Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Xt

kaszak!

Polecane posty

Go艣膰 arz
Dzi艣 zmiana opatrunku i za kilka dni zdj臋cie szw贸w.Nie macie poj臋cia jak膮 czuj臋 ulg臋!To ju偶 kilka dni po zabiegu,a mnie nawet ani razu nie zabola艂a g艂owa,偶adnych proch贸w przeciwb贸lowych! Tak wi臋c kto ma kaszakowy problem to marsz do chirurga.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lalas1
dzi艣 usun臋艂am kaszaka ok 2cm 艣rednicy , umiejscowionego na g艂owie.mia艂 ok 3 lat i w ostatnim czasie nie藕le podr贸s艂. zabieg by艂 szybki, piel臋gniarka wygoli艂a malutkie k贸艂eczko nawet tego nie wida膰 pod w艂osami znieczulenie miejscowe, nawet nie bola艂o (ma艂e uk艂ucie i uczucie rozpierania), troch臋 nie przyjemnego grzebania i szczypania i k艂ucia i kaszak wyj臋ty...3 szwy, psikanie czym艣 i gotowe. nie dostaj臋 opatrunku, niczym nie mam smarowa膰 a jedynie kontrolowa膰 czy wszystko ok(w razie infekcji lekarz) za tydzie艅 艣ci膮ganie szw贸w. 呕a艂uj臋 , 偶e tak d艂ugo czeka艂am i tak si臋 ba艂am...jest ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arz
Prawda?Nie taki diabe艂 straszny... Czy wzi臋li Ci tego kaszaka do badania? Mia艂a艣 wi臋cej szcz臋艣cia z piel臋gniark膮,bo mnie ogoli艂a a偶 nadto...Musz臋 czesa膰 kit臋. Kazali przemywa膰 wod膮 utlenion膮.Tymczasem myj臋 g艂ow臋 w szamponie dla dzieci.Jest OK. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sziana
ja mam kaszaka na policzku na 3cm. i jestem przerazona poradzcie cos? moge go usonoc przez wyciskanie u chirurga a jesli nie da rady to bedzie duza blizna? jeszcze na buzi to jestem wystrachana rowno!!!

Udost臋pnij ten post

ja mia艂em na palcu posz艂em do lekarza i on powiedzia艂 ze to kaszak i da艂 mi skierowanie do chirurga ale do chirurga ju偶 nie zasz艂em ju偶 a kaszak zam znikno艂 po jakim czasie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widelec112
Witam. Jestem w艂a艣nie po usuni臋ciu kaszaka. Do艣膰 sporego bo 艣rednica oko艂o 5 cm, z ty艂u g艂owy.Mniejszy pojawia sie bardzo rzadko i usuwam go sam - nak艂uwam ig艂膮 i wyciskam - jako艣 nie odrastaj膮 . Tym razem wizyta u chirurga, problem w tym 偶e kaszak w ci膮gu 3 dni zaropia艂. I zacz臋艂a si臋 jazda - 4 znieczulenia a z b贸lu my艣la艂em 偶e zejd臋 na tamten 艣wiat. Wszystko przez rop臋 wtedy znieczulenie nie dzia艂a. Rana okolo 8 cm do tego 6 szw贸w, opatrunek, siatka na g艂ow臋 10 dni L4 i do domu. Wszystko trwa艂o oko艂o 20 minut. - Najgorsze 20 minut w tym roku. Tak 偶e je艣li macie kaszaka usuwajcie natychmiast zanim zaropieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cze艣膰 mam 15 lat i rok temu mia艂am usuwanego kaszaka . praktycznie to nic nie bola艂o tylko wbijanie ig艂y ze znieczuleniem . . . :/ og贸lnie by艂o ok tylko ze mia艂am stan zapalny o kt贸rym nie wiedzia艂am jeden lekarz 艣cisn膮 mi go i by艂o niedobrze . . . ale zrobili mi zabieg tylko nie wycieli tego bo p臋k艂o . . . a ods dzisiaj odczuwam b贸l w tym miejscu . . . czy my艣licie 偶e m贸g艂 mi sie odnowic ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulkaz
Jestem po zabiegu i przezylam szok b贸l potworny i dotego mia艂am duze krwawienie by艂 wielkosci pileczki drugi raz bym sie nie odwazyla tego zrobic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewiem kim jestem
kirey nie podniecaj sie tak 偶e masz m臋偶a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniiii
Witam wszystkich. Wczoraj by艂am na usuni臋ciu i musz臋 powiedzie膰, 偶e jestem bardzo ale to bardzo zadowolona! Zastrzyk ze znieczuleniem nic nie bola艂 a reszty nie czu艂am:) w og贸le nie bola艂a mnie g艂owa ani po zabiegu ani teraz. NIe wygolili mi nawet w艂os贸w. Nie ma si臋 czego ba膰!

Udost臋pnij ten post

Ja by艂am wczoraj na usuwaniu kaszaka. Powiedzia艂abym, 偶e zabieg szybki i bezbolesny. Jednak okaza艂o si臋,偶e torebka przyros艂a do mi臋艣ni twarzy. Lekarz z ca艂ej si艂y pr贸bowa艂 j膮 oderwa膰.Znieczulenie przesta艂o dzia艂a膰 i wszystko czu艂am. Po godzinie szarpania si臋 z torebk膮 lekarz zacz膮艂 odcina膰 j膮 skalpelem, niestety przyros艂a te偶 do naczy艅 krwiono艣nych i niechc膮cy je lekarz przeci膮艂. Czu艂am jak krew zalewa mi ca艂y policzek. Nie wiem czy uda艂o si臋 odci膮膰 j膮 ca艂膮, czy te偶 jakie艣 jej strz臋py zosta艂y. Mam nadziej臋,偶e kaszak nie odro艣nie. Zabieg trwa艂 bardzo d艂ugo, gdyby torebk臋 da艂o si臋 wyj膮膰, trwa艂by z 10 minut.

Udost臋pnij ten post

Ja by艂am wczoraj na usuwaniu kaszaka. Powiedzia艂abym, 偶e zabieg szybki i bezbolesny. Jednak okaza艂o si臋,偶e torebka przyros艂a do mi臋艣ni twarzy. Lekarz z ca艂ej si艂y pr贸bowa艂 j膮 oderwa膰.Znieczulenie przesta艂o dzia艂a膰 i wszystko czu艂am. Po godzinie szarpania si臋 z torebk膮 lekarz zacz膮艂 odcina膰 j膮 skalpelem, niestety przyros艂a te偶 do naczy艅 krwiono艣nych i niechc膮cy je lekarz przeci膮艂. Czu艂am jak krew zalewa mi ca艂y policzek. Nie wiem czy uda艂o si臋 odci膮膰 j膮 ca艂膮, czy te偶 jakie艣 jej strz臋py zosta艂y. Mam nadziej臋,偶e kaszak nie odro艣nie. Zabieg trwa艂 bardzo d艂ugo, gdyby torebk臋 da艂o si臋 wyj膮膰, trwa艂by z 10 minut.

Udost臋pnij ten post

A偶 w艂os si臋 je偶y na g艂owie po historii Mai. By膰 mo偶e rzeczywi艣cie to wina problematycznego kaszaka, ale nie mo偶na te偶 wykluczy膰, 偶e to lekarz nie wype艂ni艂 nale偶ycie swoich obowi膮zk贸w. Aby zminimalizowa膰 ryzyko takich przypadk贸w, warto przed wybraniem si臋 na zabieg poczyta膰 w internecie o sprawdzonych, certyfikowanych lekarzach i to do nich um贸wi膰 si臋 na zabieg. List臋 specjalist贸w mo偶na znale藕膰 m.in. tutaj: http://www.certyfikowani.org/lekarze/szukaj.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 igiel
siema ej jak pojde jutro na usuniecie tego kaszaka to dostane zwolnienie ze szkoly na pare dni jak bd mial te szwy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PODNOSZONKO
...........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 placze z bolu
dzi艣 mia艂am usuwane dwa kaszaki na g艂owie, bola艂o mnie strasznie mimo znieczulenia, doskonale wiedzia艂am co chirurg robi w danym momencie bo po prostu to czu艂am. dar艂am si臋 niemi艂osiernie w momencie wbijania ig艂y ze znieczuleniem. p艂aka艂am, trz臋s艂am si臋. co gorsza jeden kaszak by艂 w grzywce i nie mam poj臋cia, jak to teraz b臋dzie wygl膮da膰. jak wychodzi艂am z gabinetu to ludzie na korytarzu patrzyli na mnie dziwnie. to najgorszy dzie艅 w moim 偶yciu. okropnie bol膮 mnie miejsca szycia, nie wiem co robi膰, nie mog臋 sobie znale藕膰 miejsca ;( wsp贸艂czuj臋 z ca艂ego serca wszystkim, kt贸rzy maj膮 podobny problem. nie zamierzam owija膰 w bawe艂n臋, to boli i to strasznie, znieczulenie to niestety pic na wod臋 ;( ale przecie偶 musia艂am to zrobi膰, 偶eby wygl膮da膰 jak cz艂owiek ;( buuu ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cin
Ja mia艂am kaszaka przy wej艣ciu do ucha, zakazi艂 si臋 wi臋c zg艂osi艂am si臋 do lekarza. Mia艂am znieczulenie miejscowe (zamra偶anie), sam zabieg troch臋 bola艂, ale nie by艂 to b贸l silniejszy ni偶 w pierwszy dzie艅 okresu. P贸藕niej tylko po zabiegu musia艂am jecha膰 na tabletkach przeciwb贸lowych bo g艂owa mnie strasznie bola艂a. Teraz jak mam zdj臋ty opatrunek to smaruj臋 to miejsce ma艣ci膮 ichtiolow膮 偶eby odci膮ga膰 rop臋. Tym konkretnym miejscem si臋 ju偶 nie martwi臋, tylko teraz zauwa偶y艂am drug膮 g贸rk臋 przy p艂atku ucha boli i podros艂a przez ostatni czas wi臋c te偶 musz臋 si臋 wybra膰 do lekarza. Na prosaka to zbyt du偶e, jest na tym samym uchu i ma ciemny czubek wi臋c to nie prosak, tym bardziej 偶e jest wielko艣ci paznokcia. Sam zabieg tak bardzo bolesny nie jest, wi臋c si臋 nie b贸jcie. Sama id臋 jeszcze raz do lekarza, bo jak jeszcze bardziej podro艣nie to b臋dzie wygl膮da膰 jeszcze gorzej i b臋dzie wi臋ksza blizna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaszaczka
Kaszaki to piku艣!!! Tylko w jednym miejscu ro艣nie ju偶 trzeci raz, a po tylu bliznach ju偶 w tym miejscu nie rosn膮:(. To nic nie boli ani w trakcie ani po usuni臋ciu. Musz臋 znowu zacz膮膰 chodzi膰 po skierowania p贸偶niej do chirurga - ustalenie terminu i dopiero ci臋cie. A nie chc膮 usuwa膰 trzech od razu, trzeba chodzi膰 z ka偶dym po kolei. Gdyby nie ten zmarnowany czas w kolejkach to poszlabym nawet zaraz. Bardziej boli ugryzienie komara ni偶 usuni臋cie kaszaka. Naprawd臋. Mia艂am usuwane na skroni, i chyba trzy razy na g艂owie. To nie jest zabieg tylko zabiegeczek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaszaczka
Chyba glowa s膮 mniej unerwione, bo ja nic nie czulam jak mi usuwali te brzydale. Wi臋c nie trzeba si臋 ba膰 bo nie ma czego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuzanna 12
Ja mia艂am wczoraj zabieg ,kaszaka mia艂am na g艂owie nie mam zadnych szw贸w.Moje pytanie do was,Kiedy mog臋 umyc g艂owe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ju偶 mo偶esz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
4.09.r. mia艂am wyci臋tego kaszaka posz艂a nawet sprawnie cho膰 znieczulenie troszk臋 mnie bola艂o ale zanim zacze艂o dzia艂a膰 zaczeli mi g艂ow臋 ci膮膰.Do wytrzymania nawet. Nagle rano wstaje dnia 24.10.2013r i koszmar si臋 powt贸rzy艂 teraz kaszaka mam na policzku. Mam ju偶 dosy膰 tych kaszak贸w. 29.10.2013r udaj臋 si臋 na wyci臋cie kaszaka z policzka oby ostatni raz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰ciowa 38
W艂a艣nie dzi艣 usunelam kaszaka. Mia艂am go z 10 lat. Oko艂o 3 cm 艣rednicy, wysoki na 1 cm na g艂owie z przodu. Wyci臋te wlosy w tym miejscu. Bola艂o tylko znieczulenie. Kaszak wyjety z torebka, ale lekarka si臋 natrudzila by wyj膮膰 ca艂o艣膰. Teraz boli to miejsce, ale nie az tak by bra膰 tabletki. Szw贸w nie za艂o偶ono by si臋 szybko goilo. G艂owa w banda偶u. Zwolnienie lekarskie na dwa tygodnie. W poczekalni rozmawialam z panem kt贸ry mia艂 kaszaka na plecach. Usuni臋ty kilka tygodni temu a ropial. Pan my艣la艂 偶e zosta艂o co艣 z torebki ale lekarka po obejrzeniu stwierdzi艂a ze jest ok. Generalnie - nic strasznego. Zabieg w szpitalu. Czekalam nieca艂y rok od zapisania si臋. Pozdrawiam wszystkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am usuwany na plecach w przychodni chirurgicznej. Nie czu艂am nic, jedynie wk艂ucie przy znieczuleniu. Szybko i bezproblemowo, w poniedzia艂ek na zdj臋cie szw贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Piszecie tak nami臋tnie o tym ale nie piszecie pjdstaowej podobno obowi膮zkowej sprawy czyli przymusowego wys艂ania kaszaka na badanie histopatologiczne! W kazdym przypadku powinen zostac zbadany!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na sk贸rze g艂owy zrobi艂y mi si臋 dwa t艂uszczaki. By艂am u dermatologa i powiedzia艂, 偶e trzeba usun膮膰 je chirurgicznie, ale nie jest to bardzo inwazyjny i skomplikowany zabieg. Teraz jestem w Krakowie, dlatego nie mog艂am zosta膰 na zabiegu u tego lekarza. Szukam kogo艣 na miejscu i s艂ysza艂am do艣膰 dobre opinie o doktor Katarzynie Gotfryd-Bugajskiej. Przyjmuje podobno w SCM estetic. Warto si臋 tam uda膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukkol34
co przeczytam to co艣 co razi same g****o , sam mia艂em z 50 albo i wi臋cej kaszak贸w w okolicach moszny , sam skasowa艂em kilkoma ig艂ami z apteki , koszt zneutralizowany z 4 tysi臋cy do 2,50 z艂 mo偶na powiedzie膰 , oczywi艣cie nie mo偶na mo偶na ig艂膮 bo to wprowadzi nie pok贸j na ziemi ,tylko chirurgicznie dlatego , 偶e chirurgicznie jest p艂atnie jak by艂o by za dramo to by艂 by nie do usuni臋cia . nie ma nic za darmo .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie walka z kaszakami zako艅czy艂a si臋 w gabinecie http://myskin.com.pl/ . Usuni臋te laserowo i po problemie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KosmetologKarolina
Najlepiej jest udac si臋 do kosmetologa, kt贸ry jako specjalista oceni stasn skory i zaproponuje alternatywe aby pozby膰 si臋 problemu.

Udost臋pnij ten post