Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kffiatuszek

Diane 35.. ktos jeszcze to bierze lub bral??

Polecane posty

Gość frelcia
moim zdaniem jest lepsze rozwiazanie od lykania tabletek.ja tez borykalam sie z tradzikiem,masakra,regularne wizyty u dermatologa,leki,masci,troche to trwala ale sie skonczylo.NARESZCIE pozdrwaim

Cześć dziewczyny! Mam pytanie! Ostatnio lekarz zapisał mi 2 pudełka Diane. Boję się zacząć ich brać bo okazało się, że są to te tabletki, z powodu których moja kuzynka zmarła na udar mózgu :( Sama nie wiem co robić, bo jest sporo dziewczyn, które piszą, że te tabletki rujnują organizm. Zastanawiałam się czy może przerzucić sie na Yasmin, ale tu z kolei jest najwieksze ryzyko zakrzepicy. Dodam, że mam 17 lat i są to moje pierwsze tego typu tabletki. Chciałabym prosić o pomoc Was, bo jesteście już doświadczone! Może któraś z was zaproponuje mi jakieś tabletki, które będą mniej odstraszać na samym początku. Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc! Buziaki :***

Talcia to znow ja podobno Harmonet jest dla dziewczyn w naszym wieku dobry ale on jest drogi w porownaniu z Diane ok 35zl;-/ i badz tu czlowieku madry.Ja narazie sproboje te Diane a potem najwyzej zmienie.

Gość Nikitabm
Witaj,ja bralam Diane przez prawie 5 lat i nie moge na nie krzywego slowa powiedziec.cera jest o niebo lepsza,zadne kila mi nie przybyly,nie mialam zadnych skutkow ubocznych. teraz zmienilam na yasmin bo niby diany sa juz starszym lekiem i jest tam wiecej hormonu ale nie znaczy to ze sa na nic,mnie odpowiadaly ale jednak im mniej tym lepiej dlatego sprawdzam yasmin. pozdrawiam

Gość Ala20
Dziękuje Toxyna za dopowiedz:)jestem przy 3 opakowaniu i czasami mam wrazenie ze jest troche lepiej a czasem znowu mnie wysypie..juz sama nie wiem ale lekarz mi podobnie powiedział wiec pomecze sie jeszcze troche zobaczymy.....

Gość hilfe
Ludzie porównajcie sobie ilość hormonu w jasmin i dianie. i niech wam wreszcie klapki z oczu opadną bo Diana ma o 0,05 progesteronu więcej niż jasmin. To jest ta końska dawka? he he he! Diana ma 0,35. Jasmin 0,30

Brałam Diane 2 lata. Po odstawieniu trądzik wrócił ale o znacznie mniejszym nasileniu. Innych skutków ubocznych nie miałam a i z zajściem w ciąże nie miałam problemu.

wklejam z innego topiku, prosze wypowiadajcie się o tych tabletkach na jednym topiku, będzie Wam łatwiej. Pozdrawiam. Temat: diane 35 ???? 00:10 agathie czy mialyscie jakies doswiadczenia z tabletkami diane 35 i jak wplywa on na zdrowie ? na cykl? na samopoczucie? na piersi? czy sie tyje>? 00:53 nie nie nie nie tyje sie nie ma złego wpłwu na zdrowie.. przynajmniej dla mnie.. a biore juz rok.. nie powiekszył mi sie biust.. a własnie chciałam zeby unikac koniecznej operacji ( z racji tego ze mam duzą dysproporcje pomiedzy piersami) jako srodek anty... hmm Super uprawiam sex od maja.. do tej pory nie jestem mamusią pozdrawiam 12:07 agathie a czy inne z was mialy jakis skutki uboczne po zazywaniu diane 35? 15:28 bluna brałam diane 35 i było ok. oprawiła mi się cera, regularne cykle, nie spadło libido i miałam bezpolesne miesiączki. Potem lekarz zapisał mi mercilon i wszystko siezmieniło. Planuje wrócić do poprzednich pigułek, ewentualnie zastanawiam się nad Diane 55. pozdrawiam http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10722;92;1;1/c/66/t/58/s/75/k/981b/weight.png> 18:25 Ciocia Grazynka ja rowniez bralam Diane-ogolnie nie bylo zle, ale mialam jakies napady placzu(nie jestem na 100% pewna czy to od tabsow) no i do tego troche przytylam, teraz biore regulon i jest ok 15:23 mary Jane Ja zaraz bede konczyc pierwszy listek diany.. I jedyne skutki uboczne to napoczatku bol glowy .. Piersi mi sie troszke powiekszyly i nabrzmialy wiec co za tym idzie troche bola przy dotyku.. Libido .. moze i nawet wzroslo. Ogolnie jak narazie jest dobrze.. I zobaczymy czy chronia przed ciaza.. bo nie zabezpieczalam sie w inny sposob.. Ps. I tez miewalam napady placzu.. ale tez nie moge stwierdzic ze to przez Diane 15:30 Blu berry Widze, ze moj przypadek nie jest odosobniony - napady placzu, stany depresyjne. Na pewno przez tabletki, bo przed ich zazywaniem bylam twarda i plakalam baaardzo zadko. Inny skutek uboczny- powiekszenie piersi. No i to tyle 17:16 rrryfka Jeżeli chodzi o mnie to ja nie widze większych skutków ubocznych oprócz tego, że nic mi się nie chce! Kiedyś lubiłam chodzić ze znajomymi do klubu, spotykać się z ludzmi. A teraz wole posiedzieć w domu niż gdzieś wyjść. Może to przez pryszcze... ALe kiedyś miałam tyle samo i wychodziłam.. Biore Daine ze względu na krosty, teraz 2 listek. Nie widze jakiejś super poprawy, ale chyba coś drgnęło. Te podskórne krosty mi wyłażą. Skóra się oczyszcza. Ale przez to ciągle pryszczata jestem. I znajomi mówią że nie dość żę pryszczata to jeszcze zdziczała i niemiła.. No cóż... 19:59 rosel ja koncze pierwszy listek.I tez nie mam skutkow ubocznych oprocz tego ze troche mnie bola piersi. No i mialam krwawienia przez caly pierwszy listek ale to podobno normalne. RRYFKA czy przy 2 dalej masz te plamienia?? no i faktycznie sa takie dni ze mam zly humor nagle i bezpowodu.ale to sie zadko zdarza. 21:57 rrryfka DO ROZEL Tak jak TY przez cały pierwszy listek miałam plamienia, potem w przerwie miałam okres ( krwawienie ). Na dwa dni przed braniem 2 listka skończył mi sie. I od tego czasu a biorę już 5 dni drugi listek nie mam krwawień. Na szczeście! CZytałam że do 3 miesięcy mogą wystąpić plamienia. Pozdr.

Temat: CAŁA PRAWDA O DIANE 35 15:31 MAJKA_20 WITAM WSZYSTKIE BABKI CHCIAŁABYM ZEBYSCIE SIE PODZIELIŁY SWOIMI ODCZUCIAMI NA TEMAT DIANE 35 JA MAM WŁASNIE ZACZAC BRAC TE TABLETKI ALE CZYTALAM SAME ZŁE WYPOWIEDZI NA TEN TEMAT I SZCZERZE TO BOJE SIE ZACZAC JE BRAC AHA MAM PCOS I DLATEGO ZOSTALY MI ONE PRZEPISANE BOJE SIE SKUTKÓW UBOCZNYCH POMÓZCIE KOBIETKI ;( 15:36 nie bierz ich to bagno, kiedy je brałam czułam sie faktycznie swietnie, ufałam mojemu lekarzowi, że po nich będzie wszystko ok, zawiodłam sie strasznie bo jeste gorzej niz przedtem a ja musze swoja walke zaczynac od początku. niby sukcesywnie po malutku oczyszczały jajniki z \"perełek\" ale po odstawieniu zaczął sie koszmar. 15:44 bezpańska suka ja miałam trądzik związany z zaburzeniami hormonalnymi (niskie SHBG) i brałam przez 6 m-cy dianę, było ok, może tylko trochę spuchnięta byłam od nagromadzonej wody w organizmie. teraz przez 6 m-cy będę brała mercilon. jeszcze nie wiem, czy mi się pogorszy po odstawieniu diany, bo to dopiero pierwsza tabletka mercilonu. 17:51 Martushia wiesz co ja je biore niecaly miesiac jak dla mnie to jedyna wada bylo to ze okres mi sie skonczyl a mialam plamienia jeszcze pare dni,ale ogolnie to czuje sie oki a to ze sa negatywy na icjh h temat to jak na temat wszystkiego .sluchaj,kazdy organizm reaguje inaczej takze nie sugeruj sie tym co pisza inni,jak masz watpliwosci idz do innego ginekologa i pogadaj,moze Ci cos innego przepisze a moze potwierdzi decyzje poprzedniego. 13:31 marakesch szczerze powiedziawszy to jedne chwala sobie diane. bo sa tanie a przede wszytskim pomagaja na tradzik. inne zaś skansuja ze to okropna \"trucizna\" ja biore 2 opakowanie diany i jak narazie cera mi sie jeszcze nie poprawiła ale lekarz mowil ze po 2- 3 miesiacach bedzie ok...przeciez nasz organizm tez musi sie przystosowac a czesm trwa to pare miesiecy... zdarza sie tez ze kazdy ginekolog mowi co innego...wazne ze chronia przed ciaża 14:07 CALINECZKA TAK DIANE BIORE ROWNIEZ .. OCZYWISCIE NA TRADZIK . JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z TYCH TABLETEK , NIE MIALAM ZADNYCH SKUTKOW UBOCZNYCH, WYLECZYLY MI TRADZIK . OCZYWISCIE BIORE JE POD KONTROLA LEKARZA , REGULARNIE ROBIE BADANIA . NIE WIEM CO BEDZIE JAK ODSTAWIE , BO BIORE JE JUZ NAPRAWDE DLUGO , ALE MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO BEDZIE OK , WIEM TYLKO ZE PODCZAS ICH ZAZYWANIA NIC MI NIE JEST .. 14:38 blu berry Bralam je przez 8 miesiecy, bo mialam straszny tradzik. Wyleczyly mi cere. Mialam jednak jeden powazny skutek uboczny - straszne hustawki nastrojow. Wpadalam w depresje bez powodu, potrafilam przeplakac caly dzien, sam nie wiedzac, czemu placze. Nie wiedzialam, co sie dzieje i myslalam, ze wariuje. Na szczescie skonczylam kuracje i wszystko wrocilo do normy. 14:57 kafelek a ja tu chyba z dotychczasowych dziewczyn bralam ja 5 lat non stop, na tradzik i wypadajace wlosy z powodu podwyzszonego testosteronu skutki uboczne po dluzszym czasie: obolale nogi (mam niskie krazenie) okropne zmiany nastrojom I NAJGORSZY TOTALNIE ROZREGULOWANA GOSPODARKA HORMONALNA na koniec, doslownie wszystkie hormony, po odstawieniu rok temu owulacja mi wrocila w 4 cyklu dzieki leczeniu (dodam ze wczesniej cykle regularne przed braniem) jedno co dobre to problemy z cera po odstawieniu byly mniejsze mimo hustawek tak wiec podsumowujac nie jest zla ale raczej na krotko... tylko ja glupiutka czasu nie liczylam 19:31 rosel A bralyscie DIANE tylko na tardzik itp czy tez jako antykoncepcje.?Bo ja poszlam do lekarza bo tabletki anty ale jak zobaczyl ze mam tradzik to stwierdzil ze DIANE bedzie nakpesza.A podobnie jak autorka topiku po niekotrych opiniach zaczynam sie obawiac 18:06 tymcia (marta.tymoszuk@wp.pl) hello.bralam diane przez okolo rok. powiem szczerze ze nie odczulam zadnych negatywnych skutkow.mysle ze to wszystko zalezy od orgaznizmu, ze jest to sprawa indywidualna. sama obawialam sie ze i u mnie nic one nie zmiena na lepsze. generalnie cera mi sie poprawila, choc kilka delikatnych krostek i tak zawsze musi sie pojawic:/ wydaje mi sie jednak ze gdybym prowadzila rozsadniejsza diete,nie byloby tego. w kazdym razie nie przytylam, nerwowa zawsze bylam, nagle depresje mialam jak kazda dziewczyna . moze jedyne co zauwazylam to zmniejszona ochota na seks, ale nie wiem do konca czy to przez tabletki,poniewaz taki objaw pojawil sie niedawno... no coz, dzisiaj bylam u pani doktor, zmienila mi tabletki na yasmin- teraz to jest dla mnie zagadka. choc swoja cena powinny rozwiac wszelkie watpliwosci, hehe. a przy okazji moze ktos zna miejsce gdzie mozna dostac te tabletki najtaniej??? pozdrawiam 22:38 Nikitabm Witaj,ja bralam Diane przez prawie 5 lat i nie moge na nie krzywego slowa powiedziec.cera jest o niebo lepsza,zadne kila mi nie przybyly,nie mialam zadnych skutkow ubocznych. teraz zmienilam na yasmin bo niby diany sa juz starszym lekiem i jest tam wiecej hormonu ale nie znaczy to ze sa na nic,mnie odpowiadaly ale jednak im mniej tym lepiej dlatego sprawdzam yasmin. pozdrawiam 00:34 ojejkuuu a ja słyszałam ze diane 35 to najwiekszy SYF wsrod tabsów,na zachodzie już dawno wycofany... 00:42 ja_aisza a moja koleżanka biorąc Diane zaszła w ciążę \"Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz, na co trafisz\" 04:45 no ja Nie wycofany a niedopuszczony do obrotu. Tak samo jak harmonet, logest itp, itd 10:37 żartujesz ??? tak samo jak harmonet,logest--->przecież to zupełnie innego kalibru tabletki! 11:02 Talcia Poszłam dzisiaj do lekarza bo ostatnio miałam straszne bóle głowy, złe samopoczucie itp. Okazało się, że prawodpodobnie przez diane mam infekcje jajników... Wzięłam już 9 tabletek diany i musze dokonczyc to opakowanie bo nie mozna przestac brać w połowie I lekarz zapisał mi nowe jakieś... Opisze jak sie po nich czuje jak zacznę brać.. Nie bierzcie tych tabletek!!! Takie jest moje zdanie! Moja mama od początku była im przeciwna, bo od nich zmarła moja 26 letnia kuzynka na udar mózgu Diane to naprawde jeden wielki syf! Niszczy orgaznizm na maxa 12:57 no ja nie zartuje. tabletki III generacji czesciej powoduja zakrzepice dlatego nie dopuszczono ich do obrotu w niektoryc krajach 23:59 brzeziniaki2 (leska7@tlen.pl) leska7@tlen.pl Witam was kobitki, bralam ok.5 lat Diane-35, odstawilam niedawno bo planuje dziecko. Moje doswiadczenia z Diane sa nastepujace: moj organizm znosil je naprawde dobrze, moja cera podczas brania naprawde sie poprawila, moze jak kolezanka wyzej mysle, ze zmienilo mi sie libido tzn. mniejsza ochota na seks, przestalam je brac i wlasciwie libido nie zmienilo sie rowniez takze mysle, ze przyczyna lezy pewnie gdzes indziej np. w psychice. Jedna sprawa nurtujaca mnie to ze, faktycznie pomagaja na cere ale wlasnie slyszalam, ze kiedy je odstawiasz skora sie pogarsza rowniez. Czyli kiedy je bierzesz jest ok, kiedy odstawiasz problem wraca a nawet moze byc jeszcze gorzej, tak mi powiedzial lekarz ginekolog. Przedewszystkim powiedzial mi, ze tradzik powinien byc leczony dermatologicznie a nie Diane-35, wyjatkowo mozna leczyc go diane tylko. Problem moj jest taki, ze w sumie to one najlepiej mi pomogly na tradzik i najwygodniej moglabym je brac dalej tylko niewiem jaki to moze miec skutek na moj organizm, na watrabe bo slyszalam, ze sa dosc ciezkie na watrabe. No i wogole bym chciala wiedziec jak dlugo je mozna brac. Jesli ktos wie to prosze o pomoc. 08:07 zrob sobie badania na watrobe jak beda dobre to bierz je dalej. 22:30 kasandraj też brałam - na bolesne miesiączki. na to podziałało ale: stany depresyjne się pojawiły i ból w wątrobie. to jest silny lek i nie powinien być polecany jako środek antykoncepcyjny. on ma za zadanie leczyć np. nadmierne owłosienie lub właśnie bolesne miesiączki czy trądzik. przeczytajcie ulotkę. nie polecam. i nie można go długo stosować. 09:15 Boska- (BoskaDaria1@wp.pl) Hej tabletki biore od 2 tych. Czuje ie po nich zle , mam krawienie nie wiem czy mam przestać je brać?? Podobno sytuacja normuje sie po paru opakowaniach dodam że biore je na problemy inne niż antykoncepcja . A co sądzicie o tabletkach Yasmin niby takie dobre ale na mnie też zadziałały zle bo dostałam więkzy trądzik Prosze o rade!! 17:38 rosel ja niedlugo skoncze pierwszy listek i powiem tak: mam caly czas krwawienia leciutki bo leciutkie ale są piersi sa troszke bardziej wrazliwe. Ale pozatem to spoko.Cera polepszona schudlam juz 1 kg mimo ze nic nie robie w tym kierunku. Po 2 opakowaniu ide na kontrole zobaczymy co wtedy;] 16:28 mariolaaaaaaaaa ja biore juz 3 lata , z krotka przerwa ... lecze w ten sposob tradzik .. noi rzeczywiscie sa efekty ale bylo je widac dopiero po kilku opakowaniach . Na poczatku bylo nie fajnie bo strasznie mi rozregulowaly miesiaczke ale po kilku listkach minelo. Obecnie stosuje je przy okazji jako antykoncepcje, badania watroby robie raz na pol roku i wszystko jak do tej pory z nia ok.. na razie nie zamierzam przerywac.

Temat: Pigulki antykoncepcyjne diana35 czy sa skuteczne 12:12 Magda.... Czy one zapobiegna ciazy prosze pomozcie jesli wiecie cos wiecej. 12:29 megi24 Tak sa skuteczne bralam je 5 lat bez dodatkowego zabezpieczenia wiec jesli chcesz jestesm dla Ciebie jakims pocieszeniem 12:31 megi24 sa to jedne z najsilniejszych tabsow, kraza sluchy ze to nie pigulka i takie tam ale w to nie ma co wierzyc,poniewaz dzialaja leczniczo sa refundowane jako jedyne 15:37 rosel ja uzywam Diane35 jako antykoncepcje. 22:11 biedroneczka kaja ja biore te tabletki glownie po to by leczyc tradzik i dopiero od niedawna stosuje je jako antykoncepcje... nie stosuje zadnych dodatkowych zabezpieczen no bo skoro tabletki anty no to niby po co... jednak jesli mam byc szczera ciagle tzn co miesiac jest stres czy na pewno ta miesiaczka sie pojawi chocby np w tym miesiacu... boje sie troche .. dlatego kiedy czytam opinie dziewczyn ktore stosuja ja dlugo i jest ok to troche sie uspokajam...ehh 22:25 Brit V coz, ja przed chwila czytalam wypowiedz 19 letnij diewczyny, ktora chyba stanowi ten 0,01 % . Brala Diane i wpadla. Nie wymiotowala, nie miala biegunki, nie brala zadnych antybiotykoa ani innych lekarstw czy ziolek. Okazalo sie prawda, to co napisano w ulotce, ze nie sa to raczej pigulki antykoncepcyjne ale lek na tradzik. 22:32 rosel ale to akurat chyba nie zalezy od Diane bo nie tylko ona ma 99% skutecznosci co?? Cilest,Harmonet itp. maja taki sam procent skutecznosci wiec obojetnie jakie sie ieze tabletki zawsze mozna byc tym jednym odsetkiem. Co nie zmienia faktu ze biorac Diane wspolzyje z prezerwatywa.Ale to nie zalezy od tabletek.Bo biorac kazde inne tez bym tak robila. 22:34 biedroneczka kaja no to mnie pocieszylyscie 22:35 rosel oj biedroneczko;] ale zeby byc w tym odsetku trza miec wielkiego pecha;* Glowka do gory;] 22:36 biedroneczka kaja wiem wiem ... ale jednak schiz zostaje ... kurcze no 22:37 rosel hihi poczytaj moje wpisy na topikach o schizach itp. Ja mialam wziac pierwsza tabletke w piatek zeszly a okres mi sie 5 dni przesunal.ja to dopiero o pechu myslalam.\"przed wzieciem 1 tabletki zaszla w ciaze\" ale okresik jest i jet dobrze.Buziaki:* 22:43 biedroneczka kaja widzisz ale ja do tej pory nie stosowalam nic wiecej... noi bylo ok ale teraz jakos mam takiego schiza ze nie pytaj ... bo trafilo mi sie wtedy co nie powinnam ...a niby sie mowi ze przy tabl mozna zawsze... mnie to jakos nie przekonuje dlatego tak sie boje 04:50 ja we wpadki na kafe nie wierz e. Kiedys czytalalm wypowiedz dziewczyny ktora nir wymiotowala ani nic z tych rzeczy. dopiero kiedy ktos pocaignal ja za jezyk okazalo sie, ze jednak wymioty byly, aale sobie zapomniala 14:34 tekila09 (oleskatrampol@poczta.onet.pl) Hej wiecie co dziewczyny ja mam kłopota ...i nie wiem co zrobić niby to takie łatwe ale...Bo chodzi o to że ja z moim chłopaiem uprawiamy sex od niedawna ino kurde aż głupio się przyznać ale robimy to bez zabezpieczeń!!!!!!! Ja mówiłam mu żeby kupil prezerwatywy i że możemy to zrobic razem on mi na to że kupi sam wczoraj zrobiliśmy to znowu i znowu bez zabezpieczeń ja chyba totalnie oszalałam z tej miłości i nie wiem co robie!!!!!!!!Jaka ja jestem zła na siebie za to...i dlatego właśnie postanowiłam wziąść sprawe w swoje ręce i kupić tabletki.Słyszałam ze Diana jest dobra ale czy po jej zażyciu zawsze sie wymiotuje,itp.??ja się boje a z chłopaiem dziś pogadam bo to jest dlamnie zbyt duży stres,a sexu się chce;d hehe pozdrowionka PS.prosze pomóżcie Pa 18:02 rosel a kto Ci powiedzial ze po Dianie sie wymiotuje?? A pozatem \"kupic\" tabletki to nie taka prosta sprawa.najpierw to sie trzeba do lekarza wybrac.

dzieki moderia ze tak sie o nas troszczysz ale nie wiem czy zauwazylas ze ten topic jest najstarszy i na nim jest najwiecej opini. Wiec raczej powiedz zalozyciela tamtych aby sie wpisywali na starych topikach a nie zakladali bez przerwy nowe. Pozdrawiam:*

Rosel, właśnie starałam się zaprowadzić tu jakiś porządek, wczoraj kasowałm do 5 rano.

Gość LoTkAAA
Brałam Diane35 niecałe 2 lata. Nie biore już żadnych tabsów od 11 miesięcy i jest mi z tym bardzo dobrze. Kiedy brałam Diane miałam ciągłe schizy że się truje, że może to mieć wpływ na zajście w ciążę w przyszłości - coś okropnego, nie mogłam sobie już z tym dać rady... Ale nie moge powiedzieć żeby oprócz dołów psychicznych coś mi w tym czasie dolegało. Natomiast kiedy odstawiłam skończyły się te zamartwiania, stałam się weselsza ogólnie. Minusem jest to że przytyłam 5 kg no i niezłe jazdy miałam z okresem tak przez 8 miesięcy. Poza tym cera utrzymuje się w dobrej kondycji. Ale dziewczyny - każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na takie zmiany. Dlatego też tabsy powinny być idealnie dobrane przez DOBREGO lekarza. Pozdrawiam

Czesc dziewczyny. W zwiazku z tym ze na pewno troche wiecie juz o tych tabsach (diane 35) powiedzcie mi czy to normalne ze z poczatku moze wytstapic pogorszenie stanu skory? Wyskoczylo mi kilka takich bolacych wypryskow na buzi (nie dotykam ich i nie wyciskam). Jestem na dianie od 10 dni ze wzgledu na bezowulacyjne cykle i oczywiscie na cere z ktora zawsze mialam nie male problemy. Oprocz tego rownoczesnie biore letrox (niedoczynnosc tarczycy). Oczywiscie jestem pod kontrola lekarza, ale ja potrzebuje waszej opini (lekarz plci meskiej nie moze wiedziec osobiscie o reakcjach organizmu na dianke:)). Blagam was o odp, bo STRASZNIE sie martwie, naprawde. Buziaki

Gość Klaudia taka jedna
sluchajcie prawda jest taka ze jednemu te tabletki szkodza drugiemu pomagaja , ja zaliczam sie do tej drugiej grupy tzn jestem zadowolona. Diane biore juz bardzo dlugo naprawde , mialam tez juz tzw przerwe . i biore do dzis , zadnych skutkow ubocznych nie mialam , pamietam tylko ze na poczatku brania troche rozregulowal mi sie cykl potrafilam miec miesiaczke dwa razy w miesiacu ale to normalne . Teraz mam cykl idealny krwawie co 28 dni. Co do wlosow nie wypadaly jakos bardziej czy cos takiego, nie przytylam. Za to bardzo pomogly na tradzik i to naprawde mega tradzik a nie kilka syfkow na twarzy . Obecnie dodatkowo stosuje je jako antykoncepcje , jestem zadowolona. Tak wiec widzicie jednemu zaszkodzi , drugiemu pomoze. Aha i badania watroby robie regularnie i jest ok. I blagam nie straszcie tak tymi tabletkami bo mysle ze to powinien zrobic lekarz i zadecydowac czy dana osoba moze je brac czy nie , nie jest od tego forum na pewno. Pozdrawiam wszystkich zazywajacych

Gość hola hola upupu

Eh to znowu ja. Nie wiem właściwie po co to pisze,ale chyba chce poraz kolejny usłyszeć że jestem głupia jak nie wiem że przy tabletkach nie można zajść w ciążę. Jak wiecie zażywam Diane początkowo kochalismy sie z prezerwatywą ale ostatnie 2 razy postanowiliśmy bez.No i ja oczywiście mam schizy teraz:( Biore raczej regularnie zdażaja mi sie opoznienia gora 20 min ale to chyba nie duzo?? Czy sa tu jeszcze jakies dziewczyny ktore stosuja DIANE TYLKO jako zabezpieczenie??Tzm.Jaka JEDYNA metode antykoncepcji?

Gość Klaudia taka jedna
ja stosuje diane glownie nie jako srodek anty bo biore w zwiazku z tradzikiem , ale przy okazji stosuje go rowniez jako srodek anty , nie stosuje juz zadnego zabezpieczenia i jest ok , dziewczyno nie stresuj sie naprawde chociaz troche cie rozumiem bo na poczatku tez sie balam ale to tylko dlatego ze sie naczytalam tego forum :) ale uwierz mi ze one zabezpieczaja tak samo jak kazde inne anty...

Ja też biorę Diane-35 już ponad dwa lata, ale z przerwami. I tak się zastanawiam, czy zdarzyła się Wam kiedyś taka sytuacja, że w czasie przerwy nie dostałyście @? Ja tak ostatnio miałam, ciąża została wykluczona. Teraz skończyłam nastepne opakowanie i zastanawiam się co będzie tym razem. W czasie tego opakowania nie miałam nawet żadnych plamień ani krwawienia międzymiesiączkowego. Wiecie jaki może być powód tego, że @ nie było?

a wlasnie czy jak nie wsytapi plamienie to znaczy ze mozna byc w ciazy??czy to nie ma nic z tym wspolnego.Bo to przeciez nie okres tylko to kwawienie z odstwienia?? ja nie wiem bo jestem dopiero przy 2 opakowaniu wiec mialam tylko jedna przerwe.

Gość tyntyryn
ja biore diane juz 1,5 roku . Nie mam syfkow , czuje sie swietnie, nie mam dzidziusia :D nic mneinie boli ..generalnie po porstu zajebiscie ! pasują mi te piguły w 100%. Aha cucuszki ma wieksze, i schudlam duzo,ale nei wiem czy zawszieczam to dianie:) jestem zadowolona i juz sie nie shizuje jakimis tekstami chorymi. Na poczatku wcale mi to niepomoglo,jak czytalam o tych wszystkich zlych rzeczach o dianie. Jakos w moim przypadku tak nie bylo,wrecz odwrotnie,same + :D pozdrawiam !;)

Gość tina21
no hej ja brałam diane to były moje pierwsze tablety brałam je przez 10 miech na poczatku miałam wszystkie objawy a potem nasiliły mi sie migreny wiec zle je wpominam a co do tradziku jak zmienilam na inne tabletki to mnie nie sypało specjalnie było normalnie nie polecam tych tabletek słyszałamze duzo osób nie moze mieć dzieci ale kazdy ma inny organizm moja siostra ma zdrowe dziecko a zazywała diane przez 3 latato zalezy od organizmu.....

Gość a może któraś
a może któraś odstawiła Diane i ma nie potrzebne opakowania Diany z chęcią bym odkupiła

Gość nenia79
Przesadzacie pisząc że diane można brać tylko pół roku, straszycie niepotrzebnie. Ja biorę ok 5ciu lat i jestem z nich bardzo zadowolona, nie mam żadnych problemów zdrowotnych. Byłam u kilku ginekologów i żaden nie powiedział że można je brać tylko 6 m-cy!

Gość kinga20
hej ja brałam diane i to chyba za długo 10 miech zaczełam miec straszne migreny i zmieniłam na jeanine jest ok trzdzik mi nie wrócił a z tym zajsciem w przyszłości w ciaże jest różnie ja dlatego zrezygnowałam z diane bo słyszałam wiele złych opini na ich temat pozdro

Gość nika83
Dziewczyny dobra rada nie przesadzajcie z tymi tabletkami anty, ponieważ teoretycznie można je stosować dopiero po 21 roku życia , gdy organizm jest już całkowicie rozwinięty, niestety w praktyce różnie to bywa!

Brałam Dinane 35 przez 4 lata na przemian z Cilestem (6 m-cy Diane 3m-ce Cilest).Cera poprawiła się bardzo,biust mi nie urósł,nie przytyłam.Skutki uboczne u mnie to pękające naczynka i kłopoty z krążeniem dlatego odstawiłam. Trądzik nie wraca.Przez cały okres przyjmowania Diany35 nie stosowałam żadnych innych środków antykoncepcyjnych,poległam tylko na Dianie (Cileście) i mamusią nie jestem:)