Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xt

kaszak!

Polecane posty

Gość Xt

Jak pozbyc sie małego, ale bolącego kaszaka na twarzy? Może ktoś miał i zna jakiś sposób? Jakąś maść?

Gość Xt
Smacznego!!! A bez dermatologo lub chirurga? Ma ktoś jakis pomysł?

Gość w więc tak.........
żadne masci nie pomogą, trzeba to wydobyć ze skóry, idx do fachowca, kosmetycznki albo skonsuluj sie z drematologiem. raz też mis sie takie dwie kuleczki na twarzy zrobiły, usunęłam sama, ale lepiej niech ci to zrobi fachowiec. Pozdrawiam.

Gość Xt
Bardzo dziekuje! Moge wiedziec, jak sie ich pozbylas sama?

Gość elleelle
Kaszaki wycina chirurg. wyłącznie. natomiast prosaki są często mylone przez laików z kaszakami- prosaki można usuwać samemu lub u kosmetyczki.

Gość do turkus
hej..miala? wyciela sobie??? Moj ojciec ma dużego na twarzy, aby go wycieli to trzeba mieć skierowanie? ile czasu sie czeka? czy to jest niebezpieczne??? prosze o informacje. dziekuje:)

Czesc, jakies 2tyg. temu moj brat(15lat) mial usuwanego kaszaka. Kaszak umiejscowiony byl z tylu glowy na szyi. Poczatkowo brat traktowal go jako zwykla duza kroste (ma niezly tradzik), pozniej myslelismy, ze to czyrak, wiec najpierw do lek.ogolnego, ten od razu dal skierowanie do chirurga. Sprobowalismy jeszcze do dermatologa (moze przepisze jakis antybiotyk itp), jednak dermatolog dopiero stwierdzil, ze to na 100% kaszak i do usuniecia przez chirurga. Wrazenia brata: \"bardziej bolalo wkuwanie igly ze znieczuleniem niz przecinanie tego czegos-w ogole nie czulem bolu\" Nic na wlasna reke! Pozdro

PS- jesli Twoj ojciec ma kaszaka, to skierowanie na jego usuniecie dostanie od lekarza rodzinnego/ogolnego od reki, czeka sie krotko, kaszaki sa niebezpieczne, wiec lepiej niech sie tego pozbedzie.

Gość malgośkaaa
niebezpieczne? nie straszcie mnie..moja mama ma "od zawsze" rośnie jej to! jak czasem idzie do lekarza to lekarze dotykają to i mowią ze to kaszak, fakt zawsze proponuja zeby to usunela, Ona zwleka z tym.

Gość malgośkaaa
aha i jeszcze mam jedno pytanie, po takim kaszaku jest blizna? To znaczy na pewno jest, ale jak ona wygląda? czy potem sie szybko goi?

Gość ja mialam kaszaka
mam niewielka blizne (taka kreske tylko). Pod makijazem raczej nie widac.

Gość malgośkaaa
a dużego go mialaś? pozdrowionka

Gość mariiiola
a ja sama sobie usuwalam ,rozgrzebalam igla i jakos go wyjelam,tez byl na twarzy-i nie zostal zaden slad

Gość malgośkaaa
mariiiola niezla jesteś, podziwiam Cie ze sie nie balaś, ale pewnie mialaś malutkiego, ale i tak odwazna jesteś!! pozdrowionka:)

Gość mariiiola
no fakt-byl malutki.tylko ,ze nie boje sie robic takich rzeczy.na grype sie sama szczepilam-to tak podaje za przyklad:)

Gość ja mialam kaszaka
Kaszak byl duzy, potem jeszcze urósł :( i musial zostac usuniety. Kaszaki trzeba usuwac tylko chirurgicznie, bo sa w tzw. torebce, ktora koniecznie musi byc cala usuneta, bo inaczej kaszak wroci. Do Marioli--> jesli to byl kszak i sama go usunelas (bez torebki) to moze ci sie zrobic w tym miejscu jeszcze raz.

Gość malgośkaaa
Mariolka niezla jesteś!!!!! Odważna Babka z Ciebie!!!!

Gość oni chyba tak odrazu nie
wycinają, myszą chyba jakieś badania najpierw zrobic, zastrzyki na żółtaczke.

wycinaja od razu zostaje mala blizna w postaci kreski (nie widac prawie w ogole) mariola! ryzykantko jedna!;) mysle, ze powinnas sama brac sie za tego kaszaka, ale juz po fakcie (oby)

Gość kiedyś widzialam pana
ktory mial na szyji:( tak strasznie dużego:( to byl jakiś bezdomny, :( ten kaszak to byl wielkości 2duzych jabłek:( po takim to chyba nie zostaje tylko mala blizna:(

Gość tabletko czym sie
wystraszyłaś?

Gość ja mam na ręku
i też myśle o usunięciu

Gość a czym sie rozni
tluszczak od kaszaka?

Gość ja mam na ręku
dziś bylam u lekarza i dostalam skierowanie i wytną mi :)

Gość zanim wytna takie cuś
to najpierw muszą zrobic biobsie i potem dać zastrzyk na ewentualne za wirusowe zakarzenie wątroby...i to trwa chyba długo.

Gość wycieraczka
a co to jest pod okiem i takie malutkie biale kuleczkijeden obok drugiego? to tez kaszaki?

nie robia zadnych badan -chyba, ze sama zechcesz je zrobic chirurg przecina , usuwa, dezynfekuje, osusza, zaklada opatrunek jesli masz skierowanie (pokazac kaszaka-dostaniesz na pewno;)), to nic nie placisz u chirurga (umowa z NFZ -moga poprosic o pokazanie ostatniego odcinka o placeniu skladki ubezp., czy jakos tak)

Gość zanim wytna takie cuś
ale robi sie szczepionki na zółtaczke! a przynajmniej powinno!!