi sie w glowie, rzeczywiscie kiedys pilam z 4 kawy dziennie, a teraz nawet nie mysle o niej -zdaza mi sie nie wypic zadnej-nie mam apetytu. Papierosy tez mi nie smakuja(wiecej pale chyba z nudow niz z nalogu). Ja zawsze myslalam, ze jak bola piersi i brzuch przed zblizajacym sie okresem sa wlasnie jego oznakami (ze sie dostanie), mnie piersi nie bola , ale strasznie draznia mnie sutki, nawet stanik mi przeszkadza. Co o tym myslicie dziewczyny?? Pozdrawiam pa

A ja myślałam już, że się udało (celowaliśmy w dni płodne). Brałam regularnie folik.Tydzień po tym jak mogło dojść do zapłodnienia czułam w dole brzucha coś dziwnego i zarazem przyjemnego. Miałam wrażenie, że się męczę. Wcześniej chodziłam spać. Temperatura utrzymywała mi się powyżej 37,0. A tu w 24 dniu cyklu okres. Niby można przechodzić okres w ciąży, ale ten co ja miałam był całkiem normalny. Bóle piersi też mi przeszły. Może to tylko hormony? A może ja poroniłam? Czy któraś z Was miała problemy z hormonami? Czy można ustrzec się przed poronieniem? Jak to rozpoznać?

Korin - przypuszczam, ze moga być hormony. Ja w ostatnim cyklu miałam tez takie dziwne objawy nie wiem tylko czego. W ogóle to poprzedni cykl - 25 dni. Przy standardowym 28 dniowym. Staranka 9 dnia cyklu, 11 dnia cyklu i 13 dnia cyklu, potem chyba 15 dnia cyklu. No i w 17 dniu cyklu pojawiło się mikroplamienie (zakładajac, że zajajeczkowałam 11 dc to mogło dojsć do zapłodnienia i mogło to być zagnieżdżanie). Niestety, szybko odrzuciłam tę teorię, bo plamiłam do 20 dc. Potem przerwa, ładny, biały śluz. I po 3 dniach w 23 dc zaczelo się plamienie przedmiesiączkowe (ja mam zawsze 3 dni przed własciwym okresem). No i dzisiaj 24 dc, @ jeszcze nie ma i dobrze. Oby jak najpóźniej. Jedno co wiem, to muszę isc do gina i podpytać, moze coś dostanę na te plamienia. W ogóle nie wiem co to było te plamienie po owulacji. Tak wiec widzisz, trudno jest samemu zdiagnozować objawy, lepiej iść do lekarza.

Dzięki Zabajona. Poprostu czuję się zawiedziona. Myślałam, że raz i już. Nie brałam leków antykoncepcyjnych. Nigdy nie paliłam. Okres był zawsze regularnie (bez plamień pomiędzy). Tylko w ostatnim roku jak na złość, cykl zaczął się zmniejszać z 26 na 24,22. Piersi często mnie bolą (w połowie cylku). Boję się, że moje hormony warjują i to może być przyczyną nie dojścia do zapłodnienia (tak jak powiedziałaś). Pzdr.

Niesiunia ja gdy zaszłam w ciąże odrzuciło mnie od papierosów a gdy miałam dostać okres strasznie bolał mnie brzuch i myślałam że dostane okres alenie dostałam i okazało się ze jestem w ciąży.

Iloneczka dzieki za odpowiedz :) Dzis 31 dzien i nic :-)))))) Mam nadzieje, ze bede w ciązy . Pozdrawiam

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A ja Wam powiem,że...spóźniał mi się ostatnio okres kilka dni...tak z ciekawości poszłam po test do apteki-oczywiście nie czekałam do rana tylko od razu zrobiłam...PATRZĘ...A TU DWIE KRESKI !!! Załozyłam gacie na tyłek i poleciałam jeszcze po dwa testy :D TO SAMO !!! No cóź...u lekarza jeszcze nie byłam,ale mam zamiar się wybrać w niedługim czasie :) Piję codziennie soczek pomidorowy,przeżuciłam się na mleko i chlebek razowy :) A poza tym bolą mnie piersi.Na szczęście nie mam żadnych zawrotów głowy,ale nie mogę tak od razu kłaśc się bna boku ;>

Gość mam taki malutki problem
otóz od 12-18 wrzesnia mialam 7 dniowa przerwe, podczas ktorej kochalam sie bez zadnych zabezpieczen (16wrzesnia), a teraz mam dziwne przeczucia i obawy ze jestem w ciazy. mozliwe ze jestem przewrazliwiona itp mam pytanie kiedy najlepiej zrobic test, czekac do momentu kiedy teoretycznie powinien pojawic sie okres czy mozna juz teraz wykonac test aby nie musiec czekac?

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zrób najlepiej w dniu w którym powinna pojawić się miesiączka. Pozdrawiam :)

Gość znalazlam taki fragment
2 tydz"Brak miesiączki może być na tym etapie jedyną wskazówką ciąży. Może jednak dojść do niewielkiego plamienia w okresie, kiedy zapłodniona komórka jajowa zagnieżdżać się będzie w macicy. Takie lekkie krwawienie czy raczej plamienie związane z zagnieżdżaniem jest całkiem normalne." kiedy nastepuje ten moment ze zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w macicy??? ja kochalam sie z chloakiem w czasie miesiaczki bez zabezpieczen, w dzien dni w ktorym mialam wziasc kolejna tabletke (pierwsza z nowgo opak) dostalam lekkiego krwaienia, myslalam ze to z tego powodu ze je odstawilam a teraz mam jeszcze wieksze obawy ze jestem w ciazy niz przedtem. w dodatku mam dziwne bole podbrzusz tak jakbym miala zaraz dostac okres a jetsm jakies 14 dni prezd, nigdy tak wczesnie nie bolel mnie brzuch. poradzcia cos prosze