Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kffiatuszek

Diane 35.. ktos jeszcze to bierze lub bral??

Polecane posty

Czy są jakieś tabletki anty, które mają takie samo lub podobne działanie co diane 35? Chodzi mi głównie o trądzik.

Gość ddianee
Ja tez bym chciala sie dowiedziec co innego polecacie na tradzik? biore daien 3 miesiące i nic nie pomaga :(

Gość Niunia535
Brałam Diane 35 prawie 2 lata i czułam się rewelacyjnie, cera niemal idealna w porównaniu do tego co było wcześniej :) żadnych mdłości, tycia itd. Super. Koleżanka pozazdrościła mi takiej cery i też zaczeła brać Diane 35 ale jej to zupełnie nie pomogło a tylko przytyła, bolala ja glowa i miała mdłości. Także różnie to z tabletkami bywa. Ja zamieniłam Diane na Yasmin i czułam sie fatalnie. Po pierwszej tabletce (wziełam ja wieczorem) rano zwymiotoalam a potem czułam sie tragicznie, tyłam i do tego humor miałm taki ze mi sie żyć nie chciało. Teraz lekarz zapisał mi Harmonet i mam nadzieję, że będzie OK, jeszcze nie zaczelam ich brac. Jeśli macie jakies opinie na temat tego leku to podzielcie sie :)

Gość l.o.v.e.
Czy ktoś jeszcze tu bywa ?? Mam tylko jedne pytanie dla stosujących Diane : czy wy kochacie sie bez innego zabezpieczenia polegając na Dianie ?? Jak czytam to czasem co piszą to serducho mnie boli :( napiszcie czy można bez gumki polegając na Dianie ... pozdrawiam i czekam na odpowiedzi mam nadzieję że wypowiecie się na ten temat .. ??

Gość do love
bralam diane 4 misiace i juz od 1 nie stosowalismy zadnego dodatkowergo zabezpieczenia. wszyskto bylo ok :) jesli chodzi o mnie to diane byla dla mnie idealna. biust wiekszy (znacznie) waga stala w miejscu ( a nawet chudlam) cera idealna. ale balam sie ze jak ebde brac dlugo to tradzik powroci i zmienilam na cilest.

Gość Mortadella
Ja się dopiszę :-) mogę??? 4lata brałam Microgynon21 trochę puchłam po nich(woda) Nie narzekałam na te tabsy.Ze względu na nadmierne owłosienie gin zmienił mi je na DIANE35 brałam ją tylko 4 miesiące bo po 1-sze zaczął mi zanikac okres :-O po 2 jakies dziwne zawroty głowy po 3 chyba zrobiłam, się bardziej nerwowa przez te tabsy Diane odstawiłam w maju i mój okres wariuje juz mam 2 raz w tym miesiącu. Pierwsze krwawienie( jeden dzien plamienie następny plamienie) trwało na przemian 14 dni!!!!!!!!! Po około tygodniowej przerwy znowu krwawię ale to juz wygląda na normwlny okres. Nie biorę juz teraz zadnych tabsów Muszę sobie znalesc jakąs inną antykoncepcję nie chce juz brac zadnych hormonów,no ale po za gumką to chyba nic innego nie zostaje :-( De fakto mam w planach dzidzię więc mam jakis rok do namysłu. Piszę rok bo nie wiadomo kiedy się ta dzidzia pocznie :-)

Gość dziubas81
wlasnie sie mwybieram do gin po Diane i nie wiem czy dobrze. mam tradzik przed ciaza i teraz po 2 lata wrocil. nic nie bralam tylko higiena. ale juz rady nie daje. mam straszne bóle pod skora i to dlugo nie schodzi. czuje sie jak duzy pryszcz. to hormony i troche po mamie odziedziczylam jej do teraz troche wychodza. mi slady po tym tradziku zostaja i juz jestem zdesperowana. Pozdrawiam.pa

Gość .....niania.....
Zwracam sie do wszystkich dziewczyn chcacych, jak takze juz zazywajacych Diane35! Zauwazylam na tym forum, ze niektore z Was sa gotowe odkupic od kogos opakowania Diany 35, tak nie mozna robic! Nie zdajecie sobie sprawy jakie konsekwencje moga wyjśc w pozniejszym czasie, gdy sie okaze ze w waszym organizmie jest nadmiar hormonow zawartuch w Dianie35. Prosze Was, wszystkie, jesli jestescie odpowiedzialne i rozsadne: ! - wykonajcie badanie poziomu hormonow w waszym organizmie. niektore z nich bada sie za pomoca moczu a inne krwi. Lekarze,ktorzy przepisuja dziewczynom hormony bez uprzednich badan sa moim zdaniem nieodpowiedzialni!! Nadmiar hormonu w organizmie moze spowodowac nawet smierc, poprzez dusznosci! nie zignorujcie tego, gdyz taki przypadek mial juz miejsce w gronie moich znajomych. Pisze to, po to by was ostrzec przez pochopnym zarzywaniem hormonow , nie tylko Diany 35. Nie zniechecam Was, obsolutnie, gdyz sama biorę Diane 35, ale poprzednio wykonalam badania na poziom poszczegolnych hormonow w moim organizmie! przeczytajcie na ulotce waszych tabletek anty. , jakie sa tam zawarte hormony i zrobcie sobie w przychodni badania na ich zawartosc w waszym organizmie! ....................................WAŻNE......................................

Gość W A ż N E
Jesli bedziecie odczuwac jakies niepokojace objawy w czasie zazywania tabletek antykloncepcyjnych- hormonow NATYCHMIAST zgloscie sie do ENDOKRYNOLOGA nie GINEKOLOGA! ten pierwszy jest specjalistom od spraw hormonalnych, zaś ginekolog może Wam poradzić co najwyżejjakie tabletki macie brać na grzyba... tak jak was boli zab i idziecie do dentysty to jesli chcecie leczyc sie hormonalnie to idzcie do lekarza od tych spraw - ENDOKRYNOLOGA!!

Gość a ja tam wole...
ja bralam Diane przez ok. rok, ze wzg. na cere, owszem poprawila sie i to bardzo, ale slyszac tyle o skutkach ubocznych zmienilam na Harmonet, cera niestety troche sie pogorszyla :(, teraz biore tri minulet i wszystko jest ok, cera w porzo i zadnych skutkow ubocznych, z reszta w przypadku poprzednich tabletek, tez nic mi nie dokuczalo

Gość sdfvsfv
do Ważne, czyli co, skoro biorę Diane35 od dówch lat i zastanawiam czy mogę brać dalej i teraz robię próby wątrobowe, to z wynikami powinnam do endokrynologa się zgłosić? bo ja prawdę powiedziawszy nie wiem, myślałam że gin zna się na tym

Gość Nyana
a mi aczeły pekac naczynka,zazywam novynette i teraz jestem głupia bo niby na ulotce nic nie ma o skutkach ubocznych zwiazanych z tym lekiem czyli o pekjacych anczynkach... niewiem czy mam nadal zazywac te tabletki czy przerwac i isc zmienic na inne?

Gość Nastolatka18
Hejka:) Po tym co czytam obawiam się o swoje zdrowie... Biorę Diane 35 od 30 maja, mam 3 opakowania na nie. Tylko nie miałam robionych żadnych badań ehh:(:( To prawda że jak mam podejrzenie nadżerki ale jeszcze nie współżyłam to nie mogę sie na nia leczyć?? Ostatnio mam mdlości i bóle głowy ( domyślam sie że po Dianie 35 ) Zmienne nastroje... :( I boli mnie " tam w środku " moja mam,a mowi że to może przez tą nadżerkę jesli mam, bo też ONA miała i takie objawy występowały ehh:(:( Nie wiem co robić?? A teraz mogę te BADANIA zrobić np na poziom hormonów? Gdzie robi się je?

pyzia syzia- ja brałam diane 6 miesięcy- wyleczony trądzik, zero tycia, super humor, ale gin mi go kazał odstawić, żeby nie obciążyć organizmu i przepisał mi cilest, po którym się czułam do dupy. Teraz poszłam do innego gina i ten mi przepisał yasmine, bo powiedział, że skoro nie współżyję to po co mam obciążać organizm tak znacznymi dawkami.

Gość moniiak
hej kobietki diane35 dla nie ktorych ma zbawienny wplyw.. tak myslalm i tez zaczelam brac.. z doswiadczenia moge napisac tylko tyle ze zrobcie badania przed ich braniem bo skonczycie jak ja - z zakrzepica.. wystrarczyly tylko 3 miesiace brania.. warto sprawdzic czy nie ma sie sklonnosci do choroby. pisze to nie po to by Was straszyc, moze ktoras z Was w pore przestanie je brac.. naprawde warto sie zbadac . pozdrawiam

Gość nnnokia
ja biore os ponad 4 miesiecy i nic nie pomogl na pryszcze a wrecz przeciwnie mam je wieksze i nie moge ich wycisnac ,nie przyrylam wogole ale za to mam straszne nastroje.

Gość Martao
Mam pytanie jak liczy się 7dniowa przerwa w branoiu Diany 35?kończe opakowanie w czwartek i zaczynam liczyć od następnego dnia czyli piątku i nowe opakowanie zaczynam w nastepny piątek?

diane powinno sie brac max 6 miesiecy bo te tabletki mają dużą dawke hormonów i mogą narobić bałaganu w organizmie ja je brałm ponad rok wiem coś o tym teraz po porodzie czasem mi wyskoczyl pryszcz to wróciłam do ich na 69 miechów a pózniej cilest albo Yasmin

Gość Zainteresowana12345
Mam podobne pytanie jak Marto.Jak liczy sie 7 dnioą przerwę pomiędzy opakowaniami Diany 35? tabletke bierze sie po 7 przerwie czyli w 8 dniu czy w ostatnim dniu przerwy czyli w 7 dniu?

Gość Zainteresowana12345
Proszę o odpowiedź kończe pierwszy listek i chciałabym to wiedzieć.U ginekologa była troche zestresowana i zapomniała jak mi to mówił potem nie mogłam do niego dodzwonić czytałam ulotke,ale wole sie upewnić

Gość abc123456
Ja biore Diane.Zaraz minie 6 miesięcy.jest bardzo zadowolona.nie mam zadnych skutkow ubocznych.tylko piersi mi sie powiekszyly.jesli chodzi o cere jest o niebo lepsza!!naprawde!!! bóle miesiączkowe zniknęły okres regularny,a co do antykoncepcji to sie przekonamy za kilka tygodni.

tabletki zawsze zaczynasz w ten sam dzien co poraz pierwszy brałaś jak pierwszy raz miłas miesiaczke i zaczełaś brać w środe to mija 7 dni i kolejny listek rozpoczynasz w srode

Gość Zainteresowana12345
Czyli wychodzi że brałam dobrze a już się bałam.Jestem straszną panikarą.Dzięki:*

Gość Kosiakk
Ciąża czy wątroba? Czy diane może być,aż tak szkodliwa? po ostatnim razie gdy kochałam sie z moim chłopakiem zaczęłam się źle czuć nie moge jeść ciągle mi niedobrze.zastanawiam się czy to coś z moją wątrobą dośc długo już biore te tabletki czy to ciąża.Słyszałam o takich przypadkach ze dziewczyny brał diane niby regularnie nib zawsze a później okazało sie że są w ciązy

Gość karinak
ja przytylam 8 kg. w ciagu trzech miesiecy... potworny balon byl ze mnie...

Gość ja bralam diane prawie 7 lat z
malymi przerwami... moj gin nigdy nic zlego o tych tabsach nie powiedzial, dlatego wlos mi sie jezy jak czytam wasze wypowiedzi... jejuuuuu czulam sie swietnie, nie przytylam, piekna skora i wlosy, libido w normie.. od pol roku biore rigevidon. libido na poziomie zerowym i mam problemy ze skora od 3 tygodni.. moze to zmiana pogody, nie wiem.. w grudniu wezme ostatnie opakowanie, od stycnznia zaczne brac witaminy i we wrzesniu zaczne starac sie o dziecko.. czas pokaze z jakim efektem, ale jestem pelna obaw.. mam 29 lat skonczone..

Gość kamilka8
ale niektóre z Was głupoty gadają to aż głowa boli!!! ja brałam prze z kilka dobrych lat różne tabletki anty (mam 23 lata), później przestałam. Zrobiłam sobie przerwę, po czym zaczęłam Diane 35, brałam przez ok 10 m-cy. Pomogło na tradzik super, po odstawieniu jeszcze przez 3 m-ce hormony są ustabilizowane. Przestałam brac w kwietniu, a teraz zaczynam dlatego że nie moge sobie poradzic z trądzikiem. Może nie jest on bardzo nasilony, ale mi przeszkadza, itp... Stosowałam różne maście, kremy drogie Vicy i tanie, olejki itp i nie pomaga. A wiecie dziewczyny czemu? bo to jest trądzik hormonalny i żadne leki zewnętrzne nie pomogą, to trzeba leczyc od wewnątrz. Naprawde znam się na tym, bo walczyłam z trądzikiem pare ładnych lat. Jest jeszcze jedno wyjscie, mozna isc do endokrynologa, zrobić serie badan na hormony, zapłacic ponad 500 zł, lekarz przepisze Ci Izotek czy cos podobnego, który ma w sobie taka dawkę hormonów jak ze 3 tabl anty razem wzięte!!!Wiem bo czytałam wypowiedzi ludzi biorących te tabletki. Dlatego nie rozsmieszajcie mnie wpowiedziami ze ktos od tabl anty umarł, bo moja kolezanka bierze je juz pare ładnych lat bez przerwy!!! i nie ma ani jednego pryszcza na buzi. I jeszcze jedno: od złego poziomu hormonów wypadaja włosy, bardzo szybko przetłuszczają się, paznokcie się łamią. Tabl anty wyreguluja hormony bo od tego te wszystkie problemy z cera, włosami się zaczynają. Życzę powodzenia i polecma tabletki anty na trądzik, oczywiście po konsultacji z lekarzem dermatologiem lub ginekologiem.

Gość agatico
hej dziewczyny!! biore diane-35 juz 2 lata i chce je odstawic i odczekac jakis czas i brac sie za robienie dzidzi:) jakie beda skutki odstawienia tego leku? ile powinnam odczekac? czy bedzie mi trudniej zajsc w ciaze jak odczekam ok.roku?? jezeli ktos cos wie na te tematy prosze napiszcie! dziekuje i pozdrawiam

witam! rowniez biore diane35 od przeszlo 3miesiecy niedlugo bedzie 4 ogolnie czytajac poprzedniczki zgadzam sie z pewnymi faktami: -najpierw jesli chodzi o cere, nastepuje pogorszenie tzw, wysyp pryszczy, ale pozniej jest juz lepiej(zalezy od orgaznizmu, u mnie poprawa byla widoczna juz po 1miesiacu-skora sie nie przetluszczala ale dop po 3miesiacu bylo mniej krost:)) -wzmaga sie apetyt-oj tak:) pzytylam po nich ale bardzo sie z tego ciesze. w ciagu tego czasu brania przytylam z 43kg na 50:) a mam wzrost 167cm wiec nie zaszkodzilo! -rosna piersi-zatrzymuje sie woda w organizmi -sa dziwne nastroje, chumory, doły itp;/ -boli glowa i miesnie ale ogolnie narazie nie przestane ich brac! nie chce nawrotu krost czy czegos:) no i wkoncu sie zaokraglilam wygladam bardziej kobieco:)) pozdrawiam!