Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kffiatuszek

Diane 35.. ktos jeszcze to bierze lub bral??

Polecane posty

Gość Ja nie wiem czy szkodliwa
jest Diane - wiem że mi tak zjechała wątrobę, że przez pół roku mogłam jeść tylko kaszkę manną. Po innym jedzeniu miałam straszny ból wątroby i w sobie. Jak odstawiłam Diane natychmiast mi się poprawiło - dziewczyny żądajcie od lekarzy dokładnych badań wątrobowych. Ja się głupia męczyłam przez 6 miesięcy.

Gość Buffy
Hyh..tak to czytam i nieiwem cyz mam sie smiac czy plakac! Jestem swietnym przypadkiem tradziku, nadmiernego owlosienia i wogole burzy hormonalnej. Od ladnych paru lat borykam sie z tym problemem i mam spore doswiadczenie w tej kwestii. Spotkalam sie tez z roznymi teoriami na ten temat. Moj wujek jestt swietnym lekarzem ginekologiem.. i on mi powiedzial ze w zyciu by mi tego nieprzepisal! Za to moj ginekolog... szastal receptami.. bywalo ze przepisywal mi diane na rok z gory. Bralam pigulki przez jakis rok.. potem mialam przerwe.. potem znowu rok..potem znowu przerwa i teraz biore regularnie od sierpnia. Powiem tak... bylam u endokrynologia..ginekologa.. lekarza rodzinnego.. dermatologa. Kazdy z nich polecil mi diane. Osobiscie uwazam ze to swietny lek. Jestem wrecz psychicznie od niego uzalezniona. Cere mam sliczna! Az mi sie chce zyc :P Owszem.. pod koniec cyklu nieco sie pogarsza , ale i tak jest o niebo lepiej niz kiedys. MIalam tradzik na twarzy, dekoldzie, plecach, rekach - w wiekszosci byly to bardzo boesne podskorne guzy lub zapalenia przez owlosienie (tak tak.. wlosy mi wrastaly i robila sie masakra) W chwili obecnej mam gladziutkie plecy sliczna twarz :D Zupe;nie inaczej tez moja skora reaguje na kosmetyki. W koncu moge uzywac normalnego kremu. NIe swiece sie i niemusze nakaldac tapety! Gdzieniegdzie mam jeszcze krostki, ale to jest bardziej zwiazane z chorobliwym drapaniem :p Co do owlosienia.. jest roznica.. niewielka ale jest! Wloski zdecydowanie wolniej odrastaja i sa slabsze. Pani endokrynolog powiedziala ze diana to cos jakby rutinoscorbin w leczeniu nadmiernego owlosienia..pomoze..ale w 100% niewylezy. Na taka przypadlosc potrzebna jest w pelni kontrolowana , silna terapia hormonalna badz sterydowa. Mi narazie wystarczy diana.. Skutki uboczne?... tak..przyznam ze boli mnie watroba, brzuch itp.. ale obawiam sie ze przy moim sposobie zywienia oraz poziomie stresu w jakim zyje.. to i bez diany bym cierpiala :) Polecam stosowanie regularnie preparatow na watrobe! Gwarantuje ze bole mina. Nie odstawila bym diany za nic na swiecie... Daje mi tak duzy komfort psychiczny...nie amcie popjecia... 3 miesiace po odstawieniu diany mam odrazu pogorszenie cery, tragedie z depilacja, z wlosow robia mi sie kluchy i wypadaja tak ze zadne skrzypy niepomagaja (lysienie hormonalne) a przy kazdej miesiaczce umieram z bolu. Moja figura niezmienila sie :) Fakt mam napady glodu i 2 dni przed okresem zjadam po 4 czekolady dziennie hehe ale troche ruchu i po sprawie. Do tej pory chodzilam po diane do ginekologa... wydwalam 70zl za wizyte..zeby pan mi wypisla kilka slow na recepcie. Teraz ide normlanie do lekarza RODZINNEGO i otrzymuje recepte. Ale ostrzegam! Najpierw konieczne sa badania ginekologiczne i oczywiscie co jakis czas wizyta kontrolna. Diane moze powodowac problemy typu nadzerka, bo obniza nawilzenie pochwy(komfort przy stosunku tez sie obniza i ja naprzyklad musze stosowac rozne zele nawilzajace). Jezeli chodzi o sam apetyt sexualny to przy pierwszym stosowaniu rzeczywiscie tego doswiadczylam. Kompletnie odechcialo mi sie czegokolwiek :P Moje kolezanki gadaly tez cos o popadaniu w depresje.. hmmm mi to niegrozi :) Obecnie nie mam zadnych problemow :P usiwadomilam sobie ze jest to antykoncepcja dosc skuteczna i moge hulac dowoli .. Ja polecam... ale radze najpierw zrobic badania...

Gość preety_aga
Mam podobne tylko DOBRE doświadczenia z Diane35. Niestety zmieniłam lekarza gin. i pani doktor z przerażeniem w oczach wygnała mnie na próbę wątrobową pomimo zapewnień, ze świetnie się czuję po tych tabletkach. Badania wyszły rewelacyjnie, ale i tak przepisała mi Logest... i się zaczęło! Przytyłam prawie 10 kg w ciągu pół roku, obwód bioder potrafił mi się zwiększyć o 5 cm w ciągu miesiąca nawet przy niskokalorycznej diecie! Nie mieszczę się w żadne spodnie, w których chodziłam zanim zaczęłam brać Logest. Libido - zero, słownie ZERO, po co mi takie tabletki antykoncepcyjne, które powodują że mi się nie chce kochać? Wystarczy szklanka wody... Masakra. Włosy tłuste, pryszcze jak 50 gr, tłuszcz wszędzie ;-( Kończę ponad pół roczną próbę z Logestem i idę po Diane. Nie zamierzam brać długo, wiem, że muszę ją odstawić co najmniej 3 m-ce przed planowanym zajściem w ciążę, bo któreś świństwo odkłada się w tkance tłuszczowej i może spowodować że chłopczyk urodzi się bez jąder, ale mam już jednego zdrowego synka, zaszłam w ciążę dokładnie po 3 m-cach od odstawienia. Wiem co mam robić :-) WRACAM PO DIANE!!!!!

Gość Magda187
Czesc dziewczyny :) ... Szczerze biore te tabletki tzn. pierwszy listek i miewam niesty stany depresyjne huśtawki nastrojów nic mi się nie chce czasem płacze bez powodu Nie będę chciała już ich brać a poproszę ginekologa o inne, które mają podobne działanie i polepszą mi stan skóry ... Pozdrawiam

Gość motyllllek
Ja bralam kiedyś przez rok Diane 35 i na 3 lata miałam spokój, teraz znowu mam problem z trądzikiem. Czy ktoś może mi powiedziec, po jakim czasie zaczynają dzialac te tabletki? Ja przyjęłam w tej chwili 10 tabletek i zero pomocy wrecz jeszcze gorzej. PROSZE O ODPOWIEDZ.

Gość Nata2108
powiedzcie mi prosze po jakim czasie od rozpoczecia brania Diane...zaobserwowalyscie polepszenie wygladu cery? i po jakim czasie tradzik wam zniknal calkiem?

Gość Tasteu
Niewiem czy ktokolwiek przebywa jeszcze na tym forum, ale mam pytanie i niewiem do kogo moge sie z tym zwrocic. Mialam okropny tradzik, zaczelam brac Diane i po pierwszyn tygodniu rzeczywiscie widzialam znaczna poprawe, natomiast w tym momencie koncze 3 opakowanie i wygladam obrzydliwie. Moja twarz nigdy nie wygladala tak okropnie, mam pelno wielkich bolacych pryszczy, nie moge nawet sie usmiechac, bo sprawia mi to bol. Czuje sie wstretnie, wstydze sie wychodzic z domu, nie moge na siebie patrzec. Czy takie pogorszenie stanu skory jest normlane???? Czy powinnam odstawic Diane? Blagam was o pomoc, niewiem co mam robic..:(:(

Gość anut
Witaj, mam ten sam problem. Brałam diane ponad 1,5 roku i odstawiłąm bo mi się polepszyło. Teraz wróciłam i jestem w połowie drugiego opakowania - narazie bez efektów, też mam ropne, wstrętne wypryski i to w takich miejscach, że trudno je zamaskować:/ Nie pamiętam ile czasu brałąm diane nim mi się polepszyło za pierwszym razem, ale napewno nie zadziałąła przy pierwszym listku. Ja mam jeszcze jeden do wykorzystania przed wizytą u ginekologa i mam nadzieję, żę przy trzecim już będzie lepiej.. W każdym razie zamierzam -uczona doświadczeniem - jeść ją dalej ponieważ już raz mi pomogła. Też bym chciałą się wyleczyć przy pierwszej tabletce, ale niestety, trzeba czekać:) Nieukrywany atut na już to to, że miesiączkę miałąm bezbolesną:) Pozdrawiam

witajcie!!w 100% zgadzam sie z Buffy\". jak bym czytala o swoim przypadku,Diane35 biore juz ponad 5 lat.jezeli ktos pisze, ze glupota jest przepisywanie tego na pryszcze, to po prostu nigdy nie mial problemu, ktory mozna leczyc tylko tym sposobem.zwyczajnie nie wie o czym pisze. Mi diane35 dalo komfort zycia, o ktorym marzylam, nie mam kompleksow, nie wychodza mi wlosy.fizycznie i psychicznie czuje sie swietnie. jesli chodzi o ostatnie pytania...rowniez mialam 1 przerwe 3 miesieczna, to byl duzy blad, nikomu nie polecam.Problemy (szkoda slow jak wygladalam...masakra!!) zaczely sie w polowie 3-ciego miesiaca po przerwaniu kuracji diane. to prawda, ze na wyniki trzeba troche poczekac (u mnie 2-3 opakowania do calkowitej poprawy), ale zaswiadczam, ze warto.rezultaty sa w pelni zadowalajace. pisze o swoim indywidualnym przypadku i ze swojej strony moge polecic ten lek, dzieki ktoremu moge normalnie zyc. oczywiscie podstawa to badania u endokrynologa i zazywanie tabletek tylko w przypadku gdy jest takie wskazanie. Dobrze rownoczesnie brac tabletki, ktore odciazaja watrobe. pozdrawiam ;)

Gość gajusia
Mam pytanie czy podczas brania Diane w czasie 7 dniowej przerwy musi pokazać się miesiączka?co jeśli nie... skoro ciąża jest już wykluczona...czy mimo to mogę dalej brać tabletki...

Gość ewitek
Hej dziewczyny:) Mam do odsprzedania jedno opakowanie Diane 35 oraz jedno Androcuru, niestety mi te tabletki nie spasowały... Diane kupiłam za 17,50, natomiast Androcur za 60 z groszami Kupowane jakieś póltora miesiąca temu więc data ważności jak najbardziej aktualna. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na: krejzitka@gmail.com

Czesc... biore Diane od tygodnia i zaczynam sie bac... tabletki mialy poprawic wyglad mojej cery, oczywiscie nie spodziewam sie cudow po takim czasie ale jest coraz gorzej ;/ zaczely wyskakiwc mi krosty na twarzy i dekoldzie. czy ktos tez tak mial na poczatku? ;/

Witajcie! Brałam Diane35 przez rok. Teraz się wkurzyłam i odstawiłam tabletki, ponieważ moje zdrowie bardzo się pogorszyło: problemy z mięśniami, kościami, stawami...na dodatek o wszystko się wkurzam, coraz mniej się uśmiecham, a kiedyś cieszyłam się jak dziecko nawet z najmniejszej rzeczy. Sama się z tym męczę, nie mówiąc już o moich najbliższych, na których się wyżywam ;p Jedyny plus to poprawa cery. Na początku brania Diane również miesiączki miałam bezbolesne, ale ok 2 miesięcy temu zaczęłam mieć bolesne jak kiedyś ;( Moja ginekolog kazała brać mi Diane przez cały czas, jak będę chciała mieć dziecko to zrobię przerwę i później znów zacznę brać. Uważa, że pogorszenie zdrowia to nie przez Diane. Wyśmiała mnie jak powiedziałam, żeby dała mi skierowanie na badania, stwierdziła, że po co skoro nic takiego mi się nie dzieje?! Przestałam brać tabletki, nic jej nie mówiąc. I teraz nie wiem czy iść do niej i powiedzieć, że nie chcę ich już brać? No i boję się, że trądzik wróci nasilony...Jakby wrócił to mogę kontynuować zażywanie tabletek? Bo mam wykupione opakowania...ale też nie wiem, czy zgłaszać to ginekolog? Proszę o radę :) Z góry dziękuję.

Witam Właśnie Kończy mi się pierwsze opakowanie. Zgłosiłam się do lekarza ginekologa w celu konsultacji na temat trądziku ( w moim przypadku to nie tradzik tylko duże ropne bolące pryszcze) Pani ginekolog powiedziała że jej zdaniem tylko Diane 35 mi pomoże, i że za 3 tygodnie spotkamy się na USG , więc mam trzy tygodnie na podjęcie decyzji czy się decyduje na leczenie Diane 35. Następnie odwiedziłam nowego dermatologa ( poprzedni leczył mnie tonikami i mydłem w bardzo wysokich cenach ) i nowa Pani dermatolog powiedziała że jej zdaniem pomoże tylko Diane 35. Więc dwóch niezależnych lekarzy poradziło mi ten sam produkt. I przez 3 tygodnie myślałam czy się zdecydować , czytając miliony stron internetowych. Przerażenie roslo kiedy czytałam o tyciu ( jestem na pernamentnej diecie:P) braku chęci do aktywności seksualnej, depresjach, bólach w większtości miejsc ciała, wymiotach i jeden Bóg wie co jeszcze. Więc miałam do wyboru albo wszystko powyrzej albo ból za kazdym razem kiedy chciałam umyć twarz, nie mówiąc już o samej estetyce. Z sercem na ramieniu wybrałam kurację Diane 35. z ważniejszych- schudłam około 7 kilo, moja aktywnośc seksualna wzrosła o jakieś tys procent, moje piersi zrobiły się nieprzyzwoicie duże, nic mnie nie boli, może troszeczkę mam osłabiony organizm bo są momenty kiedy nie chce mi się z łóżka wstać ale to może wynikać rónież z przesilenia zimowego bo często mi się nic nie chce:) Tylko te pryszcze cały czas wracają, fakt nie są już tak bolesne jak były 3 miesiace temu ale są i nadal nie mam pomysłu jak się ich pozbyć;//

Gość Emka88
Hej, dermatolog przepisała mi te tabletki, ginekolog kazał je brać przez pół roku i niedługo zaczynam "kurację" trądzikową. Mam jednak pytanie- czy któraś ze stosujących Dianę 35 miała przed leczeniem blizny potrądzikowe? Bo ja prócz trądziku mam blizny i zastanawiam się czy ten lek coś na nie pomoże.

Gość di..ane...35 :)
Hej ja miałam okropny trądzik przez kilka lat, nie mogłam go niczym zwalczyc ale jak zaczelam stosowac diane35 buzia jest nie dio poznania - efekt niesamowity. Gorąco polecam - dodam że stosowałam wcześniej różne antybiotyki, maści, żele co gtylko pogorszało moją twarz. Obecnie od ponad roku zażywam regulon, ale w ostatnich dwóch miesiącach stan mojej twarzy pogorszyl sie i zastanawiam sie nad powrotem do diane35 a blizny tabletkami raczej nie wyleczysz...

Gość makito
Witam, byłam niedawno u ginekologa i przepisał mi tabletki Diane 35, czekam na okres i zaczne je brac... zobaczymy jak na mnie podziałają... Jesli chodzi o dluzsze branie, to lekarka uprzedzila mnie, ze moge je brac tylko 12 miesięcy a poprawa cery nastapi po ok 4/5opakowaniu moze wczesniej... jesli chodzi tycie, od samych taletek sie nie tyje ! mozna miec tylko wiekszy apetyt, ale jesli bedziesz go kontrolowac nie ma problemu, albo idziesz do lekarza po inne... dodoam jeszcze ze mam powazny problem z tradzikiem i kuracje dermatologiczne typu masci, zele i antybiotyki nie pomagly, wiec zwrocilam sie do ginekologa... mam nadzieje, ze pomoze jestem dobrej mysli :)

Gość makito
Emilka88 na blizny niestety nie podziala... na blizny mozesz stosowac masc Retin A (na recepte), tylko uprzedzam ze skóra naprawde piecze, łuszczy się i ma wygląd "poparzonej", wiec polecam stopniowo, partiami skóry na noc i pozniej smarowac te miejsca tłustym kremem, moesz normalnie sie malowac dzien... mi pomogło :) albo złuszczanie naskórka u dermatologa jakimis kwasami, to juz odpowiednia metode sam Ci dobierze, ale jest to bardzo drogie...

ja na diane tyłam 1 kg,po okresie zawsze go nie było hehe cera faktycznie bardzo się poprawiła,ale ja miałam jedynie jakieś krostki na czole malutkie,ale miałam wtedy 18 lat i od 2 lat miesiączkowałam dopiero

Gość TAŃCZĄCA177
HEJ WSZYSTKIM. ZEJDĘ TROSZECZKĘ Z TEMATU. cZY DIANE 35 MOŻNA BRAĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA TRĄDZIK?? II NIE BĘDĄC W KONTAKTACH SEKSUALNYCH ? POZDR.

Gość a u mnie
to było tak, Cierpie z powodu nadmiernego owłosienia.Dianę brałam kilka lat. Pomogła na tradzik, na owłosienie niezbyt.Bardzo dobrze się po niej czułam,żadnych efektów ubocznych, piekna cera, samopoczucie ok, badania na wątrobę w porządku. No idealnie rzec by można.Az do pewnego strasznego dnia....dostałam ZAKRZEPICY i życie mi sie skończyło. Teraz chciałabym mieć takie problemy zdrowotne jak kiedyś,że ten trądik i zarost, teraz to już myśle tylko jak skończyc ze sobą , bo zakrzepica, jeśli sie ją przeżyje w tak młodym wieku rozwala plany na życie dalsze totalnie. JA nie miałam żadnych przeciwskazań do brania,żadnych żylaków czy historii rodzinnych co do skłonności zakrzepowych, nie miałam żadnych efektów ubocznych, nic mnie nie bolało, nic nie wskazywało,że może się stać coś złego.Zrobiłam przerwę , zaczęłam brać i zaraz przy pierwszym opakowaniu po przerwie wydarzyła się tragedia. W dalszym ciągu nie wierzę ,że się to wszystko wydarzyło,że mnie to spotkało..

Gość RENAS
JA BRAŁAMA DIANE-35 PRZEZ 17 LAT NIE POMYLIŁAM SIE 17 LAT I NIC MI SIĘ PRZEZ TO NIE STAŁO TERAZ ZMIENIŁ MI MÓJ GINEKOLOG NA YAZ , BO TERAZ NIE POTRZEBUJE JUZ TAKIEJ ILOŚCI HORMOŃÓW , WIĘC MYŚLĘ M, ZE JEST SPRAWA INDYWIDUALNA DLA KAŻDEGO ORGANIZMU I KAŻDA Z PAŃ MUSI DOBRAĆ TAKIE TABLETKI PO KTÓRYCH CZUJE SIĘ DOBRZE I NIE MA SKUTKÓW UBOCZNYCH, DLATEGO ŚMIESZĄ MNIE TE ALARMUJĄCE WPISY, ŻE DIANA TO TYLKO PÓŁ ROKU. POWIEM WIĘCEJ WCZRAJ POSZŁAM DO MOJEGO GINEKOLOGA Z MOJĄ CÓRKĄ , KTÓRA MA PROBLEM Z TRĄDZIKIEM, PO WYKONANIU BADAŃ PAN DOKTOR NA PEWNO PRZEPISZE JEJ DIANE

Gość Dianeee
WITAM WAS WSZYSTKIE No to mnie pocieszłaś,że 17 lat bo ja 7 lat brałam i spanikowalam, bo tyle bredni pisali, mowili etc W związku z tym,iż w wieku 18 lat (teraz mam 30) miałam starszne problemy z cera (robne guzy, blizny, przetłuszzcajaca sie cera i włocy, nadmierne owlosienie)zaczełam stosowac Diane 35 która pomogła mi w 100% na wszystko! Nikt by nie pomysłal,ze mialam takie probelmy wrecz przeciwnie pytaja - no moze pytali mnie- bo zaraz napisze o nawrotach - skad mam / miała tak ładna cerę i tak ładne wlosy!Zero siwecenia sie, zero wypryskow, ładna opalenizna, fajna laska. No i po 7 latach zaczelam kombinowac, bo przeciez - "nie mozna tyle lat brac" i sie doigralam. Odstawilam antykoncepcje, potem brałam Nuvaring, teraz znow przerwa i do teraz mam cere masakre -sluchajcie codzinnie borykam sie z robnymi guzkami na twarzy, nie jest ich 5 tylko 20, na plecach tez - kaszka. Mało tego - codziennie musze soe golic!!!Wlosy pod pachami i na nogach etc rosna mi w ekspresowym tempie, gole sie, pare godzin minie - juz włosy. Szlag mnie trafia po prostu . Wydałam kolo 1000zł na badania hormonalne i wizyty - mysle,ze to o czym pisze pomoze kobietom z tym sie uporac tak jak mi w przyszlosci moze, bo wiem co to znaczy a dbam o siebie na maksa i nie pozwole na tego typu akcje wyprsykowe (solarium mnie nie opala jak kiedys, cere mam szara, nie wiem czyto tez ma zwiazek jakis, pewnie tak)....i: wszystko mam w porzadku, watroba ok, morfologia tez i trafilam do dobrego endokrynologa ktory zlecil mi teraz DHEAS, 17OHprogesteron i anderstenion, testostereon i Kochane zoabzcymy...biore Diane juz od 2 tyg znow ale ze kiedys chce miec dzieci musze znac przyczyne tego swinstwa. Cera mi sie unormuje to wiem, ale musze poczekac.....takze bede brac te leki dokpoki nie zdecyduje sie na dziecko a na razie nie planuje przez nastepne lata na pewno. Napisze co mi wyszlo i co jest przyczyna ze musze brac te tabsy pozdrawiam

Witam. Mam pytanie dotyczące brania Diane 35. Zaczęłam je brać niecałe 2 miesiące temu z uwagi na torbiele na jajnikach i cykle bezowulacyjne. Pojawił się też wtedy niewielki trądzik. Mój lekarz stwierdził, że te tabletki powinny mi pomóc na wszystko, a dodatkowo trądzik zupełnie zniknie. W tej chwili moja twarz wygląda po prostu tragicznie, pojawiły się okropne ropne wypryski podskórne, zwłaszcza na policzkach i ogólnie całą moją twarz pokrywa okropna kaszka. Mam pytanie czy jest sens ,żebym brała te leki dalej , tzn. czy ten okropny wysyp jest normalny na początku brania tych tabletek? A jeśli tak to kiedy w końcu moja cera wróci do poprzedniego stanu? Bo nie liczę już nawet, że będę miała taka piękna cere o jakiej Wy piszecie... bardzo proszę o jakieś rady.

Gość dianneee
nie odstawiaj ich, bierz je regularnie. Ja miała tak samo!Potem wszystko mi zeszło - twarz była potem idealna. A uwierz,że przechodziłam to samo co Ty. Z reszta teraz mam podobnie - kaszka a czole policzkach i ropne zaskorniki na brodzie , w okolicach uszu, wszedzie. Poczekaj miesiac - dwa góra, po 2 opakowaniach powinno sie unormowac no ewentualnie 3. Badz cierpliwa, ja jestem bo wiem,ze pomoze

Gość dianneee
biore je od 2 tyg - miałam przerwe -wyżej pisałam

Dziękuję Dianneee za pocieszenie, poczekam jeszcze, mam nadzieję, że zejdzie mi to wszystko :)

Gość dianeee
zejdzie na pewno:)

Gość antyczka8694
brałam kiedyś diane - zmiana z mercilonu, miało być przez pół roku, brałam rok. Odpierdzielało mi równo - zmiana nastroju w ciągu 10 minut od skrajnego załamiania po szaleńczy śmiech. POWAŻNIE, czułam się jak nie ja. Na cerę nie pomogło.

Gość dianee
Co do odbić to coś dodam Miewałam też odbicia, zmiany nastroju, wpadalam w nerwy a potem placz z byle powodu , za 5 minut jakby nigdy nic Ale czy to od Diane??? Ja zawsze bylam nerwowa